123 456 7890

Ykkösen ylempi loppusarja jatkuu alkaneella viikolla kahdella ottelulla, kun SJK Akatemia matkustaa molempien sarjakärkien vieraaksi. Ensin se kohtaa keskiviikkona ykkösenä olevan EIF:n vieraaksi, ja sunnuntaina toisena olevan Gnistanin luo. Keskiviikon EIF – SJK Akatemia alkaa klo 18:30 ja se näkyy suorana Ruutu Urheilu-palvelusta. 

SJK Akatemialla on kiireinen viikko edessä, sillä kahden Ykkösen pelin lisäksi, se matkaa vielä Kolmosen päätöskierroksella lauantaina Pietarsaareen FF Jaron U23-joukkueen vieraaksi. Pelit on kuitenkin tähän asti sujuneet mainiosti, sillä Kolmosen joukkue on jo varmistanut lohkovoiton ja nousun Kakkoseen, ja Ykkösessä ylempi loppusarja on alkanut kahdella 2-2 tasapelillä edellä olevia vastaan. Viimeksi viime perjantaina SJK Akatemia nousi upeasti TPS:aa vastaan kahden maalin takaa tasapeliin.

Meillä oli erittäin hyvä esitys perjantaina, vaikka odotetusti pelin alku oli vaikea. Siksi menemme nyt taas innoissamme kohti uutta ottelua, jossa meidän pitää olla vielä hieman tarkempia teknisesti, ja käyttää kaikki mahdolliset tilat mitä siinä saamme. Loimme perjantaina TPS:a vastaan tarpeeksi paikkoja jopa voittaa se ottelu, mutta kenties lopulta tasapeli oli oikeutettu lopputulos, kun ottaa huomioon myös heidän paikkansa, pohtii SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve.

EIF on toinen näistä joukkueista, joita odotetaan sarjanousijoiksi tällä kaudella, joten heillä on taatusti kova motivaatio ottelun voittamiseksi. Emme ole myöskään saaneet pistettäkään heiltä mukaamme tällä kaudella, joten mekin janoamme hyvää esitystä, ja kuten haluamme pisteitä kaikilta joukkueilta, joita vastaan pelaamme, haluamme saada pisteet nyt myös EIF:ltä tässä viimeisessä mahdollisuudessamme. 

Meillä on kolme ottelua vielä varmuudella pelaamatta, ja tulemme varmasti nostamaan näissä mukaan lisää pelaajia meidän kakkosjoukkueestamme Kolmosesta, sillä heillä oli mahtava kausi siellä. Siten annamme heille kokemusta jo nyt, ja rakennamme tämän kauden menestyksen pohjalle uutta menestystä ensi kauden YkkösLiigaan, sanoo Grieve vielä lopuksi.

Pelikieltoja ei SJK Akatemialla ole, mutta pieniä ja isompia loukkaantumisia, joiden vuoksi pelaajia on ollut sivussa. Myös SJK:n edustusjoukkueen mukana on ollut pelaajia; 19-vuotias puolustaja Ibrahim Cissé teki jopa Veikkausliiga-debyytin juuri sunnuntaina HJK:a vastaan, pelaten koko ottelun avauksesta lähtien.

SJK:n ja SJK Akatemian välillä nuoret pelaajat, 21-vuotiaat tai nuoremmat, voivat liikkua vielä vapaasti kauden loppuun saakka yhteistyöseurasopimuksen puitteissa, mutta jo 23 vuotta täyttänyt Babacar Fati on nyt lukkiutunut SJK:n Veikkausliigaryhmään. Fati pelasi HJK-ottelussa avauksessa. Sama sääntö koskee SJK Akatemian Ykkösen ja Kolmosen joukkueiden välistä liikennettä.

SJK Akatemia teki kahden oman kasvatin, Ilari Kangasniemen ja Lassi Harjun kanssa pitkät sopimukset, ja molemmat aloittivat SJK:n jalkapallolukiossa tänä syksynä.

Voit tutustua SJK:n jalkapallolukion arkeen SJK Akatemian puolustaja Tuomas Koiviston mukana SJK:n Behind the Scenes-videosarjan yhdeksännestä osasta, jossa esitellään SJK:n seurastrategiaa. Syksyllä 2018 aloittanut, Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio, yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa, on suuri osa SJK:n tulevaisuutta ja pelaajapolkua.

 

 

Keskiviikon vastustaja EIF on huikeassa vireessä, sillä se on pelannut 12 ottelua ilman tappiota ja on nyt kymmenen ottelun voittoputkessa. Jos vire jatkuu vielä lopuissa otteluissa, Tammisaaren ylpeys nousee ensi kaudeksi Veikkausliigaan. Se olisi kova juttu jo vuonna 1907 ensimmäiset pelinsä pelanneelle seuralle. EIF on aiemmin pelannut Suomen pääsarjassa vain yhden kauden, vuonna 1933. Veikkausliigassa se ei ole ollut mukana vielä koskaan.

Gabri Garcia Xatartin valmentama EIF on ollut SJK Akatemialle vaikea vastustaja, ja tämän kauden kahdesta aiemmasta kohtaamisesta se on voittanut molemmat, yhteistuloksella 6-1. Otteluista Tammisaaressa pelattu peli oli erityisen katkera SJK Akatemialle, sillä se menetti mahdollisuuden tasoitukseen, missattuaan pilkun ottelun lopulla. Lisäksi tuolloin kaikki pelit pelannut maalivahti Otto Huuhtanen loukkaantui, ja loukkaantuminen osoittautui niin pahaksi, että hän joutui käymään operaatiossa, ja missaa koko kauden. Seinäjoella EIF oli murhaavan tehokas, ja haki voiton 4-0 tuloksella.

EIF:n joukkue on Ykkösen nimekkäimpiä yhdessä TPS:n kanssa, ja ryhmässä on todella kovat ulkomaalaisvahvistukset. Paras maalintekijä on venäläinen Stanislav Effimov yhdeksällä maalillaan. Unohtaa ei voi myöskään Ykkösen kokeneinta pelaajaa, keskikentän johtaja Enoch Kofi Adua, joka on voittanut mestaruuksia Ruotsissa ja Tanskassa.

Ykkösen ylemmän loppusarjan ottelu EIF – SJK Akatemia pelataan keskiviikkona 27.9. klo 18:30 Raaseporin Tammisaaressa. Ottelu näkyy suorana Ruutu Urheilu -palvelusta. 

SJK Akatemian Kolmosen joukkue päättää kautensa tämän viikon lauantaina klo 14:00 alkavassa vierasottelussa Pietarsaaren Jaron U23-joukkuetta vastaan. Ykkösessä pelit jatkuvat heti sunnuntaina vieraspelillä Helsingissä Gnistania vastaan. Ykkösen ylemmän loppusarjan viimeinen ottelu, ja samalla kauden viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 7.10. OmaSp Stadionilla klo 16:00, ja silloin vieraaksi saapuu HIFK. Jos nyt viidentenä oleva SJK Akatemia sijoittuu neljän parhaan joukkoon, jatkuu pelit vielä kauden jälkeen pelattavissa karsintaotteluissa. Niissä 3. ja 4. sijoittunut pelaa heti vastakkain lauantaina 14.10. ja sen ottelun voittaja kohtaa toiseksi sijoittuneen 21.10. Tuon ottelun voittaja puolestaan pääsee Veikkausliigan kaksiosaisiin nousukarsintaotteluihin, Veikkausliigan toiseksi viimeiseksi sijoittunutta vastaan.