123 456 7890

SJK Akatemian A- ja B-nuoret aloittavat SM-karsintasarjat tulevana viikonloppuna. Samalla starttaa SJK:n yhteistyö hyväntekeväisyysjärjestö Project liv ry:n kanssa. Alta voit lukea lisää yhteistyöstä sekä ennakot SJK U17 ja SJK U20 joukkueiden viikonlopun SM-karsintoihin.

Pohjanmaalta muualle Suomeen kasvanut hyväntekeväisyysjärjestö Project liv ry, saa SJK:sta uuden tukijan. Kaikissa SJK:n A- ja B-nuorten kauden 2020 peleissä tullaan keräämään vapaaehtoista pääsymaksua ja kerätyt tulot lahjoitetaan lyhentämättömänä Project liv ry:n toimintaan.

Project liv:n tarkoituksena on tuoda iloa pitkäaikaissairaiden lasten ja heidän perheidensä arkeen, lapsen diagnoosista huolimatta. Järjestämme pitkäaikaissairaille lapsille sekä heidän perheilleen muun muassa unelmapäiviä, jotka tekee lasten sairaalakäynneistä iloisempia. Tuemme perheitä myös monilla muilla tavoilla. Sloganimme on ”To bring back a lost smile” ja sen alaisuudessa teemme monipuolista yhteistyötä eri sairaaloiden ja yhdistysten kanssa ympäri Suomen, kertoo Project liv ry:n hoitovastuuhenkilö Susanna Back.

Jalkapallon puolella, Pietarsaaren Jarolla oli alun perin suuri merkitys yhdistyksemme syntyyn. Siksi onkin mahtavaa, miten pallo on nyt vieritetty eteenpäin SJK:lle ja myös SJK tulee mukaan tukemaan yhdistyksemme työtä. Toivommekin, että pallo vierii yhä useammalle jalkapalloseuralle, ja pian kaikki Suomen jalkapalloseurat ovat mukana pyörittämässä sitä yhdessä, jatkaa Project liv ry:n perustajajäsen Nina Brännkärr-Friberg.

SJK haluaa yhteistyön kautta olla mukana tuomassa iloa lasten ja perheiden arkeen sekä samalla opettaa omia junioreita hyväntekeväisyyden kautta.

Mielestäni Project liv on erinomainen hyväntekeväisyyskohde ja järjestö. Luin heidän nettisivujaan ja innostuin, että tämä on juuri sellaista toimintaa missä haluamme olla mukana. Heidän slogan sopii täydellisesti ajatukseemme tuoda hieman hymyä heikompiosaisten kasvoille. Tämä on meille erinomainen tilaisuus antaa heille jotain ja tehdä hyvää. Samalla voimme oppia nauttimaan siitä mitä teemme täällä, siitä huolimatta, että onko meillä ollut huono vai hyvä päivä. Eli opimme arvostamaan enemmän sitä miten asiamme täällä ovat, sanoo SJK Akatemian talenttivalmentaja Brian Page.

Kun kasvatetaan huippu-urheilijoita ja huippupelaajia, on mielestäni tärkeää kasvattaa heitä myös ihmisinä. Se on ollut meidän tavoite SJK Akatemiassa. Työskentelemme SJK:ssa etuoikeutettuina, huippuolosuhteissa. Siinä saattaa nuorilta joskus unohtua, että on olemassa ihmisiä, joilla ei ole näin hyvät mahdollisuudet elämään. Pelaajat saavat täällä mahdollisuuden tehdä jotain mitä he rakastavat, jokaisena päivänä ja uskomattomissa olosuhteissa. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta on tärkeää myös muistaa, että joillain asiat eivät ole niin hyvin, eikä se ole heidän vikansa. Eli tällä tavoin muistutamme myös pelaajia, että he osaavat arvostaa sitä mitä heillä on. Samalla heillä on myös mahdollisuus antaa jotain niille, joilla ei ole samaa mahdollisuutta elämään, Page jatkaa.

Meille kaikille tulee joskus päiviä, jolloin peli ei kulje tai joku asia ei mene kuten haluamme. Silloin on hyvä muistaa, että meillä on asiat lopulta kuitenkin aika hyvin. Kenties tämä opettaa nuorille pelaajille nöyryyttä ja auttaa heitä käsittelemään myös ikäviä asioita, sanoo Page lopuksi.

Kaikissa SJK U20 ja SJK U17 peleissä, on ovella keräyslippaat ja peleissä jaetaan tietoutta Project livin toiminnasta. SJK U20 pelaa talvella A-nuorten SM-karsintaa ja SJK U17 B-nuorten SM-karsintaa. Molempien tavoitteena on selviytyä kesällä pelattavaan SM-sarjaan. Lahjoituksen suuruuden voi jokainen määrittää itse ja osallistuminen on vapaaehtoista. SJK toimittaa kaikki lahjoitukset lyhentämättömänä Project liv ry:n toimintaan.

Voit lukea lisää Project liv-kampanjasta tästä linkistä ja joukkueiden otteluohjelmat löydät SJK:n nettisivuilta, ottelut kohdasta.

