123 456 7890

Veikkausliiga jatkuu torstaina 15.10. klo 18:30, kun SJK saa OmaSp Stadionille vieraaksi HJK:n. Ottelun liput myynnissä ennakkoon SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavista. Paikalle tulevat HJK-kannattajat sijoittuvat omaan katsomonosaansa, OmaSp Stadionin Itäpäätyyn ja siellä lohkoon 114. Sinne on oma sisäänkäynti katsomon takaa ja omat palvelut. Peli näkyy myös suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta.

Ottelun yleisömäärä on rajattu ja koko tapahtuman aikana on maskipakko; kaikkien ottelutapahtumaan osallistuvien tulee käyttää tapahtuman aikana nenän ja suun peittävää kasvomaskia. Määräys ei koske alle 15-vuotiaita. Otteluisäntä LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa jakaa porteilla 500 kpl:tta kasvomaskeja niitä tarvitseville veloituksetta, klo 17:30 alkaen. Jakopisteet löytyvät kaikilta kolmelta pääsisäänkäynniltä. Tämän lisäksi SJK-maskeja myydään porteilla. Atria Loungen ja Carlsberg Sports Barin kapasiteetti on valtion ravintolatoimintaa koskevien määräysten mukaisesti puolitettu. Kaikissa katsomoissa tulee noudattaa myös turvavälejä. Yhdessä vastuullisesti toimien, varmistamme kauden läpiviemisen. Lue ottelutapahtuman järjestelyiden päivitetyt ohjeistukset tämän otteluennakon loppuosasta.

Jo taakse jäänyt syyskuu oli SJK:lta erinomainen. Ainoa kauneusvirhe oli tappio FC Lahdelle, mutta muuten pelatuista viidestä ottelusta saldona oli neljä voittoa. Harmillisesti hyvän vireen katkaisi nyt maajoukkuetauko ja sitä ennen TPS:n koronatapauksen vuoksi siirretty vierasottelu.

Kyllähän se TPS-pelin peruuntuminen oli melkoinen antikliimaksi. Oltiin pettyneitä, sillä oltaisiin haluttu pelata se peli. Pidettiin siinä sitten vähän ensin taukoa ja hyvillä mielin olemme nyt treenanneet maajoukkuetauolla, kertoo SJK-päävalmentaja Jani Honkavaara.

Torstaina vastaan tuleva Klubi on aina ja ikuisesti ennakkosuosikki kaikkia joukkueita vastaan Suomessa. Heidät on silti kiva kohdata, koska tietää, että heillä on laadukkaita pelaajia ja laadukas joukkue. Se on totta kai vastustaja joka sytyttää.

Mutta toisaalta, asenne heitä vastaan pitää olla se, että ei se nyt mikään elämää suurempi peli ole, vaikka onkin Klubi vastassa. Se on kuitenkin mahdollisuus ottaa kolme pistettä ja mun mielestä jo viimeksi oltiin heitä vastaan aika hyviä. Odotan hyvää matsia, sanoo Honkavaara.

SJK:n edellisessä ottelussa, koko syyskuun alun sivussa ollut Ariel Tuco Ngueukam teki paluun kentille ja samalla 50. Veikkausliiga-maalin urallaan. Veikkausliiga palkitsee Tucon saavutuksestaan torstain ottelun yhteydessä. Maali oli tällä kaudella hänen kolmantensa. SJK:n paidassa Tuco on pelannut pian koko urallaan sata ottelua; kaikki kilpailut mukaan laskien, kasassa on 98 ottelua, joissa hän on tehnyt 21 maalia ja antanut 17 syöttöä.

On minulle kunnia päästä tuolle tasolle maalien määrässä. En ole koskaan keskittynyt pelkästään maaleihin. Ajattelen aina joukkuetta sekä tulosta ensin. Mutta 50 maalia toisaalta kertoo myös omasta sitoutumisestani ja koen tämän pienenä palkintona itselleni siitä. Toivon todella, että pystyn tekemään niitä vielä lisää tulevina vuosina. Olen onnellinen tällä hetkellä, sanoo SJK-hyökkääjä Tuco.

