123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK matkustaa Kuopioon ja kohtaa siellä KuPS:n perjantaina 15.4. klo 18:00. Tuo on samalla pitkäperjantai, ja matkaan lähtee Seinäjoelta bussikuljetus SJK-kannattajille. Tlaa bussireissulla on vielä noin kymmenelle kannattajalle, ja ilmoittautua voi torstain aikana SJK Storessa. Lisätietoa bussireissusta omasta uutisesta SJK:n nettisivuilta. Seinäjoelle jäävät SJK-kannattajat voivat katsoa peliä yhdessä keskustan Vekseli Plazassa isolta skriiniltä tai kotikoneilta Ruutu-palvelusta.

Perjantain ottelu aloittaa Veikkausliigan kolmannen kierroksen. Edellisessä ottelussa SJK hävisi HJK:lle kotipelin niukasti 0-1 luvuin. Jos HJK kenties pitikin hieman enemmän palloa tuossa pelissä, meni maalipaikat- ja odottamat SJK:lle, ja esitys oli tappiosta huolimatta lupauksia herättävä. Perjantaina vastassa oleva KuPS on voittanut molemmat ottelunsa Veikkausliigassa, mutta talvella se hävisi FC Interille ja SJK:lle Liigacupissa. Tuosta Liigacupin ottelusta SJK:lta ja KuPS:lta puuttui pitkät listat pelaajia koronatilanteen vuoksi, SJK:lta jopa päävalmentaja. Nyt vastakkain päästään molemmin puolin paremmassa iskussa.

Jälleen iso haaste meille, kuten oli edellinen ottelu HJK:ta vastaankin. Ideaalissa tilanteessa nämä pelit tulisivat vastaan vasta hieman myöhemmin, mutta kuten näytimme jo edellisessä matsissa, olemme valmiita kamppailemaan voitosta heitä vastaan. KuPS on projektissaan jo pitkällä, ja he ovat rakentaneet sitä nyt yli vuoden. Ja jotkut asiat mitä he tekevät kentällä, he tekevät sen hyvin. Mutta kuten sanoin, olemme silti valmiita kamppailemaan voitosta heidän kanssaan, ja kun teemme asioita vielä hieman paremmin kuin edellisessä ottelussamme, uskon, että olemme entistä lähempänä saada mukaamme kolme pistettä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Siitä tulee silti kova peli, ja se on kenties jopa hieman kovempi kuin edellinen ottelumme. Koen, että emme todellakaan ansainneet hävitä HJK:lle, ja teimme monia asioita siinä paremmin kuin vastustaja. Meidän pitää kuitenkin parantaa, ja olla entistä huolellisempia. Meidän pitää ottaa seuraava askel pelimme kehittymisessä.

Ainakin tästä tulee hyvin erilainen ottelu kuin edellisestä pelistä. Voimme siitä ottaa mukaan sen, että tiedämme, että voimme voittaa KuPS:n. HJK ja KuPS ovat olleet jo pitkään tämän sarjan kaksi parasta joukkuetta, mutta olemme silti luottavaisin mielin, että voimme kaataa heidät, Gómez jatkaa.

Paikalle matkaaville kannattajille sanon jo nyt ison kiitoksen. Olemme heille erittäin kiitollisia, että he matkaavat sinne ja tulevat auttamaan meitä ottelussa. Se on pitkä matka, ja siksi sanon, että se on hemmetinmoinen sitoutumisen osoitus lähteä sinne ja sijoittaa paljon rahaa sekä omaa vapaa-aikaa viikonlopusta meidän hyväksemme. Me arvostamme sitä valtavasti. He tulevat taatusti antamaan meille sen lisäpotkun otteluun, ja sitä kautta mahdollisuuden voittoon. Toivon todellakin, että pystymme pelaamaan vähintään yhtä viihdyttävän ottelun kuin viime perjantaina, mutta tällä kertaa otamme heille kolme pistettä mukaamme, lähettää Gómez lopuksi terveisinä kannattajille.

SJK saa tähän otteluun ryhmään mukaan Pyry Hannolan, joka liittyi uutena pelaajana viime viikolla. Hannola pelasi viime kaudella SJK:ssa lainasopimuksella erinomaisen kauden, ja nyt siirto SJK-paitaan on pysyvä. Paluun tekee tällä tietoa myös muutama edellisen pelin missannut pelaaja, eikä uusia mahdollisia poissaoloja ole tätä kirjoitettaessa tiedossa.

Denys Oliinyk ja Pyry Hannola tuulettaa maalia viime kauden 2-2 KuPS-tasapelissä OmaSp Stadionilla.

Entisen SJK:n mestarivalmentaja Simo Valakarin luotsaama KuPS teki viime ottelussaan Ilvestä vastaan Veikkausliigan uuden ennätyksen, pelaamalla 23:nen tappiottoman ottelunsa putkeen. Edellinen tappio on tullut viime kaudella 29.5. FC Hakaa vastaan. Suomen pääsarjahistorian ennätys on 29 ottelua ilman tappioita kausilta 1980 ja 1981, ja siitä vastaa OPS. Veikkausliiga perustettiin myöhemmin vuonna 1990. Joka tapauksessa KuPS:n suoritus on hieno ja kertoo siitä, miten kova joukkue on SJK:lla vastassa perjantaina. SJK lähtee myös tietenkin mielellään katkaisemaan tämän putken.

Viime kaudella KuPS oli lähellä voittaa mestaruuden, mutta hävisi sen katkerasti viimeisessä ottelussa HJK:lle. Tuon jälkeen joukkueesta on lähtenyt sen kirkkain tähti Urho Nissilä, mutta Latvian maajoukkuetähti Janis Ikaunieks kuitenkin jatkaa ja kantaa nyt harteillaan joukkueen ykköstähden viittaa. Myös Ilveksestä tullut Joona Veteli paikkaa Nissilän lähtöä ainakin pelillisesti, varsinkin erikoistilannepelotteena. Hyökkäyksessä tehoja tekee Tim Väyrynen, joka on onnistunut jo kahdesti tämän kauden Veikkausliigassa. Hyökkäystä vahvistettiin myös kauden alla Ukrainan pääsarjasta lainalle tulleella georgialaisella Nika Sichinavalla. Puolustus on KuPS:lla varmasti sarjan kovimpia, ja sen takana on kaksi huippumaalivahtia. Näistä Otso Virtanen on kuitenkin pitkään sivussa loukkaantumisen vuoksi ja torjuntavastuu on itävaltalaisella Johannes Kreidlillä. Puolustuksen keskustassa Diego Tomas ja Paulo Ricardo omaa kovuutta ja kokemusta, ja molemmilla on myös mittaa sen verran, että erikoistilanteissa he pystyvät hallitsemaan ilmatilaa.

Veikkausliigan ottelu KuPS – SJK perjantaina 15.4. klo 18:00 Kuopion Väre Areenalla. Peli näkyy suorana Seinäjoella Vekseli Plazassa ja kotikoneilta Ruutu-palvelusta. Paikan päälle matkaavat SJK-kannattajat sijoittuvat Väre Areenan aurinkokatsomoon, missä on katettu anniskelualue. Otteluun Seinäjoelta lähtevästä bussimatkasta voi lukea lisää omasta uutisestaan.

SJK pelaa pääsiäisen jälkeen myös kaksi seuraavaa ottelua vieraskentällä, kun OmaSp Stadionilla uusitaan kentän pinnoitusta. Lauantaille 23.4. aseteltu SJK:n seuraava Veikkausliigan ottelu Honka – SJK, lisäksi siirtyy pelattavaksi pari päivää myöhemmäksi ja täysin uuteen paikkaan. Peli pelataan nyt maanantaina 25.4. klo 18:00 Helsingin Bolt Areenalla. Ottelusiirto johtuu pitkittyneestä talvesta, eikä Tapiolan Urheilupuiston nurmi ole vielä pelattavassa kunnossa.

SJK:n seuraava kotiottelu on lauantaina 7.5. klo 15:00 pelattava SJK – FC Lahti. Löydät koko SJK:n otteluohjelman nettisivuilta, otteluohjelmat kohdasta. Kotiotteluiden liput ja kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä Torikeskuksen SJK Storesta. SJK Store palvelee arkisin klo 9-16 ja lauantaisin 10-15.