123 456 7890

SJK Akatemia ja AC Kajaani kohtaavat Ykkösen ottelussa OmaSp Stadionilla. Peli alkaa sunnuntaina 30.8. klo 17:00 ja ennakkoliput otteluun SJK Shopista sekä Lippu.fi-kanavista. Ottelu näkyy lisäksi suorana Elisa Viihde Sport -palvelusta. Lue lisää ottelun järjestelyistä sekä palveluista tämän otteluennakon loppuosasta.

Viime kotiottelussaan SJK Akatemia otti kauden ensimmäisen voittonsa, kun MP kaatui 1-0 lukemin. Myös sitä edellinen kotipeli kasvatti pistepottia tasapelin myötä. Vieraspelit ovat kuitenkin olleet vaikeampia ja MP-voiton jälkeen pelatut kaksi vierasottelua päätyi tappioon. Sarjataulukossa SJK Akatemia on viimeisenä, neljän pisteen päässä sunnuntaina kohdattavasta AC Kajaanista, joka on säilymisviivan yläpuolella. Voitto sunnuntaina auttaisi merkittävästi tavoitteessa säilyä Ykkösessä myös ensi kaudeksi.

Palaamme nyt kotiin parin vieraspelin jälkeen. Kotona meillä on myös hyvä tulos alla edellisestä ottelusta. Viime vierasottelussa meidän puolustuspelaaminen ei toiminut, ja jouduimme koko ajan takaa-ajajaksi, vaikka teimme maalejakin. Sillä tavalla ei saa tuloksia. Tässä sarjassa joka peli on kovatasoinen ja meillä ei ole hirveästi varaa virheisiin. Meidän tulee olla joka pelissä aina parhaimmillamme, keskittyä peliin hyvin ja pelata oma puolustuspää tarkasti. Nyt kotona, me koitamme palata takaisin pistekantaan ja saada hyvän esityksen, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

AC Kajaani on hyvä joukkue, jolla on kokeneita pelaajia ja se pystyy haastamaan kaikki joukkueet tässä sarjassa. He ovat myös fyysisesti varsin vahva joukkue. Se pystyy luomaan vaaraa ja meidän täytyy olla keskittyneitä pelissä, eikä antaa heille mahdollisuuksia. Pelaamme meidän kotikentällä ja täällä olemme pystyneet monesti positiivisiin suorituksiin. Nyt tarvitsemme taas yhden sellaisen, Dunne päättää.

SJK Akatemian riveissä on tapahtunut myös pieniä muutoksia, kun kaudella 2018 Ykkösen parhaaksi maalivahdiksi valittu Teppo Marttinen liittyi loppukauden mittaisella lainasopimuksella SJK Akatemiaan KPV:sta. Samalla SJK U20-joukkueen kapteeni ja myös Ykkösessä minuutteja kellottanut Aapo Kuivila, lähti opiskelujen perässä OLS-paitaan Kakkoseen. Voit lukea lisää näistä siirroista SJK:n nettisivujen uutisesta.

SJK:n edustusjoukkue pelaa oman kotipelinsä lauantaina, joten sieltä voi mahdollisesti tulla mukaan vahvistuksia SJK Akatemian ryhmään. Nuoret pelaajat voivat pelata vaikka molemmissa otteluissa sääntöjen puitteissa, yli 20-vuotiaiden kohdalla, ei saa pelata lauantaina Veikkausliigan ottelussa, jotta olisi käyttökelpoinen Ykkösen ottelussa. Vaihtopenkillä saa kyllä olla.

