123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK kohtaa lauantaina OmaSp Stadionilla Veikkausliigan ottelussa IFK Mariehamnin klo 17:00. Ottelupäivä on samalla Superlauantai, jolloin ottelun jälkeen OmaSp Stadionin tapahtuma-areenalla järjestetään 90’s Superlauantai-tapahtuma. Ottelun ja iltatapahtuman liput ennakkoon Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Päivä alkaa jo aiemmin klo 11:00 pelattavalla SJK U17-joukkueen ottelulla. Tapahtuma-areena aukeaa klo 15:00 juoma- ja ruokapisteineen, ja iltatapahtuma heti ottelun jälkeen klo 19:00. Lue lisää ottelutapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta. 90’s Superlauantain järjestelyistä ja artisteista voit lukea lisää perjantaina SJK:n sivuille ilmestyvästä omasta jutusta. Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille Veikkausliigan otteluun ja Superlauantai-tapahtumaan! 

Lauantaina kohtaavat SJK ja IFK Mariehamn ovat Veikkausliigassa tasapisteissä, mutta kuntopuntarissa SJK:n käyrä osoittaa juuri nyt ylöspäin. SJK on pelannut kaksi edellistä Veikkausliigan otteluaan tappioitta, kun se voitti ensin VPS:n Pohjanmaan derbyssä viime viikolla, ja tämän viikon ensimmäisessä ottelussa Hakan vieraana tasattiin pisteet 1-1 tuloksella. Tasapeli oli sikäli harmittava, sillä SJK johto ottelussa piti puolisen tuntia, mutta aivan ottelun viimeisellä sekunnilla Haka sai upealla laukauksella pallon maaliin ja peli pantiin poikki heti maalin jälkeen. SJK janoaa lisää pisteitä, ja lauantaina siihen tarjotaan jälleen paikka kotiyleisön edessä, kahden vierasottelun jälkeen. 

Tärkeintä on, että olemme taistelleet itsemme pois tappioputkesta, jossa olimme. Viimeisessä kolmessa pelissä olemme näyttäneet parempaa. Olimme hieman epäonnekkaita jo Lahti-pelissä, kun emme saaneet siitä yhtään pistettä, vaikka loimme tilanteita. Sitten pelasimme kaksi todella vaikeaa vieraspeliä. Ensin derby Vaasassa ja sitten Haka vieraissa. Tavoitteena oli saada niistä kuusi pistettä. Harmillisesti saimme vain neljä, ja menetimme kaksi pistettä aivan viime hetkillä Hakaa vastaan. Mutta kuten sanoin, kaikkein tärkeintä on, että olemme nyt taistelleet itsemme ulos tappioputkesta, ja olemme keränneet pisteitä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Nyt pääsemme taas kotiin pelaamaan. Lyömme päät yhteen, mietimme ja teemme kaikkemme sen eteen, että saamme tämän hyvän hetken jatkumaan, parannamme peliämme sekä saamme lisää pisteitä, Gómez päättää.

SJK:n edellisestä ottelusta Valkeakoskella puuttui kipeänä ollut Denys Oliinyk sekä VPS-ottelussa osumaa saanut maalivahti Jesse Öst. Vielä ei ole varmaa, mikä heidän tilanne on lauantain osalta, mutta molemmat tai jompikumpi saatetaan nähdä taas mukana. Tiistaina Hakaa vastaan kentille teki paluun puolustaja Cristhian Valencia. SJK Akatemia pelaa samaan aikaan oman ottelunsa Ykkösessä vieraskentällä Kokkolassa, ja joitain nuoria pelaajia saattaa olla mukana siellä. 

Lisää spekulaatiota SJK:n tilanteesta ja tulevasta ottelusta SJK:n videoennakosta, missä juontaja Arttu Seppälä ja SJK:n talenttivalmentaja Mika Ojala pohtivat asetelmia. Videoennakko katsottavissa SJK:n YouTube, Facebook ja Instagram -kanavilla. 

