123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa lauantaina Mikkeliin ja kohtaa siellä paikalliset Palloilijat Ykkösen ylemmän loppusarjan avausottelussa. Peli alkaa klo 14:00 ja se näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta. Seinäjoella ottelua voi katsoa OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa, ennen Veikkausliigan SJK – FC Honka ottelua. Sisäänpääsy Veikkausliiga-ottelun lipuilla ja kausikorteilla, ja Veikkausliiga-ottelu alkaa klo 17:00. Kisakatsomossa Akatemian pelin aikana myös Happy Hour -hinnat.

Ykkösen ylempään loppusarjaan viidenneltä sijalta lähtevä SJK Akatemia, lähtee tavoittelemaan paikkaa neljän parhaan joukosta. Eroa edellä olevaan TPS:an on vain yksi piste ja lauantain vastustaja MP:hen kaksi pistettä. Pelejä on loppusarjassa viisi. Mukana on SJK Akatemian, MP:n ja TPS:n lisäksi kärkipaikkaa tasapisteissä ja samalla maalierolla pitävät Gnistan ja EIF, sekä SJK Akatemian takana yhdeksän pisteen päässä oleva HIFK.

Ykkösen runkosarjan SJK Akatemia päätti mukavasti voitolla HIFK:sta ja kun se kohtasi viimeksi MP:n OmaSp Stadionilla, se voitti ottelun 2-0 tuloksella. Ainoastaan kärkijoukkueet Gnistan ja EIF ovat loppusarjassa joukkueita, joilta SJK Akatemia ei vielä ole saanut pisteitä tällä kaudella.

MP:lla on ollut mahtava kausi tähän asti, ja he ovat kaksi pistettä meidän edellä kolmantena. Heidän pitäisi myös voittaa ottelu, jotta he pitävät saumansa mahdollisimman vahvana mahdollisen sarjanousun osalta, pohtii SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve

Me taas pääsemme otteluun hyvässä iskussa, ja meillä on erinomainen voitto takanamme HIFK:n vieraana, ottelussa, jossa teimme rajusti kierrätystä. Ja kuten aina, lähdemme pelaamaan meidän omaa, ja kiinnostavaa hyökkäyspeliämme, kovalla intensiteetillä heti pelin alusta lähtien, Grieve jatkaa.

SJK Akatemian Ibrahim Cissé hallitsemassa ilmatilaa mikkeliläisiä vastaan OmaSp Stadionilla.

SJK Akatemian Kolmosessa pelaava joukkue pelaa samana päivänä klo 15:00 vierasottelun Sporting Kristinaa vastaan, ja vielä SJK U17 matkustaa B-nuorten Ykkösessä JPS:n vieraaksi Jyväskylään klo 12:30 alkavaan otteluun. Siten pelaajia tarvitaan paljon ja joka puolelle, ja varmasti nähdään myös uusia pelaajia niin Kolmosen kuin Ykkösenkin pelaajaryhmässä. SJK Akatemian Salim Yussif on myös pelikiellossa tässä Ykkösen ottelussa.

Kolmosessa SJK Akatemia on jo voittanut sarjan ja varmistanut siten nousun Kakkoseen, ennen kolmea viimeistä kierrosta. Siten sieltä parhaiten esiintyneitä pelaajia nousee mukaan Ykkösen ryhmään, ja nuorimpia lähtee B-nuorten otteluun. B-nuorten Ykkösessä SJK U17 tarvitsee vielä yhden voiton viimeisistä kolmesta ottelusta, jotta se varmistaa nousun takaisin talven ja ensi kevään SM-karsintasarjaan.

Myös valmentajien osalta samaan aikaan pelattavat kolme vierasottelua tuo oman haasteensa, kun ainakin osin samaan valmennusryhmään kuuluvat valmentajat ovat vastanneet kaikkien kolmen joukkueen toiminnasta. Joka joukkueelle saadaan kuitenkin valmennusryhmä matkaan.

Koska meillä on kolmella SJK Akatemian joukkueella pelit lauantaina, joudumme jonkin verran hajottamaan pelaajistoa Ykkösen, Kolmosen ja U17-joukkueen peleihin. Siksi meillä myös jää melko viime hetkille päätökset siitä, että kuka pelaaja lähtee minnekin, ja missä on tarjolla mahdollisimman monelle täydet minuutit. Samalla haluamme saada parhaan mahdollisen joukkueen joka peliin, että saamme parhaan esityksen, ja parhaan tuloksen jokaisesta kolmesta ottelusta, sanoo Stevie Grieve.

Isoimpana haasteena kolmessa vaikeassa vierasottelussa yhden päivän aikana sitten taas on, että jotkut pelaajat, jotka voisivat aivan hyvin aloittaa pelin kanssamme Ykkösessä tai olla ainakin mukana penkillä, lähtevät pelaamaan Kolmosen otteluun. Se yleensä avaisi sitten paikan U17-joukkueen pelaajille, kuten vaikka Jore Nikkilä, mutta he kenties saavat nyt toisessa ottelussa täydet minuutit, niin menetämme tämän mahdollisuuden tarjota kokemuksia nuoremmille pelaajille Ykkösen pelissä. Siten samalla valmistaa heitä ensi kauteen, harmittelee Grieve vielä lopuksi.

Loppukauden aikana ei onneksi ainakaan SJK Akatemian Ykkösen ja Kolmosen joukkueilla ole pelejä samana päivänä. SJK:n edustusjoukkueella ja SJK U17-joukkueella kuitenkin on.

SJK Akatemian Tuukka Pahkala ja MP:n Samuli Hölttä pallokamppailussa.

Juha Pasojan valmentama Mikkelin Palloilijat on yksi kauden yllättäjäjoukkueista. Varsinkin alkukaudesta, se oli huikeassa vireessä ja voitti otteluita, johtaen sarjaa pitkään. Yhtenä vaikuttavana tekijänä on varmasti ollut joukkuetta yhdistänyt järkyttävä suru-uutinen juuri ennen kauden alkua, kun SJK Akatemiassakin aikoinaan pelannut, vasta 21-vuotias MP:n puolustaja Joona Juntunen kuoli auto-onnettomuudessa. Elämän ja jalkapallon piti kuitenkin jatkua, ja yksi tapa purkaa asiaa oli taistella yhdessä joukkueena pelikaverinsa muistolle.

MP:lla on myös erittäin nuori joukkue SJK Akatemian tapaan, ja joukkueesta löytyy paljon lupaavia nuoria pelaajia. Se on itseasiassa heti toisiksi nuorin ryhmä, ja ikäkeskiarvo on 20.8, kun se SJK Akatemialla on 19.3. Mukana on poikamaajoukkuepelaajia ja myös entisiä poikamaajoukkuepelaajia, jotka eivät ainakaan vielä ole murtautuneet vanhempiin nuorisomaajoukkueisiin. Joukkueessa on myös hyviä lainapelaajia Veikkausliigajoukkueista, sillä MP toimii yhteistyössä KTP:n ja KuPS:n kanssa. KTP:sta lainalla oleva hyökkääjä Santeri Stenius on jopa mukana kamppailemassa Ykkösen maalikuninkuudesta 10:llä maalillaan. SJK Akatemian paras maalintekijä on Miro Turunen, jolla on koossa kuusi maalia.

Mikkeliläiset eivät lähteneet kauteen Veikkausliiganousu mielessään, mutta juuri nyt se on täysin mahdollinen tavoite, jos vain Mikkelin Urheilupuisto täyttää Veikkausliigan vaatimukset. Ainakin kaupungissa on taatusti nyt pientä futisboomia menossa, ja lauantaina SJK Akatemia pääsee kiihkeän mikkeliläisyleisön eteen.

Ykkösen ylemmän loppusarjan ottelu MP – SJK Akatemia lauantaina 16.9. klo 14:00 Mikkelin Urheilupuistossa. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu-kanavalta, ja Seinäjoella OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barin kisakatsomossa, ennen klo 17:00 alkavaa Veikkausliigan SJK – FC Honka ottelua. Carlsberg Sports Bariin pääsee Veikkausliigaottelun lipuilla ja kausikorteilla. Ottelun aikana siellä on myös Happy Hour hinnat. Liput Veikkausliigan otteluun ilman jonoja ja edullisimmin Ticketmasterin kanavista. Samalla lipulla SJK Akatemian peli skriineiltä ja pelin jälkeen Stand-up esitys Atria Loungessa.

Lauantaina myös jo nousun Kakkoseen varmistanut SJK Akatemian joukkue pelaa Kolmosen vierasottelun Sporting Kristinaa vastaan klo 15:00 ja B-nuorten Ykkösessä nousua SM-karsintasarjaan havitteleva SJK U17 pelaa klo 12:30 vierasottelun JPS:aa vastaan. SJK U17 tarvitsee enää yhden voiton viimeisistä kolmesta pelistään, varmistaakseen nousun SM-karsintasarjaan.

Ykkösen loppusarjan voittaja nousee suoraan Veikkausliigaan, ja sijoille 2.-4. sijoittuneet pelaavat jatkokarsinnan paikasta Liigakarsintaan Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittuneen kanssa. Kaikki ylemmän loppusarjan joukkueet, jotka eivät nouse Veikkausliigaan, jatkavat ensi vuonna alkavassa uudessa YkkösLiigassa.

Löydät kaikki tulevat SJK Akatemian Ykkösen ja Kolmosen ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. SJK U17-joukkueen ottelut myös SJK:n nettisivuilla, SJK U17-joukkueen omalla otteluohjelma-sivulla. Ykkösessä SJK Akatemia pelaa seuraavan kotiottelun ensi viikon perjantaina 22.9. klo 18:30, kun TPS saapuu OmaSp Stadionille. Saman viikon tiistaina 19.9. klo 19:00 SJK Akatemia pelaa viimeisen Kolmosen kotiottelunsa, ja kohtaa Pohjanmaan alueen paikallisottelussa, sekä Kolmosen kärkikamppailussa VPS Akatemian. Ykkösen otteluiden liput Ticketmasterin kanavista. Kolmosen viimeiseen kotiotteluun on vapaa sisäänpääsy.