123 456 7890

SJK Akatemia toimii kotijoukkueena, kun se kohtaa SJK:n Wallsport Areenalla Suomen Cupin neljännesvälierässä. Ottelu pelataan ilman yleisöä lauantaina 6.3. klo 14:30. Palloliitto vahvisti otteluparin virallisesti perjantaina aamulla klo 10:00 pidetyssä Suomen Cupin neljännesvälierien arvonnoissa. Samalla arvottiin vastustaja puolivälieriin, ja lauantaina otteluparin voittaja saa vastaansa FC Interin vierasottelussa. SJK Akatemia pelaa lauantaina kotijoukkueena kokomustissa ja vierasjoukkue SJK valkoisissa. Ottelu pelataan ratkaisuun saakka, eli tasapelitilanteessa pelataan ensin 2 x 15 min jatko-ottelu ja sen perään tarvittaessa vielä rangaistuspotkukilpailu. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta.

Kaikki Suomen Cupin neljännesvälieriin ja puolivälieriin lohkovoittajina edenneet joukkueet ovat nyt selvillä, kun torstaina pelattiin viimeiset ottelut. Jatkossa on yhteensä kuusi joukkuetta Veikkausliigasta, viisi Ykkösen joukkuetta sekä kaksi joukkuetta Kakkosesta. Veikkausligan karsintalohkonsa voittaneet kolme joukkuetta etenevät suoraan puolivälieriin ja loput 10 joukkuetta kohtaavat neljännesvälierissä.

Suomen Cupin erillissääntöjen mukaan joukkueet, joilla on farmisopimus tai jotka ovat samaa seuraa, asetetaan automaattisesti cupin neljännesvälierissä vastakkain. SJK Akatemia on SJK:n farmijoukkue, joten asiassa ei ole epäselvyyksiä ja ottelupari on ollut siten selvä jo pitkään ennen arvontoja. Säännöllä halutaan välttää vastaavan otteluparin tuleminen vastaan cupin myöhemmillä kierroksilla. SJK Akatemian ja SJK:n osalta tämä on tietenkin harmi, sillä nyt vain toinen joukkueista voi edetä Suomen Cupin puolivälieriin, kahdeksan parhaan joukkoon. Kaikki neljännesvälierät on tarkoitus pelata 6.-14.3. välisenä aikana ja puolivälierät on tarkoitus pelata 20.3. SJK Akatemia tai SJK saa siinä vastaansa FC Interin vierasottelussa.

Kakkosen kauteen valmistautuva SJK Akatemia, eteni varsinaiseen Suomen Cupiin, päästyään Kakkosen Cupissa finaaliin. Kakkosen Cupin finaali pelataan alustavasti vasta lokakuussa ja siinä SJK Akatemia kohtaa Lappeenrannan PEPO:n. Molemmat finalistit saivat kuitenkin palkinnoksi paikan Suomen Cupista.

Meille tämä on mahtava tilaisuus. Meillä on useita nuoria ja lupaavia pelaajia, jotka haluavat päästä näyttämään heidän kykynsä; näyttämään SJK:n edustusjoukkueelle, sen valmennukselle ja kannattajille, sekä koko maalle. Ei ole parempaa paikkaa siihen, kuin pelata edustusjoukkuetta vastaan cup-ottelussa, televisiokameroiden edessä. Eli, me tulemme nauttimaan siitä päivästä ja näytämme, että pystymme kilpailemaan hyvällä tasolla, sanoo SJK Akatemian johtaja Brian Page. 

Olemme saaneet jo tavallaan tuplapalkinnon meidän edellisestä Kakkosen Cupin välierästä, kun pääsimme Kakkosen Cupin finaaliin ja mukaan Suomen cupiin. Mielestäni se on täysin ansaittua, sillä ottelu Ilves/2:sta vastaan oli erittäin hyvä peli meiltä ja pelin taso oli todella hyvää. En usko, että Kakkosen tasolla kovin usein näkee niin hyvätasoista ottelua ja tulimme siitä ulos voittajana. 

Siitä haluan antaa ison kunnian meidän pelaajillemme, jotka ovat tehneet kovasti töitä kautta varten jo nyt. Siksi me voimme nyt nauttia tästä ensimmäisestä palkinnosta Suomen Cupin ottelun muodossa. Kauden jälkeen pääsemme nauttimaan vielä toisesta palkinnosta Kakkosen Cup-finaalin muodossa, sanoo Page.

