123 456 7890

SJK:n A- ja B-nuoret aloittavat SM-sarjat viikonloppuna vierasotteluilla. SJK U20 matkustaa A-nuorten SM-sarjassa Helsinkiin, Atlantis FC U20:n vieraaksi ja kohtaa heidät siellä sunnuntaina 19.7. klo 13:00. SJK U17 aloittaa B-nuorten SM-sarjan jo lauantaina Joensuussa, kun se kohtaa isäntäjoukkueena toimivan JIPPO U17-ryhmän 18.7. klo 14:00.

Se ensimmäinen tavoite on saavutettu, kun molemmat joukkueet on nyt saatu SM-sarjaan. Se on mahtava suoritus. Edelleen lähdetään jokaista peliä voittamaan myös SM-sarjoissa. Samoin edelleen pyritään kehittämään peliä läpi koko kauden ja pelaajien henkilökohtainen kehittäminen on todella vahvasti läsnä meidän kaikessa toiminnassa, kertoo A- ja B-nuorten valmennusvastuun kantava Toni Lehtinen.

Mutta aina kun laitetaan pelipaita päälle, niin me lähdetään voittamaan, Lehtinen muistuttaa.

Osa A-nuorista pelaa myös Ykkösestä SJK Akatemian riveissä ja tämä varmasti aiheuttaa jonkin verran liikehdintää joukkueiden välillä.

Talvella me priorisoitiin akatemian joukkueista A-nuorten SM-karsintasarja edelle, ja nyt tietysti kun sarjat ovat alkaneet, fokus tulee olemaan enemmän Ykkösessä pelaavassa SJK Akatemian joukkueessa, Lehtinen avaa.

Nuoremmille A-nuorille, ja samalla joillekin B-nuorille, A-nuorten SM-sarja tulee olemaan mahtava sarja kasvaa ja olla sitten tulevaisuudessa se pelaaja, joka haastaa paikkaa Ykkösessä pelaavassa akatemian joukkueessa. Näinhän tämä tietenkin menee ja se on mielestäni mahtava juttu, päättää Lehtinen.

Yhtä ottelua lukuunottamatta, kaikki SJK:n joukkueiden kotiottelut pelataan OmSp Stadionilla ja niihin on vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu, jonka tuotot menevät lyhentämättömänä hyväntekeväisyysjärjestö Project Livin toimintaan. Ainoastaan 13.9. pelattava SJK U20 – FC Honka U20, pelataan Jouppilanvuoren kentällä, OmaSp Stadionilla olevan päällekkäisen tapahtuman vuoksi. Mahdollisuuksien mukaan, OmaSp Stadionin otteluissa palvelee myös stadionin palvelut. Tänä vuonna SJK myös lähettää kaikki nuorten SM-sarjan kotiottelut suorina nettilähetyksinä, joiden hinta on 4,90€ / ottelu. Poislukien juuri tuo Jouppilanvuoren kentällä pelattava ottelu. Joukkueiden otteluohjelman ja ottelukohtaisten livestreamien linkit, löytyy molempien joukkueiden omilta otteluohjelma sivuiltaan. SJK U20 tästä ja SJK U17 tästä.

Molemmissa sarjoissa pelataan tänä vuonna vain yksinkertainen sarja, kaikki kerran toisiaan vastaan ja mukana on molemmissa sarjoissa 12 joukkuetta. Karsintalohkojen kolme parasta joukkuetta sai aloituspisteitä sarjaan siten, että ykköseksi sijoittuneet saivat kolme pistettä, toiseksi sijoittuneet kaksi ja kolmanneksi sijoittuneet yhden pisteen. SJK U20 sai talvella pelatun karsintalohkon voitosta kolme alkupistettä SM-sarjaan. SJK U17 oli omassa lohkossaan neljäs.

Yksinkertaisen SM-sarjan jälkeen kaksi heikoiten sijoittunutta putoaa Ykköseen, voittaja Suomen mestari ja toiseksi sekä kolmanneksi sijoittuneet SM-mitalisteja. 10 parasta joukkuetta pääsee mukaan suoraan seuraavana talvena pelattavaan SM-karsintasarjaan.

SJK:n lisäksi molemmissa SM-sarjoissa pelaa joukkueet HJK:n, FC Hongan, KuPS:n, TPS:n ja KäPa:n junioreista. A-nuorten SM-sarjassa on lisäksi VJS, Atlantis FC, Ilves, FC Inter, HJS ja MP. B-nuorten sarjoissa RoPS, OLS, JIPPO, PK-35, PKKU ja Tervarit.

Löydät sarjataulukot sekä tilastot molempiin sarjoihin Palloliiton Tulospalvelusta. SJK U20-joukkueen sarjataulukko tästä ja SJK U17-joukkueen tästä.

SJK:n molempien joukkueiden valmennusvastuun kantaa Toni Lehtinen, jolla on apunaan molemmissa joukkueissa SJK:n akatemian talenttivalmentaja Brian Page. Ensi viikonloppuna Page matkustaa B-nuorten kanssa Joensuuhun, Lehtisen reissatessa Helsinkiin SJK U20 joukkueen kanssa. Kaikkien akatemian joukkueiden sihteerinä toimii Jorma Tuohisaari. Maalivahtivalmentajana Luis Fernando ja fysiikasta vastaa SJK:n suorituskyvyn osaston johtaja Mikko Kujala sekä fysioterapeutti Tiitus Lehtinen.

SJK U20-joukkueen valmennusryhmässä on lisäksi mahdollisuuksien mukaan Ykkösessä pelaavan SJK Akatemian vastuuvalmentaja Thomas Dunne sekä joukkueenjohtajana Pasi Oksanen. Huollosta vastaa Raimo Koskinen ja Kari Viemerö.

SJK U17-joukkueen valmennusryhmässä on mukana Joonas Kuivalainen ja Jari Kujala. Joukkueenjohtajina on Timo Rauhala ja Kari Kiviluoma. Huollosta vastaa Raimo Koskinen ja Juha Ristilä.