123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki.

Veikkausliigan Mestaruussarja jatkuu tulevana lauantaina, kun SJK pelaa vierasottelun Bolt Arenalla Helsingin IFK:ta vastaan. Kello 17:00 alkava ottelu näkyy suorana Ruudusta ja Seinäjoella lähetystä voi seurata Vekseli Plazassa. Ottelusta paikan päällä nauttivat SJK-kannattajat voivat ostaa lippunsa täältä.

SJK:n edellinen ottelu oli niinikään Helsingin Bolt Arenalla pelattu trilleri, jossa SJK otti historiallisen voiton HJK:sta vieraskentällä upealla 2-3-lopputuloksella. Ottelun SJK-maaleista vastasivat Cristhian Valencia, Denys Oliinyk sekä Tuco.

–[Helsingin] IFK on todella kokenut ja ehkä juuri siksi vaikeasti voitettava joukkue. Jos peli heitä vastaan menee turhan avoimeksi, he ovat sarjan vahvimpia joukkueita. Meidän täytyy olla kurinalaisia, malttaa puolustaa yhtenäisesti ja olla teräviä vastahyökkäyksissä. Hieno peli tulossa“, arvioi tulevaa ottelua päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK on tällä hetkellä sarjassa 40 pisteellään sijalla neljä, ja vahvasti mukana europaikka- ja mitalikamppailussa. FC Inter on kahden pisteen etumatkalla sijalla kolme, ja perässä tulevat lauantain vastustaja HIFK sekä Ilves, molemmat seitsemän pisteen päässä. Lauantaina mestaruussarjassa pelataan täysi kierros.

SJK:n puolustaja Cristhian Valencia ei voi pelata lauantain ottelussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

HIFK on vaarallinen vastustaja

Erinomaisesti sujuneen kauden kuluessa HIFK on vakiinnuttanut paikkansa sarjan paremmalle puolikkaalle. Viimeisestä viidestä ottelustaan se on hävinnyt kolme ja pelannut yhden tasapelin. Viiden ottelun formin kruunu on 0-2-voitto HJK:sta 22.9. pelatussa Stadin Derbyssa.

HIFK ja SJK kohtasivat viimeksi runkosarjan ottelussa 7.9. Tuolloin HIFK vei pisteet kotikentällään Kei Kamaran maalilla. Vaarallisena esiintynyt Kamara sai useita laadukkaita keskityksiä oikean laidan Macario Hing-Gloverilta, joista eräs päätyi Kamaran puskun kautta maaliin ensimmäisen jakson lopussa. Runkosarjan ensimmäinen joukkueiden välinen kilvoittelu päättyi tasapeliin.

HIFK:n Jani Bäckman ei voi kuulua kokoonpanoon lauantaina, sillä hänen korttitilinsä on aiemmin tullut täyteen.

SJK:n seuraava ottelu pelataan perjantaina 22.10. OmaSp Stadionilla. Tuolloin klo 18:30 alkavassa ottelussa vastustajana on Tampereen Ilves. Ottelua edeltävään Pregame-tunnelmointiin osallistumalla voit voittaa SJK-pelipaidan sekä kuulla terveiset pelaajistolta. Tuntia ennen ottelun alkua on käynnissä myös Happy Hour. Ottelun jälkeen 18 vuotta täyttäneet ottelulipun haltijat ja kausikorttilaiset pitää lämpimänä artistiduo Pasi ja Anssi. Liput SJK-Ilves -otteluun voit ostaa täältä.

 

SJK-maalivahti Jesse Öst torjuu palloa HIFK-SJK-ottelussa 7.9. Kuva: Niklas Günsberg

 

SJK Akatemia jahtaa Kakkosen Cupin voittoa

SJK Akatemia pelaa kauden yhden lähtökohdiltaan upeimmista otteluista, kun se kohtaa Kakkosen Cupin finaalissa tulevana lauantaina 16.10. PEPO Lappeenrannan. Finaali pelataan Palloliiton arvonnan tuloksen perusteella Lappeenrannassa Kimpisen Urheilukeskuksen nurmella klo 16:00. Ottelu on katseltavissa Palloliiton Youtube-kanavalta.