Chileläinen Josepablo Monreal on kolmella maalillaan SJK:n paras maalintekijä.

IFK Mariehamn lähti kauteen uudessa valmennuksessa, kun kesken viime kauden, elokuussa pestin ottanut Daniel Norrmén jatkaa hommassa. Ruotsalainen Norrmén on tuttu mies Ahvenanmaalla, sillä hän tuli IFK Mariehamniin aikoinaan pelaajana jo kaudeksi 2003 ja on vuonna 2008 loppuneen uransa jälkeen toiminut seurassa valmennustehtävissä. Edustusjoukkueen kakkosvalmentajana hän aloitti kaudella 2016 ja viime kaudella hänestä tuli ensimmäistä kertaa urallaan päävalmentaja Veikkausliigaan. 

Kaudelle 2022 IFK Mariehamn uudistui pelaajiston osalta, ja joukkue pelaa hyvin hyökkäävää futista, mutta ainakaan toistaiseksi sillä ei ole tullut kunnolla tulosta. Ainoa voitto on AC Oulusta kotikentällä huhtikuussa. Sen lisäksi tasapelejä on neljä. Vieraskentällä ainoa piste on tullut Helsingin IFK:ta vastaan kauden alussa. Sen ei pidä antaa kuitenkaan hämätä, sillä Mariehamn on pystynyt luomaan vaaraa ja tilanteita jokaisessa pelaamassaan ottelussa, ja pitkään se keikkui myös maaliodottamien kärjessä. Silti se on vähiten maaleja tehnyt joukkue Veikkausliigassa seitsemän pelatun ottelun jälkeen. Vain viisi kertaa on maalinteko onnistunut. Näistä kahdesta osumasta on vastannut entiset SJK-pelaajat, hyökkääjä Vahid Hambo ja hyökkäävässä roolissa keskikentällä pelaava Robin Sid. Muista maaleista on vastannut puolustaja Mikko Sumusalo, puolustava keskikenttäpelaaja Mohamed Abubakari ja hyökkääjä John Owoeri. IFK:n maalilla on loistanut tällä kaudella lainasopimuksella HJK:sta pelaava 19-vuotias Elmo Henriksson. Viime kaudella SJK voitti molemmat kohtaamiset Veikkausliigassa yhteismaalein 4-0. 

Veikkausliigan ottelu SJK – IFK Mariehamn lauantaina 21.5. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Liput otteluun Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Tarkemmin ottelutapahtuman järjestelyistä ja Superlauantai-iltatapahtumasta tämän ennakon loppuosassa sekä omassa jutussa SJK:n sivuilla perjantaina. 

SJK:n seuraava ottelu on vierasottelu OmaSp Stadionilla, sillä SJK aloittaa Suomen cupin 5.kierrokselta, ja joutuu kohtaamaan heti ensimmäisenä Ykkösessä pelaavan SJK Akatemian. Seuran sisäinen kohtaaminen tapahtuu keskiviikkona 25.5. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Ottelu on SJK Akatemian kotiottelu, mutta siihen pääsee tällä kertaa sisään myös SJK:n kausikorteilla. Ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa, joka palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin 10-15. Ottelun voittaja etenee Suomen cupin 6.kierrokselle ja se pelataan siten ratkaisuun saakka. SJK:n seuraava ottelu Veikkausliigassa on lauantaina 28.5. AC Oulun vieraana. Tuon jälkeen alkaa parin viikon maajoukkuetauko. Löydät otteluohjelman kokonaisuudessaan SJK:n nettisivujen otteluohjelmat kohdasta. 

Superlauantain järjestelyt ja lipunmyynti

Veikkausliigan ottelu SJK – IFK Mariehamn pelataan OmaSp Stadionilla lauantaina 21.5. klo 17:00. Tapahtuma-areena ja lipunmyyntikioski aukeaa klo 15:00. Lippuja saa Lippu.fi-palvelusta sähköisenä sekä ennakkoon. Ennakkolippuja myydään myös SJK Storessa Torikeskuksella. Päivä alkaa OmaSp Stadionilla jo klo 11:00 pelattavalla SJK U17 – Hercules U17 -ottelulla, johon on vapaa pääsy. 

