123 456 7890

Lauantaina 17.4. OmaSp Stadionilla pelataan kaksi harjoitusottelua, jotka molemmat näkyvät suorana Spiideo-livestreamina. Ensin klo 13:00 SJK Akatemia kohtaa FC Jazzin ja illalla klo 17:00 SJK saa vastaansa KPV:n. Ottelut pelataan ilman yleisöä. SJK Akatemian ottelun livestream saatavana tästä ja SJK vs. KPV ottelun livestream tästä linkistä. 

SJK:n edustukselle lauantain ottelu on viikon toinen, sillä maanantaina se vieraili Valkeakoskella FC Hakan vieraana, ja otti hyvän esityksen myötä 2-1 voiton. Lukemat jopa hieman mairittelevat kotijoukkuetta, sillä SJK:n esitys varsinkin ensimmäisellä puoliajalla oli dominoiva. Molemmat maalit syntyivät kuitenkin erikoistilanteista, ja molemmissa asialla oli puolustaja Matias Vainionpää. Suomen U21-maajoukkueen Vainionpäälle maalit olivat uransa ensimmäiset SJK:n edustuksessa. SJK kohtaa vielä ennen 3.5. alkavaa Veikkausliigakautta KPV:n lisäksi AC Oulun, joka tulee OmaSp Stadionille lauantaina 24.4.

Olen ihan tyytyväinen meidän Haka -peliin. Emme ole vielä ehtineet käymään sitä enempää läpi, mutta kun pelaajat siinä katseli sen pelin jälkeen jotain meidän parin minuutin pallonhallintajaksoa syöttöjä laskien, niin koitin siihen väliin vähän huudella, että joitain asioita olisi voinut tehdä paremminkin, naurahtaa SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara. 

Eli sitä se on, ja vielä tässä kehitetään ja oikeastaan nyt kun kauden aikana on aika paljon vaihdeltu kokoonpanoa, niin nyt koitamme vakiinnuttaa sitä. Ja tavallaan tehdään näissä viimeisissä peleissä viimeiset voitelut ja luodaan viimeiset yhteydet toisiimme. Sitä valmentaminen aika paljon myös on, että etsitään niitä pelaajia, joiden välillä synkkaa ja kellä on hyvä vire. Kaikki näyttää sillä tavalla aika hyvältä ja kausi voi kohta alkaa. 

Mutta kyllä me vielä se kaksi peliä tarvitaan, että saamme eräänlaisen aloituskokoonpanon hahmotelman. Tarvitsemme ehjiä kokonaisuuksia, sillä niitä ei ole meillä ollut liikaa, kun olemme talvella paljon vaihdelleet, ja olemme jakaneet peliaikaa, Honkavaara pohtii. 

Meillä on oikeastaan kaksi kenttäryhmitystä, joita olemme viime aikoina käyttäneet. Ja vaihdoilla pystymme muuttamaan vähän sitä meidän pelitapaa. Se on positiivinen juttu. Viime kaudella se oli jollakin tapaa vähän meidän heikkous, että emme olleet taktisesti hirveän muuntautumiskykyisiä. Jouduimme silloin aika lailla sopeutumaan siihen mitä pelaajat tekevät. Nyt tuntuu, että olemme ottaneet siinä aika isoja harppauksia, Honkavaara jatkaa.

Välillä se on vähän kivuliasta, kun prosessi kestää, mutta meidän pitää vaan selvittää näistä pelaajista asioita. Ja jalkapallossa ne asiat pitää vain aika paljon selvittää pelaamalla. Kokeilla pelaajia eri roolissa ja katsoa kuinka he siihen pystyvät sopeutumaan. Nyt meillä on aika paljon tietoa vaikkapa Denys Oliinykista tai Emmanuel Ledesmasta, että pystyykö he pelata vaikkapa kymppipaikkaa, puhdasta kymppiä yksin keskellä kenttää ja kuinka Tuco pelaa tavallaan vähän reunemmassa kuin keskellä. Valmentajan unelma olisi tietenkin, että kaikki napsuisi automaattisesti ihan itsestään kohdilleen. Mutta joskus niitä asioita pitää vain vähän prosessoida ja kokeilla. Nyt meillä sitä tietoa on ja olen sillä tavalla hyvin tyytyväinen, päättää Honkavaara. 

Valkeakoskelle lähdettäessä SJK:lla oli maalivahtiongelma, kun Walter Viitala loukkasi itseään pääsiäisenä Suomen Cupin puolivälierässä ja sitä edeltävällä viikolla Jesse Öst loukkasi itseään harjoituksissa. Nyt tämän lauantain peliin ainakin Jesse Öst tekee kuitenkin paluun SJK:n maalille. Viitala on todennäköisesti vielä sivussa ainakin tästä ottelusta. SJK:n kapteeniksi viime viikolla jälleen valittu Mehmet Hetemaj joutuu puolestaan alaraajaoperaatioon, mistä toipuminen kestää muutaman viikon. Sivussa on myös Tero Mäntylä, jolla on ollut viime viikkoina pienempää vammaa.

Vastaan tuleva, ja Ykkösessä pelaava Kokkolan Pallo-Veikot, kohtasi viime viikonloppuna SJK Akatemian harjoitusottelussa Kokkolassa ja KPV voitti ottelun 2-1 luvuin. Otteluraportti ja ja otteluennakko tuosta ottelusta löytyy SJK:n sivuilta ja niissä on paljon lisää infoa lauantain vastustajasta. Niko Kalliokosken nykyään valmentama KPV pelasi Veikkausliigassa vielä kaudella 2019, ja tuolloin SJK voitti molemmat runkosarjassa pelatut ottelut, mutta haastajasarjassa KPV yllätti SJK:n 0-2 voitolla OmaSp Stadionilla. 

