123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK matkustaa lauantaiksi Ouluun ja kohtaa siellä AC Oulun klo 17:00 alkavassa ottelussa. Peliin omilla kyydein mahdollisesti lähtevät SJK-kannattajat, tai siellä suunnalla asustavat, voivat ostaa liput AC Oulun verkkokkaupasta tästä linkistä. Vieraskannattajien paikat löytyvät Oulun Raatin Stadionin aurinkokatsomosta, pääkatsomoa vastapäätä ja sieltä Tuiran puoleisesta laidasta. Kotijoukkueen kannattajat ovat Pääkatsomon kaupungin puoleisessa laidassa. Seinäjoella peli näkyy suorana Vekseli Plazassa, missä voi katsoa myös MM-jääkiekkoa samana päivän. Kotikoneilta ottelu näkyy Ruutu-palvelusta. Ottelu on myös Nelosen Futiskierroksen pääottelu ja lähetys Nelosella alkaa klo 16:30 Onside Studiolla.

Edelliset kolme ottelua Veikkausliigassa ilman tappioita pelannut SJK jatkoi putkea keskiviikkona Suomen cupissa, joskin se joutui Suomen cupin sääntöjen vuoksi pelaamaan omaa Ykkösessä pelaavaa akatemiajoukkuettaan vastaan. SJK eteni Suomen cupin 6.kierrokselle ja molemmat joukkueet lepuuttivat avainpelaajiaan viikonlopun otteluita varten. Myös vastustaja AC Oulu pelasi Suomen cupia keskiviikkona, kun se kaatoi Ilveksen Kakkosessa pelaavan kakkosjoukkueen kotikentällään. AC Oulu saa siten pienen edun palautumisessa lauantain otteluun. Lauantain ottelu päättää Veikkausliigan kevätjakson, ja sen jälkeen alkaa parin viikon maajoukkuetauko. SJK:sta lähtee useampia pelaajia maajoukkueiden mukaan ottelun jälkeen.

Tähän otteluun päättyy kevään jakso, ja tämä on tärkeä peli sen osalta. Olemme mielestäni tulleet hyvin takaisin vaikean jaksomme jälkeen. Kaiken sen taistelun mitä jouduimme käymään läpi. Erityisesti se oli rankka jakso mentaalisesti. Mutta olemme päässeet nyt sen yli. Viimeiset neljä peliä Veikkausliigassa ovat olleet meille parempia. En sano, että meidän olisi pitänyt saada pelkkiä voittoja näistä, se olisi ollut toki mahdollista, mutta siitä FC Lahti-pelistä meidän olisi pitänyt saada jotain mukaan. Olimme siinä hyviä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Nyt olemme valmistautuneet lauantain otteluun. Se on hieman haastavaa, kun peli tulee vain kolmen päivän päästä edellisestä, mutta olemme nyt hyvässä iskussa ja valmiita kohtaamaan AC Oulu. Se on hyvä joukkue, joka on käyttänyt paljon rahaa talven aikana vahvistaakseen joukkuetta. Siellä on ollut taatusti kovat odotukset kauteen, koska heillä on joitain todella hyviä pelaajia tähän sarjaan. Osan heistä me myös tunnemme tosi hyvin. Mutta olemme siihen valmiita.

Olemme nyt harjoitelleet viime päivät luonnonnurmella, ollaksemme mahdollisimman valmiita tähän vierasreissuun. Kuten sanoin, tämä on meille tärkeä ottelu, joka päättää tämän jakson. Haluamme olla hyvällä iskuetäisyydellä, kun menemme maajoukkuetauolle. Sen aikana pidämme pienen tauon, mutta palaamme nopeasti harjoituksiin takaisin, ja palaamme perusjuttuihin, jotta olemme valmiita kesään ja sen otteluihin. Siitä tulee mielenkiintoinen jakso. Lisää cup-pelejä, hyviä matseja ja europelit alkavat. Olemme niistä erittäin innoissamme. Pian on europelien arvonta ja sitten tiedämme kenet kohtaamme ja minne reissaamme. Siten meillä on tärkeä ja mielenkiintoinen vaihe kaudesta edessämme, jatkaa Gómez loppuun.

Maajoukkuetauon jälkeen pelit jatkuvat taas ensin Suomen cupin ottelulla, joka pelataan alustavasti keskiviikkona 15.6. Arvonta on ensi tiistaina 31.5. ja silloin tiedetään vastustaja ja pelipaikka. Veikkausliigassa seuraava ottelu maajoukkuetauon jälkeen on 18.6. pelattava SJK – FC Inter. Maajoukkuetaulla pikkuloukkaantumisia saadaan paranneltua ja pienen tauon jälkeen alkaa hiomaan peliä kesän Veikkausliigan ja heinäkuun alussa alkavien europelejä varten.