SJK Akatemia kaatoi Kakkosen Cupin välierässä Ilveksen kakkosjoukkueen ja peli meni jatko-ottelun jälkeen aina rangaistuspotkuihin asti. Niissä SJK Akatemian maalivahti William Rosenlöf torjui kaksi Ilveksen vetoa ja joukkue pääsi juhlimaan jatkopaikkaa. Harmillisesti Rosenlöf kuitenkin loukkasi itseään sen jälkeen ja mies on nyt varmuudella sivussa. Kun SJK Akatemialla on sivussa loukkaantumisen vuoksi jo ennestään toinen maalivahti Topi Säilynoja, tuli joukkueelle kiire etsiä lauantain peliin maalivahti. Tällä hetkellä SJK Akatemia neuvottelee yhden ottelun lainasopimuksesta maalivahdin kanssa, joka ei ole edustanut Suomen Cupissa vielä mitään joukkuetta.

Maalivahtitilanne aiheuttaa meille tietenkin hieman stressiä, mutta tilanne on mitä se on. William on nyt loukkaantuneena, mikä on tietenkin erittäin harmillista ja pettymys hänelle sekä meille, sillä William on ollut erinomainen tämän talven peleissä. Olemme olleet todella tyytyväisiä häneen ja nyt hän missaa tämän ottelun. Jos kuitenkin toipuminen hänen kohdallaan menee suunnitellusti, palaa hän takaisin ennen kauden alkua tai jopa parin viikon sisään. 

Topi Säilynoja pelasi viime kaudella todella paljon, mutta nyt hän on sivussa. Hänkin on kuitenkin jo aloittanut yksilöharjoitukset, ja jos kaikki menee hyvin, on hänkin kunnossa ennen kauden alkua. Todennäköisesti hän on mukana joukkueharjoituksissa jo ensi viikolla.
 
Olemme kuitenkin löytäneet lauantain maalivahdiksi lainapelaajan, joka tulee tähän otteluun, jos saamme asiat järjestymään hänen seuransa kanssa. Hän on nuori lupaava maalivahti, jolle uskon tämän olevan mahtava mahdollisuus; päästä pelaamaan Veikkausliigajoukkuetta vastaan. Siltä osin olemme tyytyväisiä tähän tilanteeseen, kertoo Page.

Myös hyökkääjä Oskar Pihlaja on palaamassa nopeampaa takaisin mukaan kuin uskoimmekaan. Hän pääsee jo tekemään kevyesti harjoituksia, mutta lauantain peli tulee harmillisesti hänelle nyt liian aikaisin. On kuitenkin todella hyvä, että saamme hänetkin kuntoon hyvissä ajoin ennen kauden alkua, sanoo Page vielä lopuksi.

SJK Akatemian puolustaja Kaarlo Rintamäen ajatuksia voi lukea Palloliiton nettisivujen haastattelusta, tästä linkistä. SJK Akatemian johtaja Brian Page on puolestaan myöhemmin tällä viikolla ilmestyvässä Nottajoki-podcastissa Mark Wiltshearin haastateltavana. Löydät Nottajoki-podcastin tästä.

Jos SJK Akatemian riveissä halutaan haastaa SJK:n edustusjoukkue tosissaan, niin edustusjoukkueen puolella taas jatkopaikka Suomen Cupissa on tärkeä. Suomen Cupin voittaja kun saa paikan myös UEFA Eurooppa Liigan karsintoihin ensi kaudeksi. Puolivälieräpaikan myötä se vaatisi vain kolme voittoa.

Tietysti meidän pitää suhtautua peliin ammattimaisesti. Ihan ketä vastaan sitten pelataankaan, niin samat valmistautumiset silloin tehdään. Sinänsä tässä ei ole mitään sen ihmeempää, muuta kuin käytännön järjestelyitä. Olemme ottelussa vierasjoukkue ja silloin meillä on vierasjoukkueen rutiinit, vaikka kotikentällä pelataan, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara. 

Suhtaudumme kunnioittavasti meidän akatemiaamme kohtaan ja teemme kaiken samoin kuin joka kerta, korostaa Honkavaara.

