123 456 7890

SJK Akatemia palasi voittojen tielle miesten Ykkösessä, kun seinäjokelaiset kaatoivat sunnuntaina kotonaan OmaSp Stadionilla Kokkolan KPV:n 2–0. Akatemian maaleista vastasivat Babacar Fati ja Oliver Günes. Akatemia on nyt 15 pisteellään sarjassa viidentenä, mutta neljäntenä oleva, yhden ottelun SJK:ta enemmän pelannut HIFK on kerännyt yhtä monta pistettä. Akatemian pelit Ykkösessä jatkuvat jo keskiviikkona, jolloin joukkue matkustaa Järvenpäähän JäPSin vieraaksi. Kolmosessa Akatemian seuraava peli on tiistaina, jolloin Kerho isännöi FF Jaro U23:a.

SJK Akatemia – KPV 2-0 (1-0)
1–0 20 min Fati
2–0 67 min Günes

Heikon alkukauden pelannut KPV ei saanut missään vaiheessa kunnon otetta pelistä, kun kotijoukkue keskittyi puolustamaan laadukkaasti yhtenä ryhmänä. Hyökkäyspäässä Akatemia loi useita kelpo tilanteita, joista kaksi päättyi maalijuhliin.

Akatemian suurin hahmo oli laitapuolustaja Babacar Fati, joka oli yllättää KPV-maalivahti Ville Sepän jo kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen. Fati lähetti kulmalipun paikkeilta vaparista keskityksen maalia kohti, ja pallo oli kiertää suoraan maaliin, mutta vain pystytolppa pelasti kokkolalaiset.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin vieraat joutuivat antautumaan Fatin edessä. Laitapuolustaja pelasi vasemmalla puolella seinän Kasper Paanasen kanssa, ja lähetti maalille keskitykseltä näyttäneen pallon. Peliväline painui kuitenkin suoraan takakulmaan, ja kotijoukkue siirtyi 1–0-johtoon.

Muutaman minuutin päästä Fati-Paananen-kaksikko oli jälleen järjestelemässä tilannetta. Tällä kertaa taitavat pelimiehet olivat alustaa Miro Turuselle vapaan paikan, mutta nuori hyökkääjä ei osunut kunnolla palloon maalin edessä.

2–0-maali oli enemmän kuin lähellä ensimmäisen 45-minuuttisen lopussa, jonka Akatemia painoi todella kovaa. Markus Arsalo pääsi puskemaan kulmapotkusta, ja pallo kävi senttien päässä KPV-maalista, mutta vieraiden Joonas Paananen torjui päällään maaliviivalta.

Vieraat janosivat palloa takaa-ajoasemassa aiempaa enemmän, mutta KPV:n toisen jakson pyöritys jäi vain näennäiseksi. Akatemian muoto piti, ja KPV:lta loppui pallollisena tila kerta toisensa jälkeen.

Oliver Günes upotti 2–0-maalin KPV:n rysään.

Toisen jakson ensimmäinen hyvä paikka siunaantuikin isännille, ja tälläkin kertaa asialla oli Fati, joka sai pallon vapaapotkusta kuljetukseen. Hän otti muutaman askeleen eteenpäin ja lähetti kovan laukauksen boksin ulkopuolelta, mutta pallo painui niukasti ohi etukulmasta.

Parin minuutin päästä kuitenkin helähti. Fati sai pallon kulman jälkitilanteessa, ja hän siirsi pelivälineen vasempaan laitaan Günesille, joka lähti kuljetukseen, leikkasi keskelle ja tykitti loistavan kudin etunurkkaan.

KPV sai parhaat tonttinsa viimeisen 20 minuutin aikana. Charalampos Chantzopoulos pääsi kokeilemaan kahdesti vapaapotkua reilusta 20 metristä: ensimmäinen yritys painui niukasti yli maalin, toinen pysähtyi muuriin ja toisen kudin jatkotilanteesta lähtenyt laukaus viuhui yli. Lopussa hän pääsi puskemaan laatupaikalta kulman jälkeen, mutta SJK-vahti Otto Huuhtanen venyi hienoon torjuntaan.

KPV:lta kelpo paikkaan pääsi myös Miika Kauppila, joka tuli oikealta laidalta, ohitti kaksinkamppailussa Fatin ja lähetti kudin kohti alaetukulmaa, mutta Huuhtanen oli etevämpi.

Akatemian paidassa nähtiin yksi pelaaja joka debytoi Ykkösessä, kun Elias Hyytinen, 18, otettiin Paanasen tilalle 73. minuutilla. Hyytinen on SJK:n oma kasvatti, joka on pelannut tällä kaudella Kolmosessa. Viime kaudella hän viiletti B-junioreissa.

Sarjassa viidentenä olevan Akatemian ero piikkipaikalle on vain neljä pistettä. Ykkösenä oleva EIF ja toisena oleva MP ovat 19 pisteessä, kolmantena oleva Gnistan 18 pisteessä. HIFK ja Akatemia ovat 15 pisteessä viiden pisteen päässä takana tulevista SalPasta ja JäPSistä.

SJK Akatemia: Otto Huuhtanen MV, Matias Vainionpää, Oskari Väistö, Kaarlo Rintamäki, Babacar Fati, Markus Arsalo, Denis Cukici, Adam Mekki (85’ Tuomas Koivisto), Oliver Günes (77’ Akseli Tervaniemi), Kasper Paananen (73’ Elias Hyytinen) ja Miro Turunen.