123 456 7890

Ykkösessä pelaava SJK Akatemian joukkue on lainannut loppukauden mittaisella sopimuksella maalivahti Teppo Marttisen KPV:sta. Samalla puolustaja Aapo Kuivila, siirtyy opiskelujen perässä Ouluun ja lainasopimuksella OLS-paitaan. Myös Kuivilan laina on loppukauden mittainen.

Kuivila on kehittynyt todella nopeasti palattuaan mukaan armeijan jälkeen. Hän on tullut läpi vaikeiden aikojen ja mennyt todellakin eteenpäin urallaan. Hänellä on taatusti kaikki ainekset tulla huippupelaajaksi, joten siinä mielessä hän on meille menetys. Mutta samalla ymmärrämme, että hänen tulee tässä vaiheessa elämäänsä keskittyä myös opiskeluun. Hän pääsee Oulussa hyvään kaupunkiin ja joukkueeseen, missä hän pääsee opiskelemaan ja pelaamaan korkealla tasolla. Toivon, että hän palaa tänne vielä jonain päivänä, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne.

Meillä on tosi nuori joukkue, ja koska meillä on hieman paineita saada joukkue pärjäämään, tarvitsemme mukaan lisää kokemusta. Samalla haluamme lisätä kilpailua kaikista pelipaikoista, sillä tämä on ammattilaisseura, jossa pelipaikka ansaitaan näyttöjen perustella. Siinä Teppo Marttinen on hyvä lisä joukkueeseemme, sillä hän on voittanut tämän sarjan, joten tietää erinomaisesti mitä pärjääminen tällä tasolla vaatii. Hän myös tuntee ennestään meidän seuran. Olen todella iloinen, että hän liittyy mukaamme, jatkaa Dunne lopuksi.

Lapualaislähtöinen, juniorina Virkiässä ja VPS:ssa pelannut, 20-vuotias Aapo Kuivila, on pelannut SJK:n akatemiajoukkueissa jo pitkään. Viime kaudella hän oli mukana SJK Akatemian Kakkosessa pelanneessa joukkueessa, mutta siirtyi armeijan ajaksi lainasopimuksella Kajaanin Hakan paitaan. Tällä kaudella Kuivila on ollut SJK U20-joukueen kapteeni ja hän teki juuri viime viikonloppuna maalin A-nuorten SM-sarjassa PK-35:n verkkoon. Kuivila teki myös debyyttinsä miesten Ykkösessä tämän kauden avausottelussa ja kaikkiaan hän on pelannut seitsemässä SJK Akatemian kymmenestä ottelusta.

Meille seurana on tärkeää, että toimimme myös kasvattajina nuorille ihmisinä. He ovat tietenkin myös pelaajia, mutta ihminen sen pelaajan takana on kaikkein tärkeintä. Aapo siirtyy nyt henkilökohtaisten syiden vuoksi eteenpäin ja meidän tehtävämme on tukea häntä siinä. Hän on jatkossakin osa SJK-perhettä ja me tulemme tukemaan häntä kaikin keinoin myös nyt, kun hän muuttaa Ouluun, sanoo SJK:n akatemian johtaja ja talenttivalmentaja Brian Page.

Teppo Marttinen SJK-paidassa kaudella 2018

KPV:sta nyt SJK Akatemiaan siirtyvä 23-vuotias ja 188-senttinen maalivahti Teppo Marttinen, ei ole SJK:n seuraorganisaatiossa ensimmäistä kertaa. Hän siirtyi aikoinaan tammikuussa 2018 Veikkausliigasta tippuneesta JJK:sta SJK-paitaan, samaan aikaan maalivahti Jesse Östin kanssa. Marttinen ei ehtinyt kuitenkaan pelata yhtään virallista ottelua SJK:ssa, ennen kuin KPV tarvitsi hänet loukkaantuneen maalivahtinsa korvaajaksi, koko kauden 2018 mittaiselle lainalle. Marttinen valittiin Ykkösen parhaaksi maalivahdiksi tuolla kaudella ja KPV nousi Veikkausliigaan. Samalla KPV osti kauden päätteeksi Marttisen itselleen SJK:sta pysyvästi.

Marttinen pelasi KPV:n Ykkösmaalivahtina Veikkausliigassa kaudella 2019, mutta KPV tippui takaisin Ykköseen. Tälle kaudelle 2020 takaisin Veikkausliigan halunnut KPV hommasi maalilleen tälle kaudelle uusia vahvistuksia ja Marttinen on jäänyt vähälle peliajalle, vain kaksi ottelua talven Ykkösen cupissa KPV-paidassa. Hän on pelannut myös KPV:n reservijoukkueessa. Kaikkiaan Marttinen on pelannut nuoresta iästään huolimatta Veikkausliigassa kolmella kaudella yhteensä 49 ottelua kasvattajaseuransa JJK:n ja KPV:n paidassa. Lisäksi hän on pelannut Ykkösessä yhteensä 47 ottelua ja Suomen nuorten maajoukkueissa yhden ottelun. Marttinen liittyy SJK Akatemian riveihin tällä viikolla ja on tarvittaessa käytettävissä heti.

SJK Akatemia kohtaa ensi sunnuntaina 30.8. klo 17:00 OmaSp Stadionilla pelattavassa kotiottelussa AC Kajaanin. Ottelun liput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.