123 456 7890

SJK U17-joukkueen poikamaajoukkuepelaaja Ilari Kangasniemi ja Lassi Harju ovat tehneet seuran kanssa uudet pelaajasopimukset ja molemmat aloittivat SJK:n jalkapallolukiossa Kuortaneella tänä syksynä.

Suomen U17-maajoukkueen mukana PM-turnauksessa pelannut, SJK U17-joukkueen puolustaja Ilari Kangasniemi (Kuva yllä) ja SJK U17-joukkueen laitapuolustaja Lassi Harju (kuva alla), tekivät pitkät sopimukset SJK:n kanssa. Seinäjoelta lähtöisin oleva Kangasniemi on ollut mukana aiemmin myös U16-poikamaajoukkueesa, ja hän teki debyyttinsä Ykkösessä SJK Akatemian mukana tällä kaudella. Myös Lassi Harju on SJK.n oma kasvatti.

Näistä lukiopojista olen enemmän ollut tekemisissä Ilarin kanssa, koska hän pelaa jo säännöllisesti Kolmosen pelejä, sekä ollut mukana jo Ykkösessä meidän kanssamme. Hän pelaa todella isoja minuutteja, sillä tuon lisäksi hän on pelannut U17-joukkueen mukana isossa roolissa, sanoo SJK Akatemian valmentaja Stevie Grieve. 

Siksi meidän pitää hieman olla tarkkana hänen fyysisen kuormituksensa kanssa vielä, ja tuossa iässä kroppa vielä muuttuu. Ilarikin on vielä todella pitkä poika. Mutta näistä minuuteista mitä minä olen häneltä nähnyt, niin hän on selvästi yksi lupaavimpia pelaajia omassa ikäluokassaan koko Suomessa, kuvailee Grieve.

Tietenkin kaikki nämä nuoret pelaajat, joita nyt on tullut meidän mukaamme, ovat vielä pelaajana raakileita, ja he tarvitsevat lisää valmennusta. Mutta sitä me teemme tässä seurassa. Meillä on hyviä valmentajia ja hyviä nuoria pelaajia, ja pyrimme saamaan heitä seuraavalle tasolle. Ja kuten näkee, niin meidän edustusjoukkueessammekin on jo paljon nuoria lupauksia, silti he kamppailevat sarjan kärkiryhmässä.

Myös me olemme olleet koko kauden kärkipäässä Ykkösessä. Sillä on merkitystä, kun tuomme sisään tällaisia nuoria kavereita, joilla on hyvä työmoraali, kova tahto mennä eteenpäin ja tahto todistaa itsensä. Samalla tarvitaan rohkeus tehdä myös virheitä, niitä tulee kaikille. Mutta kun nuo asiat ovat kunnossa, niin meillä on täällä kyky auttaa nuoria niin pitkälle kuin he itse haluavat. Se on kuitenkin suurimmaksi osaksi kiinni heistä itsestään, Grieve päättää.

 

Behind the Scenes | EP09 | Football High School

Voit tutustua SJK:n jalkapallolukion arkeen SJK Akatemian puolustaja Tuomas Koiviston mukana SJK:n Behind the Scenes-videosarjan yhdeksännestä osasta, jossa esitellään SJK:n seurastrategiaa. Syksyllä 2018 aloittanut, Suomen ensimmäinen seuravetoinen jalkapallolukio, yhdessä Kuortaneen Urheiluopiston kanssa, on suuri osa SJK:n tulevaisuutta ja pelaajapolkua.

Seinäjoen Jalkapallokerhon strategia on viime vuosien aikana muuttunut, kun seura on yhä voimakkaammin panostanut nuoriin pelaajiin. Seura on kehittänyt Akatemiatoimintaansa ja laittanut käyntiin jalkapallolukion yhdessä Kuortaneen lukion kanssa. Pelaajastrategia on alkanut näkymään jo Veikkausliigassa ja Ykkösessä. Tarkoituksena on myös selkeyttää strategiaa entisestään seuraaville viidelle vuodelle, ja SJK valottaa ajatuksia tämän strategian takana myös Behind the Scenes -videosarjassaan.