123 456 7890

19-vuotias keskikenttäpelaaja Pyry Hannola siirtyy SJK:n riveihin kaudeksi 2021. SJK vuokraa Hannolan kauden mittaisella lainasopimuksella HJK:sta.

Tämä lainasiirto tuntuu tosi hyvältä, varsinkin kun kuulin, että SJK haluaa nimenomaan minut. Ja kun juttelin Honkavaaran kanssa, niin se puhelu vain vahvisti minun mielikuvaani siitä, että minut halutaan tänne, sanoo Pyry Hannola.

Totta kai minun pitää täälläkin kamppailla pelipaikastani, aivan kuten muuallakin, mutta täällä on hyvä projekti, mihin minut halutaan mukaan.

Täällä on myös kaikki mahdollisuudet kehittyä entisestään, pelaamisen ohella. Kaikki fasiliteetit ovat aivan huippuluokkaa ja ympärillä on hyviä pelaajia. Silloin on helppo nostaa omaakin tasoa, päättää Hannola.

Voit tutustua Hannolaan tarkemmin tämän uutisen loppuosasta ja videohaastattelusta.

Pelipaikaltaan 185-senttinen Hannola on keskikentän keskustan pelaaja, joka yleensä pelaa hyökkäävässä roolissa. Veikkausliigassa hän on pelannut yhteensä 10 ottelua HJK:n sekä kasvattajaseuransa RoPS:n paidassa, vaikka lähti jo 2017 Tanskaan. Tanskan FC Midtjyllandissa Hannola oli voittamassa U19-mestaruutta ja pelasi UEFA Youth Leaguessa.

Tarvitsimme joukkueeseen yhden suomalaisen keskikenttäpelaajan lisää, ja Pyry sopi hyvin siihen, mitä etsimme. Hän tunnistaa pelin eri vaiheet hyvin, ja hänellä on laaja syöttövalikoima. Lisäksi hänen vasenjalkaisuutensa monipuolistaa hyökkäyspeliämme entisestään. Halusimme aktiivisen pelaajan keskikaistalle ja sen myös saimme. Pitää olla tyytyväinen, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Olemme seuranneet Pyryä jo pitkään, ja olemme iloisia saadessamme nuoren lahjakkaan pelaajan joukkueeseemme, kommentoi SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

SJK kohtaa seuraavassa Suomen Cupin ottelussa SJK Akatemian Wallsport Areenalla. Ottelu tulee pelata 6.-14.3. välisenä aikana. Palloliitto kuitenkin vahvistaa vielä otteluparit ja tarkat peliajat myöhemmin tällä viikolla arvontojen yhteydessä. Koska SJK Akatemialla ja SJK:lla on keskinäinen farmisopimus, tulee Suomen Cupin sääntöjen mukaan joukkueiden automaattisesti kohdata toisensa Suomen Cupin neljännesvälierissä. Ottelun voittaja etenee Suomen Cupin puolivälieriin.

Veikkausliiga alkaa 10.4. ja SJK:n kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa. Tällä viikolla SJK Shopissa on varaston tyhjennysmyynti, ja lähes kaikki tuotteet ovat 50% alennuksessa. Lisäksi Epstorille on avattu SJK Outlet -myymälä, jonka valikoimaan kuuluvat mm. fanituotteet sekä joukkueen käyttöön varatut Adidaksen laadukkaat vaatteet, joita ei ole ollut myynnissä aiemmin. SJK Shop on avoinna maanantaista perjantaihin klo 10:00 -17:00 ja lisäksi lauantaina klo 10:00 – 15:00. SJK Outlet palvelee tiistaista perjantaihin 10:00 – 17:00 ja lauantaina 10:00 – 16:00.


Pyry Hannola

21. lokakuuta vuonna 2001 syntynyt Pyry Hannola, on 185-senttinen keskikenttäpelaaja. Hannola on syntynyt Rovaniemellä ja on FC Santa Clausin sekä RoPS:n kasvatti.

Suomen poikamaajoukkueiden vakiokasvo sekä -kapteeni Pyry Hannola, oli kaudella 2017 Veikkausliigan kaikkien aikojen toiseksi nuorin debytantti kasvattajaseuransa RoPS:n paidassa. Ja jo talvella 2017 Suomen cupissa, hän pelasi yhtä lukuunottamatta kaikki RoPS:n Suomen cupin ottelut, mukaan lukien jatko-ottelun SJK:ta vastaan, jonka RoPS kuitenkin hävisi 0-2 luvuin.

Keväällä 2017 syntyneen Veikkausliigadebyytin jälkeen, Hannola siirtyi heinäkuussa 2017 Tanskan FC Midtjyllandiin. Tanskan FC Midtjyllandissa hän pelasi seuran akatemiajoukkueissa sekä reservijoukkueessa kausilla 2017- 2020. Hannola voitti Tanskassa U19-ikäluokan mestaruuden ja pelasi FC Midtjyllandin paidassa UEFA Youth Leaguessa. UEFA Youth Leaguessa, eli nuorten Mestareiden liigassa, FC Midtjylland ja Hannola kohtasivat Euroopan huippuseuroja, edeten aina kahdeksan parhaan joukkoon.

HJK osti Hannolan kesäkuussa 2020, ja Hannola pelasi loppukaudesta HJK:n paidassa, ollen mukana voittamassa Suomen mestaruutta. HJK:n edustusjoukkueen lisäksi, hän pelasi myös seuran reservijoukkue Klubi 04:n paidassa, joka nousi kauden päätteeksi Ykköseen. Tänä talvena Hannola on ehtinyt edustaa HJK:ta Suomen Cupin karsinnoissa, ottelussa HIFK:a vastaan.

Kaikkiaan Hannola on pelannut Veikkausliigassa kymmenen ottelua ja Suomen Cupissa yhteensä kuusi. Suomen Cupissa on syntynyt myös maali OPS:n verkkoon kaudella 2017. Tanskassa pelejä nuorten sarjoissa kertyi yhteensä 28 ja niissä myös yksi maali. Lisäksi Hannola pelasi 6 ottelua FC Midtjyllandin reservijoukkueessa.

Pyry Hannolan sopimus HJK:n kanssa jatkuu, mutta lainasopimus SJK:n kanssa kestää kauden 2021 loppuun.