123 456 7890

Ykkösen alempi loppusarja potkaistaan käyntiin lauantaina 10.9 klo 17:00, kun SJK Akatemia saa OmaSp Stadionille vieraaksi PEPO Lappeenrannan. Portit ja palvelut aukeaa klo 16:00 ja ennakkoliput Lippu.fi-kanavista sekä Torikeskuksen SJK Storesta. Alle 15-vuotiaat ja opiskelijat pääsevät peliin ilmaiseksi. Lippuja myydään myös portilla.

PEPO ja SJK Akatemia kohtasivat juuri toisensa viime viikonloppuna Ykkösen runkosarjan päätösottelussa, ja PEPO voitti tuon kohtaamisen niukasti 1-0. Aiemmin Seinäjoella pelattu ottelu runkosarjassa päättyi 2-2 tulokseen. Nämä molemmat nousijajoukkueet kohtasivat toisensa myös viime kaudella Kakkosen Cupin finaalissa Lappeenrannassa, jonka senkin vei PEPO nimiinsä, niin niin lauantaina on tutut joukkueet vastatusten ja SJK Akatemian olisi viimein aika ottaa voitto lilapaidoista. Varsinkin, kun PEPO lähtee loppusarjaan juuri SJK Akatemian takaa, pisteen päässä.

Joskus nämä ottelut voivat olla hankalia, kun joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja ovat pelanneet lähiaikoina useampaan kertaan toisiaan vastaan. Meidän hommamme on kuitenkin selvä, eli kääntää viime viikon tulos toisinpäin meille. Meistä tuntuu, että me pelasimme siellä hyvin, loimme hyviä paikkoja, mutta harmillisesti he käyttivät meidän yhden virheemme hyväkseen. Siksi tämä on meille nyt takaisinmaksun paikka, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Me muutamme muutamia juttuja, joilla voimme iskeä paremmin heidän heikkoihin kohtiinsa, ja samalla pyrimme estämään heidän luomaa uhkaa paremmin. Mutta pohjimmiltaan, me jatkamme samaa hyvää työntekoa, luomme samalla tavoin paikkoja, ja käytämme ne. Eli pelaamisemme oli hyvällä tasolla, mutta pyrimme käyttämään paikkamme paremmin hyödyksi.

Meillä on nyt kaikki kunnossa, olemme treenanneet hyvin ja joukkue pursuaa halua päästä näyttämään. Vielä parit treenit jäljellä ennen matsia, mutta olemme jo nyt itseluottamusta täynnä tämän pelin suhteen. Meillä on myös etuna heihin nähden se, että me olemme heidän edellään sarjataulukossa. Se on heidän tehtävä yrittää lyödä meidät. Viimeisen viiden pelin perusteella, meillä on kuitenkin laatua ja osaamista joukkueessa niin, että meidän ei tarvi alkaa peruuttelemaan, vaan iskeä täysillä. Tehdä heille tästä todella vaikea peli, kertoo Page.

Haluamme antaa takaisin myös kannattajille, jotka ovat olleet tukenamme peleissä. Jopa vieraspelissä Lappeenrannassa. Tiedän, että meidän pelaajamme arvostavat heidän tukeaan valtavasti. Teemme tästä hyvän pelin yhdessä ja odotamme jälleen matsipäivää innolla, Page lopettaa kannattajia kiitellen.

Edellisen kerran, kun SJK Akatemia ja PEPO kohtasivat OmaSp Stadionilla, ottelu päättyi 2-2 tulokseen. Kuvassa maalia tuulettaa Valentin Gasc.

Lauantain ottelu mukaan lukien, SJK Akatemialla on viisi peliä aikaa näyttää, että se kuuluu Ykköseen myös ensi kaudella. Asetelmat säilymiseen ovat hyvät, mutta se vaatii erityisesti voittoja takana olevista joukkueista. Alemman loppusarjan muista joukkueista ainoastaan PEPO on onnistunut tällä kaudella pitämään SJK Akatemian ilman voittoa. Pargas IF kaatui molemmissa otteluissa, Gnistan kaatui ensin Seinäjoella, mutta Helsingissä pelattiin maaliton tasapeli. PK-35:lle tuli tappio vieraissa, mutta voitto kotona. Myös MP:n kanssa otettiin kotivoitto ja vieras tasapeli. Kotikentällä OmaSp Stadionilla, SJK Akatemia ei ole ainakaan toistaiseksi hävinnyt yhdellekään Ykkösen alemman loppusarjan joukkueelle. Ja loppusarjassa SJK Akatemia kohtaa viidestä joukkueesta kolme kotonaan.

Vierailija PEPO:ta puuttuu tästä ottelusta pelikiellon vuoksi amerikkalainen keskikenttäpelaaja Rony Argueta. SJK Akatemialla ei pelikieltoja ole, ja muutenkin pelaajat ovat melkolailla kaikki käytettävissä.

Ykkösen loppusarjan avausottelu SJK Akatemia – PEPO lauantaina 10.9. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy suorana myös maksullisesta Ruutu Urheilu palvelusta. 

SJK Akatemia pelaa myös seuraavan ottelunsa OmaSp Stadionilla, kun sunnuntaina 18.9. Seinäjoelle saapuu vieraaksi Gnistan. Tuon jälkeen kaksi seuraavaa ottelua on vieraskentällä MP:a ja Pargas IF:a vastaan. Ykkösen kausi päättyy OmaSp Stadionilla lauantaina 8.10. klo 16:00 pelattavaan SJK Akatemia – PK-35 otteluun. Liput kotiotteluihin myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa. Löydät otteluohjelman SJK:n nettisivujen ottelut -kohdasta.