123 456 7890

SJK Akatemia pelaa kauden toisen Ykkösen ottelun OmaSp Stadionilla, kun se kohtaa perjantaina 21.4. klo 18:00 alkavassa ottelussa sarjanousija Salon Palloilijat. Portit ja palvelut aukeaa klo 17:00. Liput peliin ennakkoon Ticketmasterin-kanavista. Löydät tarkemmin ottelutapahtuman järjestelyistä, tämän otteluennakon loppuosasta. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta.

Kauden avausottelussa upeasti FF Jaron kaatanut SJK Akatemia, lähtee perjantain otteluun uuden valmentajan komennossa, kun Stevie Grieve liittyi mukaan. Avausottelun valmennuksesta vastannut Arttu Aromaa löytyy edelleen SJK Akatemian penkiltä, kuten myös talenttivalmentaja Mika Ojala. Stevie Grieve on ehtinyt valmentaa joukkuetta vasta tämän viikon, mutta hän on tutustunut joukkueen peleihin jo aiemmin ja hän on työskennellyt SJK:n taustalla jo pari vuotta. Eli ihan täysin tuntemattomaan hän ei hyppää.

Meillä on paljon potentiaalia tässä joukkueessa. Hyvällä teknisellä tasolla olevia pelaajia, jotka löytävät hyvin tiloja kentältä vastaanottaa palloa ja pelata sitä eteenpäin. Tämä on todellakin pelaajaryhmä, josta olen innoissani ja jonka kanssa on taatusti mukava tehdä töitä, sekä kehittää heitä entisestään eteenpäin, kommentoi SJK Akatemian uusi vastuuvalmentaja Stevie Grieve pelaajaryhmää.

Perjantain vastustaja SalPa on kuitenkin fyysinen joukkue, joka pelaa hyvin suoraviivaisesti, pyrkien kiinni kakkospalloihin. Meidän tulee olla näissä tilanteissa hyvin kontrollissa oman pelimme kanssa, pohtii Grieve tulevaa vastustajaa.

Luotamme omiin kykyihimme päästä heidän prässipelinsä alta pois, sekä siihen, että pystymme hyödyntää pelissä tiloja, joita luomme. Tämä on siten hyvä testi meille hankalaa vastustajaa vastaan, Grieve jatkaa.

Voit lukea lisää Stevie Grievestä itsestään SJK:n nettisivujen aiemmasta julkistusuutisesta tästä linkistä.

SJK Akatemialla on vielä jonkin verran poissaoloja, kuten pitkäaikaistoipilaaksi talvella joutunut Tuomas Koivisto sekä muutamia pienempiä vammoja saaneita pelaajia. Pikkuhiljaa pelikuntoon alkaa kuitenkin kuntoutua koko viime kauden missannut Borry Sabally, joka pelasi ensimmäiset minuuttinsa maanantai-iltana, kun SJK Akatemia kohtasi harjoitusottelussa Kakkoseen valmistautuvan Vasa IFK:n. SJK Akatemialta mukana oli SJK U17-joukkueen pelaajia ja vähemmälle peliajalle avauskierroksella jääneitä pelaajia. Ottelu päättyi 2-2 tulokseen ja SJK Akatemian maaleista vastasi Aleksi Heino ja Elari Hautamäki. 

17-vuotias Oskari Väistö sai tililleen heti syöttöpisteen kauden avausottelussa. Vieressa pelannut Noa Lehtonen kantoi kapteeninnauhaa.

Sarjanousija SalPa on täysin uusi tuttavuus OmaSp Stadionilla. Vaikka se onkin sarjanousija, on joukkuetta rakennettu jo pidempään korkeammat sarjat mielessä, ja mikään heittopussi ei taatusti ole Ykköseen tullut. SalPa on povattu sarjan keskikastiin, ja Ykkösen avausottelussa se kaatoi heti viime vuoden yllättäjäjoukkue JäPS:n 2-1 lukemin. Ja vaikka tulos näyttää tasaiselta, oli SalPa:n esitys pelissä vahva, eikä JäPS:llä ollut varsinaisesti suuria mahdollisuuksia voittoon.

Joukkue valmistautui talveen päävalmentaja Tero Suonperän komennossa, mutta huhtikuun alussa Suonperä sai lievän aivoinfarktin, ja nyt joukkuetta johtaa toistaiseksi kakkosvalmentaja Teemu Kesänen. Myös SJK-väki toivottaa Suonperälle pikaista toipumista.

Ennen sarja-alkua joukkue vahvistui viime kaudella TPS:ssa laitahyökkääjänä pelanneella Albijon Muzacilla. Muzaci on paluumuuttaja SalPa:ssa, sillä hän edusti joukkuetta kaudella 2014 ja kausillla 2017-2018, ennen siirtoa TPS:n rivehin. TPS:ssa Muzaci pelasi myös Veikkausliigaa kaudella 2020 yhtenssä 21 ottelua ja teki niissä kaksi maalia.

SalPa:n riveissä on myös SJK:lle tuttuja pelaajia, sillä vielä viime kaudella SJK Akatemiaa edustaneet Mikael Anttila ja Valtteri Olsbo löytyy joukkueesta.

SJK Akatemia saattaa saada tuttuja vastaan perjantaina OmaSp Stadionilla.

 
Perjantain ottelun järjestelyt ja lipunmyynti

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – SalPa perjantaina 21.4. klo 18:00 OmaSp Stadionilla. Portit ja palvelut aukeavat klo 17:00. Lippuja myydään portilla, mutta nopeutat sisäänpääsyäsi ostamalla liput ennakkoon Ticketmasterin kanavista tai SJK Storesta. Voit liittää SJK Akatemian kotipelit SJK:n edustusjoukkueen kausikorttiin 29€ hinnalla. Pelkkä Ykkösen kausikortti normaalisti 49€.

Perjantain ottelussa on auki OmaSp Stadionin Pääkatsomo, ja palvelut löytyvät Carlsberg Sports Barista. Pääkatsomon mustat penkit toimivat myös K18-anniskelukatsomona, jonne voi mennä juoman kanssa Carlsberg Sports Barista. Mustien penkkien keskiosassa, 105 L ja 106 R riveillä 8-10 ei ole anniskelua, ja siihen voi mennä myös lapset. Pääkatsomon keltaiset penkit eivät ole anniskelualuetta. SJK Akatemian kotiotteluissa kaikesta myynnistä vastaa SJK-juniorit, joten samalla tuet SJK-junioreiden toimintaa.

Paikalle mahdollisesti saapuvat vierasjoukkueen kannattajat sijoittuvat ottelussa Pääkatsomon Itäpäädyn puoleiseen reunaan. Liput he voivat ostaa pääportilta. Kotijoukkueen kannattajat sijoittuvat Pääkatsomon Kannattajapäädyn puoleiseen reunaan tai kulmaukseen.

Medialta edellytetään akkreditointi viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi. Median työskentelytilat ovat Pääkatsomon kolmannen kerroksen Atria Loungessa, ja sen Itäpäädyn puoleisessa reunassa. Kulku sinne on katsomon kautta, akkreditointilista löytyy pääportilta, Kannattajapäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta.

Kaikki Ykkösen ottelut näkyvät suorina lähetyksinä maksullisesta Ruutu Urheilu palvelusta.

Salim Yussif oli yksi avausottelun hahmoja keskikentällä, varsinkin toisella puoliskolla.