Sunnuntain ottelu päättää myös kesäkauden, kun ensimmäinen kierros on Ykkösestä pelattu. Sarjat jäävät pienelle maajoukkuetauolle syyskuun alussa. SJK:n ja SJK Akatemian joukkueista lähtee peräti seitsemän pelaajaa Suomen maajoukkueiden mukaan. SJK Akatemiassa minuutteja tällä kaudella pelanneista, Joel Laitinen, Valtteri Olsbo, Sami Sipola ja Jeremiah Streng lähtee Suomen U19-maajoukkueen kanssa Eerikkilään leirille 3.-5. syyskuuta. Lisäksi edustuksen Serge Atakayi ja Matias Vainionpää lähtevät Suomen U21-maajoukkueen mukana EM-karsintoihin. SJK U17-joukkueen Aapo Heikkilä puolestaan liittyy Suomen U17-maajoukkueen leirille 5.-8. syyskuuta.

SJK Akatemian seuraava ottelu on maanantaina 7.9. pelattava vierasottelu FC KTP:ta vastaan. Seuraava kotiottelu on lauantaina 12.9. klo 15:00 ja silloin Seinäjoen OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi AC Oulu. Kaikkien SJK Akatemian kotiotteluiden liput SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

AC Kajaanin riveissä tuttuja miehiä

AC Kajaanin mukana Seinäjoelle ja OmaSp Stadionille tekee paluun ainakin yksi tuttu pelaajaa, kun SJK Akatemiaa Ykköseen nostamassa ollut maalivahti Severi Ikäheimo pelaa tätä nykyä kainuulaisseurassa. Lisäksi entinen SJK:n edustusjoukkueen sekä Suomen maajoukkueen pelaaja, Erfan Zeneli vaikuttaa tätä nykyä vierailijan hyökkäyspään tekemiseen, mutta hän on harmillisesti loukkaantuneena, eikä todennäköisesti pelaa ottelussa. Zeneli pelasi SJK-paidassa kaudella 2017 yhteensä 30 ottelua ja teki niissä neljä maalia. AC Kajaaniin hän siirtyi täksi kaudeksi HJK:sta.

Joukkuetta valmentaa Mika Lumijärvi ja vaikka alunperin seura lähti kovin odotuksin kauteen, on AC Kajaani voittanut vain yhden ottelun. Kautta on värittäneet loukkaantumiset, kovat otteet ja pelikiellot. AC Kajaanin Jules Samnda nousi otsikoihin heti kauden avauspelissä, taklattuaan FF Jaron Johan Brunellin sivuun koko loppukaudeksi. Samnda sai taklauksestaan neljän ottelun pelikiellon, Brunellilta murtui sääri- ja pohjeluu. Samnda hommasi itselleen jo toisen pelikiellon, eikä pelaa SJK Akatemiaa vastaan sunnuntaina. Myöskään Gullit Zolameso ei ole mukana pelikiellon vuoksi.

Pelikieltojen lisäksi sivussa on loukkaantuneena edellä mainittu Erfan Zeneli, Juuso Kemppainen, Joakim Ärilä ja juuri tällä viikolla treeneissä vakavasti loukkaantunut Baraux Amiri. Viikon alussa AC Kajaani uutisoi myös Johannes Kytilän lainasiirrosta Veikkausliigan FC Hakan rivehin. AC Kajaani toimii FC Hakan farmiseurana ja tämän myötä joukkue saattaa saada riveihinsä mukaan ainakin hyökkääjä Salomo Ojalan, joka oli viime kauden sensaatio Haka-paidassa, mutta jäänyt vähälle peliajalle Veikkausliigassa. Alkukaudesta peliaikaa Ykkösestä haki myös FC Hakan Maximus Tainio.

OTTELUTAPAHTUMAN JÄRJESTELYT OMASP STADIONILLA

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – AC Kajaani alkaa OmaSp Stadionilla sunnuntaina 30.8. klo 17:00. Portit sekä palvelut aukeavat klo 16:00.

Ottelutapahtumassa tullaan noudattamaan Suomen valtion sekä Suomen Palloliiton julkisia ohjeistuksia ja määräyksiä ottelutapahtuman järjestämisestä. Käytössä on alustavasti vain Pääkatsomo ja lisää katsomoita avataan tarpeen mukaan. Kasvomaskien käyttö on sallittua ja jopa suotavaa.

