123 456 7890

Jani Honkavaaran luotsaama joukkue on viime aikoina ollut erinomaisessa vireessä, mutta Bolt Arenan taika vaikuttaa edelleen leijuvan ilmassa. Edeltävä ja historian ainoa edustusjoukkueen vierasvoitto kyseiseltä stadionilta tuli kesäkuussa 2017, jolloin HIFK kaatui kahdella Billy Ionsin maalilla 0-2. Tänään pisteet jäivät Helsinkiin, kun ottelu päättyi lukemin 1-0. Tuloksen myötä SJK on edelleen sarjataulukon sijalla neljä, ja yhden ottelun enemmän pelannut FC Inter kahden pisteen päässä kolmantena. Tappiottoman putken katkaisseesta takaiskusta huolimatta taistelu europaikoista ja mitaleista on käynnissä.

HIFK – SJK 1-0 (1-0)
1-0 Kei Kamara 44’

Kuva: Niklas Günsberg

Ottelu alkoi varsin maltillisen tuntuisissa tunnelmissa ja ottelun ensimmäiset kaksikymmentä minuuttia pelattiin ilman merkittäviä maalintekopaikkoja. Ensimmäiset mahdollisuudet aukesivat Ville Tikkaselle, joka pääsi tykittämään kulmapotkun jälkitilanteesta kohti HIFK:n maalia, mutta veto kilpistyi helsinkiläisten puolustukseen. Toinen paikka aukesi HIFK:n uudelle hyökkääjälle Kei Kamaralle, joka sai hyvän keskityksen Macariolta. Viimeistely jätti SJK:n onneksi toivomisen varaa, ja veto meni ohi maalista. Kun peliä oli takana vajaat puoli tuntia, Kamara pääsi puskemaan Jesse Östin torjunnan takaisin maalia kohti, mutta SJK:n Ville Tikkanen ehti saamaan päänsä väliin ennen kuin pallo ylitti maaliviivan. Heti perään Keaton Isaksson pääsi ohjaamaan Macarion keskityksestä, mutta pallo lipui vain vähän ohi maalin. Ajassa 32’ HIFK:n Callum Ward torjui kulmapotkun väljemmille vesille, jossa Ville Tikkanen oli jälleen odottelemassa. Tällä kertaa pallo kilahti tolppaan, ja tilanne vaikutti myös paitsiolta. Ennen ensimmäisen jakson loppua tutkapari Macario-Kamara sai aikaan maalin, kun Kamara puski taidokkaasti pallon maaliin Macarionin jälleen laadukkaasta keskityksestä.

Toinen jakso ei juurikaan muuttanut ensimmäisestä tuttuja asetelmia, ja peli oli entistäkin rikkonaisempaa. Isot maalipaikat jäivät jälleen pimentoon, ja ensimmäinen laukaus maalia kohti nähtiin 69. minuutin kohdalla, kun HIFK:n Jake Dunwoody pääsi pommittamaan kohti SJK-maalia, jonka edessä Jesse Öst oli hereillä ja torjui vedon. Melkein heti tämän jälkeen myös Kamara pääsi vetopaikkaan, mutta veto meni ohi maalin takatolpan vierestä. Juuri muita merkittäviä tilanteita lukuisten varoitusten lisäksi ei ottelussa enää nähty. SJK:n osalta valonpilkahdukseksi ottelussa jäi nuoren akatemiapelaajan debyytti, sillä 18-vuotias Oliver Günes pelasi ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa.

“Meiltä nihkeä peli. Emme edenneet pelinavaamisvaiheessa tehokkaasti emmekä onnistuneet murtautumisissa viimeisellä kolmanneksella. Otimme ylipäätään joukkuepelaamisessa askeleen taaksepäin ja homma meni vähän yksinpelaamiseksi. Meidän pitää parantaa lauantain peliin paljon”, kommentoi tappiota Jani Honkavaara.

SJK:n seuraava ottelu on tulevana lauantaina 11.9. klo 17:00, ja silloin SJK kohtaa Kuopiossa KuPS:n.

SJK: Öst Jesse, Boxall Nikko, Arciero Rodrigo Sebastian (83’ Markkula Niko), Oliinyk Denys (83’ Günes Oliver), Jervis Jake, Valencia Cifuentes Cristhian, Tikkanen Ville, Murilo, Arthur Jude (’62 Laine Nooa), Wilson Brandon (83’ Hetemaj Mehmet), Tuco (75’ Joonas Lepistö)