123 456 7890

Jalkapallolukio

Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio toteutui SJK:n ja Kuortaneen urheilulukion yhteishankkeena. Täysimittainen jalkapallohalli nousi Kuortaneen urheiluopiston alueelle keväällä 2019. Jalkapallolukio starttasi 2018 syksyllä ja uusien oppilaiden haku on mukana kevään yhteishaussa.

Jalkapallolukio ja SJK Akatemia tarjoavat kansainväliseen mallin mukaisesti nuorille pelaajille paikan kehittyä ja pelata huippuolosuhteissa ja -valmennuksessa, opiskelua unohtamatta. Seinäjoella OmaSp Stadion ja vieressä sijaitseva harjoituskeskus Wallsport Areena sekä Kuortaneen Urheiluopiston jalkapallohalli takaavat yhdessä sen, että Jalkapallolukio pystyy tarjoamaan nuorille ja heidän valmentajilleen huippuolosuhteet saavuttaa yhteiset tavoitteensa.

Jalkapallolukio tarjoaa valmennus-ja synergiamahdollisuuksia myös muiden lajien huippuvalmentajien kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto on yksi maamme johtavista urheiluvalmennuksen- ja koulutuksen keskuksista, jossa vierailee säännöllisesti useita maailman huippuvalmentajia eri lajeista. Pelaajakehityksen ohella SJK Akatemia haluaa olla myös paikka tulevaisuuden huippuvalmentajille. Yhteistyö Kuortaneen kanssa tarjoaa loistavat olosuhteet myös tähän.

Lisätiedot:
Valmentaja Toni Lehtinen, toni.lehtinen@sjk.fi

Hakeminen jalkapallolukioon yhteishaussa

  1. Kuortaneen urheilulukion pääsyvaatimuksena on vähintään 7.0 keskiarvo peruskoulun päättötodistuksen lukuaineissa.
  2. Lukioon haetaan täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavake osoitteessa: www.opintopolku.fi. Hakuaika on 18.2. – 10.3. 2020.
  3. Opiskelijaksi valittavan ylin mahdollinen pistemäärä on 20, joka muodostuu peruskoulutodistuksen keskiarvosta sekä urheilu- ja soveltuvuuspisteistä. Urheilu- ja muut soveltuvuuspisteet määräytyvät oppilaitoksen ja Palloliiton yhteistyönä.
    Hakija voi saada urheilullisista ansioistaan ja lahjakkuudestaan 0-5 pistettä (lajiliittopisteet) ja jalkapallolukion harkinnan mukaan 0-5 soveltuvuuspistettä (oppilaitospisteet). Lisätietoja osoitteesta: Suomen Olympiakomitea
  4. Hakuvaiheessa toimi näin:
    • Täytä sähköisen yhteisvalinnan lomake osoitteessa www.opintopolku.fi (Kuortaneen lukio, urheilulinja, erityinen koulutustehtävä)
    • Tulosta sekä Hakijan tiedot -lomake että Alustava ainevalintakaavake lukion kotisivulta, täytä ne ja lähetä Kuortaneen lukioon (Keskustie 91, 63100 Kuortane) hakuaikana (12.3. mennessä).

Voit hakea urheilulukioon myös myöhemmin 2. tai 3. vuodelle. Tulosta ja täytä hakulomake ja lähetä se, Hakijan tiedot -lomake sekä todistus tämän hetkisistä lukiosuorituksistasi hakuaikana Kuortaneen lukiolle.