123 456 7890

SJK Akatemia avaa Ykkösen kauden kotiottelulla FF Jaroa vastaan perjantaina 14.4. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Liput ja kausikortit otteluun Ticketmasterin kanavista. Portit ja palvelut aukeavat klo 17:30. Peli näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta. Tarkemmin ottelutapahtuman järjestelyistä tämän otteluennakon loppuosassa.

Tässä on nyt pari viime viikkoa jätkät treenanneet todella hyvin. Tosi hyvä meininki ollut treeneissä, ja on saatu tehtyä hyviä asioita, tuon tavallaan vaikean jutun jälkeen, kertoo valmennusvastuun SJK Akatemian joukkueesta nyt yhdessä Mika Ojalan kanssa kantava Arttu Aromaa, viitaten vaikealla jutulla pitkään vastuuvalmentajana toimineen Brian Pagen sivuun jäämiseen SJK Akatemian toiminnasta.

Tietenkin kiva päästä aloittamaan kausi kotona. Ja kiva päästä aloittamaan Jaroa vastaan, kun saadaan Ykkösen kärkipään joukkue heti vastaan. Varmasti saadaan kova peli heti alkuun, sillä uskon, että kaikkialla Jaro on rankattu aika lailla sinne kärkipäähän. On kiva saada heti kunnon mittari vastaan, Aromaa jatkaa.

Hieman pieniä loukkaantumishuolia meillä on, mutta sen vuoksi meillä on täällä paljon pelaajia, paljon hyviä jätkiä ympärillä, jotka sitten ovat mukana. Niistä valitaan, keitä käytettävissä on ja se on meidän paras joukkue millä päästään pelaamaan. 

Totta kai halutaan myös voittaa ensimmäinen matsi, ja muutenkin joka peliä lähdetään voittamaan sekä kilpailemaan sarjassa. Etenkin kotipelit pitää olla sen näköisiä, että ollaan kotikentällä, Aromaa painottaa.

Ja aina se on nuorille pelaajille mahtava paikka, että Ykköstä pelataan. Tämä on kuitenkin todella seurattu sarja. Kun Ykkösessä pystyt pelaamaan tosi hyvällä tasolla, ja kun joukkueena pystytään näyttämään ja pelaamaan siten, että kuulumme tähän sarjaan selvästi, ja pystymme kilpailemaan kovimpiakin joukkueita vastaan, niin kyllä sieltä yksilötkin tulevat edukseen esiin paljon paremmin. Siten se on tärkeää, että pystymme joukkueena pelaamaan hyvää futista ja saamme sitä kautta yksilöt loistamaan entistä paremmin, sanoo Aromaa lopuksi, korostaen akatemiajokkueen tavoitteita kauteen.

Ykkösen avauksen lisäksi, jo perjantaina päivällä saadaan tietää Suomen Cupin 3.kierroksen vastustajat SJK:n edustusjoukkueelle ja SJK Akatemialle. Molemmat aloittavat tuolta kierrokselta, ja arvonta on perjantaina. Ykkösen ja Veikkausliigan joukkueiden ottelut pelataan keskitetysti 26.4. Kolmannella kierroksella alempisarjalainen saa kotiedun ja arvonta on vielä maantieteellisesti painotettu. Mukaan tällä kierroksella tulee kaikki Ykkösen joukkueet ja neljä Veikkausliigan joukkuetta. Europelijoukkueet ja Liigacupissa menestyneet joukkueet aloittavat 4. ja 5. kierrokselta.

Aromaa toimii myös SJK U17-joukkueen valmennuksessa, ja B-nuorten SM-karsintasarjaa pelaava joukkue kohtaa lauantaina kotiottelussa KuPS:n U17-joukkueen. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla lauantaina 15.4. klo 14:00 ja siihen on vapaa sisäänpääsy. SJK U17 on hyvissä asetelmissa lohkossa, vaikka sillä on yksi peli muita joukkueita vähemmän pelattuna. Voitto voisi nostaa sen jo kolmanneksi, ja samalla se ottaisi kiinni lohkon kärjessä nyt olevaa lauantain vastustaja KuPS:a. KuPS U17:n ero SJK:n joukkueeseen on yhdeksän pistettä.

Loukkaantumisen vuoksi joukkueesta on sivussa vielä ainakin Eemeli Honkola, Joona Lahdenmäki, Topias Helle ja Deni Silverio. Armeija on puolestaan pitänyt Berat Akdoganin ja Tuukka Pahkalan kiireisenä viime aikoina.

Vähälle peliajalle jäänyt Lukas Eloranta ei jatka SJK Akatemian mukana, ja hän siirtyy muualle. Pargas IF:sta SJK Akatemiaan kaudeksi 2021 siirtynyt Eloranta ehti pelata kahdessa kaudessa kahdessa Kakkosen ottelussa ja kahdessa cupin ottelussa sekä SJK U17-joukkueen riveissä. Viime kauden Eloranta vietti lainasopimuksella Ruotsissa, Hammarbyn juniorijoukkueissa. SJK Akatemia toivottaa Elorannalle lämpimästi hyvää tuleviin haasteisiin ja kiittää kuluneista kahdesta vuodesta.

SJK Akatemian Noa Lehtonen ja Denis Cukici valmiina Ykkösen starttiin.

