123 456 7890

Oma maali jäi ratkaisuksi, kun SJK Akatemia hävisi Ykkösessä pelaavalle KPV:lle vierasottelussa 2-1 tuloksella. Peli oli kuitenkin jälleen hyvää tekemistä nuorelta ryhmältä, ja lupaa hyvää kautta toukokuussa alkavaan Kakkoseen. SJK Akatemia kohtaa ensi lauantaina 17.4. klo 13:00 harjoitusottelussa FC Jazzin ja peli pelataan OmaSp Stadionilla. Ottelu tulee näkymään suorana Spiideo-livestreamin kautta. Samana päivänä myöhemmin, myös SJK:n edustusjoukkue pelaa oman harjoitusottelun ja kohtaa KPV:n OmaSp Stadionilla. Myös tuo ottelu näkyy suorana Spiideo-livestreamina.

KPV – SJK Akatemia 2-1 (0-0)
0-1 51 min Nooa Laine
1-1 54 min Santeri Mäkinen
2-1 59 min oma maali

Ensimmäisen vartin SJK Akatemia oli pelissä kontorollissa ja vahvempi, luoden jopa muutaman hyvän tilanteen kotijoukkueen boksiin. Sen jälkeen komennon otti kuitenkin sarjapykälää korkeammalla pelaava KPV. Kotijoukkue KPV pääsi pariinkin otteeseen lähes maaliviivalle, mutta pallo siivottiin tai viimeistään Topi Säilynoja liimasi sen. KPV osui myös kertaalleen ylärimaan.

43. minuutin kohdalla SJK Akatemia sai vapaapotkun noin 30 metristä, ja siitä Valtteri Olsbo koitti sijoittaa suoraan maaliin, mutta veto meni muutaman metrin yli. Tauolle mentiin maalittomassa tilanteessa, mikä oli seurausta SJK Akatemian hyvästä ja uhrautuvasta puolustuspelistä, enemmän maalipaikkoja oli kuitenkin KPV:lla.

Toisen puoliajan alkuun SJK Akatemia pamautti maalin. Valtteri Olsbo antoi hyvän pystysyötön Oskar Pihlajalle vauhtiin vasemmalla laidalla. Pihlaja käänsi pallon maata pitkin maalin eteen, missä Georg Westerlund vei puolustajan etutolpalle ja Nooa Laine pääsi tulemaan palloon takaa, laittaen sen etualakulmaan. Peliä oli pelattu 51 minuuttia.

KPV kuitenkin tasoitti heti parin minuutin jälkeen. Harri Heiermann harhautti keskialueella oman vastapelaajansa, sekä antoi pallon laitaan Santeri Mäkiselle. Mäkinen leikkasi boksiin ja laittoi pallon aivan taka-alakulmaan, ohi Säilynojan. Sama mies oli asialla hetkeä myöhemmin, mutta nyt pallo meni oman pelaajan kautta maaliin. Mäkinen tuli vauhdilla laidasta, ja koitti hakea poikittaissyötöllä toisen laidan pelaajia. SJK Akatemian puolustaja koitti katkaista syöttöä, mutta harmillisesti pallo pomppasi suoraan katkosta omaan maaliin.

Maalin jälkeen SJK Akatemia painoi taas pelin KPV:n päätyyn. Vetoja ei saatu aikaan, mutta erittäin vaarallisia keskityksiä ja muutama erikoistilanne. Yhden parhaista paikoista järjesteli tunnin kohdalla sisään tullut, ja loukkaantumisestaan toipuva Serge Atakayi. Hänen hyvä keskitys tuli aivan vitosen viivalle, takatolpalle. KPV:n puolustus kuitenkin sai sen purettua kulmaksi.

Kun SJK Akatemia teki vielä pelin viimeiselle kymmenminuuttiselle maalivahtivaihdon, sai koko mukana ollut 19 pelaajan ryhmä ottelussa peliaikaa. Vain Valtteri Olsbo, Joel Laitinen ja Berat Akdogan pelasivat koko ottelun.

Ottelun lisäajalla maaliin tullut Antti Latva-Kivistö pääsi vielä torjuntatöihin, kun KPV oli päästä kaunistelemaan lukemia. Peli kuitenkin päättyi 2-1 lukuihin.

SJK Akatemia: Topi Säilynoja MV (78’ Antti Latva-Kivistö MV), Kaarlo Rintamäki (60’ Tuukka Pahkala), Valtteri Olsbo, Berat Akdogan, Joel Laitinen, Robbie Malolo (60’ Valentín Gasc), Nooa Laine (60’ Serge Atakayi), Oliver Günes (75. Mika Salonen), Daniel Säily (46’ Kinsgley Ofori), Oskar Pihlaja (75’ Henri Kallio) ja Georg Westerlund (75’ Antti Takala).