123 456 7890

Kauden siirtyessä kohti syksyä ja runkosarjan päätösotteluita, on SJK:n pelaajatilanne kohtalaisen hyvä. Maajoukkuetauolta tositoimiin palaava Veikkausliiga jatkuu ensi torstaina ja Seinäjoella olevat pelaajat jatkoivat harjoituksia jo viime viikolla. Maajoukkueiden mukana on edelleen valmentaja Joaquin Gomez sekä pelaajat Matias Vainionpää, Serge Atakayi ja Anel Rashkaj. Aiemmin jo päättyi Suomen U19-maajoukkueen leiri Eerikkilässä ja siellä olleet palasivat mukaan viime viikolla. 

Rashkaj’n edustama Kosovon A-maajoukkue pelaa vielä keskiviikkona myöhään illalla UEFA Kansojen Liigan ottelun ja hän palaa Seinäjoelle vasta sen jälkeen. Gomez, Vainionpää ja Atakayi ovat Suomen U21-maajoukkueen kanssa parhaillaan Tanskassa, missä Suomi kohtaa Tanskan U21-maajoukkueen tiistaina alkuillasta. Kolmikko ehtii takaisin Seinäjoelle keskiviikkona. 

Yleisesti SJK:n tilanne loukkaantumisten suhteen on hyvä, eikä pelikieltojakaan ole. Vain pitkäaikaisloukkaantuneet Joonas Sundman ja Samba Benga ovat vielä sivussa. 

Muita loukkaantumisia ei enää ole, joten nyt on kyllä kokonaisuudessaan hyvä tilanne, kun tärkeät pelit on edessä. Pieni tauko teki hyvää ja samalla tässä on nyt pystynyt tekemään pelaajien kanssa enemmän yksilöllistäkin juttua. Lepo ja energian kerääminenkin on tärkeää, kertoo SJK:n fysiikkapuolesta vastaava Mikko Kujala. 

Noista kahdesta loukaantuneena olevastakin Samba Benga on jo siinä tilanteessa, että loppuviikosta hän pääsee jo lämpöihin vähän mukaan. 

Siitä sitten katsotaan yhdessä arvioita ja asteittain otetaan Sambaa lisää mukaan harjoituksiin. Vähän oheistreeniä ja syöttödrilleihin mukaan, sitten pienpeleihin reunalle, ettei ihan vielä siihen kontaktiviidakkoon. Hänellä meni leikkaus aikoinaan hyvin ja Tiitus Lehtinen on tehnyt hänen kanssaan hyvää työtä. Loppuviikosta ja ensi viikon alkupuolella nähdään enemmän. 

Varmasti mies itsekin jo odottaa innolla, että pääsee mukaan. Totta kai senkin jälkeen on vielä tukitoimet ja korvaavat harjoitteet tärkeässä roolissa, jatkaa Kujala. 

Sundmanin kohdalla meillä menee vielä hetken, ennen kuin häntä saadaan mukaan lämpöhin ja sellaiseen. Hänenkin kanssa ollaan edetty kokoajan suunnitelmien mukaan. Eli hän jatkaa vielä Tiituksen kanssa, Kujala sanoo.

Maajoukkuetauon jälkeen pelejä tulee hurjalla tahdilla, kun SJK pelaa 5 ottelua 14 päivän sisällä. Loppusarjat on merkitty alkavaksi sen jälkeen 31.10. ja kauden tulisi päättyä 22. marraskuuta.

Meillä on aina tietyt rutiinit palautumiseen heti kun pelit loppuu, joilla pyritään saamaan palautuminen heti käyntiin. Ja kun on vain muutama päivä pelien välissä, on jokainen päivä siinä tärkeä. Riittävä uni ja ravinto täydentää tuon palautumisen, kertoo Kujala. 

Totta kai pyrimme ottamaan yksilöllisiäkin juttuja sitten huomioon. Hieronnat ja muut tarvittavat hoidot sekä tukitoimet, entisestään vain korostuu otteluruuhkassa. Pienet asiat ratkaisee silloin, ja me pyrimme suunnitelmallisesti sekä huolellisesti menemään nämä läpi. 

