123 456 7890

Skotlantilainen jalkapallovalmentaja ja -analyytikko Stevie Grieve liittyy SJK:n valmennusryhmään, ja ottaa vastuulleen Ykkösessä pelaavan SJK Akatemian kauden loppuun saakka.

Olemme tehneet yhteistyötä ja seuranneet Steviea jo pidemmän aikaa, ja olemme erittäin innoissamme, että hänen kokemuksellaan ja jalkapallotietämyksellä varustettu henkilö liittyy meidän systeemiimme mukaan. Hän tulee johtamaan meidän pelaajakehitysryhmäämme ja ottaa vastuulleen Ykkösessä pelaavan joukkueen. sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.   

Olemme sopineet Brian Pagen kanssa, että seuran tulee mennä eteenpäin, samalla kun hän itse keskittyy omaan kuntoukseensa sairauslomalla. Stevie tulee siten pysyvästi korvaamaan Pagen vastuualueet kauden 2023 loppuun saakka, kertoo Dorman.

36-vuotias Stevie Grieve on urallaan toiminut valmentajana Skotlannissa, USA:ssa, Sveitsissä sekä Intiassa, ja hänellä on UEFA A-valmentajalisenssi. Valmennuksen lisäksi hän on toiminut -valmennuskonsulttina sekä valmentajien kouluttajana taktisella puolella. Viime vuosina Grieve on vastannut Skotlannin pääsarjaseura St. Johnstonen ja League One-seura Forest Green Roversin pelaajaskouttauksesta, sekä toiminut taktisena analyytikkona Skotlannin pääsarjan Dundee Unitedissa.

Olen innoissani. Olen tuntenut Richien jo useamman vuoden, ja olemme puhuneet mahdollisuuksista tehdä yhteistyötä monilla eri tavoilla. Viime vuodet olen tehnyt enemmän teknisen johtajan ja taktiikka-analysoijan töitä, mutta veri vetää minua valmentamaan. Onkin hienoa päästä nyt takaisin valmennushommiin. Intohimoni on valmentaminen, joten on hienoa olla täällä, kertoo Stevie Grieve.

Analysoijana ja pelaajarekrytoijana sitä miettii koko ajan, miten itse tekisi asioita valmentajana. Eli minulla on ollut palo koko ajan päästä takaisin valmennushommiin. Olen myös innoissani tästä seurasta. 

Katsoin viime pelin Jaroa vastaan, ja olen analysoinut joukkuetta valmiiksi joukkuetapaamisia varten. Mielestäni se oli erinomainen esitys joukkueelta, eikä siinä paria boksiin tullutta diagonaalipalloa lukuun ottamatta ollut mitään hätää. Kenties vastaskuista olisi pitänyt olla vähän kliinisempiä ja peli olisi päättynyt suurimaalisemmin meille, Grieve arvioi SJK Akatemian kauden avausta.

Tunnen siis joukkuetta jo jonkin verran, mutta enemmän olen tuttu edustusjoukkueen kanssa, jota olen analysoinut jo parin kauden ajan. Ensin Jani Honkavaaran ja nyt Joaquin Gómezin apuna. Eli tunnen seuran jo mielestäni melko hyvin, mutta akatemian kohdalla minulla on vielä tekemistä. Tietenkin Richie on kertonut minulle joukkueen rakenteesta, sekä sen pelaamisesta myös Kolmosessa. 

Tämä on mielestäni erittäin mielenkiintoinen projekti, ja tämä on erittäin hyvin rakennettu seura. Ja se tulee kehittymään vielä entisestään, Grieve toteaa.

Suomessa ja Seinäjoella Grieve ei ole vielä aiemmin kuitenkaan ollut, mutta hän oli katsomassa maanantaina SJK Akatemian harjoitusottelun VIFK:a vastaan, ja tapasi myös SJK Akatemian pelaajat maanantaina.

Tulin Seinäjoelle junalla, ja aloin heti hommiin. En ole itseasiassa koskaan aiemmin ollut edes Suomessa. Lensin Helsinkiin ja istuin junaan, nauraa Grieve lopuksi.

Stevie on selkeästi prosessijohtoinen valmentaja, ja toivomme, että hän pystyy tuomaan oman kosketuksensa meidän jo olemassa olevaan hyvään systeemiin, tehden siitä entistä vahvemman, sekä auttamaan entistä paremmin yksilöitä kehittymään edustusjoukkueeseemme, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman vielä lopuksi.

SJK Akatemia kohtaa jo perjantaina Ykkösen ottelussa sarjanousija Salon Palloilijat. Ottelu alkaa OmaSp Stadionilla perjantaina 21.4. klo 18:00. Tarkempi ennakko tulossa tuosta pelistä vielä myöhemmin tänään SJK:n kanaville. SJK Akatemia pelaa tällä kaudella myös miesten Kolmosessa, ja Kolmosen kausi on tarkoitus alkaa tiistaina 25.4. klo 19:00 kotiottelulla Alexei Eremenkon valmentamaa Esse IK:a vastaan. Suomen Cupissa SJK Akatemia kohtaa 3.kierroksen ottelussa oman edustusjoukkue SJK:n. Joukkueet arvottiin vastakkain vapaassa arvonnassa viime perjantaina. Tuo ottelu on merkitty pelattavaksi keskiviikkona 26.4. ja se on SJK Akatemian kotipeli. Tarkemmin kaikista otteluista lähempänä pelejä ilmestyvissä otteluennakoissa. Löydät kaikki tulevat SJK Akatemian ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista ja liput peleihin Ticketmasterin kanavista.