Myös se, että olen pelannut pian 100 ottelua musta-kultaisessa paidassa, kertoo vain siitä miten hyvin tämä seura ja joukkue on minut tänne adoptoinut. Sekä siitä, mitä minä annan seuralle siitä hyvästä takaisin. Me kaikki pelaamme jalkapalloa myös siksi, että olisimme osa historiaa ja minä kirjoitan oman sivuni musta-kultaisen kirjan sivuille. Paljon mahtavia muistoja ja paljon muistoja vielä taatutusti myös tulossa edessäpäin. Olen todella iloinen, että olen osa tätä hienoa seuraa, kertoo Tuco.

Tuco on todellakin ollut mukana SJK:n hyvissä hetkissä, Suomen mestaruudessa ja Suomen Cupin voitossa. Hän on tehnyt SJK:n ensimmäisen euromaalin ja kun SJK viimeksi kaatoi HJK:n Seinäjoella, teki Tuco SJK:n 3-0 maalin. Se tapahtui kaudella 2015 ja sen jälkeen SJK on voittanut HJK:n ainoastaan Suomen Cupin finaalissa.

Torstaina ottelu on tärkeä matsi molemmille joukkueille, monella eri tavalla. HJK pyrkii pysymään kärkisijoilla ja me tavoittelemme paikkaa kuuden parhaan joukosta. Meillä on myös hyvä tuloksellinen jakso takanamme, joten haluamme jatkaa sitä. 

Mutta aivan erityisesti se on meille tärkeä peli siksi, että en edes enää kunnolla muista, koska voitimme heidät viimeksi kotona, naurahtaa Tuco.

Siitä ei siis tule mikään yksinkertainen matsi, vaan kova taistelu. Me olemme kuitenkin hyvässä iskussa, joukkueessa on hyvä tunnelma ja toivomme pystyvämme parhaaseen, Tuco päättää.

Voit lukea SJK:n pelaajatilanteesta omasta uutisestaan, SJK:n nettisivuilta. Lisäksi SJK:n mukaan kesän siirtoikkunan lopulla liittyneet Emmanuel Ledesma, Murilo ja Jake Jervis olivat videohaastatteluissa maajoukkuetauon aikana ja löydät kolmikon suomeksi tekstitetyt haastattelut SJK:n YouTube-kanavalta.

Lokakuussa SJK pelaa pelejä kovalla tahdilla, sillä jo viikonloppuna matkustetaan Ahvenanmaalle, missä SJK kohtaa sunnuntaina klo 16:00 IFK Mariehamnin. Myös ensi viikolla on kaksi ottelua, kun SJK Kohtaa torstaina 22.10. klo 18:30 OmaSp Stadionilla Ilveksen ja sunnuntaina rästiottelussa TPS:n vieraissa. SJK – Ilves pelin ennakkoliput ovat jo myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. Runkosarjan päätöskierroksen ottelu RoPS – SJK pelataan torstaina 29.10.

Ledesma, Murilo, Tuco ja Jervis. Kuva Mika Alavesa

Riskitekijä HJK:n joukkueessa

Torstaina HJK:n mukana OmaSp Stadionille saapuu myös yksi syypää sille, että SJK on ollut aikoinaan Suomen mestari sekä Suomen cupin mestari. Kyseessä on myös ensimmäinen kerta, kun tämä hyökkääjä tekee paluun Seinäjoelle, vuonna 2017 tapahtuneen lähdön jälkeen. Kyseessä on tietenkin nytkin Veikkausliigan maalipörssiä 12 maalilla yhdessä Albion Ademin kanssa johtavasta Roope Riskistä. Luonnollisesti Riski on myös HJK:n paras maalintekijä tällä hetkellä.