Suomalaistuneen englantilaisen, eli Stephen Wardin valmentama FF Jaro on yksi tulevan kauden ennakkosuosikkeja Ykköseen, yhdessä HIFK:n, TPS:n ja Gnistanin kanssa. Se on kasannut kovan joukkueen, jossa yhtenä kirkkaana tähtenä pelaa keskikentällä jälleen yksi Eremenko, tarkemmin Sergei Eremenko. Myös SJK:ssa pelannut Sergei Eremenko teki paluun kotikaupunkiinsa, viime kauden HIFK:ssa Veikkausliigassa vietetyn kauden jälkeen.

Jaro sai HIFK:n tippumisen myötä takaisin myös argentiinalaisen laitapuolustaja Guillermo Sotelon, joka on taatusti yksi joukkueen tähdistä. Sotelo pelaa erittäin hyökkäävässä roolissa laidalla, ja ei kavahda koviakaan otteita. Kaudella 2022 hän pelasi HIFK:ssa loppukaudesta kymmenen ottelua, antoi niissä yhden maalisyötön ja otti yhden punaisen kortin. Ennen sitä, hän ehti pelata Ykkösessä samalla kaudella Jaron paidassa 13 ottelua, teki kaksi maalia ja antoi neljä maalisyöttöä. Sekä hankki yhden punaisen. Punaisen kortin hän hankki myös kauteen valmistavassa harjoitusottelussa VPS:a vastaan Vaasassa. Ottelu päättyi 1-1 tulokseen. Sotelo on pelannut Jarossa kuitenkin jo kaudesta 2021 alkaen, ja tehnyt tuona aikana laitapuolustajalle hulppeat 12 maalia ja antanut 9 maaliin johtanutta syöttöä. Hänen kanssaan on syytä olla siten tarkkana.

Jaro vahvisti talvella myös puolustuslinjaa, kun VPS:ssa pelannut keskuspuolustaja Kareem Moses saapui. Lähtijäpuolella suurin menetys on hyökkääjä Alhaji Gero, joka siirtyi kilpailijajoukkue TPS:n riveihin. Jaro ei ole löytänyt vielä hänen tilalleen varmaa maalinsylkijää, vaikka testissä näitä kävi useita. Lopulta jamaikalainen Nicholas Hamilton valikoitui uudeksi kärkipelaajaksi, mutta vielä ei ole hänen kyvyistään tarpeeksi näyttöä. Joukkueesta löytyy kyllä omasta takaa Severi Kähkönen. Jarolla on myös parhaillaan testissä englantilaishyökkääjä David Carty.

Talven peleissä Ykköscup meni penkin alle, ja SJK Akatemiakin kävi hakemassa yleensä vaikeasta Pietarsaaren Tellushallista 1-0 voiton. Ykköscupin jälkeen Jaro on kuitenkin hyviä otteita, kaatamalla VIFK:n ja JBK:n sekä erityisesti pelaamalla 1-1 tasapelin Veikkausliigajoukkue VPS:n kanssa. Viime kaudella Ykkösessä SJK Akatemia haki Pietarsaaresta 1-1 tasapelin, mutta OmaSp Stadionilla Jaro oli 3-1 luvuin vahvempi. Joukkueet tuntevat toisensa hyvin, sillä ne kohtaavat monta kertaa harjoitusotteluiden, cupin ja sarjaotteluiden muodossa joka kausi.

Tervetuloa OmaSp Stadionille Ykkösen otteluun!

Perjantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Ykkösen avausottelu SJK Akatemia – FF Jaro perjantaina 14.4. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Portit ja palvelut aukeavat klo 17:30. Lippuja myydään portilla, mutta nopeutat sisäänpääsyäsi ostamalla liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista tai SJK Storesta. Voit liittää SJK Akatemian kotipelit SJK:n edustusjoukkueen kausikorttiin 29€ hinnalla. Pelkkä Ykkösen kausikortti normaalisti 49€.

Perjantain ottelussa on auki OmaSp Stadionin Pääkatsomo, ja palvelut löytyvät Carlsberg Sports Barista. Pääkatsomon mustat penkit toimivat myös K18-anniskelukatsomona, jonne voi mennä juoman kanssa Carlsberg Sports Barista. Mustien penkkien keskiosassa, 105 L ja 106 R riveillä 8-10 ei ole anniskelua, ja siihen voi mennä myös lapset. Pääkatsomon keltaiset penkit eivät ole anniskelualuetta. SJK Akatemian kotiotteluissa kaikesta myynnistä vastaa SJK-juniorit, joten samalla tuet SJK-junioreiden toimintaa.

Paikalle mahdollisesti saapuvat vierasjoukkueen kannattajat sijoittuvat ottelussa Pääkatsomon Itäpäädyn puoleiseen reunaan. Liput he voivat ostaa pääportilta. Kotijoukkueen kannattajat sijoittuvat Pääkatsomon Kannattajapäädyn puoleiseen reunaan tai kulmaukseen.

Medialta edellytetään akkreditointi viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi. Median työskentelytilat ovat Pääkatsomon kolmannen kerroksen Atria Loungessa, ja sen Itäpäädyn puoleisessa reunassa. Kulku sinne on katsomon kautta, akkreditointilista löytyy pääportilta, Kannattajapäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta.

Kaikki Ykkösen ottelut näkyvät suorina lähetyksinä maksullisesta Ruutu Urheilu palvelusta.