123 456 7890

SJK ja HJK kohtaavat Seinäjoen OmaSp Stadionilla sunnuntaina klo 17:30 alkavassa Veikkausliigan mestaruussarjan ottelussa. Kun SJK ja HJK kohtasivat viimeksi OmaSp Stadionilla, nähtiin tuolloin pelillisesti yksi viihdyttävimmistä Veikkausliigaotteluista tällä kaudella, jättiyleisön edessä. Liput otteluun edullisimmin ja ilman jonoja Ticketmasterin kanavilta. Ottelu myös näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelussa, ja se on myös studio-ottelu. Lähetys alkaa jo klo 16:45.

Sunnuntain ottelu on SJK:n Perhepeli, ja palveluissa on huomioitu erityisesti lapset ja nuoret. SJK on myös jakanut yli 7100 lippuvoucheria Seinäjoen alueen peruskouluihin, joilla pääsee joko tähän otteluun, tai 21.10. pelattavaan VPS-kotiotteluun. SJK-juniorit järjestävät peliin marssin, ja Suomen Punainen Risti järjestää ottelun yhteydessä Nälkäpäivä-keräyksen. Voit lukea lisätapahtumista SJK:n sivujen uutisista, ja lisää ottelutapahtuman järjestelyistä tämän otteluohjelman loppuosasta.

Veikkausliigan mestaruussarja on jakaantunut tällä hetkellä hieman kahtia, kun Suomen mestaruudesta tiukimmin kamppailee HJK ja KuPS kaksikko, ja SJK kamppailee VPS:n, Hongan sekä Interin kanssa muista mitalisijoista. Toki kaiken mennessä nappiin, ja pelien sopivasti ristiin, on SJK:lla edelleen teoriassa mahdollisuus Suomen mestaruuteenkin. Piste-ero kärjessä olevaan HJK:hon on kuitenkin jo yhdeksän pistettä, ja pelaamatta on neljä kierrosta. Pisteitä on jaossa 12. Realistisempaa on, että SJK lähtee ottelu kerrallaan voittamaan pelejä ja hakemaan europaikkaa kauden lopuksi. Se on myös SJK:n kauden tavoite. Hopeasijalla oleva KuPS on vain viiden pisteen päässä, ja Mestaruussarjan päätyttyä sijoille 3. – 7. sijoittuneet pelaavat edelleen play-off tyylisesti viimeisestä europaikasta Eurolopputurnauksessa.

Tämä on ollut vaikea jakso meille, eikä oikein mikään tunnu menevän meidän suuntaamme tällä hetkellä. Yritämme lähteä tähän peliin kuitenkin niin, että laitamme pisteen tälle jaksolle, ja annamme viimein kannattajillemme, mitä he ansaitsevat. Pelin, joka on viihdyttävä, ja täynnä energiaa. Peli, jossa jokainen pelaa omilla ylärajoillaan. Se on se sanoma, jota olemme jakaneet tällä viikolla, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Haluamme kentälle ne pelaajat, jotka ovat parhaassa terässä, niin fyysisesti kuin mentaalisestikin, jotta saamme energisen ja aggressiivisen esityksen, paaluttaa Gómez.

Taistelemme kuitenkin joukkuetta vastaan, joka on esiintynyt erittäin hyvin, kuten kaikki huomaa. Se muutos, mikä heidän pelissään on tapahtunut valmentajamuutoksien jälkeen, on tehnyt HJK:sta erittäin hyvin organisoidun joukkueen, hyvin tiiviinä pelaavan ryhmän, jossa on kenties maan parhaat pelaajat. Me tiedostamme sen hyvin, ja olemme valmistautuneita siihen. 

Toivottavasti pystymme kuitenkin vastaamaan siihen, ja antamaan tälle kaupungille, näille ihmisille täällä sen, minkä eteen kaikki ovat tehneet jo pitkään yhdessä töitä; hyvän esityksen ja kolme pistettä, päättää Gómez.