Kakkosen Cup on uusi, vuonna 2019 Suomen Cupin uudistuksen myötä käyttöön otettu turnaus Kakkosen joukkueille. Kakkosen Cupin pokaalia ovat aiemmin päässeet nostelemaan Gnistan vuonna 2019 sekä Jippo vuonna 2020. SJK Akatemia on osallistunut turnaukseen kerran aiemmin vuonna 2019, jolloin se jäi alkulohkoon.

Vuoden 2021 turnauksessa SJK on edennyt finaaliin kaatamalla FC Jazzin, FC Vaajakosken, OLS:n ja Ilves/2:n. SJK:n kuukauden talentiksi juuri valittu Oskar Pihlaja on Kakkosen Cupin maalipörssin jaetulla piikkipaikalla neljällä maalillaan.

–Kausi on ollut tähän mennessä todella hyvä koko joukkueelta. Olemme saavuttaneet kauden ensimmäisen tavoitteemme eli nousun Ykköseen. Toinen tavoitteemme on ollut voittaa Kakkosen Cup, joten kaikki keskittyminen ja valmistautuminen on nyt suunnattu lauantaina 16.10 pelattavaan Cupin finaaliin, kertoi Pihlaja aiemmassa haastattelussaan.

PEPO eli lempinimeltään peliasun värin mukaisesti “lilat” ovat Cupin aikana raivanneet tieltään PeKa:n, MYPA:n, JäPS:n ja PIF:n. Joukkueessa pelaa sangen mielenkiintoisia nimiä, mm. Veikkausliigataustaa KuPS:n ja KTP:n paidoissa kerännyt maalivahti Craig Hill ja entinen JJK:n Veikkausliigapelaaja Samu Suoraniemi. Myös SJK Akatemian 20-vuotiaan puolustaja Joel Laitisen kasvattajaseura on Lappeenrannan PEPO. Laitinen siirtyi SJK:n riveihin talvella 2020, ja on oiva osoitus lauantain vastustajan hienosta kasvatustyöstä juniorijalkapallon parissa. Lappeenrantalaisten joukkueesta löytyy sekä kokemusta että nuoruutta, eikä ottelu tule taatusti olemaan helppo SJK Akatemialle.

–Olemme erittäin innoissamme finaalin haasteesta. Näissä peleissä on hieno olla mukana, ja erityisesti PEPO:n kaltaisia joukkueita kohdatessamme tiedämme että edessä on myös haaste. Vastustajan joukkue on hyvä, ja siellä on paljon erityislaatuista kyvykkyyttä tähän sarjatasoon nähden, joten tiedämme että meiltä vaaditaan paras suorituksemme. Pelaajamme ovat valmistautuneet koitokseen erittain hyvin niin fyysisesti kuin henkisestikin, ja aiomme tehdä kaikkemme tuodaksemme pytyn lauantaina Seinäjoelle, ennakoi lauantain koitosta vastuuvalmentaja Brian Page.

Nähtäväksi jää, voidaanko SJK:n seurahistorian sivuille kirjoittaa lauantaina uusi luku, sillä uuden Kakkosen Cupin voittoa ei seuran historiasta vielä löydy.

PEPO toivoo, että katsojat saapuisivat Kimpiselle viimeistään klo 15.30, ja jos vain on mahdollista, oma auto jätettäisiin esim. Urheilutalon parkkipaikalle tai kauppakeskus IsoKristiinan parkkihalliin. Kakkosen Cupin finaalia paikan päälle katsomaan lähteville SJK-kannattajille erikoishinnan yöpymisistä tarjoaa Hotelli Salpa (info@hotellisalpa.fi / 010 311 3840)

Sarjansa voiton ja nousun Ykköseen jo varmistaneen SJK Akatemian seuraava kotiottelu ja samalla sarjan viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina 24.10. klo 14:00, jolloin vieraana OmaSp Stadionilla kohdataan Rovaniemi Football Academyn joukkue. Otteluun on ilmainen pääsy, ja OmaSp Stadionin lehtereille odotetaankin runsaslukuista yleisöä palkitsemaan joukkue kauden aikana tehdystä hyvästä työstä.

Toivotamme kaikille oikein mukavaa ja jännittävää jalkapalloviikonloppua!

Artikkelia muokattu 15.10. 09:39: Lisätty linkki Kakkosen Cupin ottelustriimiin