SJK pahoittelee rajoituksista johtuvia vaikutuksia normaaliin ottelutapahtumaan verrattuna sekä kiittää yhteisöään ymmärryksestä tänä vallitsevana aikana.

LIPUT

SJK Akatemian kausikortit sekä seurakortit käyvät otteluun normaalisti. SJK edustuksen kausikorteilla ei ole pääsyä Ykkösen otteluihin.
Irtoliput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella lippuja saa ennen ottelua SJK Shopista klo 16:00 – 17:00 välisenä aikana. Portilla lippuja ei myydä, mutta Lippu.fi palvelee vielä ottelun alkamisenkin jälkeen. Kaikki liput ovat numeroimattomia ja käyvät OmaSp Stadionin Pääkatsomoon.

Paikat täytetään saapumisjärjestyksessä. Perheet tai samassa taloudessa asuvat, voivat sijoituttua tapahtumassa vieretysten. Muuten katsomossa noudatetaan turvavälejä ja vähintään yksi penkki tulee olla katsojien välissä. Jos ohjeita ei noudateta, on vastuu katsojalla. Kasvomaskien tai hengityssuojaimien käyttäminen on sallittua tai jopa suotavaa.

Lipunhinnat:

SJK Shopista:
Aikuinen 15 €
Alennusryhmät 11,00 €

Lippu.fi:
Aikuinen 11,00 €
Alennusryhmät 8,00 €

Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilö sekä lapset 8-17 vuotta.
Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa. Portilla lapsi lasketaan mukaan kokonaisyleisömäärään. Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

SISÄÄNKÄYNTI JA KATSOMOT

Käytössä on vain Pääkatsomo ja tarpeen mukaan avataan muita katsomonosia. Sisäänkäynti on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmassa olevista porteista.

Portilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta ja käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa. Katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat.

ANNISKELU JA RAVINTOLAT

Ottelutapahtumassa katsojia palvelee Pääkatsomosta löytyvä Carlsberg Sports Bar sekä katsomoanniskelualue Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa ylhäällä.

Ravintolat ja anniskelualueet aukeavat porttien auetessa klo 16:00 ja ne sulkeutuvat pelin päättyessä. Carlsberg Sports Bar palvelee ihmisiä myös ottelun jälkeen, jos asiakkaita riittää.

LIVESTREAM

Kaikki Ykkösen ottelut kaudella 2020 lähettää suorana Elisa Viihde Sport -kanava. Lähetys on selostettu ja pääset tilaamaan kanavan palvelut tästä linkistä. Ottelun selostajana toimii Oskari Koski.


MEDIA JA TIEDOTUS

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään sunnuntaina 30.8 klo 12:00 mennessä. Akkreditoinnin yhteydessä esitetään myös mahdollisuuksien mukaan ennakkoon haastattelutoiveet ottelun jälkeen.

Median sisäänkäynti on päärakennuksen Itäpäädyn puoleisesta päädystä, mediahuoneen ovesta. Sieltä pääsee rappusia pitkin kolmanteen kerrokseen ja medihuoneena toimii poikkeuksellisesti Atria Loungen itäpääty. Heidät ottaa siellä vastaan SJK:n edustaja.

Missään vaiheessa ottelutapahtumaa, ei median edustajilla ole pääsyä pelaajatunneliin tai mixed zonelle. Kaikki haastattelut tehdään pelin jälkeen ulkotilassa ja pelaajat sekä valmentajat saapuvat sinne median ennakkotoiveiden mukaan, kenttäalueen kautta. Varsinaista lehdistötilaisuutta ei ottelun jälkeen ole.

PARKKITILAT JA SAAPUMINEN

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Stadionin edessä oleva tapahtumatori on kokonaan suljettu autoliikenteeltä. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Komia-paikallisliikenteen linja-autoilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.