Päävalmentaja Joaquín Gómez haluaa nähdä aggressiivisemman ja energisemmän SJK:n sunnuntaina

Joaquín Gómezin aikakaudella, kahden viime kauden aikana, SJK on antanut kaikkiaan 22 Veikkausliigadebyyttiä, ja näistä 16 pelaajaa on alle 23-vuotiaita. Tuo on kova luku, sillä vastaavaan määrään nuorten debytanttien kohdalla päästään vain, kun lasketaan yhteen Gómezin aikakautta edeltäneet viisi täyttä Veikkausliigakautta. Sitä ennen Simo Valakarin aikaudella, SJK antoi debyytin 8:lle alle 23-vuotiaalle. SJK:n nykyjoukkueessa myös alle 23-vuotiaiden pelaamat minuutit kaikista mahdollisista, on kaikkein suurimmat koskaan. Silti SJK on jo tehnyt yhden kauden piste-ennätyksensä Veikkausliigassa, ja kauden alussa SJK rikkoi oman kauden alun piste-ennätyksensä Veikkausliigassa ja Ykkösessä. Jos kausi päätetään mitaliin ja europaikkaan, voi kautta pitää kokonaisuudessa menestyksenä. Koko seuralle kausi on urheilullisesti jo nyt huikea menestystarina, kun katsoo akatemiajoukkueiden menestystä omissa kilpailuissaan.

Sunnuntaina SJK:n joukkueesta sivussa on varmuudella puolustaja Terry Yegbe, jonka korttitili täyttyi edellisessä ottelussa. Lisäksi loukkaantuneena on Matias Vainionpää ja koko kauden missannut maalivahti Otto Huuhtanen. Muita pelikieltoja ja poissaoloja ei ainakaan tätä kirjoitettaessa ole.

Jaime Moreno on SJK:n joukkueen paras maalintekijä 9:llä maalillaan ja on tuolla maalimäärällä Veikkausliigan maalipörssissä neljäntenä. Jere Streng on osunut 6 kertaa, ja Jake Dunwoody 4 kertaa. Murilo puolestaan johtaa koko Veikkausliigan syöttöpörssiä 7:llä maaliin johtaneella syötöllä. Dunwoodylla on kasassa 4 maalisyöttöä.

Jake Dunwoody onnistui maalinteossa viimeksi HJK:a vastaan OmaSp Stadionilla.

Ottelun alussa Veikkausliiga palkitsee SJK:n puolustaja Ville Tikkasen, joka pelasi uransa 100. Veikkausliigaottelun viime kierroksella. Tikkanen on myös noussut nykyjoukkueen eniten pelejä pelaneeksi SJK-pelaajaksi, ja hänellä on nyt 114 virallista ottelua SJK-paidassa. Se on peli enemmän, kuin seuralegenda Toni Lehtisellä. Hänen lisäkseen kapteeni Matej Hradecky on juuri nyt pelannut 113 virallista ottelua SJK:ssa, ja on nykyjoukkueesta toisena eniten pelejä pelanneiden listassa. Kaksikko voi vielä ohittaa tällä kaudella Timo Tahvanaisen pelimäärässä, mutta SJK:n kärkiviisikkoon ei tämän kauden ottelut enää riitä. Eniten virallisia pelejä SJK:ssa on pelannut maalivahti Mihkel Aksalu, jolla niitä on kasassa 209. Toisena on Mehmet Hetemaj, joka lopetti pelaajauransa viime kaudella. Sunnuntain ottelun alussa myös SJK:n yhteistyökumppani Ilmatar tekee lahjoituksen SJK-junioreiden Respect-rahastoon, jolla tuetaan vähävaraisten perheiden jalkapalloharrastusta. Ilmatar ja Härmän Liikenne ovat myös otteluisäntinä pelissä.

