123 456 7890

SJK matkustaa lauantaina FC Hongan vieraaksi, mutta ottelu pelataan poikkeuksellisesti Vantaalla, Myyrmäen Jalkapallostadionilla klo 17:00. Hongan oma kotikenttä Espoossa, ei ole vielä talven jäljiltä pelikelpoinen. Myyrmäelle matkaavat tai pääkaupunkiseudulla asuvat SJK-kannattajat sijoittuvat stadionin Pääkatsomoon, ja siellä sen pohjoislaitaan. Hongan kannattajat ovat etelälaidalla. Liput otteluun Ticketmasterin kanavista tästä linkistä. Peli näkyy myös suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. Kansainvälinen lähetys Suomen ulkopuolella, kaikista Veikkausliigan otteluista, löytyy OneFootball sovelluksesta. 

SJK aloitti Veikkausliigakauden ennen pääsiäistä voittamalla kotiottelussa FC Hakan OmaSp Stadionilla. Jake Dunwoody ja Kingsley Ofori olivat maalintekijöinä. Esitys oli muutenkin varsin ehjä ja jatkaa SJK hyvin sujunutta kevättä, johon kuuluu HJK:n voittaminen Helsingissä ja kova kansainvälinen tasapelitulos Norjasta. Lauantain vastustaja FC Honka on jälleen hyvä haaste SJK:n nuorelle joukkueelle, sillä lähes kaikissa ennakoissa se on povattu HJK:n ykköshaastajaksi mestaruustaistossa. Avausottelussa Honka kuitenkin hävisi HJK:lle Helsingissä 0-2 luvuin, ja vaikka Honka monen ulkopuolisen papereissa onkin selkeä ennakkosuosikki myös lauantain otteluun, lähtee SJK vierasotteluun hyvistä asetelmista ja Hongan kaato mielessään.

Jälleen hyvä peli tulossa. Kenties hieman liian pitkään jouduimme odottamaan tätä, sillä olisimme mielellämme käyttäneet heti sen momentumin, joka tuli avausvoitosta. Mutta samalla tämä on antanut meille mahdollisuuden valmistautua tähän peliin erittäin hyvin, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

Kuten olemme nähneet, niin joka arvioissa ja jokaisessa ennakkorankingissa Honka on laitettu HJK:n kanssa kärkipaikalle, joten tiedämme mitä on tulossa. He haluavat pitää palloa ja hallita peliä, mutta olemme menossa sinne määrätietoisina, ja haluamme jatkaa siitä mihin jäimme omassa avauspelissämme. Menemme sinne siis ajatuksena dominoida sitä peliä itse, ja tehdä niitä asioita, joissa olemme hyviä. 

Uskonkin, että tästä tulee erittäin hyvä peli. Erittäin aktiivinen ja hyökkäysvoittoinen ottelu, Gómez jatkaa.

Samalla haluamme ottaa mukaan sieltä jotain, tulla sitten takaisin tänne kotistadionillemme seuraavalla viikolla faniemme eteen, antamaan heille lisää ilonaiheita, joita he mielestämme myös ansaitsevat.

SJK-päävalmentaja Joaquin Gómez kauden avausottelussa OmaSp Stadionilla.

Hakaa vastaan SJK teki myös pienimuotoista seurahistoriaa, sillä joukkueen kokoonpano oli kaikkein nuorin keski-iältään koskaan – vain 23,5 vuotta. Liigadebyytin teki kolme pelaajaa, ja heistä kaksi suoraan avauksessa. Myös keskikentällä loistaneen Valentin Gascin avauspaikka oli hänelle ensimmäinen koskaan, vaikka minuutteja on tullut aiemmin jo viime kaudella. Kingsley Ofori puolestaan teki uransa ensimmäisen liigamaalin. Tämä kaikki on tulosta SJK:n akatemiasysteemistä, ja Haka-ottelussakin pelasi peräti seitsemän pelaajaa, jotka ovat ensin pelanneet minuutteja seurassa akatemian riveissä. Koko joukkueessa heitä on mukana kymmenen, lähes puolet joukkueesta. Nuorten pelaajien pelaaminen on tietenkin aina tärkeää, mutta tärkeintä edustusjoukkueessa on silti voittaminen. Sen suhteen Haka-peli oli kokonaisuutena erittäin hyvä.

Tiedämme, että meillä on nuori joukkue, mutta samalla olemme myös erittäin kilpailukykyinen joukkue. Jos meiltä jonkun mielestä puuttuu kokemusta, niin samalla meillä on entistä enemmän tahtoa ja nälkää, sekä enemmän fyysisyyttä. Meidän moottorimme jaksaa pidempään ja on paljon tehokkaampi. Meillä on myös valtavasti enemmän rohkeutta tehdä asioita, sanoo Joaquin Gómez kuullessaan avausottelun ryhmän ikäkeskiarvosta.

Mielestäni tämä on vain hyvä osoitus siitä, mitä haluamme täällä tehdä, ja mitä seura on nyt parin viime vuoden aikana tehnyt. Kokemukset tästä ovat olleet erittäin innostavia, ja se näkyy siinä, miten joukkue esiintyy. Samalla jokainen yksilö kehittyy päivä ja viikko kerrallaan entistä paremmaksi. Jokainen pelaaja ottaa sen kunnia-asiana, ja he ajavat itseään eteenpäin. Joukkueessa on myös hyvä kilpailutilanne pelaajien kesken, Gómez kertoo.

Toivomme, että tämä on oikea resepti pelien voittamiseen, ja toivon, että jatkamme pelien voittamista tällä kaudella, sanoo Gómez vielä lopuksi.

