123 456 7890

SJK kohtasi sunnuntai-illan ottelussa Helsingin Jalkapalloklubin. Alun takaiskumaalin ja HJK-hallinnan jälkeen pala palalta ottelu kääntyi SJK:n peliksi, ja muodostui lopulta todelliseksi jännitysnäytelmäksi jossa SJK onnistui nappaamaan tärkeät kolme pistettä kärkijoukkue HJK:lta. Voitto oli samalla SJK:n historian ensimmäinen voitto HJK:sta Helsingissä ja ensimmäinen kerta kun SJK voitti HJK:n Veikkausliigassa sitten kauden 2015.

HJK – SJK 2-3 (1-0)
1-0 Browne 4′
1-1 Valencia 73′
2-1 Hostikka 82′
2-2 Oliinyk 86′ rp.
2-3 Tuco  90’+5

Heti ensimmäisen jakson alussa SJK sai vapaapotkun, jossa HJK-vahti Hugo Keto joutui venyttämään tosissaan torjuakseen Murilon lupaavan oloisen vedon. SJK:n kannalta jakso jatkui kuitenkin ikävästi, kun alle viiden minuutin pelin jälkeen Lucas Lingmanin kuudentoista kulmilta antama vaarattoman näköinen vapari kimpoili oman puolustuksen kautta maaliin. Maalin tekijäksi merkittiin HJK:n David Browne. Maalin jälkeen HJK otti pelin hallintaansa ja pääsi useasti teräviin hyökkäyksiin. Lievästi huolimattoman oloinen SJK ei saanut otetta pelistä ja välillä syöttövirheet olivat kostautua. Maali oli kohtalaisen lähellä 11 minuutin kohdilla, kun syöttövirheestä johtuen HJK:lle avautui paikka uhkaavaan hyökkäykseen. Viimeistelyssä kuitenkin sekä Filip Valenčič että David Browne kuitenkin sutivat pallosta ohi, ja Ville Tikkanen sai siivottua pallon pois alueelta. Vähitellen SJK otti isomman hallinnan pelivälineestä, ja pelin voimasuhteet tasoittuivat. Puolen tunnin jälkeen nähtiin SJK:n ensimmäinen hyvä maalintekotilanne, kun Denys Oliinyk pääsi nousemaan vasemmalta laidalta ja pääsi nokikkain HJK-vahti Kedon kanssa. Viimeistely osui kuitenkin sivuverkkoon. Pallo pomppi vain vähän maalitolpan ohi myös SJK:n vapaapotkussa 40 minuutin jälkeen. Vaparin jälkeen SJK sai parikin kulmapotkua joista loihdittiin potentiaalisen näköisiä tilanteita ja paine oli siirtynyt HJK-maalille. Ennen puoliaikavihellystä Oliinyk pääsi vielä virittelemään kohtalaisen laukauksen, joka meni vain hivenen yli maalin.

Toinen jakso jatkui jotakuinkin samoissa merkeissä kuten ensimmäinen loppui. SJK sai hyvän tilanteen aikaan kun Nooa Laine pujotteli maalille ja pelasi hienosti yhteen Tucon kanssa. Laineen laukauksen liukui kuitenkin blokkaamaan HJK:n Lingman. 58 minuutin kohdilla Hugo Keto joutui jälleen torjuntatöihin kun Murilon hyvä keskitys löysi tiensä Oliinykin päähän joka sai puskettua kohti maalia. Reilun tunnin pelin jälkeen SJK sai jälleen luotua pidemmäksikin aikaa lupaavaa painetta helsinkiläisten maalille, mutta viimeinen silaus jäi useassa peräkkäisessä paikassa puuttumaan. Ansaittu tasoitus kuitenkin nähtiin ajassa 73′ kun Cristhian Valencia sai päänsä väliin Murilon antamaan kulmapotkuun, ja pallo upposi maalin perukoille. SJK piti helsinkiläiset poissa vaarallisemmista hyökkäyksistä, ja samalla jatkoi itse paikkojen luontia. Kymmenen minuuttia ennen loppua pelattiin hyvä vetopaikka Brandon Wilsonille, mutta matala veto meni maalitolpan ohi sen väärältä puolelta. Takaisku tuli 82 minuutin jälkeen, kun Luis Carlos Murillo antoi pitkän avaavan syötön Santeri Hostikalle joka ohitti sekä SJK-puolustuksen että maalivahdin. SJK sai pelin vielä tasoihin kun Mehmet Hetemajta rikottiin boksin rajalla, ja vapari osui muurissa Roope Riskin käteen. Pilkusta pallon laittoi varmasti sisään Oliinyk. Ottelun lopussa lisäajalla HJK alkoi ottamaan enemmän riskejä hyökkäyksissään, ja sai aikaan myös uhkaavahkoja tilanteita, joista kuitenkaan ei syntynyt todellista vaaraa. Samalla SJK:lle avautui hyökkäysmahdollisuuksia. Viimeisillä hetkillä lisäajalla maalinteossa onnistui Tuco, joka upotti todella tyylikkään sijoituksen takaylänurkkaan. Näin SJK teki historiaa Helsingissä.

Uskomaton matsi, uskomaton fiilis! Eka puoliaika hieman kohmeinen, mutta toisaalta uskoimme itseemme ja omaan peliimme. Toisella jaksolla terävöitimme prässiä ja laitapelaamistamme. Pelin loppua on vaikea kuvailla. Melkoista tunteiden vuoristorataa, mutta tärkeintä oli, että uskoimme itseemme” tapailee ottelun kulkua historiallisen päänahan ottanut päävalmentaja Jani Honkavaara.

SJK: Öst Jesse, Boxall Nikko (Lepistö Joonas 84′), Arciero Rodrigo, Arthur Jude (Wilson Brandon 64′), Oliinyk Denys, Jervis Jake, Valencia Cristhian, Tikkanen Ville, Murilo, Laine Nooa (Hetemaj Mehmet 81′), Ngueukam Ariel

SJK:n seuraava matsi pelataan myös Bolt Areenalla, kun se kohtaa lauantaina 16.10. klo 17:00 pelattavassa ottelussa HIFK:n. Seuraava SJK:n kotiottelu puolestaan on SJK-Ilves 22.10.