Veikkaus on tehnyt oman kierrosennakkonsa Veikkausliigan viikonlopun otteluista, ja se löytyy Veikkauksen YouTube-kanavalta. 

SJK:n asiantunteva ennakkostudio puolestaan pureutuu otteluun syvemmin, ja asiantuntijoina toimii entiset huippupelaajat Mika Ojala ja Tero Mäntylä. Ennakkostudiota juontaa SJK:n stadiontirehtööri Arttu Seppälä. Kouvolan Lakritsi ja Luova Tehdas tarjoaa SJK:n ennakkostudion.

 

HJK vaihtoi valmentajaa kauden aikana, kun edelliskaudella HJK:n mestariksi ja Euroopassa lohkovaiheeseen luotsannut Toni Koskela sai lähteä, ja hänet korvasi edellisen kauden kakkosvalmentajansa Toni Korkeakunnas. Korkeakunnaksen tulon jälkeen, HJK on pelannut suoraviivaisemmin kuin Koskelan aikana, ja tämä on sopinut varsinkin hyökkääjä Bojan Radulovicille, joka johtaa nyt Veikkausliigan maalipörssiä 16 maalillaan.

Korkeakunnas ehti myös jo kertaalleen luotsata HJK:n OmaSp Stadionilla SJK:a vastaan, ja tuo peli oli erittäin viihdyttävä jalkapallo-ottelu, lähes 4000 katsojan edessä. SJK vei ottelua pelillisesti ja johti tauolla 1-0, mutta HJK onnistui iskeä tarvittavat kaksi osumaa, joilla se vei myös pisteet mukaansa. Tuosta pelistä alkoi HJK:n nousu kohti kärkeä, jossa se nyt myös on. Samalla SJK:n siihen asti kestänyt hyvä tuloskunto puolestaan katkesi. Siksi odotettavissa onkin mielenkiintoinen ottelu.

SJK:n Tuomas Kaukua edellisessä kohtaamisessa HJK-puolustajien keskellä

Tällä hetkellä neljän pisteen karkumatkalla Veikkausliigan kärjessä, ennen toisena olevaa KuPS:a oleva HJK, pelaa myös tänä vuonna europelejä lohkovaiheessa. Ja se aloitti UEFA Europa Conference League-pelit lohkoissa Kreikkalaista PAOK:a vastaan kuluvan viikon torstaina. HJK hävisi ottelun 2-3 luvuin, johdettuaan peliä ensin Hassane Bandén maalilla. Loppunumerot iski pilkulta yliajalla maalitykki Bojan Radulovic. Pelin alussa maalivahti Niki Mäenpää loukkaantui, ja sisään tuli entinen SJK:n ykkösmaalivahti Jesse Öst. HJK:lta puuttui tostain ottelusta ennestään puolustajakaksikko Miro Tenho ja Aapo Halme, sekä Suomen A-maajoukkueessa juuri debyyttinsä tehnyt, ja koko kauden loistanut Matti Peltola. 

HJK pelaa seuraavan kerran jo ensi viikolla pääkaupunkiseudun Metroderbyssä, jossa se kohtaa naapuriseura FC Hongan keskiviikkona. Ottelu pelataan jo keskiviikkona siksi, että Honka pelaa seuraavana viikonloppuna Suomen Cupin finaalissa Ilvestä vastaan. Nähtäväksi jää, kuinka tämä tiivis ottelutahti vaikuttaa HJK:n pelaajakierrätykseen sunnuntaina? Laatupelaajia HJK:lla kuitenkin riittää useita jokaiselle pelipaikalle. Yksi sellainen on vähälle peliajalle viime aikoina jäänyt hyökkääjä Roope Riski, joka SJK:ssa muistetaan lämpimästi mestaruuskaudelta 2015 sekä Suomen Cupin voittokaudelta 2016.

