123 456 7890

Ykkösen alemman loppusarjan avausottelussaan komean 3-0 voiton ottanut SJK Akatemia, saa OmaSp Stadionilla sunnuntaina 18.9. klo 17:00 vastaansa Helsingin Gnistanin. Voitto sunnuntaina auttaisi merkittävästi sarjapaikan varmistamisessa, mikä on ollut joukkueen tavoite kauteen lähtiessä. SJK Akatemia tarvitsee siinä kotiyleisön tukea, joten tervetuloa kannustamaan SJK Akatemiaa voittoon!

Ottelun jälkeen OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa viritellään myös kisakatsomo klo 18:30 alkavalle HJK – SJK Veikkausliigan mestaruussarjan ottelulle. SJK Akatemian ottelun ja kisakatsomon ajan Carlsberg Sports Barissa kanasiipibuffet edulliseen hintaan. Myynnissä myös SJK-fanituotteita ja muut normaalit palvelut.

Ennakkoliput Ykkösen otteluun Lippu-fi-kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Lippuja myydään myös portilla, ja portit sekä palvelut aukeavat klo 16:00. Kisakatsomoon on vapaa pääsy. Ykkösen kotipeleihin käy SJK Akatemian omien kausikorttien lisäksi myös SJK-junioreiden seurakortit ja opiskelijat sekä alle 15-vuotiaat pääsevät veloituksetta. Nähdään sunnuntai-iltana OmaSp Stadionilla!

Vertti Hänninen Gnistania vastaan.

SJK Akatemian piste-ero Ykkösen alemmassa loppusarjassa neljäntenä olevaan, ja siten ensimmäisen tippujan paikalla olevaan PEPO Lappeenrantaan on neljä pistettä. Sunnuntain peli mukaan laskettuna, otteluita on niin ikään jäljellä neljä. Eroa takana viidentenä olevaan on kuusi pistettä ja edellä oleva MP on kahden pisteen päässä. Sunnuntaina vastaan tuleva Gnistan on alemman loppusarjan kärjessä, viiden pisteen päässä SJK Akatemiasta, ja jo käytännössä ainoa varma säilyjä ensi kauden Ykkösessä. Voitolla SJK Akatemia ottaisi sekin ison askeleen kohti ensi kauden Ykköstä, saavutusta, johon eivät muut Veikkausliigaseuran akatemia- tai reservijoukkueet ole pystyneet sitten 2000-luvun alun.

Jälleen tärkeä ottelu, ja koska PEPO kohtaa vielä perjantaina PK-35:n, on meidän sunnuntain ottelu Gnistania vastaan superjännittävä, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page. 

Pelasimme edellisessä ottelussamme PEPO:a vastaan tosi hyvin ja sen myötä kaikki ovat todella hyvällä tuulella. Olimme siinä pelissä hyviä niin pallon kanssa kuin ilman sitä. 

Nyt valmistaudumme taas hyvin, ja tällä itseluottamuksella, olemme valmiita Gnistanin kohtaamiseen. Pelaajat ovat myös tehneet loistavasti töitä tällä viikolla, ja haluavat olla niin valmiita kuin mahdollista otteluun. 

Jos pystymme samaan esitykseen kuin viime viikolla PEPO:a vastaan, ja menemme otteluun sillä samalla energialla ja työmoraalilla, niin olen varma, että Gnistan on vaikeuksissa meidän kanssamme. Samalla pitää kuitenkin muistaa, että sillä pelaajamateriaalilla mikä heillä on, Gnistan on myös todella vaarallinen joukkue, muistuttaa Page.

SJK Akatemia voisi siis ottaa ison askeleen Ykkösessä säilymiseksi sunnuntaina, ja tällä kaudella SJK:n akatemiatoiminta on muutenkin ottanut harppauksen eteenpäin, kun nuoret pelaajat ovat isoissa rooleissa SJK:n edustusjoukkueessa, SJK Akatemia on esittänyt hienoja esityksiä Ykkösessä ja B-nuoret kamppailevat SM-mitaleista. Kehittyminen varsinkin pelaajayksilöiden tasolla on ollut näkyvää.

Tulevaisuudessakin haluamme, että akatemiasysteemissämme meillä on nuorten pelaajien joukkue korkeimmalla mahdollisimmalla tasolla. Haluamme tietenkin, että meidän nuoret pelaajat pääsevät pelaamaan kovimpia mahdollisia joukkueita, ja kovimpia mahdollisia pelaajia vastaan koko kauden ajan. Ykkösessä säilyminen mahdollistaisi sen myös tulevaisuudessa Siksi se on todella tärkeää, sanoo Brian Page, joka toimii valmennuksen lisäksi SJK:n akatemiatoiminnan johtajana.

Jos haluamme tulevaisuudessakin olla kiinnostava paikka nuorille lupauksille, niin Ykkösessä jatko antaa siihen hyvät lähtökohdat. 

Mutta kun jatkamme seurana muutenkin tällä samalla tiellä, eli annamme parhaat mahdollisuudet siihen laadukkaaseen päivittäiseen työhön, ja tarjoamme nuorille pelaajille mahdollisuudet murtautua edustuksessa pelaavaan kokoonpanoon, kuten olemme nyt tehneet, niin pelkästään pelaaminen Ykkösessä parhaita joukkueita vastaan, ei ole kaikkein tärkeintä. Oleminen mukana laadukkaassa arjessa, sekä mukana edustusjoukkueen toiminnassa, on massiivinen juttu, Page pohtii.