Viikonloppuna SJK:n A- ja B-nuoret aloittavat SM-karsintasarjat kotiotteluilla Wallsport Areenalla. SJK U17 kohtaa lauantaina 1.2. klo 16:30, heti SJK edustuksen Suomen Cupin perään. Vastaansa he saavat KPV U17-joukkueen. SJK U20 isännöi sunnuntaina 2.2. klo 12.45 FC Hongan U20-ryhmää. Molempiin otteluihin on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot käytetään Project liv -hyväntekeväisyystoimintaan lyhentämättömänä. Wallsportin kahvila palvelee otteluiden aikana normaalisti.

B-nuorten SM-karsintasarjassa SJK U17:sta kanssa pelaa lauantaina vastaan tuleva KPV sekä JIPPO, Tervarit, JJK, KuPS, FF Jaro, Ilves, OLS ja RoPS. Yksinkertaisen sarjan jälkeen, neljä parasta joukkuetta selviää suoraan SM-sarjaan. 5. ja 6. joukkue pelaa ristiin jatkokarsinnan toisen lohkon samoille sijoille selviytyneitä vastaan. SM-sarjaan pääsee yhteensä 10 joukkuetta. Sijoille 7. ja siitä alaspäin sijoittuneet, pelaavat keväällä B-nuorten Ykkösessä

A-nuorten SM-karsintasarjassa pelaa SJK U20-joukkueen lisäksi sunnuntain vastustaja FC Honka, KaaPo, FC Inter, Ilves, HJS, FC Jazz, TPS, FC Espoo ja FC Haka. Sarja pelataan samaan tapaan kuin B-nuorten SM-karsinnat ja lohkon neljä parasta pääsee suoraan kesäksi A-nuorten SM-sarjaan. Sijoilla 5. ja 6. olevat pelaavat jatkokarsinnan. Alemmaksi sijoittuneet pelaavat keväällä A-nuorten Ykkösessä.

Taas alkaa karsintasarjat ja junioripuolen peleistä nämä on melkeinpä aina ne tärkeimmät pelit kaudesta. Saadaan taas monta merkityksellistä ja kovaa peliä pelattua. Ollaan tietysti taas innoissamme, että se alkaa. Molemmat joukkueet on pelannut myös muutaman harjoitusottelun ja sitä kautta päässyt kehittämään peliä vielä ennen sarjojen alkua, kertoo A- ja B-nuorten valmennusvastuun kantava Toni Lehtinen.

Lehtisen apuna valmennuksessa on useampi muu valmentaja, kuten seuran talenttivalmentaja Brian Page. A-nuoret harjoittelevat SJK Akatemian joukkueen kanssa, joka puolestaan harjoittelee osin myös SJK:n edustusjoukkueen kanssa.

B-nuoret ovat pelanneet talven harjoituspelejä kahdella joukkueella ja näistä kasataan vielä niin sanottu SJK U17 edustusryhmä karsintoihin. Moni SJK U20 joukkueen pelaaja puolestaan pelaa A-nuorten SM-karsintojen lisäksi myös Ykkösen Cupia SJK Akatemian nimellä.

Meillä on tosi iso B-juniorien rinki ja kaikki ovat saaneet mahdollisuuksia. Siksi on ollut äärimmäisen tärkeää, että saadaan mahdollisimman monelle pojalle minuutteja sekä henkilökohtaisella tasolla näyttömahdollisuuksia, sanoo Lehtinen.

Ykkösen Cup tietenkin antaa meille varsinkin A-nuorten kohdalla haasteita. Meillä oli hyvä lähteä viime viikonloppuna Vaasaan pelaamaan, kun A-nuorten SM-karsinnat eivät olleet vielä alkaneet ja pystyttiin valita sinne se vahvin joukkue niistä pelaajista mitä meillä on käytettävissä. Mahtava tulos saatiin sieltä. Jätkät veti tosi hienosti siellä. Nyt kuitenkin alkaa tulla tuplapeli-viikonloppuja ja se tietenkin asettaa meille tiettyjä haasteita. Se on sitten meidän valmentajien tehtävä valita jokaiseen peliin aina kokoonpanot, Lehtinen jatkaa.

SJK Akatemia voitti Ykkösen Cupin avausottelussaan Veikkausliigasta tippuneen VPS:n 1-0 vierasottelussa. Ensi viikonloppuna pelataan Ykkösen Cupia ja A-nuorten SM-karsintaa, joten joukkuetta pitää miettiä sen mukaan. Päätavoite nuorilla on kuitenkin A-nuorten SM-sarjassa, ei Suomen Cupissa.

Selkeä tavoite meillä on saada sekä A- ja B-juniorit SM-sarjaan taas. Sitä me lähdetään tavoittelemaan, korostaa myös Lehtinen lopuksi.

B-nuorten SM-karsinta: SJK U17 – KPV U17, lauantaina 1.2. klo 16:30 @ Wallsport.
A-nuorten SM-karsinta: SJK U20 – FC Honka U20, sunnuntaina 2.2. klo 12.45 @ Wallsport.