123 456 7890

SJK Akatemia pelaa ensimmäisen kotiottelunsa Ykköscupissa sunnuntaina 19.2. klo 13:15, kun Wallsport Areenalle saapuu Toni Lehtisen valmentama JJK Jyväskylä. Liput ovelta 5 € ja kaikki SJK:n ja SJK Akatemian kausikortit käyvät. Myös osakas-, yritys- ja seurakortit. Ottelusta ei ole livestreamia, joten tervetuloa paikan päälle kannustamaan SJK Akatemiaa jatkoon. Jos SJK Akatemia voittaa sunnuntaina JJK:n, ottaa se samalla jatkopaikan Ykköscupissa. Lisätietoa ottelutapahtuman järjestelyistä tämän ennakon loppuosassa.

Ykköscup pelataan kolmessa neljän joukkueen lohkossa, ja niistä aina kaksi parasta etenee jatkoon. Lisäksi yksi kaikkien lohkojen paras kolmanneksi sijoittunut pääsee pudotuspeleihin. Tasapisteissä lohkojen sijoitukset määräytyvät ensin keskinäisen pelin perusteella, ja vasta sitten maalierolla. Kaikki ottelut lohkovaiheessa pelataan loppuun tänä viikonloppuna, ja seuraavan kierroksen arvonta on jo tulevana maanantaina.

KPV on kahden pelin jälkeen puhtaalla pelillä C-lohkon kärjessä, kuudessa pisteessä, ja SJK Akatemia toisena, voitettuaan avauspelissään Jaron. KPV on voittanut JJK:n ja SJK Akatemian keskinäisessä ottelussa, ja on jo varmistanut jatkopaikan ennen päätöskierrosta. Jaro on SJK Akatemian takana kolmantena samoissa kolmessa pisteessä, voitettuaan toisessa ottelussa JJK:n. JJK on hävinnyt molemmat pelaamansa ottelut. Tulevana viikonloppuna pelataan myös Jaro vs. KPV-ottelu, ja jos Jaro ja SJK Akatemia molemmat voittavat viikonloppuna, olisi kaikki kolme kärkijoukkuetta kuudessa pisteessä. Kuudella pisteellä olisi varmuudella myös paras kolmonen, sillä muissa lohkoissa ei kolmanneksi tuleva voi saada enää kuutta pistettä. SJK Akatemialle ei riitä tappio tai tasuri parhaan kolmannen joukkueen paikkaan. JJK voisi vielä todellisella murskavoitolla edetä jopa jatkoon, jos samalla Jaro häviää oman pelinsä suurinumeroisesti. Löydät lohkojen tilanteet tästä linkistä.

Henkilökohtaisesti erittäin mielenkiintoinen ottelu tulossa. Tunnen JJK:n valmentajana olevan Toni Lehtisen niin hyvin, ja tämä on nyt ensimmäinen kerta, kun valmennamme joukkueita toisiamme vastaan kilpailullisessa ottelussa. Joten tämä on todella mielenkiintoista, sillä olemme niin hyviä ystäviä keskenämme muutenkin. Eli siksi odotan tätä todella innolla, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Joukkueen osalta tämän viikon harjoitukset ovat olleet korkeatasoiset. Koko valmennusryhmämme on ollut erittäin tyytyväisiä tekemisen tasoon, intensiteettiin, laatuun, ja joukkueen yhtenäisyyteen, jotka ovat olleet erittäin korkealla tasolla koko viikon. Joten menemme varsin hyvillä mielin sunnuntain otteluun, Page kertoo.

Joitain loukkaantumisia ja flunssatapauksia on ringissä, mutta meillä on silti kovatasoinen ryhmä, josta valita joukkue.

Tavoitteena on edetä seuraavalle kierrokselle kilpailussa, jo ihan siksikin, että se takaa meille jälleen yhden kovatasoisen ottelun kauteen valmistautuessa. Eli tavoitteena on voitto, mutta samalla haluamme edelleen kehittää pelaajiamme ja joukkuettamme kohti Ykkösen kautta, sanoo Page vielä lopuksi.

SJK Akatemian alaisuuteen kuuluva B-nuorten lauantaina 18.2. pelattavaksi tarkoitettu Pallo-Iirot U17 – SJK U17 B-nuorten SM-karsintasarjan ottelu, joudutaan siirtämään. Uusi pelipäivä on 1. kesäkuuta, Rauman Äijänsuon stadionilla. Ottelu oli tarkoitus pelata huomenna ulkona, mutta Raumalle luvaton kovan lumimyrsky-ennusteen vuoksi, peli jouduttiin siirtämään pikavauhtia.

SJK:n edustusjoukkue pelaa Liigacupin ottelun lauantaina 18.2. Wallsport Areenassa klo 14:45, kun se kohtaa AC Oulun. Tuon otteluennakko on luettavissa SJK:n nettisivuilta.

Debyyttiottelun Ykkösessä kaudella 2022 pelannut, 17-vuotias Oskari Väistö.

JJK Jyväskylä nousi täksi kaudeksi Ykköseen päävalmentaja Toni Lehtisen johdolla. Seinäjoen ja SJK:n entinen pelaajalegenda siirtyi SJK:n valmennuksesta JJK:n päävalmentajaksi viime kaudeksi, ja tulos on seurannut perästä. JJK voitti oman lohkonsa häviämällä viime kaudella vain yhden ottelun. Ero toiseksi tulleeseen VIFK:n oli lopulta 7 pistettä, vaikka VIFK koitti pistää välillä tiukastikin kampoihin. VIFK:n päävalmentajana toimii toinen entinen SJK-valmentaja Max Peltonen.