SJK:lla ei ole pelikieltoja lauantain otteluun, mutta pieniä kysymysmerkkejä muutamilla sivussa olleilla tai pienempiä loukkaantumisia saaneilla pelaajilla. Maalivahti Jesse Öst ja hyökkääjä Jake Jervis ovat olleet sivussa juuri tästä syystä. Aiemmin myös kesäflunssa on pitänyt joitain pelaajia sivussa, mutta näistä on ainakin jo päästy. Ouluun saadaan siten hyvä ryhmä matkaan, ja cup-ottelussa huilanneet pelaajat, ovat täydessä iskussa. Mukana jatkanee myös B-nuorista mukaan nostettu Eemeli Honkola, joka teki debyyttinsä edustusjoukkueessa juuri keskiviikkona cupin ottelussa.

Kuvan Pablo Andrade huilasi keskiviikon cup-ottelun. Huilivuorossa oli hänen lisäkseen 11 muuta edustuksen pelaajaa.

Lauantain vastustaja AC Oulu on kovassa vireessä juuri nyt. Se kaatoi edellisessä ottelussa FC Lahden vieraskentällä 2-0, ja vaikka se hävisi välissä uuden Suomen ennätyksen tappiottomissa peleissä tehneelle KuPS:lle tylyin 3-0 luvuin, se voitti sitä ennen FC Hongan 2-1. Ricardo Duarten valmentama ryhmä on itseasiassa hävinnyt viidestä viimeisestä Veikkausliiga pelistään vain tuon KuPS-ottelun.

AC Oulun syömähampaaksi ennen kauden alkua povattiin SJK:ssa aiemmin pelannutta Moshtagh Yaghoubia. ”Mosa” on ollutkin tärkeä pelaaja oululaisille, mutta vielä tärkeämmäksi on noussut argentiinalaishyökkääjä Michael Lopez. 24-vuotias Lopez pelasi kaudella 2021 Valko-Venäjän pääsarjassa FC Minskin riveissä. AC Oulu teki Lopezin kanssa tammikuussa 2022 vuoden sopimuksen, ja jälki Veikkausliigassa on ollut tuhoisaa. Kahdeksassa pelissä Lopez on tehnyt 5 maalia ja antanut 2 maalisyöttöä. Lisäksi Suomen cupin ainoassa pelissä hän onnistui jälleen maalinteossa. SJK:n on syytä olla miehen kanssa tarkkana lauantaina. AC Oululta on todennäköisesti loukkaantumisten vuoksi sivussa Liechensteinin maajoukkuemies Denis Salanovic ja nuori puolustaja Miika Koskela, joka tuli loukkaantumisen vuoksi sivuun edellisessä FC Lahti pelissä.

SJK ja AC Oulu kohtasivat jo talvella Liigacupin ottelussa toisensa, ja silloin SJK nousi 2-2 tasapeliin Jake Jervisin ja Josepablo Monrealin maaleilla. Veikkausliigassa AC Oulu ei ole vielä onnistunut voittamaan SJK:ta, mutta kohtaamisia on vasta kaksi. Molemmat viime kaudelta, kun SJK voitti vieraissa 0-2 ja kotona 3-2 tuloksella. Joukkueet pelasivat kuitenkin aikoinaan Ykkösessä samaan aikaan, ja kaikissa kilpailuissa kohtaamisia on 11. Näistä AC Oulu on voittanut kaksi ja SJK viisi ottelua. Neljä kertaa on päädytty tasapeliin. Maaliero niistä on SJK:n eduksi 17-13.

Veikkausliigan ottelu AC Oulu – SJK lauantaina 28.5. klo 17.00 Oulun Raatin Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

Maajoukkuetauko alkaa heti tämän ottelun jälkeen, ja SJK:n pelaajia lähtee tällä tietoa 4-5 maajoukkueiden mukaan. Muu joukkue jää pienelle tauolle, mutta palaa harjoituksiin jo ensi viikolla, sekä aloittaa valmistautumisen kesän Veikkausliigapeleihin, Suomen cupin otteluihin ja heinäkuussa alkaviin europeleihin. Europelien arvonnat ovat jo kesäkuun puolessa välissä, ja silloin tiedetään vastustaja ensimmäiselle ja mahdolliselle toiselle kierrokselle. Seuraava peli on todennäköisesti Suomen cupin 6.kierroksen ottelu 15.kesäkuuta, ja vastustaja siihen selviää tiistaina 31.5. pidettävässä arvonnassa.

Veikkausliigassa seuraava ottelu on 18.6. OmaSp Stadionilla pelattava SJK – FC Inter. Tuo ottelu on myös Superlauantai-ottelu, jolloin ensin ilmaisessa päivätapahtumassa esiintyy Hevisaurus ja Cledos, ja ottelun jälkeen K18-iltatapahtumassa lavalle nousee bilebändi Me Viikatoineet, HesaÄijä ja Aste. Liput tapahtumaan myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. SJK:n kausikorteilla pääsee ilmaiseksi myös iltatapahtumaan. Voit lukea lisää Superlauantaista SJK:n nettisivujen omasta jutusta. Kaikki tulevat ottelut löytyy SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Sinne lisätään myös cupin ja europelien ohjelmat sitä mukaa kun ne varmistuvat.

Denys Oliinyk tuli cup-pelin loppupuolella kentälle vaihdosta, ja onnistui maalinteossa.