Paikalle sunnuntaina tulevat HJK-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn vieraskatsomoon, jossa heillä on oma sisäänkäynti ja omat palvelut. Liput HJK-kannattajien katsomoon tulee ostaa ennakkoon tästä omasta linkistään. 

 

SUNNUNTAIN OTTELUN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan mestaruussarjan ottelu SJK – HJK pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla sunnuntaina 24.9. klo 17:30. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan Hetki-areenalla aukeaa ennen ottelua klo 16:00. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli klo 16:30. Ottelun jälkipelit pelataan tuttuun tapaan toisen kerrosen Carlsberg Sports Barissa.

Liput otteluun edullisimmin ja ilman jonoja ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Ennakkoon Ticketmasterista ostetut liput ovat aina edullisimmat ja ostamalla liput Ticketmasterin kanavista, välttä mahdolliset jonot lippuluulukulla. Palvelu toimii vielä kun ottelu on jo alkanut. Myynnissä on myös Kulta- ja VIP-liput, joilla pääsee ottelun lisäksi herkuttelemaan ja nauttimaan OmaSp Stadionin palveluista.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Tähän otteluun, ja kaikkiin Veikkausliigan mestaruussarjan SJK:n kotiotteluihin, on jaettu lippuvouchereita Seinäjoen alueen peruskouluille. Liput käyvät mihin tahansa haluaamaansa mestaruussarjan otteluun. Liput on jaettu koulujen rehtoreille, jotka jakavat ne opettajien kautta koulujen oppilaille. Lipuilla pääsee OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, ja sen reunokatsomoihin.

Sunnuntain ottelu on myös SJK:n Perhepeli, ja palveluissa on huomioitu erityisesti lapset ja nuoret. SJK-juniorit järjestävät peliin marssin, ja Suomen Punainen Risti järjestää ottelun yhteydessä Nälkäpäivä-keräyksen.

OmaSp Stadionille pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua. Kouluihin jaetut lippuvoucherit käyvät Itäpäätyyn ja sen reunakatsomoihin.

Paikalle sunnuntaina saapuvat HJK-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäädyn vieraskatsomoon, missä heille on omat palvelut ja oma sisäänkäynti. Lippulinkki on toimitettu HJK-kannattajille, mutta liput vieraskatsomoon voi ostaa ennakkoon myös tästä. Lippuja ei myydä enää portilla.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta. Sunnuntain ottelu on myös Ruudun studio-ottelu, ja lähetys alkaa siten studio-osuudella jo klo 16:15. Lisäksi tämä ottelu on YLE:n TV-ottelu, ja peli näkyy siten myös valtakunnan verkossa, sekä YLE Areenassa.

SJK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigan mestaruussarjassa vierasottelussa KuPS:n sunnuntaina 1.10. ja matkaa lauantaina 7.10. Turkuun FC Interin vieraaksi, Tuon ottelun jälkeen on maajoukkuetauko, ja mestaruussarja päättyy lauantaina 21.10. kiihkeällä SJK – VPS ottelulla Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Jos SJK ei voita Suomen mestaruutta tai ota hopeamitaleita, jatkuu kausi vielä Eurolopputurnauksessa heti mestaruussarjan perään. Siinä kolmanneksi sijoittunut joukkue pääsee suoraan kaksiosaiseen finaaliin, ja saa ratkaisevan finaaliottelun kotikentälle. Sijoille 4.-7. sijoittuneet joukkueet pelaavat ensin toisiaan vastaan siten, että 4. sijoittunut kohtaa 7. sijoittuneen ja 5. sijoittunut 6. sijoittuneen. Noiden yksittäisinä pelattujen otteluiden voittajat kohtaavat välierässä toisensa, ja paremmin sijoittunut saa kotiottelun. Välierän voittaja kohtaa sitten Eurolopputurnauksen kaksiosaisessa finaalissa Veikkausliigassa 3.sijoittuneen. Finaalin voittaja saa paikan ensi kaudelle UEFA Europa Conference League-peleihin. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.