Harjoitusottelu SJK – KPV lauantaina 24.4. klo 17:00. Ottelun näkee suorana tästä linkistä. 

Veikkausliigan kausi alkaa 3.5. kun KTP saapuu OmaSp Stadionille. SJK pelaa vielä ennen sitä yhden harjoitusottelun, kun AC Oulu saapuu niin ikään OmaSp Stadionille lauantaina 24.4. klo 16:00 alkavaan otteluun. 

SJK Akatemialla uusinta tammikuun cup-ottelusta

Kakkoseen valmistautuvat FC Jazz ja SJK Akatemia kohtasivat toisensa talvella pelatussa Kakkosen Cupin ottelussa tammikuussa Porissa. Ulkona hyisissä olosuhteissa pelattu ottelu meni pitkän kaavan mukaan, eli ensin 2 x 15 minuutin jatko-otteluun, kun varsinainen peliaika päättyi 1-1 tulokseen. Jatko-ottelussa ei nähty lisämaaleja, ja lopulta SJK Akatemia otti voiton rangaistuspotkuissa, 3-4 tuloksella. Tuolloin SJK Akatemian maalilla William Rosenlöf nappasi kaksi pilkkua kiinni ja oli SJK Akatemian sankareita. Rosenlöf loukkaantui myöhemmin samana talvena Kakkosen Cupin ottelussa, kävi operaatioassa ja on nyt tekemässä paluuta takaisin kentille. Vielä ei ole varmaa, onko Rosenlöf jo lauantaina mukana FC Jazzia vastaan. 

SJK Akatemian talvi ja kevät on sujunut esitysten perusteella hyvin, vaikka se onkin kohdannut enimmäkseen Ykkösen joukkueita harjoitusotteluissa. Kakkosen Cupissa se eteni aina finaaliin ja asti ja tuo finaali pelataan kauden jälkeen. Finaalipaikan myötä SJK Akatemia pääsi mukaan varsinaiseen Suomen Cupiin, mutta joutui kohtaamaan siinä heti SJK:n edustusjoukkueen, ja tippui jatkosta 0-3 tappiolla. 

Viime lauantaina SJK Akatemia kohtasi Kokkolassa Ykkösen KPV:n ja oli välillä ottelussa jopa niskanpäällä, mutta hävisi pelin lopulta 2-1 tuloksella. Harmillisesti voittomaali tuli oman pelaajan jalan kautta, kun hän puolustaessa koitti katkaista poikittaissyöttöä oman maalin edessä. SJK Akatemian maalin pelissä teki Nooa Laine, loukkaantumisestaan mukaan toipuneen Oskar Pihlajan syötöstä. 

Vastaan tulevan FC Jazzin Kakkosen Cup päättyi siis heti ensimmäisessä ottelussa SJK Akatemiaa vastaan, mutta sen jälkeen meno on ollut vakuuttavaa. Entisen SJK Akatemian ja KPV:n päävalmentaja Jani Uotisen komennnossa nyt oleva FC Jazz, on voittanut pelaamistaan yhdeksästä harjoitusottelusta seitsemän. Kahdesti se on hävinnyt Ykkösessä pelaavalle naapuriseuralleen MuSa:lle. Moni voitoista on tullut myös nollapelillä, joten SJK Akatemia saa vastaansa erittäin hyvän Kakkosen joukkueen. 

FC Jazzin paidassa on myös tuttuja, sillä joukkueen kärjessä viilettää Ilmajoen Kisailijoiden, TP-Seinäjoen sekä SJK:n riveissä juniorivuotensa viettänyt Elias Ahde. Ahde teki paluun FC Jazzin paitaan täksi kaudeksi, oltuaan siellä lainapelaajana SJK:sta jo kausilla 2015 ja 2016. SJK:n edustuksessa urallaan 16 peliä ja neljä maalia tehnyt Ahde on onnistunut urallaan parhaiten juuri FC Jazzissa, missä pelejä on kahden aiemman kauden ajalta 37 ja maaleja niissä 18. Molemmat ovat eniten, vasta 25-vuotiaan Ahteen uralla. 

Harjoitusottelu SJK Akatemia – FC Jazz lauantaina 17.4. klo 13:00. Ottelun näkee suorana tästä linkistä. 

Kakkosen kauden avaus saattaa vielä siirtyä, mutta lopullinen varmistus siihen saadaan perjantain 16.4. pidettävässä seurojen kokouksessa. Kakkosen vahvistettu otteluohjelma saadaan SJK:n nettisivuille viimeistään silloin tai heti viikonlopun aikana. SJK Akatemia pelaa kuitenkin vielä ainakin kaksi harjoitusottelua, joissa se kohtaa ensin VPS:n lauantaina 24.4. klo 13:00 Vaasan Elisa Stadionilla ja torstaina 29.4. klo 18:30 FF Jaron OmaSp Stadionilla. Alun perin Kakkosen piti alkaa 4.5. kotiottelulla Kraftia vastaan. 

Nooa Laine harjoituspelissä 2021 kapteeninauha kädessä FF Jaroa vastaan. Kuva SJK media.