123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa lauantaina 10.4. klo 13:00 Ykkösessä pelaavan KPV:n harjoitusottelussa. Ottelu pelataan Kokkolan keskusurheilukentällä. KPV:n aiemmista harjoitusotteluista on ollut livelähetys KPV:n YouTube-kanavalla. Vielä ei ole tiedossa, näkyykö myös lauantain ottelu suorana.

Lauantaina Kokkolassa kohtaavat joukkueet ovat molemmat pelanneet viimeksi maaliskuun lopulla ennen pääsiäistä. Ja molemmilla joukkueilla on takanaan 5-0 voitto Kakkosen C-lohkon joukkueesta. SJK Akatemia voitti Närpes Kraftin OmaSp Stadionilla, ja KPV paikallisottelussaan GBK:n. Lauantain matsista voi siten tulla mielenkiintoinen harjoitusottelu, joka antaa molemmille joukkueille suuntaa toukokuussa alkaviin omiin sarjoihin. Viime vuonna kun KPV ja SJK Akatemia pelasivat vielä molemmat Ykkösessä, voitti SJK Akatemia kotona KPV:n 2-0 luvuin, mutta hävisi vieraissa 4-0.

Olen ollut todella tyytyväinen siihen, miten meidän pojat ovat tehneet töitä viime viikkoina harjoituksissa. Ja odotan innolla lauantain ottelua, josta uskon tulevan varmasti kovatasoinen. Olen varma, että KPV on hyvin organisoitu ja he ovat saaneet itseluottamusta edellisestä voitostaan GBK:ta vastaan. Se tulee varmasti olemaan meille kova haaste, mutta olemme siihen valmiit ja lähdemme Kokkolaan innostuneina, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

Meillä on Mikael Anttila loukkaantuneena sivussa, sillä hän loukkasi itseään edellisessä ottelussa. Mutta muuten pelaajatilanne on hyvä, ja saamme mukaan hyvin pitkälle saman joukkueen kuin edellisessä ottelussa. Topi Säilynoja, Nooa Laine ja Kassu Rintamäki ovat harjoitelleet tällä viikolla edustuksen mukana, mutta uskon, että he ovat meidän mukana pelissä. Topi teki myös hienon debyytin edustusjoukkueen maalilla heidän Suomen Cupin ottelussaan, joten olemme hänestä ylpeitä, Page jatkaa.

SJK Akatemia on valinnut edustusjoukkueen tapaan kapteeniston alkavalle Kakkosen kaudelle, ja kapteenina toimii hyökkääjä Georg Westerlund. Hänen rinnallaan SJK Akatemian kapteenistossa on laitapuolustaja Valtteri Olsbo ja keskikenttäpelaaja Nooa Laine.

Kakkosen kausi alkaa toukokuussa, mutta tarkka alkamispäivä ei ole vielä vahvistettu Palloliiton toimesta, sillä kauden ensimmäinen kierros todennäköisesti siirtyy. Alustavasti kauden piti alkaa 4.5. pelattavalla SJK Akatemia – Kraft -ottelulla. SJK Akatemia tulee pelaamaan vielä huhtikuun aikana useamman harjoitusottelun ja löydät tuleva jo sovitut ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista, tästä linkistä.

Ykkösen KPV vastassa

Vielä pari vuotta sitten Veikkausliigassa pelannut KPV valahti sekavalla viime kaudella Ykkösen keskikastiin. Pelaajia joukkue hommasi viime kaudella valtavat määrät ja valmentajakin vaihtui pari kertaa. Joukkuetta Veikkausliigassa valmentanut Jani Uotinen sai lähteä elokuussa ja hänet korvasi Miika Juntunen, joka nykyään on paremmin tunnettu oululaisena seurajohtajana kuin valmentajana. Juntusen tulo valmennukseen oli koko Suomen jalkapalloväen puheenaihe ja sitä kesti lopulta vain kymmenen päivää, kunnes myös Juntunen sai lähteä. Päävalmentajaksi tuli valmennusryhmässä koko ajan mukana ollut Niko Kalliokoski, joka rauhoitti tilanteen loppukaudeksi.

Valmennuksessa jatkaa kaudella 2021 edelleen Kalliokoski, mutta joukkue on muuttunut jälleen edellisestä kaudesta. Lähtijöitä on pitkälle toistakymmentä ja niiden joukossa hyökkäyspään tärkeät Aleksit, eli Aleksi Tarvonen ja Aleksi Pahkasalo, SJK-kasvatti Elias Ahde ja laitapelaaja Aboubacar Doumbia. Tilalle on tullut kokenut, entinen Kongon maajoukkuehyökkääjä Dominque Malonga, japanilainen Takanori Yokochi sekä kolumbialainen Ángel Zapata. Tammikuussa kiinnitetyt Leon Augusto ja Alexander Mutic saivatkin lähteä jo ennen kuin helmikuu ehti päättyä.

KPV:n maalivahtiosasto ja puolustus on vahva, sillä maalia vartioi kaksikko Miika Töyräs ja Sergey Lazarov. Molemmat voivat ottaa joukkueen ykkösmaalivahdin paikan ja kumpikin oli mukana jo Veikkausliigakaudella 2019. KPV:n puolustuksessa jatkaa Haris Chantzopoulos, Tommi Saarinen ja Kyle Curiga. Keskikentälle KPV sai tärkeän jatkosopimuksen, kun Sebastian Mannström jatkaa. Kokkolainen Mannström on kerinnyt pelaamaan jo huikean peliuran, mutta edelleen hän on tärkeä palanen KPV:n pelinrakennuksessa.

Jos Kalliokoski saa joukkueen hitsaantumaan nopeasti yhteen, voi KPV olla mukana jopa nousukamppailussa. Lisäksi joukkueen taustoilta löytyy varaa tarvittaessa vahvistaa joukkuetta vielä ennen sarjan alkua sekä sen aikana. Toisaalta, jos tulokset eivät tule nopeasti, voi joukkue olla sarjan alemmassa puolikkaassa. Talven aikana KPV on kärsinyt loukkaantumisista, ja on voittanut ainoastaan viimeisessä harjoitusottelussaan naapuriseura GBK:n joka pelaa Kakkosessa. Ainoa tasapeli Suomen Cupin Ykkösen karsinnassa tuli VPS:sta. Tappiot ovat tulleet kahdesti AC Oululle, kerran Jarolle, RoPS:lle ja KuPS:lle.