Avausottelusta SJK:lta oli vielä sivussa loukkaantumisen vuoksi puolustaja ja kapteeniston jäsen Matias Vainionpää, joka hänkin on oman akatemian kautta joukkueeseen noussut pelaaja. Vainionpää on kuitenkin jo mukana harjoituksissa, ja todennäköisesti myös mukana lauantain ottelussa. Vainionpää oli SJK:n ainoa loukkaantunut pelaaja aiemmin, eikä uusia ole edellisen pelin jälkeen tullut. SJK:lla on siten kaikki pelaajat käytettävissä. Aiemmin SJK uutisoi laitapuolustaja Pablo Andraden siirrosta Veikkausliigan FC Lahden riveihin, eikä hän siten ole enää mukana tässä ottelussa.

SJK Akatemia aloittaa oman kautensa Ykkösessä kotiottelulla perjantaina FF Jaroa vastaan, ja voit lukea lisää tuosta ottelusta SJK:n nettisivujen ennakosta. SJK ja SJK Akatemia aloittaa molemmat Suomen Cupin 3.kierrokselta, ja tuon kierroksen arvonta on sekin perjantaina 14.4. klo 13:00 ja arvonta näkyy suorana Veikkaus TV:stä. Kolmannella kierroksella arvonta on vielä maantieteellisesti rajattu ja alempisarjalainen saa automaattisesti kotiedun. Molempien joukkueiden kolmannen kierroksen peli Suomen Cupissa pelataan keskitetysti keskiviikkona 26.4. Vastustajat ja pelipaikat selviävät arvonnassa.

Tuomas Kaukua, Ville Tikkanen ja Nooa Laine ovat kaikki pelanneet myös SJK Akatemiassa.

HJK:n ykköshaastaja FC Honka jatkaa Vesa Vasaran komennossa. Viime kaudella Honka otti pronssimitalit ja europaikan, ja tälle kaudelle menestyspaineet on nostettu mestaruuskamppailuun. Osa syynä tähän on KuPS:n väsähtäminen edellisessä kaksintaistelussa HJK:n kanssa, ja Honka on ottanut kaksikkoa eniten kiinni taustalla.

Hongan povaaminen kärkikamppailuun on perustunut pääosin viime kauden menestykseen, ja siihen, että valmentajana jatkaa Vesa Vasara. Kaudella 2022 Hongalla oli riveissään maalitykki Agon Sadiku ja laitapelaaja Rui Modesto, jotka todella tekivät tuhoa Veikkausliigassa. Sadiku kuitenkin siirtyi Norjaan ja Modesto Ruotsiin. Honka sai kaksikosta isot rahat, mutta pääsee käyttämään näitä rahoja vasta kesän siirtoikkunassa joukkueen isompaan vahvistamiseen. Näin seura on myös lupaillut, sillä se pelaa kesällä europelejä. Sadikun tilalle Honka sai toki heti tilalle kolumbialaisen Juan Alegrian, joka siirtyi 2021 kauden jälkeen juuri Hongasta Skotlannin Rangersiin. Siellä Alegrian pelit jäi vähiin ja kuluvalla kaudella hän on pelannut Skotlannin kolmannen sarjatason Falkirissa, missä maaleja on tullut kuusi 16:sta ottelussa.

Suurin vahvuus Hongalla on maalipuiden välissä, missä on venäläinen Maksim Rudakov. Rudakov oli yksi parhaita maalivahteja viime kaudella, ja hänen edessään pelaavat Aldayr Hernandez ja Ville Koski luovat vahvan alakerran. Puolustuksen laidoilla ghanalaiset Nasiru Banahene ja Edmund Arko-Mensah ovat myös laatupelaajia. Joukkuetta vahvistettiin myös Portugalin pääsarjassa pelanneella Mosambikin maajoukkuelaituri Clésio Baúquella. Keskikentän pohjalle taas saapui Ecuadorin pääsarjasta Mateo Ortìz, joka on jo kerännyt kehuja esityksestään. Keskikentällä jatkaa edelleen myös Feyenoordin kasvatti ja entinen Hollannin pääsarjapelaaja Kevin Jansen. SJK-laisittain mielenkiintoiset pelaajat ovat kapteeni Henri Aalto, joka oli mukana, kun SJK voitti Suomen mestaruuden 2015. Lisäksi nuori hyökkääjä Jonathan Muzinga pelasi SJK Akatemiassa viime kaudella, ollen myös joukkueen paras maalintekijä kahdeksalla maalilla.

Viime kaudella SJK ja Honka kohtasivat neljä kertaa. Liigacupin välierässä peli päättyi 0-0 tulokseen, mutta Honka oli lopulta pilkulla vahvempi. Veikkausliigan runkosarjassa molemmat voittivat oman kotiottelunsa, ja loppusarjassa Seinäjoella pelattu ottelu päättyi 0-0 tulokseen.

Veikkausliigan ottelu FC Honka – SJK lauantaina 15.4. klo 17:00 Vantaan Myyrmäen jalkapallostadionilla. Ottelun näkee suorana Ruutu Urheilu palvelusta ja Suomen ulkopuolella kansainvälisestä lähetyksestä vastaa OneFootball -sovellus. SJK-kannattajat sijoittuvat stadionilla Pääkatsomoon ja sen pohjoislaitaan. Liput otteluun Ticketmasterin kanavista, tästä linkistä.

SJK:n seuraava kotiottelu on lauantaina 22.4. klo 17:00 OmaSp Stadionilla, ja silloin Seinäjoella saapuu vieraaksi FC Lahti. Liput otteluun Ticketmasterin kanavista. Löydät kaikki tulevat SJK:n ottelut nettisivujen otteluohjelmista.