Veikkausliiga-ottelun jälkeen, OmaSp Stadionin tapahtuma-areenalla on 90’s Superlauantai-tapahtuma, jossa esiintyy ruotsalainen Basic Element, Movetron ja DJ PartaMatti. Tapahtuma-areenalla tunnelmaa nostaa jo ennen ottelua DJ ja siellä on ruoka- sekä anniskelupisteitä. Ottelun jälkeen tapahtuma-areena muuttuu K18-anniskelualueeksi ja varsinainen 90’s Superlauantai -tapahtuma alkaa klo 19:00. Tapahtumaan tulee olla erillinen lippu ja pelkän ottelulipun tai kausikortin omistajien tulee poistua alueelta ottelun jälkeen. Superlauantaista voi lukea lisää aiemmasta uutisesta tai perjantaina 20.5. SJK:n nettisivuille tulevasta uutisesta.

Ottelutapahtumassa OmaSp Stadionin kaikki katsomot ovat käytössä, ja sisääntulo tapahtuu kolmesta eri portista. Katsomoiden välillä liikkuminen ei ole mahdollista, mutta katsomoiden alla voi liikkua vapaasti. Tapahtuma-areenalle pääsee ennen ottelua  kaikilla ottelulipuilla ja kausikorteilla, ottelun jälkeen iltatapahtumaan vaaditaan erillinen lippu. Itäpäädyn ja Eteläkatsomon kulmauksessa olevan vieraskannattajien alueen läpi ei ole kulkua, ja tarvittaessa sinne kulku tapahtuu omasta portista, katsomon osan takaa.

Jokaisessa katsomossa on tarjolla samat peruspalvelut, kioskit ja WC:t sekä osassa katsomoissa myös anniskelualueet. Jokainen katsomo on katettu, ja kaikille katsojalle löytyy katsomoista istumapaikka. Tämän lisäksi katsojat pääsevät käyttämään Carlsberg Sports Barin sisätiloja ja VIP-lippulaiset Atria Loungen VIP-ravintolaa kolmannessa kerroksessa. Anniskelu löytyy Pääkatsomon lisäksi Eteläkatsomon takaa sekä Pääkatsomon länsikulmauksesta. Kannattajapäädyn keskiosa, kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomo, on anniskelualuetta ja sen vieressä olevan katsomon kaksi alinta penkkiriviä. Katsomon takana ei ole anniskelua. Ennen ottelua ja ottelun tauolla, myös etupihan Tapahtuma-Areena palvelee janoisia tai nälkäisiä katsojia. 

Tapahtuma-Areenan erillisessä kausikorttilaisille tarkoitetussa Kannattaja-loungessa on klo 16.00 tavattavissa SJK-pelaajia.

Junnupäädyn alta löytyy lapsille oma karkkikatu, pomppulinna sekä onnenpyörä, josta voi voittaa upeita SJK-palkintoja. Siellä on myös Meet & Greet -tapahtuma noin klo 16:15, missä on tavattavissa SJK-pelaajia.

Pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikioskin kautta. Ja sieltä heidät opastetaan turvallisesti Pääkatsomon hissiin ja katsomoon.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton antamia määräyksiä ja ohjeita ottelutapahtuman järjestämisestä, joista saa lisätietoa tästä linkistä. Kaikenlainen syrjivä tai rasistinen huutelu on ehdottomasti kielletty, ja ottelutapahtumassa häiritsevästi käyttäytyvä katsoja voidaan poistaa alueelta.


