123 456 7890

Otteluennakon tarjoaa InterSport Seinäjoki

SJK matkustaa sunnuntaiksi Ahvenanmaalle, ja kohtaa siellä klo 16:00 alkavassa ottelussa IFK Mariehamnin. Ottelu on Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros, jonka jälkeen sarja jatkuu SJK:n osalta ylemmässä loppusarjassa. Runkosarjan pisteet jäävät kuitenkin voimaan loppusarjoihin. IFK Mariehamn – SJK näkyy sunnuntaina suorana Ruutu Urheilu palvelusta, ja se on saatavana myös ruotsinkielisenä lähetyksenä. Seinäjoella peliä voi katsoa Vekseli Plazassa. Paikalle mahdollisesti matkustavat SJK-kannattajat sijoittuvat Wiklöf Holding Arenalla sen lohkoon F, joka löytyy kentältä katsoen oikeasta laidasta. Lipunmyynti IFK Mariehamnin peleihin on ainoastaan porteilta ja ne aukeavat 1,5 tuntia ennen ottelua.

Runkosarjan päätöskierros oli alun perin tarkoitus pelata jo lauantaina 10.9., mutta koska HJK eteni eurokentillä lohkovaiheeseen, ja kaikki runkosarjan päätöskierroksen ottelut tulee sääntöjen mukaan pelata samaan aikaan, Veikkausliiga siirsi elokuun puolivälissä koko kierroksen pelattavaksi sunnuntaina 11.9. klo 16:00. Joissain SJK:n ladattavissa, sähköisissä kalentereissa on edelleen tuo alkuperäinen päivä, eikä se päivity niihin automaattisesti. SJK pahoittelee ottelusiirrosta aiheutuvia mahdollisia haittoja tai suunnitelman muutoksia kannattajilleen. Ajan tasalla olevat aikataulut löytyvät aina SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. 

Sunnuntain ottelun panokset ovat kovat, varsinkin kotijoukkueelle, joka tarvitsee pisteitä kamppailussa sarjapaikastaan. SJK:lle pisteet taas auttaisivat kamppailussa ensi kauden europaikoista, sillä voitolla se voisi nousta sarjataulukossa jo neljänneksi. Kauden päätteeksi pelattavassa eurolopputurnauksessa neljäs sija voisi Suomen cupin voittajasta riippuen tarjota jopa paikan suoraan Eurolopputurnauksen kaksiosaiseen finaaliin. Lisäksi sarjasijoituksien mukaan määräytyvät loppusarjojen otteluohjelmat, ja nuo vahvistetaan sekä julkistetaan heti maanantaina 12.9. Veikkausliigan toimesta. Tämän sunnuntaina pelattavan runkosarjan päätöskierroksen lisäksi, SJK tulee pelaamaan vielä viisi ottelua Veikkausliigaa ylemmässä loppusarjassa, sekä se on varmuudella vähintään mukana kauden perään pelattavassa Eurolopputurnauksessa. Kausi saattaa siten olla ohi vasta juuri ennen marraskuun alkua.

Maarianhamina vieraissa on aina vaikea peli, koska matka sinne on hieman hankala ja pitkä. Ja he ovat aina kotonaan vahva joukkue, ja peleistä tulee hieman päästä päähän menemistä, joten tiedämme, että siitä tulee vaikea ottelu, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez. 

Samalla se on meille mahdollisuus. Mahdollisuus ottaa pisteitä ennen varsinaisen kauden päätöstä, kun jäljellä on vain kuusi ottelua tämä mukaan laskettuna. 

Menemme sinne hyvällä itseluottamuksella, sillä olemme hyvässä iskussa. Olemme olleet sitä jo pitkään. Haluamme myös jatkaa sitä. Maarianhaminassa haluamme ottaa pelin kontrolliin, ja johtaa tapahtumia kentällä sekä sen ulkopuolella niin hyvin kuin mahdollista, Gómez sanoo.