SJK vahvisti joukkuettaan tällä viikolla vielä yhdellä keskikenttäpelaajalla, kun Pyry Hannola siirtyi kauden mittaisella lainasopimuksella SJK:n paitaan. Hannola on kuitenkin ehtinyt jo pelata Suomen Cupissa HJK:n kanssa HIFK:a vastaan, joten Hannola ei ole pelikelpoinen SJK:n Suomen Cupin otteluissa.

Menemme peliin pelaajien osalta ihan sen mukaan, että mitä treeneissä ansaitaan. Hieman vaivatilanteen mukaan myös, eli otetaan niitä asioita huomioon, eikä peluuteta poikia rikki. Meillä on kuitenkin niin hyvä ja laaja pelaajarosteri, että emme me ala mitenkään erityisesti kierrättämään. Ne pelaavat, jotka näyttävät olevansa valmiita pelaamaan. Tottakai me vähän mietitään sitäkin, että ketkä tarvitsee minuutteja, mutta kuitenkin täysin kilpailuhenkisesti, sanoo Honkavaara.

Ilves-pelissä loukkaantunut Cristhian Valencia on vielä sivussa, mutta hän on hyvässä vaiheessa ja mennyt kuntouksessa paljon eteenpäin. Omasta mielestään hän olisi valmis pelaamaan vaikka heti, mutta kyllä me odotellaan ja katsotaan ihan rauhassa hänen tilanne. Eli hän on varmuudella sivussa ja näillä näkymin myös Joonas Sundman. Muuten on kaikki mukana. 
 
Viime ottelussa armeijaa parhaillaan suorittava Daniel Håkans pelasi hyvän pelin SJK:n keskikentän keskustassa.

Håkans on mukana myös. Siinä on meillä yksi hyvä suomalainen keskikenttäpelaaja lisää. Hyvä peli häneltä viimeksi. Vähän tuo armeija vielä häntä verottaa, mutta tässä pelissä hän mukana, kertoo Honkavaara vielä lopuksi.

SJK Akatemia – SJK Suomen Cupin neljännesvälierässä, lauantaina 6.3. klo 14:30. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta. Pallolliitto vahvistaa ottelun alkamisajan ja pelipäivän vielä virallisesti perjantaina 5.3. klo 10:00 pidettävän Suomen Cupin arvonnan yhteydessä. Ottelu pelataan suljetuin ovin ja medialta edellytetään ehdotonta akkreditointia sähköpostitse, koronarajoituksien vuoksi.

SJK Akatemian kausi Kakkosessa alkaa 4. toukokuuta, kotipelillä Närpes Kraftia vastaan. Sitä ennen joukkue pelaa harjoitusotteluita. Alustavasti jo on sovittu harjoitusottelu 10.4. KPV:ta vastaan vieraissa ja 17.4. FC Jazzia vastaan kotona. Löydät SJK Akatemian otteluohjelmat SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä. SJK:n kausikortilla pääsee myös kauden aikana SJK Akatemian Kakkosen kotiotteluihin.

SJK aloittaa kautensa Veikkausliigassa 10.4. klo 17:00, kun OmaSp Stadionille saapuu Tampereen Ilves. Kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa. SJK on niin ikään sopinut myös harjoitusotteluita ja jo vahvistettu ottelu SJK – IFK Mariehamn, pelataan sunnuntaina 14.3. klo 12:00, joko Wallsport Areenalla tai OmaSp Stadionilla. Löydät SJK:n otteluohjelmat SJK:n nettisivuilta, tästä linkistä. 

Tällä viikolla SJK Shopissa on varaston tyhjennysmyynti, ja lähes kaikki tuotteet ovat 50% alennuksessa. Lisäksi Epstorille on avattu SJK Outlet -myymälä, jonka valikoimaan kuuluvat mm. fanituotteet sekä joukkueen käyttöön varatut Adidaksen laadukkaat vaatteet, joita ei ole ollut myynnissä aiemmin. SJK Shop on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10:00 -17:00 ja lisäksi lauantaina klo 10:00 – 15:00. SJK Outlet palvelee tiistaista perjantaihin 10:00 – 17:00 ja lauantaina 10:00 – 16:00.