Eli siten sanoisin, että Ykkösessä pelaaminen myös ensi kaudella ei ole meille elämän ja kuoleman juttu, mutta se ehdottomasti antaa meille mahdollisuuden entistä paremmin kehittää meidän akatemiatoimintaamme. Uskomme silti, että meidän päivittäinen työmme niin joukkueena ja seurana, kuin yksilövalmennuksen osalta, on muutenkin niin laadukasta ja tärkeää, että nuorten pelaajien kehittyminen täällä on erittäin todennäköistä myös tulevaisuudessa. 

Meidän tavoitteemme on kuitenkin niin joukkueena, kuin pelaajien henkilökohtaisenakin tavoitteena, pysyä Ykkösessä. Se on ollut sitä alusta asti ja teemme kaikkemme sen tavoitteen eteen. Samalla muistutan, että yksilöiden kehittäminen eteenpäin on meidän tärkein tehtävämme, ja sitä teemme sarjatasosta huolimatta, muistuttaa Page vielä lopuksi.

Viime ottelusta SJK Akatemialta puuttui loukkaantumisen vuoksi brassikärki Weslen Júnior, mutta hän saattaa olla mukana taas sunnuntaina. Pelikieltoja ei ole, ja muutenkin pelaajatilanne on hyvä.

SJK Akatemian maalipörssin kärjessä on kaksikko Oskar Pihlaja ja Valentin Gasc, joilla molemmilla on kuusi maalia tehtynä. Viiteen maaliin on ehtinyt Jonathan Muzinga, joka teki edellisen ottelun voittomaaliksi jääneen avausosuman. Samassa pelissä osui myös puolustaja Sami Sipola ja keskikenttämies Gasc. Kun SJK Akatemia kohtasi viimeksi Gnistanin OmaSp Stadionilla, teki Gasc hattutempun.

Valentin Gasc iski hattutempun edellisellä kerralla Gnistanin verkkoon OmaSp Stadionilla.

 

Gnistan vieraili viimeksi Seinäjoella toukokuussa, ja oli silloin paperilla yksi Ykkösen kovimpia joukkueita sekä sarjakärkenä, voitettuaan mm. Nyt ylemmässä loppusarjassa pelaavan JäPS:n peräti 10-1 tuloksella. Silloin joukkueessa maaleja teki Nicaraguaan heinäkuussa siirtynyt Douglas Caé ja laidalla viiletti nyt AC Ouluun siirtynyt Lucas Morais, eli tutummin Luquinhas. Gnistan hävisi kuitenkin Seinäjoella tylyin 4-0 luvuin ja jäi lopulta hieman yllättäen Ykkösen alempaan loppusarjaan. Yllättäen siksi, että joukkueen riveissä vilisee lähteneistä huolimatta edelleen useita Veikkausliigasta tuttuja pelimiehiä. SJK-väelle tutuimmat pelaajat ovat tietenkin SJK:ssa kausilla 2018 ja 2019 pelannut Maximo Tolonen sekä kausilla 2019 ja 2020 pelannut Jyri Kiuru.

Joukkueesta löytyy paljon kokemusta Veikkausliigasta, mutta myös Veikkausliigaakin suuremmilta kentiltä. Erityisesti kokemusta löytyy Medon, eli Sierra Leonesta Suomeen nuorena muuttaneen Mohamed Kamaran muodossa. HJK:n kanssa urallaan mestaruuksia juhlineen, ja kertaalleen Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksikin valitun 34-vuotiaan Medon joukkuelistalta löytyy mm. Englannin Championshipissa pelannut Bolton, Serbian suurseura Partizan Belgrad ja Israelin jättiläinen Maccabi Haifa. Ykkösessä Medo on ehtinyt pelaamaan elokuun puolivälissä tapahtuneen siirtonsa jälkeen vasta neljä ottelua. Luquinhasin siirryttyä AC Ouluun, sai Gnistan vaihdossa lainalle nuoren lupauksen, eli laitahyökkääjä Onni Suutarin. 

Teoriassa Joonas Rantasen valmentamalla Gnistanilla on edelleen mahdollisuus neljällä tappiolla jopa tippua Ykkösestä, sillä eroa ensimmäiseen tippujaan on 9 pistettä ja jaossa on vielä 12 pistettä. Tämä kuitenkin vaatisi sitä, että muut joukkueet voittaisivat omat ottelunsa, eikä se käytännössä ole mahdollista, koska joukkueet pelaavat kaikki toisiaan vastaan. Gnistan on siten jo käytännössä varmistanut oman sarjapaikkansa ensi kaudeksi. Heidän lisäkseen tippuminen on varmistunut Pargas IF:n kohdalla, ja loput neljä joukkuetta kamppailee jäljellä olevista kahdesta Ykkösen sarjapaikoista.

Ykkösen alemman loppusarjan ottelu SJK Akatemia – Gnistan sunnuntaina 18.9. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Liput ennakkoon Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Ottelu näkyy myös suorana Ruutu Urheilu -palvelusta. Pelin jälkeen OmaSp Stadionilla ilta jatkuu Veikkausliigan HJK – SJK ottelun kisakatsomolla Carlsberg Sports Barissa. Kisakatsomo on avoin kaikille.

SJK Akatemia pelaa tämän ottelun jälkeen vielä kolme ottelua, joista kaksi seuraavaa vieraskentällä Mikkelin Palloilijoita ja Pargas IF:aa vastaan. Kausi päättyy OmaSp Stadionilla lauantaina 8.10. klo 16:00 pelattavaan SJK Akatemia – PK-35 otteluun. Samana iltana OmaSp Stadionilla vietetään Apollo Charity Night hyväntekeväisyystapahtumaa, joten toivottavasti samalla juhlitaan myös SJK Akatemian sarjapaikkaa Ykkösessä. Löydät kaikki loppukauden otteluohjelmat ajantasaisina SJK:n nettisivuilta, ottelut kohdasta.