Tämä on meille erittäin hyvä mahdollisuus ottaa pisteitä, ja nousta sarjataulukossa hyviin asetelmiin ennen loppusarjoja, Gómez jatkaa.

Koska ottelu pelataan Ahvenanmaan saarella, matkustaa SJK peliin jo hyvissä ajoin lauantaina. Vielä ei ole tiedossa matkaan lähtevä ryhmä, mutta pelikieltoja SJK:lla ei ole, ja loukkaantumisten vuoksi sivussa on varmuudella todennäköisesti ainoastaan laitapuolustajat Pablo Andrade ja Martti Haukioja. Myös keskuspuolustaja Matias Vainionpää on kärsinyt loukkaantumisesta, mutta hän pystyi pelaamaan jo 45 minuuttia aiemmin HJK-ottelussa ja on mukana harjoituksissa. SJK Akatemian pelaajista laitapuolustaja Babacar Fati nostettiinkin loppukaudeksi mukaan paikkaamaan, ja hänen otteensa ovat näyttäneet sen verran hyviltä, että peliaikaa on varmasti luvassa loppukauden peleissä.

Akatemian pelaajista alle 20-vuotiaat, eli niin sanotut nuoreksi pelaajaksi lasketut pelaajat, saavat liikkua vielä Ykkösessä ja Veikkausliigassa pelaavien omien joukkueiden välillä, vaikka siirtoikkunat sitä vanhempien kohdalla ovatkin jo sulkeutuneet. SJK Akatemia aloittaa oman Ykkösen loppusarjansa kotiottelulla jo lauantaina, ennen SJK:n Maarianhaminan vierailua. Myös SJK:n B-nuoret pelaavat sunnuntaina, kun he kohtaavat OmaSp Stadionilla SM-sarjassa naapuriseura VPS:n. B-nuoret ovat SM-sarjassa hienosti kolmantena ja jopa SM-kulta on vielä mahdollinen, kun eroa kärjessä olevaan Honkaan on vain kaksi pistettä ja pelejä jäljellä neljä.

IFK Mariehamn on ennen Veikkausliigan runkosarjan päätöskierrosta sijalla 10. eli kolmanneksi viimeisenä, ja vain kolmen pisteen päässä karsijan paikalla takana olevasta FC Lahdesta. Ero viimeisenä olevaan Helsingin IFK:hon on jo kuitenkin kymmenen pistettä. Toisaalta eroa alemman loppusarjan kärkipaikalle seitsemänneksi, on vain kuusi pistettä. Alemman loppusarjan paras joukkue osallistuu kauden päätteeksi pelattavaan Eurolopputurnaukseen, kilpailemaan paikasta Euroopassa kaudeksi 2023. Suomen Cupin voittajan loppusijoituksesta riippuen, myös 8. sijoittunut saattaa päästä mukaan Eurolopputurnaukseen. Päävalmentaja Daniel Norrménilla on siten edelleen mahdollisuus joko viedä joukkue eurokentille, tai Ykköseen ensi kaudeksi.

Pelaajaryhmä IFK Mariehamnilla on kova. Siellä on muun muassa kokeneita, Ruotsin ja Suomen pääsarjoissa meritoituneita pelaajia, sekä pari mielenkiintoista nuorta pelaajaa, kuten maalivahti Elmo Henriksson ja puolustaja Patrik Raitanen, jotka ovat lainasopimuksella mukana HJK:sta. Tunnetuin pelaaja joukkueessa on ehdottomasti juuri kesän siirtoikkunassa paluun kotimaankentille tehnyt, Suomen A-maajoukkueen laitapuolustaja Albin Granlund. Joukkueen kapteeni Timi Lahti, ruotsalainen Mohammed Abubakari ja ranskalainen Jean-Christophe Coubronne ovat taas hyvin tuttuja kaikille Veikkausliigaa seuranneille. Elokuussa ryhmään liittyi myös Englannin Oldhamista 30-vuotias keskikenttäpelaaja Jamie Hopcutt, joka on kuitenkin ehtinyt pelata vain kahdessa ottelussa. Entisiä SJK-pelaajia joukkueessa on hyökkäyspään Robin Sid ja Vahid Hambo.