Tapahtuman aikataulu

* 15:00 Lipunmyyntikoju ja portit Tapahtuma-Areenalle auki. Myös Carlsberg Sports Bar aukeaa.
* 15:30 SJK Shop ja VIP-tilat aukeaa. DJ aloittaa ja Tapahtuma-Areenalla on Happy Hour hinnat klo 16:00 asti
* 16:00 katsomot ja niiden palvelut aukeavat. Kannattajien katsomon anniskelualueella happy hour hinnat pelin alkuun asti.
* 16:00 – 16:30 Pelaajatapaamiset ja -haastattelut Tapahtuma-Areenan Kausikorttilaisten loungessa, junnupäädyssä ja Atria Loungessa.
* 16:55 Joukkueet kentälle.
* 17:00 Veikkausliigan ottelu SJK – IFK Mariehamn puhalletaan käyntiin
* 18:00 tapahtuma-areena aukeaa 90’s Superlauantai tapahtumaan lipun ostaneille.
* n..18:45 Veikkausliigan ottelu päättyy ja ilman 90’s Superlauantai lippua olevien tulee poistua alueelta.
* 19:00 90’s Superlauantai tapahtuma alkaa DJ:n voimin.
* 19:30 DJ PartaMatti aloittaa oman settinsä.

* 21:00 Movetron aloittaa.
* 22:30 Basic Element aloittaa.
* n. 0:00 90’s Superlauantai päättyy. 


Tapahtuma-areenan ruokapisteiltä löytyy useita vaihtoehtoja ruuista ja juomista.

Ottelun lipunmyynti ja -hinnat

Lippuja myydään ennakkoon Lippu.fi-kanavissa ekä Torikeskuksessa sijaitsevassa SJK Storessa. Myös kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Storessa. SJK Store on auki arkisin klo 9-16 ja lauantaina 10-15.

Lippuja myydään myös OmaSp Stadionin pihassa olevasta lipunmyyntikioskista pelipäivänä. Lipunmyyntikioski aukeaa klo 15:00.

90’s Superlauantai tapahtuman liput myydään erikseen, mutta ne ovat myynnissä samoissa kanavissa, eli Lippu.fi-kanavissa, Torikeskuksen SJK Storessa ja lauantaina lipunmyyntikioskista. Ottelutapahtuman lipuilla tai kausikorteilla saa edun 90’s Superlauantai-tapahtuman lipuista.

Portilta tai SJK Storesta ostetuista normaalihintaisista lipuista Pää- tai Eteläkatsomoon, saa S-Etukortilla -2 € alennuksen.

Pääkatsomossa on muutama pyörätuolipaikka ja pyörätuoliasiakkaat pääsevät peliin OmaSp Stadionin etupihalla olevan lipunmyyntikojun kautta.

Pääkatsomo
Portiltta tai SJK Storesta:
Aikuinen 35 €
Alennusryhmät 30 €

Ennakkoon Lippu.fi:
Aikuinen 30 €
Alennusryhmät 25 €

Kultalippu 50 € (sisältää ruokailun ja 2 juomalippua Carlsberg Sports Barissa)
VIP-lippu 112,40€ (sisältää ruokailun ja 2 juomaa Atria Loungessa)

Eteläkatsomo
Portilta tai SJK Storesta:
Aikuinen 25 €
Alennusryhmät 20 €

Ennakkoon Lippu.fi:
Aikuinen 20 €
Alennusryhmät 15 €

Kannattajapääty
Portilta tai SJK Storesta: 20 €
Ennakkoon Lippu.fi: 15 €

Itäpääty
Portilta tai SJK Storesta: 20 €
Ennakkoon Lippu.fi: 15 €

Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa, lippu kirjataan portilla järjestysvalvojan toimesta. Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilöt ja lapset 7-17 vuotta.

Normaalihintaisista Pää- ja Eteläkatsomon lipuista 2 € alennus S-etukortilla SJK Storesta tai lipunmyyntikojusta (alennus ei koske Kannattaja- tai Itäpäädyn lippuja eikä verkkolippuja).