Roope Riski SJK-paidassa OmaSp Stadionilla kaudella 2016, kuva Marko Tuominiemi.

HJK:n kanssa sopimuksen viime talvena allekirjoittanut Roope Riski, pelasi SJK:ssa kausilla 2015 ja 2016 ja teki 58:ssa ottelussa yhteensä 34 maalia. Se on suurin maalimäärä hänen urallaan millekään joukkueelle koskaan. Roope Riski oli myös SJK:n ensimmäinen pelaaja, josta koskaan on maksettu mitään ja pelaaja, joka voitti ensimmäisenä SJK:ssa Veikkausliigan maalikuninkuuden. Tammikuussa 2017 Roope Riski kuitenkin lähti SJK:sta lainasopimuksella maailmalle ja jäi sille tielle. Vielä viime kaudella hän pelasi Kreikan kolmannella sarjatasolla. Tällä kaudella, kun HJK ja SJK kohtasivat Helsingissä, teki Roope Riski HJK:n voittomaaliksi jääneen 1-0 osuman. TV-kuvan perusteella hän ei kuitenkaan tuulettanut maaliaan entistä seuraansa vastaan. Roopen lisäksi, HJK:ssa pelaa myös hänen vanhempi veljensä Riku Riski, mikä on myös osasyynä siihen, että Roope HJK-paitaan päätyi.

HJK:lla, kuten SJK:lla, on myös useita pelaajia maajoukkueiden mukana ja osa saattaa pelata vielä keskiviikkona, vain päivää ennen torstain kohtaamista. HJK:sta on Suomen A-maajoukkueessa mukana kapteenistoon kuuluvat Nikolai Alho ja Rasmus Schüller sekä keskuspuolustaja Daniel O’Shaughnessy. Suomen U21-maajoukkueen mukana on maalivahti Hugo Keto ja keskikenttäpelaaja Lucas Lingmann. Pohjois-Makedonian A-maajoukkueessa puolestaan on ollut Ferhan Hasani, mutta hän sai lähteä kotiin jo ennen keskiviikon ottelua.

Suomen suurimmalla ja menestyneimmällä seuralla kuitenkin pelaajia riittää ja päävalmentaja Toni Koskela saa valita kokoonpanoa isosta pelaajaringistä. HJK on vain vahvistunut sitten edellisen kohtaamisen, kun entiset maajoukkuepuolustajat Markus Halsti ja Valtteri Moren ovat liittyneet mukaan. Keskikentällä on huikeita otteita esittänyt Guinea-Bissaun ja Portugalin passit omaava Bubacar Djaló. Hyökkäyksessä on Roopen lisäksi tulivoimaa Tim Väyrysen muodossa. Jokaiselle pelipaikalle löytyy vähintään kaksi kovaa pelimiestä. Osalle paikoista jopa useampia.

Sarjataulukossa HJK on toisena, kolmen pisteen päässä KuPS:sta. Käytännössä mestaruuskamppailu onkin tämän kaksikon heiniä, sillä kolmantena oleva FC Inter on jo jäänyt seitsemän pistettä HJK:n taakse. Neljäntenä oleva FC Honka on kymmenen pisteen päässä. HJK on voittanut viidestä viimeisestä Veikkausliigan ottelustaan kaksi ja pelannut tasapelit juuri FC Hongan ja hieman yllättäen TPS:n kanssa. Lisäksi se hävisi Stadin derbyssä HIFK:lle 4-3 luvuin. HJK kuitenkin voitti Suomen cupin finaalin juuri ennen maajoukkuetaukoa ja siinä se kohtasi FC Interin. Finaali päättyi 2-0 voittoon ja molemmat maalit teki Roope Riski. 

Paikalle tulevat HJK-kannattajat sijoitetaan OmaSp Stadionin Itäpäätyyn ja siellä lohkoon 114, minne on oma sisäänkäynti suoraan lohkon takaa. Lohkossa on omat palvelut katsomoanniskeluineen. Sisäänpääsyn edellytyksenä on nenän ja suun peittävä kasvomaski. Liput tulee ostaa ennakkoon, sillä portilla ei ole lipunmyyntiä. Liput vieraskatsomoon ovat normaalit Itäpäädyn ennakkoliput ja ne saa Lippu.fi-kanavista. Katsomoanniskelupisteissä maksuvälineenä ei käy käteinen, kaikissa muissa pisteissä normaalisti. Tervetuloa.

OTTELUTAPAHTUMAN UUDISTUNEET JÄRJESTELYT

Veikkausliigan ottelu SJK – HJK alkaa torstaina 17.10. klo 18:30 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Liput otteluun myydään ennakkoon SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. Lipunmyyntikioski aukeaa klo 17:00 ja SJK Shop palvelee ottelupäivänä klo 12:00 – 18:30. Peli näkyy myös suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta. Mahdolliset vieraskannattajat sijoittuvat Itäpäätyyn ja siellä lohkoon 114, minne on heillä oma sisäänkäynti ja omat palvelut. Kaikilla porteilla tehdään turvatarkastukset tarvittaessa.

Sisäänpääsyn edellytyksenä kasvomaski

Koronavirusepidemian toisen aallon kiihtyessä jalkapalloperhe on päivittänyt omaa ohjeistustaan koronavirusepidemian hillitsemiseksi. THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Palloliitto on ottanut käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia Palloliiton valtakunnallisten sarjojen ottelutapahtumissa, mukaan lukien Veikkausliiga. Kasvomaskin käyttö on siten edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnankin osalta. Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskin käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita.


Ravintolatilojen kapasiteetti puolitettu

Portit ja palvelut stadionilla aukeavat tuntia ennen avauspotkua. VIP-tilat ja Carlsberg Sports Bar aukeaa jo puolitoista tuntia ennen avauspotkua. Carlsberg Sports Bar on käytettävissä ainoastaan Pääkatsomo-lipun tai kausikortin omistaville. Suomen hallituksen ja AVI:n määräyksellä, on ravintolatilojen kapasiteetti kuitenkin puolitettu ja emme siten voi taata kaikkien sisäänpääsyä Carlsberg Sports Barin tiloihin. Tilat sulkeutuvat ottelun jälkeen, viimeistään klo 23:00 mennessä.

Yleisömäärä on rajattu

OmaSp Stadionin yleisökapasiteetti on myös rajattu puoleen, eli 2750 katsojaan. Kaikki katsomot ovat käytössä, mutta näiden välillä ei sallita kulkua. Pääsylipulla tai kausikortilla pääsee siihen katsomoon mihin lippu tai kortti on ostettu. Seurakortilla pääsee Itäpäätyyn ja tarvittaessa junioripelaajan vanhemmat tai huoltajat, pääsevät Itäpäätyyn myös Kannattajapäädyn kausikortilla. Pääsyliput ovat numeroimattomia ja paikat täytetään tulojärjestyksessä, turvavälit huomioiden.

Kannattajapäädyn katsomoanniskelun kapasiteetti rajattu

Kannattajapäädyn keskiosassa oleva, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo ja siinä sijaitsevan anniskelualueen kapasiteetti on myös jouduttu rajoittamaan 70 henkeen. Katsomon osa täytetään tulijamäärän mukaan ja kun kapasiteetti on täynnä ei tuohon osaan enää pääse. Anniskelualueen yläpuolella oleva osio ja sen molemmin puolin olevat alueet ovat kuitenkin kannattajaryhmän käytettävissä normaalisti. Kaikissa katsomoissa, myös anniskelualueilla, tulee huomioida turvavälit. Katsomoanniskelun osalta palvelut löytyvät myös Kannattajapäädyn ja Pääkatsomon kulmauksessa ylhäällä olevasta kulmapubista. Katsomoanniskelupisteissä maksuvälineenä ei käy käteinen, kaikissa muissa pisteissä normaalisti.

Lippujen hinnat

Pääkatsomo
Aikuinen 35 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aleryhmät 30 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aikuinen 30 € (verkosta)
Aleryhmät 25 € (verkosta)

Eteläkatsomo
Aikuinen 25 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aleryhmät 20 € (SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista)
Aikuinen 20 € (verkosta)
Aleryhmät 15 € (verkosta)

Kannattajapääty
Sisäänpääsy poikkeusolosuhteissa ainoastaan kannattajapäädyn kausikortilla.

Itäpääty
Hinta verkosta 15 €
SJK Shopista tai Lipunmyyntikopista 20 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 8-17 vuotta.
2 € alennus S-etukortilla näyttämällä sekä SJK Shopista että Lipunmyyntikopista (alennus ei koske itäpäädyn lippuja).

Seurakortilla sijoitutaan Itäpäätyyn. Mikäli sinulla on kausikortti Kannattajapäätyyn ja lapsellasi Seurakortti, niin sinun on mahdollista päästä Kannattajapäädyn kausikortilla Itäpäätyyn lapsesi kanssa, mutta ei toisinpäin.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

Sisäänkäynti ja katsomot

Ottelutapahtumaan on yleisölle kuusi omaa sisäänkäyntiä sekä viisi omaa katsomoa, joissa kaikissa on omat palvelut. VIP-tilat ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 17:00, kaikki muut portit ja palvelut klo 17:30.

Pääkatsomoon sisäänkäynti on nyt molemmin puolin päärakennusta sijaitsevista porteista. Katsomopaikka määräytyy sisääntuloportin mukaan. Käynti Eteläkatsomoon viime peleistä tuttuun tapaan, ainoastaan Jouppilan tekonurmen puoleisesta kulmauksesta. Käynti Itäpäätyyn ja Kannattajapäätyyn entiseen tapaan, molempien päätyjen omista porteista. Vieraskannattajilla on oma sisäänkäynti Itäpäädyn lohkon 114 takaa. Lisäksi sisäänkäynti Atria Lounge- ja VIP-katsomoon on normaalisti VIP-sisäänkäynnistä. (kts. kuva)

Porteilla tehdään turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa, katsomoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä. Lisäksi pyydetään noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta sekä käsien desinfioinnista.

Suun ja nenän peittävien kasvomaskien käyttö on sisäänpääsyn edellytys. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Kipeänä tapahtumaan saapuminen on ehdottomasti kiellettyä.

Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa.

Akkreditoinnit

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään keskiviikkona 16.10. klo 18:00 mennessä. Akkreditointi on ehdoton, sillä toimittajat lasketaan tapahtuman katsomokapasiteettiin. Myös paikalle tulevalta medialta edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikissa tiloissa.

Mediahuone on käytössä akkreditoiduilla tiedotusvälineiden edustajilla klo 17:30 alkaen Pääkatsomon alla, päärakennuksessa, ja sinne on kulku Itäpäädyn puoleisesta ovesta. Toimittajien paikat ottelun aikana on Pääkatsomossa, sen itäpuoleiset laidan yläkatsomossa. Kuvaajat kulkevat kenttätasolle Eteläkatsomon ja Itäpäädyn puoleisesta kulmasta, ulkokautta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle sivustalle ja kenttäalueella tulee pysyä merkittyjen alueiden ulkopuolella.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ole poikkeusaikana.

Parkkitilat ja saapuminen

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Koko stadionin alue on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä Palloliiton toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n kotipeliin kauden 2020 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta, tästä linkistä. Bussikyydin kertamaksu on 3€ / suunta. Lontoon double decker bussi ei kulje tähän otteluun poikkeustilan vuoksi.