Joukkueen parhaat maalintekijät ovat viisi maalia mieheen tehneet John Owoeri ja , ja kaksikosta Owoerilla on myös kaksi syöttöä tilillään. Heinäkuussa Parmasta pysyvällä siirrolla paluun tehnyt, entinen TPS-kärki Tehe Olawale on kuitenkin nopeasti nousemassa tuossa rankingissa, sillä hän on osunut kuudessa pelaamassaan ottelussa jo kahdesti. Olawale pelasi IFK:ssa myös kaudella 2021 lainasopimuksella Italian Parmasta. Joukkueen sisäisen syöttöpörssin ykkösnimi on keskikentän Joakim Latonen, jolla on kolme maaliin johtanutta syöttöä. Yanga Baliso on pelikiellossa tässä ottelussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksen ottelu, IFK Mariehamn – SJK sunnuntaina 11.9. klo 16:00 Maarianhaminassa. Ottelu näkyy suomeksi selostettuna Ruutu Urheilu-palvelusta, ja siitä on myös ruotsiksi selostettu lähetys tarjolla. Ottelu on osa JIM-kanavan Futiskierroslähtystä, jonka pääotteluna on samaan aikaan pelattava FC Honka – HJK ottelu. Futiskierroksen lähetys alkaa televisiossa jo klo 15.15 ennakkostudiolla. IFK Mariehamn – SJK ottleun lähetys alkaa Ruudusta 15:45 ja Seinäjoella sitä voi seurata suorana Vekseli Plazassa. 

Runkosarjan päätyttyä, Veikkausliiga jakaantuu kahteen kuuden joukkueen loppusarjaan, joissa joukkueet pelaavat vielä yksikertaisen sarjan ylemmässä Mestaruussarjassa ja alemmassa Haastajasarjassa. Runkosarjan pisteet jäävät loppusarjoihin voimaan. Pelejä loppusarjoissa on kullekin joukkueelle viisi, joiden jälkeen on selvillä Suomen mestari ja mitalistit, Mestareiden Liigan karsintoihin pääsevä joukkue sekä yksi Konferenssiliigan joukkue. Yksi europaikoista ratkeaa 17.9. pelattavassa Suomen Cupin finaalissa, ja viimeinen ratkotaan Veikkausliigan loppusarjojen perään pelattavassa Eurolopputurnauksessa. Loppusarjojen jälkeen on myös selvillä Veikkausliigasta suoraan Ykköseen tippuva joukkue sekä liigakarsintaan joutuva joukkue.

SJK on jo varmistanut paikan Veikkausliigan ylemmässä loppusarjassa, Mestaruussarjassa. Koska se ei voi enää sijoittua runkosarjan viimeisellä kierroksella kolmen parhaan joukkoon, tulee se saamaan loppusarjaan kaksi peliä kotona ja kolme vieraskentällä. Loppusarjojen ohjelmat julkaistaan Veikkausliigan toimesta maanantaina 12.9. ja ne tulevat löytymään heti sen jälkeen SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. SJK:n kaikki kausikortit käyvät normaalisti myös loppusarjojen kotiotteluin, ja ennakkoliput niihin tulevat myyntiin heti ohjelman julkistamisen jälkeen Lippu.fi-kanaviin sekä Torikeskuksen SJK Storeen.

Eurolopputurnauksen pelit selviävät vasta loppusarjojen ja sijoituksien varmistumisen jälkeen. Eurolopputurnauksessa parhaiten loppusarjoissa sijoittunut joukkue pääsee suoraan kaksi osaiseen finaaliin, kun muut joukkueet karsivat keskinäisissä otteluissa finaalipaikasta.