Harjoitusten kuormitusta seurataan pelaajista GPS:n avulla toimivilla mittareilla. Lisäksi olemme tietyt kuormitukset rakennettu systemaattisesti tietyille päiville. Meillä on myös pelaajille tämmöinen seurantaohjelma mobiililaitteisiin, joiden kautta pystytään seuraamaan heidän vireystilaa. Siinä on päivittäin muutamia kysymyksiä pelaajille ja katson nämä läpi aina päivittäin treenien jälkeen sekä joka aamu. Tarvittaessa sitten näiden mukaan tietyille pelaajille lisätään tukitoimia tai kohdennetaan jotain aktivointijuttua ennen treeniä. 

Joskus myös katsotaan, että onko jollekin pelaajalle järkevää vetää sille päivälle koko treeni, vai voisiko hänen kohdallaan jostain kohtaa pikkuisen keventää. Kaikki tähtää kuitenkin aina peliin. 

Kausi on ollut pitkä jo ja monta treeniä sekä peliä on takana. Joten tämä on tässä vaiheessa sitten aina viritystä siihen, että pelikunto on aina hyvä, sanoo Kujala. 

Myös koronaepidemia aiheuttaa huolta ja uusia ohjeistuksia. Korona saattaa myös vaikuttaa loppukauden otteluohjelmiin. 

Meillä on tämänkin suhteen jo alkukesästä muodostunut hyvät rutiinit. Kiinnitämme huomiota miten tullaan harjoituksiin, miten jakaannutaan ja kuinka liikutaan täällä fasiliteeteissa. Myös se, miten harjoituksista lähdetään. Mielestäni meillä on selvät ja hyvät rutiinit siihen, ja ne ovat myös toimineet sekä olemme niihin joka päivä kiinnittäneet huomiota, sanoo Kujala. 

Pelaajille tehdään säännöllisesti kuumemittauksia, ja pelipäivänä meillä on semmoinen kaavake, joka täytetään sekä siihen otetaan lämpölukemat. Ne kuuluu kaikki näihin meidän rutiineihin. 

Pelaajat pysyvät tällä hetkellä myös erossa SJK:n muusta henkilökunnasta ja esimerkiksi joukkueen ulkopuolisilla henkilöillä ei ole mitään asiaa pelaajien tiloihin. Joukkue myös pitää varotoimenpiteenä omat palaverit mahdollisuuksien mukaan ulkona kentällä. Videopalaveritkin luonnistuvat mainiosti OmaSp Stadionin videotaululta. 

Sitä ollaan nyt käytetty tarpeen vaatiessa. Siinä saa olla ulkotilassa ja se ajaa myös hyvin asiansa, sanoo Kujala.

Kaikki ovat ymmärtäneet, että nämä ovat tärkeitä juttuja ja kaikki tämä tähtää siihen, että pystymme treenaamaan ja pelit jatkuu. Siihen tähdätään ja kaikki on sen hyvin sisäistäneet, Kujala kertoo vielä lopuksi. 

SJK kohtaa torstaina 15.10. klo 18:30 OmaSp Stadionilla HJK:n. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. Mahdolliset vieraskannattajat sijoittuvat Itäpäädyn lohkoon numero 114, minne heillä on oma sisäänkäynti sekä omat palvelut. Liput sinne tulee ostaa ennakkoon Lippu.fi-kanavista ja sieltä Itäpäätyyn. Ottelu näkyy myös suorana Ruutu-palvelusta. Varsinainen otteluennakko tulee SJK:n sivuille tiistai-iltana. 

Lokakuun toisessa kotiottelussa SJK kohtaa Ilveksen Torstaina 22.10. klo 18:30. SJK Akatemia pelaa lokakuussa Ykkösessä kaksi kotiottelua, tiistaina 20.10. FF Jaroa vastaan ja lauantaina 31.10. Ykkösen päätöskierroksella, tulee vieraaksi MYPA. Kaikkien otteluiden aikataulut löytyy SJK:n nettisivuilta ja ennakkoliput ovat myynnissä SJK Shopissa sekä Lippu.fi-kanavissa.