123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 18.2. AC Oulun Liigacupissa klo 14:45. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja siihen pääsee sisään kauden 2023 kausikorteilla, osakas- ja yrityskorteilla sekä viime kauden seurakorteilla. Lippuja myydään ovelta ja ovella voi myös tilata kausikortin alkavalle kaudelle, sekä päästä sillä heti sisään. Kausikortit myynnissä Ticketmasterin kanavissa. Lisätietoa järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

Liigacupin alkulohkoissa on vielä kaksi kierrosta pelaamatta ja tilanne SJK:n lohkon sisällä on erittäin tasainen. Lohkon kiharaisuutta lisää se, että tasapisteissä ratkaisevana on ensin keskinäinen ottelu maalieron sijasta. Kaksi parasta menee jatkoon, ja SJK:lla on mahdollisuus lauantaina voitolla nousta nyt toisena olevan AC Oulun paikalle. Haka johtaa lohkoa kuudella pisteellä, ja SJK:lla pisteitä on kolme.

SJK on esiintynyt talven peleissä erittäin viihdyttävästi ja pelannut hyvää futista, vaikka tulokset eivät ole vielä täysin osuneet kohdalleen. Kunhan esitykset jatkuvat vähintään samanlaisena ja tasaisuus löytyy, alkaa nuori ja nälkäinen joukkue tekemään taatusti myös tulosta.

Meille ei ole koskaan väliä, onko kyseessä harjoitusottelu, Liigacupin ottelu tai virallinen sarjaottelu, sillä me haluamme voittaa aina jokaisen ottelun. Mutta kuten olen sanonut, tällä hetkellä valmistaudumme kauteen niin fyysisesti, teknisesti, taktisesti ja jopa psyykkisesti. Ja kaikki tuo on sitä mitä olemme tällä viikollakin tehneet, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Nämä viime otteluiden hyvät esitykset, joita olemme esittäneet, ovat kuitenkin tulostaululla ratkenneet vain pienten hetkien epävarmuuksista johtuvista jutuista, sekä tietynlaisesta kylmäverisyyden puutteesta. Olemmekin tällä viikolla erityisesti keskittyneet niihin asioihin ja niiden parantamiseen, Gómez jatkaa.

Emme voi antaa kaiken sen hyvän työn mitä olemme tehneet viikkojen aikana, tai työn, jota olemme tehneet peleissä, valua hukkaan jonkun pienen viiden tai kuuden minuutin keskittymisen herpaantumisen aikana. Emmekä saa antaa itsetyytyväisyyden tulla pilaamaan ottelua. Eli olemme käyneet näitä asioita nyt läpi, ja vahvistaneet siten peliämme ja meitä itseämme. Ei siis ole kyse vain siitä, että kehitämme itseämme pelaajana tai kehitämme peliämme, vaan meidän tulee antaa itsellemme myös mahdollisuus voittaa pelejä.

Haluamme tehdä sen nyt, ja olemme taatusti erittäin motivoituneita pääsemään välieriin tässä kilpailussa. Voittamalla rakennamme luonnettamme, ja rakennamme joukkueestamme sellaisen, että kun sarjapelit keväällä alkavat, olemme valmiita, Gómez painottaa vielä lopuksi.

Pelaajien terveystilanteen osalta tilanne on SJK:lla ainakin taas parempi, kun flunssakierre on saatu selätettyä, ja loukkaantuneena ollut Ville Tikkanenkin on mukana harjoituksissa normaalisti. Vielä ei ole täyttä varmuutta, että pelaako oululaissyntyinen Tikkanen jo AC Oulua vastaan, mutta erittäin mahdollista se on. Paluun on tehnyt harjoituksiin myös Jake Dunwoody ja viime viikonloppuna mukana oli aiemmin sivussa olleet Matias Vainionpää ja Pyry Hannola. Ainoastaan SJK Akatemiasta mukana ollut laitapuolustaja Otto Kemppainen on varmuudella sivussa, jouduttuaan jättämään edellisen Haka-ottelun kesken jo ensimmäisellä puoliskolla. Kemppaisenkaan loukkaantuminen ei ole vakava, ja hänet nähdään lähiviikkoina taas kentillä.

Lauantain ottelun jälkeen, Liigacupin lohkovaiheen päätöskierroksella, SJK matkustaa vielä Ilveksen vieraaksi. Jos SJK sijoittuu kahden parhaan joukkoon alkulohkossa, pelataan välierät maaliskuun puolivälin jälkeen ja finaali vielä ennen Veikkausliigan alkua 1.4. Löydät Liigacupin alkulohkon sarjatilanteen Veikkausliigan nettisivuilta, tästä linkistä. Veikkausliiga alkaa joka tapauksessa keskiviikkona 5.4. kotiottelulla FC Hakaa vastaan. SJK on sopinut myös harjoitusotteluja maaliskuulle ja pelaa vielä ainakin yhden kansainvälisen harjoitusottelun, näistä tiedotetaan tarkemmin lisää, kun pelipaikat ja ajat ovat varmat. Tämän viikonlopun sunnuntaina pelaa myös SJK Akatemia kotiottelun, kun se kohtaa Ykköscupissa sunnuntaina Toni Lehtisen valmentaman JJK:n Wallsport Areenalla klo 13.00. Tarkempi ennakko tuohon otteluun tulossa SJK:n kanaville perjantaina. Tuohon otteluun pääsee myös SJK:n kausikorteilla.

