123 456 7890

Seura

Seinäjoen Jalkapallokerho on perustettu 5.11.2007.

Joukkueet:
SJK (Veikkausliiga)
SJK Akatemia (Ykkönen)
SJK U17 (B-nuorten SM-karsinta)

Kotistadion:
OmaSp Stadion

Talviharjoituskeskus:
Wallsport Areena

Seinäjoen Jalkapallokerho Oy – SJK

Seinäjoen Jalkapallokerho Oy – SJK on perustettu harjoittamaan jalkapallotoimintaa ja sitä tukevaa liiketoimintaa, sekä kehittämään jalkapallon harjoittelu- ja otteluolosuhteita.

Tilinpäätöstiedot 2023

A brochure for our English speaking friends

Historia

Seinäjoella 5. marraskuuta vuonna 2007 perustettu Seinäjoen Jalkapallokerho on jalkapalloseura, joka syntyi kahden perinteikkään seuran – Sepsi-78:n ja TP-Seinäjoen fuusiosta. Veikkausliigassa pelaavan edustusjoukkueen ohella OmaSp Stadionilla voi nauttia myös SJK Akatemian peleistä.

SJK Akatemia on seuran alaisuudessa toimiva jalkapalloakatemia, johon kuuluvat Ykkösessä pelaava joukkue, Kolmosessa pelaava joukkue sekä B-nuorten SM-karsintaa pelaava SJK U17-joukkue. Akatemian alla toimii myös SJK:n ja Kuortaneen Urheilulukion yhteinen jalkapallolukio. SJK:n naisjoukkueen toiminnasta ja alempien ikäluokkien junioritoiminnasta vastaa SJK-juniorit ry. Yhteensä SJK-logon alla pelaa yli 1000 pelaajaa.

SJK:n toiminta on Palloliiton laatujärjestelmässä arvioitu korkeimmalle tasolle viisi. SJK:n tavoitteena on kehittää toimintaansa kaikilla eri osa-alueilla myös jatkossa ja antaa oma panoksensa koko alueen jalkapallon kehitystyöhön. Tästä osoituksena on esimerkiksi SJK-junioreiden seurayhteistyö, jonka kautta ajankohtaista tietoa ja harjoittelumetodeita pyritään jakamaan kaikille yhdeksälle yhteistyöseurallemme.

Edustusjoukkueen kotikenttänä toimii Vuoden Veikkausliigakentäksi heti valmistuttuaan valittu OmaSp Stadion, joka sijaitsee Jouppilan urheilukeskuksessa vajaan kahden kilometrin päässä Seinäjoen keskustasta. Noin kuusituhatpaikkainen moderni jalkapallostadion avattiin kesäkuussa 2016 ja avajaiskaudella stadion sai tulikasteensa Veikkausliigan lisäksi myös UEFA Champions Leaguen karsinnoissa.

Kaudella 2017 OmaSp Stadionilla pelattiin U19 -ikäluokan neljän maan turnaus ja seuraavalla kaudella vuorossa oli saman ikäluokan EM-lopputurnaus. Kotimaisen Suomen Cupin 2017 huipentanut Suomen Cupin finaali pelattiin OmaSp Stadionilla saman vuoden syyskuussa.

Ympärivuotisen harjoittelun ja alati kasvavan junioritoiminnan tukena toimii myös OmaSp Stadionin välittömässä läheisyydessä sijaitseva talviharjoittelukeskus Wallsport Areena. Vuonna 2008 valmistunut Wallsport Areena remontoitiin vuodenvaihteessa 2019, jolloin uudistustöitä tehtiin muun muassa kuntosalin ja kentän uusimisen muodossa.

Perustamisensa jälkeen SJK on noussut nopeasti tunnistettavaksi osaksi Suomen futiskarttaa ja kirjoittanut samalla nimeään myös historian kirjoihin. Huolimatta verrattain lyhyestä historiasta, on seura onnistunut nauttimaan kansallisesta menestyksestä jo useampaan otteeseen. Kauden 2015 historiallisen Suomen mestaruuden jälkeen SJK kruunattiin syksyllä 2016 myös jalkapallon Suomen Cupin voittajaksi. Pokaalien ohella seura on haalinut palkintokaappiinsa myös Veikkausliigan hopeamitalit kaudelta 2014 ja pronssimitalit kaudelta 2016 sekä kaudelta 2021. Edellä mainittujen saavutusten ohella SJK:n nimissä on muun muassa Palloliiton alaisten sarjojen pisin tappiottomien otteluiden putki.