123 456 7890

SJK Akatemian seuraava koitos Ykkösessä on lauantaina 12.8.2023 klo 16.00 Kokkolassa pelattava kamppailu Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan.

Akatemian nuorten edellinen ottelu Seinäjoen OmaSp Stadionilla päättyi ytimekkääseen 2–0-voittoon tuolloin sarjan piikkipaikkaa pitäneestä Mikkelin Palloilijoista. Maalintekijöinä ottelussa toimivat Kasper Paananen sekä Oliver Günes.

– Viime viikolla näytimme enemmän itseltämme ja voitimme sarjakärki MP:n. Taktisesti pelasimme ehjän ottelun ja pystyimme rajoittamaan heidän vastahyökkäyksiään. Olemme jatkaneet työskentelyä tältä pohjalta. Puolustuspelimme oli hyvää sekä yksilötasolla että joukkueena – ja se palkittiin nollapelinä, palaa SJK Akatemian vastuuvalmentaja Stevie Grieve vielä edelliseen otteluun.

SJK Akatemian ja KPV:n kauden aiempi kohtaaminen Seinäjoella päättyi kotijoukkueen 2–0-voittoon. Kesäkuun alussa pelatussa ottelussa Akatemia hallitsi peliä suurimmaksi osaksi isännän elkein, eivätkä ottelun loppupuolella vieraille tarjoutuneet tilanteet tehneet muutosta lopputulokseen.

KPV:n kahden ottelun pituinen hyvien tulosten putki katkesi Helsingin Oulunkylässä, kun se kaatui Gnistanin vieraana lukemin 2–1. KPV löytyy tällä hetkellä Ykkösen sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla 12 pistettä keränneenä. Alapuolelta löytyy vain ottelun vähemmän pelannut JJK 11 pisteellään, ja KäPa on kokkolalaisten yläpuolella 15 pisteellä.

SJK Akatemia palasi kahden tappion jälkeen voittokantaan edellisessä ottelussaan.

–Taustallamme on vahva viimeinen peli, ja lähdemme KPV:tä vastaan isolla määrällä itseluottamusta – Haluamme jälleen esittää hyvän suorituksen. Viime viikkoina he [KPV] ovat vaihtaneet 5–3–2-muodostelmaan, joka tekee heidän ryhmityksestään yhtenäisemmän ja vaikeammin murrettavan. Tästä johtuen meidän täytyy mukauttaa omaa pelaamistamme, jotta löydämme vapaan tilan ja ylivoimatilanteet luodaksemme maalintekopaikkoja, ennakoi Grieve.

SJK Akatemia saanee otteluun jälleen iskukykyisen joukkueen, sillä laajasta pelaajaringistä löytyy useita vaihtoehtoja monelle pelipaikalle. Pelistä tulee puttumaan ainakin Babacar Fati, jonka keltaisten korttien tili on täyttynyt. Maaliskuun alussa Seinäjoen Jalkapallokerhoon HJK:sta lainalle siirtynyt KäPa-kasvatti Altti Hellemaa on nyt palannut takaisin HJK:iin. SJK toivottaa kaikkea hyvää Hellemaalle hänen urallaan jatkossa.

SJK Akatemia on tällä hetkellä sarjataulukon sijalla neljä. Lauantain pelissä Kokkolassa Akatemia haluaa varmasti lisätä merkintöjä voittosarakkeeseensa varmistaakseen pysymisensä Ykkösen kärkikahinoissa. Runkosarjaa on jäljellä neljä ottelua, jonka jälkeen sarja jaetaan ylä- ja alaloppusarjoihin.

–Olemme todella lähellä yläloppusarjapaikan varmistamisesta, ja tavoiteenamme on edistää tuota tavoitetta viikonloppuna, sanoo vastuuvalmentaja Grieve.

Kotoa käsin ottelulähetystä voi seurata Ruudun kautta.

 

 

Edellisessä Akatemian ottelussa debyyttinsä teki myös 19-vuotias norsunluurannikkolaispuolustaja Ibrahim Cissé.