Liput Superlauantai tapahtumaan:
Ottelu + iltalippu yhteensä 35 €
Pelkkä Iltalippu 20€
Iltalippu SJK:n kausikorttilaiselle 15€
VIP-lippu ottelu + ilta 140€
Pelkkä VIP-iltalippu 50€
Pelkkä VIP-osakaslippu 40€

Näiden lisäksi on myynnissä kokonaisia pöytävarauksia sekä yrityslippuja, joista voit tiedustella lisää SJK:n myyntiorganisaatiolta.

Kaikkiaan Superlauantai-tapahtumia on kesällä 2022 kolme: lauantaina 21.5. pelattavan SJK – IFK Mariehamn pelin, lauantaina 18.6. pelattavan SJK – FC Inter pelin ja lauantaina 3.9. pelattavan SJK – VPS pelin yhteydessä.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.
Erilaiset kulttuurisetelit tai vastaavat, käyvät maksuvälineenä ainoastaan SJK Storessa tai porttilipunmyynnissä.

Pysäköinti ja pyöräparkki

OmaSp Stadionin piha-alueille ei ole pysäköintiä. Stadionin etupiha on suljettu kokonaan autoilta ja polkupyöriltä. Pysäköintitila on rajattua ja sitä löytyy Wallsport Areenan ja Jääurheilukeskuksen pihasta sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevasta lisäparkkipaikasta. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan pyörätelineillä.

Stadionbussit

Stadionbussit kulkevat jokaiseen SJK:n kotipeliin myös kauden 2022 aikana. Reitit kulkevat Seinäjoen asuntoalueilta OmaSp Stadionille ja pelin jälkeen keskustan kautta takaisin. Reittejä on kaksi, Musta- ja Kultainen-linja. Löydät reitit ja pysäkit aikatauluineen Komia-liikenteen nettisivuilta Stadionbussin kertamaksu on 5€ / suunta.

Lisäksi SJK:n kotipeleihin kulkee myös kaksikerroksinen aito Lontoon bussi. Lontoon bussi on ilmainen Vekselin asiakkaille ja se kulkee ennen ja jälkeen ottelun Vekselin sekä OmaSp Stadionin väliä.

Televisiointi

SJK – IFK Mariehamn -ottelu näkyy maksullisesta Ruutu-palvelusta. Ottelun suomenkielisen selostuksen tekee Oskari Koski. Tästä ottelusta on lisäksi lähetys ruotsinkielisellä selostuksella, ja se löytyy tästä linkistä.

Median edustajat ja akkreditointi

Median edustajilta edellytetään tapahtumaan akkreditointi sähköpostitse viimeistään perjantaina 20.5. klo 15:00 mennessä. Akkreditoinnit tehdään SJK:n mediavastaavalle osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi. Akkreditointi ottelutapahtumaan ei oikeuta pääsyä 90’s Superlauantai tapahtumaan.

Median sisääntulo tapahtuu päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneeseen, jossa saa passit ja kuvausliivit hyväksyttyjen akkreditointien mukaan. Mediahuone aukeaa lauantaina klo 16:00 ja se on auki ottelun jälkeen työskentelyä varten noin tunnin. Ottelun jälkeen on lehdistötilaisuus mediahuoneessa, jonne tulee vuorotellen vieras- ja kotijoukkueen päävalmentaja. Kaikki muut haastattelut tehdään erillispyynnöstä ottelun jälkeen kenttäalueella. Pyyntö esitetään ottelun aikana toimivalle media officerille tai jo etukäteen ennen ottelua SJK:n mediavastaavalle. Median edustajista toimittajille on varattu paikat Pääkatsomosta, yläosasta löytyvästä Pressikatsomosta. Siellä on pöydät ja sähköpistokkeet. Kuvaajat puolestaan levittäytyvät kentän ympärille, kiertämällä mediahuoneesta ulkokautta, Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta. Kuvaajilla ei ole pääsyä vaihtopenkkien puoleiselle laidalle.