Toni Lehtisellä oli JJK:ssa kova pelaajanippu käytössään, ja joukkue on varmasti valmis Ykköseen tälläkin kaudella. Alkavalla kaudella mukana on myös SJK:sta tuttuja pelaajia, kuten hyökkääjä Oskar Pihlaja ja maalivahti Ville Viljala. Samoin valmennusryhmässä on entinen SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä, ja seuran markkinoinnista ja myynnistä vastaa Joni Vesalainen, joka toimi myös SJK:ssa samoissa tehtävissä parin kauden ajan. Muista pelaajista erityisesti kokeneen Mikko Mannisen jatko on iso asia JJK:n kannattajille. Tänä vuonna jo 38 vuotta täyttävä Manninen valittiin myös viime kaudella Kakkosen C-lohkon parhaaksi keskikenttäpelaajaksi, ja Viljala puolestaan vuoden maalivahdiksi. Vuoden puolustaja oli hänkin JJK:ssa pelannut Juho Luoma, joka jatkaa edelleen JJK:n takalinjoilla. Ryhmässä jatkaa myös kokenut puolustaja Antti Åke. Entinen JIPPO-kapteeni aloittaa nyt JJK:ssa kolmannen kautensa.

JJK:n talvikautta on vaivannut Jyväskylän jalkapallo-olosuhteet, sillä omaa täysimittaista hallia ei tällä hetkellä ole, ja kotipeli Jaroa vastaan pelattiin Jaron kotihallissa Pietarsaaressa. Ykköscupissa tuli tappiot juuri Jaroa vastaan 0-3 luvuin ja KPV:a vastaan Kokkolassa 0-1 luvuin. Ennen Ykköscupia JJK kohtasi joulukuussa KuPS:n harjoitusottelussa Kuopiossa, häviten tuolloin vielä Simo Valakarin valmentamalle joukkueelle 0-6 luvuin. GBK:a vastaan se pelasi harjoitusottelun Kuortaneen Urheiluopistolla tammikuussa, ja voitti ottelun 2-0.

Oskar Pihlaja hyökkää nyt JJK:n väreissä alkavalla kaudella.

OTTELUINFO JA SUNNUNTAIN JÄRJESTELYTSunnuntaina 19.2. klo 13:15 Ykköscupin ottelu SJK Akatemia – JJK Jyväskylä Wallsport Areenalla. Ovet ja lipunmyynti aukeaa klo 12:15. Sisään pääsee SJK Akatemian, ja tähän otteluun poikkeuksellisesti myös SJK:n, kauden 2023 kausikorteilla. Myös yritys- ja osakaskortit käyvät, sekä viime kauden seurakausikortit. Liput ovelta ilman kausikortteja 5 €

Kausikortteja voi tilata myös ovella, ja pääset sillä sisään heti. Median edustajilta edellytetään akkreditointi sähköpostitse hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Ottelusta ei ole livestreamia tai televisiointia.

Koska fyysisiä kortteja ei ole vielä toimitettu, kausikortin ostaneita pyydetään ottamaan mukaan tilausvahvistus, josta selviää kausikortin tilaus kaudelle 2023. Tämä nopeuttaa sisäänpääsyä ovella. Ovella on myös aakkostettu nimilista kortin ostaneista. Osakas- ja yrityskausikorttien osalta ovella on lista osakkaiden- ja yrityksien nimistä, mutta myös heille suositellaan tilausvahvistuksen ottamista mukaan. Perjantaina 17. päivä klo 12:00 jälkeen ostetuista korteista tulee joka tapauksessa olla mukana tilausvahvistus tai maksukuitti, sillä nuo eivät välttämättä ehdi mukaan nimilistaan.

Wallsport Areenan kioski palvelee normaalisti ja sieltä saa myös SJK:n fanituotteita. SJK:n kannattajaryhmä Klopit voivat sijoittua kuntosalin päällä olevalle parvelle ja muu yleisö toiselle parvelle, päätyyn ja kentän laidan katsomoihin. Vaihtopenkkien puoleiseen päätyyn kulku on kokonaan kielletty, eikä nosto-oven puoleinen reuna ole katsomoaluetta.

Paikalle mahdollisesti tuleville JJK-kannattajille on paikat Wallsport Areenan katsomon puoleisen laidan toiseen reunaan, vastapäätä sisäänkäyntinä toimivia pyöröovia.

Median edustajille on varattu pöytätilaa pistokepaikoilla kuntosalin yläpuoleisen parven toiselta reunalta, ja median edustajille on oma käynti parvelle maalin takaa keskeltä hallia.

Ottelutapahtumassa noudatetaan yleisesti Palloliiton sääntöjä ja ohjeita, ja pullojen sekä purkkien tuominen sisään on kiellettyä. Ovella voidaan tehdä turvatarkastus tarvittaessa. Wallsport Areenan yleisökapasiteetti on rajattu pelastusviranomaisten toimesta 500 katsojaan. Huomioithan, että myös pienet lapset lasketaan mukaan yleisökapasiteettiin.

Kaikki SJK Akatemian tulevat ottelut löytyvät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa.