123 456 7890

SJK U20 ja U17 joukkueet jatkavat viikonloppuna talvella kesken jääneitä A- ja B-nuorten SM-karsintoja. SJK U20 – TPS U20 pelataan lauantaina 13.6. klo 14.00 OmaSp Stadionilla ja Ilves U17 – SJK U17 lauantaina 13.6. klo 15:00 Tampereella. Kotiotteluihin on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, joka käytetään lyhentämättömänä Project Liv-hyväntekeäväisyysjärjestön toiminnan tukemiseen. Tänä kesänä myös kaikki SJK U20 ja SJK U17 -joukkueiden OmaSp Stadionilla pelattavat kotiottelut, lähetään suorina nettilähetyksinä. Livestreamin hinta on 4,90€. OmaSp Stadionilla noudatetaan Palloliiton ja Suomen valtion ohjeita sekä määräyksiä koronaepidemian suhteen.

SJK U20 joukkueella on jo SM-sarjapaikka varma, mutta joukkue tavoittelee kahdessa jäljellä olevassa pelissään karsintalohkon voittoa ja siten kolmea aloituspistettä varsinaiseen SM-sarjaan. SJK U17 puolestaan tarvitsee vielä voiton tai muiden ristiinpelaamista, että SM-sarjapaikka varmistuu. Joukkue on kolmantena omassa lohkossaan ja pelejä on jäljellä kolme. Kolme pistettä riittäisi niistä varmistamaan SM-paikan, ilman että tarvitsee jännittää muiden pelejä.

Meillä oli talvella hyvät karsinnat ja nyt olemme harjoitelleet hyvin, joten olemme valmiina jatkamaan molempien joukkueiden kanssa siitä, mihin talvella jäimme. Voittoa lähdemme hakemaan molemmilla joukkueilla. SJK U20 haluaa voittaa lohkonsa ja U17 vähintään varmistaa SM-paikan, sanoo molempien joukkueiden valmennusvastuun kantava Toni Lehtinen.

Joukkueissa on myös pelaajat hyvässä kunnossa tällä hetkellä ja pääsemme hyvillä ryhmillä viikonlopun otteluihin, Lehtinen jatkaa.

SJK U20 on siis jo varmistanut paikan heti karsintojen perään alkavaan SM-sarjaan, mutta joukkue tavoittelee edelleen lohkon voittoa, mistä saisi kolme alkupistettä varsinaiseen SM-sarjaan. SJK U20 on pelannut karsinnat ilman tappioita ja menettänyt pisteitä vain yhdessä tasapelissä. Ero toisena olevaan Ilvekseen on yksi piste. Lauantaina Seinäjoelle vieraaksi tuleva TPS U20 on kolmantena ja eroa SJK:hon on jo kuusi pistettä. Myös he ovat jo käytännössä varmasti SM-sarjassa, vaikka heillä onkin pienen pieni teoreettinen mahdollisuus jäädä uloskin. Siihen pitäisi tosin TPS:n hävitä loput pelit suurinumeroisesti ja muiden voittaa omansa isoin luvuin. Teoriassa TPS U20 voisi myös voittaakin vielä lohkon. Pelejä on jäljellä SJK:lla ja Ilveksellä kaksi, TPS:llä kolme. SJK:n Kuutti Matila johtaa lohkon maalipörssiä 7 maalilla ja Jyri Kiuru on toisena 6 maalilla. Kaksikon edellä olisi 8 maalilla FC Espoon Oliver Günes, mutta FC Espoo on luopunut sarjasta.

SJK U17 matkustaa lauantaina Tampereelle, missä se kohtaa klo 15:00 alkavassa ottelussa Ilveksen U17-ryhmän. SJK U17 on lohkossa kolmantena, neljän pisteen päässä takana kärjessä olevista OLS:sta ja RoPS:sta, jotka se kohtaa vielä tulevissa otteluissa. Ilves on seitsemäntenä, ja juuri nyt jäämässä ulos SM-sarjasta, karsintaviivan alapuolella. Samalla se voisi vielä jäljellä olevat pelit voittamalla, nousta ainakin teoriassa SJK U17 ohi. Jos SJK U17 voittaa lauantaina, varmistaa se paikan SM-sarjaan. Joukkueen paras maalintekijä on ollut Henri Kallio 4 maalillaan. Lohkon maalipörssiä johtaa RoPS:n Pekka Ruotsalainen 8 maalilla.