Matias Vainionpää nähdään todennäköisesti taas SJK:n puolustuksessa lauantaina.

Lauantain vastustaja AC Oulu on lohkon ainoa joukkue, joka ei ole vielä hävinnyt ottelua, mutta se on pelannut kahdesti tasan ja voittanut kertaalleen. Tasapelit se otti Ilveksestä ja VPS:sta, ja voiton KuPS:sta. AC Oulu on tehnyt vain kaksi maalia ja päästänyt yhden kolmessa pelatussa ottelussa. Vertailuna, SJK:n peleissä on tapahtunut enemmän molemmissa päissä, sillä maaleja on koossa neljä tehtyä ja viisi päästettyä. SJK voitti VPS:n ja hävisi KuPS:lle ja Hakalle niukasti.

AC Oulun päävalmentaja Ricardo Duarte saattaa saada mukaansa tähän peliin uudet puolustuspään vahvistukset, kun entinen SJK-pelaaja Cristhian Valencia ja norsunluurannikkolainen Yann Affi ovat viimein saaneet oleskeluluvat kuntoon. Viime viikolla uusista ulkomaalaisvahvistuksista keskikenttäpelaaja Yanga Baliso oli jo mukana. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on ainakin maajoukkuehyökkääjä Rasmus Karjalainen, joka loukkasi itseään aiemmin talvella pelatussa harjoitusottelussa SJK Akatemiaa vastaan, sekä keskikenttäpelaaja Jere Kallinen. 

Pelaajaryhmältään AC Oulu on yksi sarjan vahvemman pään joukkueista, ja taatusti mukana ylemmän loppusarjan kahinoissa kauden lopulla. Karjalaisen lisäksi kärkeen on heittää uutena mukaan liittynyt, 191-senttinen englantilaishyökkääjä Ashley Coffey, lupaava Onni Suutari ja brasilialainen Lucas Morais. Keskikentällä Otso Liimatta ei kauaa Suomen kentillä pelaa, jos kehitys jatkuu samanlaisena ja myös puolustuksessa toinen lupaus Noah Pallas kerää kehuja. Maalivahti Callum Ward on hänkin laatupelaaja Veikkausliigaan. AC Oululla on omistajiensa kautta myös varaa vahvistaa joukkuetta tarvittaessa entisestään, vaikka tällä hetkellä stadionprojekti viekin enimmän huomion.

Viime kaudella juuri AC Oulu katkaisi SJK:n eurohaaveet pudotuspelien puolivälierässä 0-1 voitolla. Kauden muissa kohtaamisissa molemmat voittivat kotiottelun ja talven Liigacupissa pelattiin 1-1 tasapeli.

OTTELUINFO JA LAUANTAIN JÄRJESTELYT

Lauantaina 18.2. klo 14:45 Liigacupin ottelu SJK – AC Oulu Wallsport Areenalla. Ovet ja lipunmyynti aukeaa klo 14:00. Sisään pääsee kauden 2023 kausikorteilla. Liput ovelta 10 € ja alle 15-vuotiailta 5 €.

Kausikortteja voi tilata myös ovella, ja pääset sillä sisään heti. Median edustajilta edellytetään akkreditointi sähköpostitse hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Ottelu näkyy suorana maksullisen Ruutu Urheilu-palvelun kautta.

Koska fyysisiä kortteja ei ole vielä toimitettu, kausikortin ostaneita pyydetään ottamaan mukaan tilausvahvistus, josta selviää kausikortin tilaus kaudelle 2023. Tämä nopeuttaa sisäänpääsyä ovella ja ehkäisee ruuhkautumista. Ovella on myös aakkostettu nimilista kortin ostaneista. Osakas- ja yrityskausikorttien osalta ovella on lista osakkaiden- ja yrityksien nimistä, mutta myös heille suositellaan tilausvahvistuksen ottamista mukaan. Perjantaina 17. päivä klo 12:00 jälkeen ostetuista korteista tulee joka tapauksessa olla mukana tilausvahvistus tai maksukuitti, sillä nuo eivät välttämättä ehdi mukaan nimilistaan.

Wallsport Areenan kioski palvelee normaalisti ja sieltä saa myös SJK:n fanituotteita. Anniskelualueet löytyvät molemmilta katsomoparvilta.
SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuvat kuntosalin päällä olevalle parvelle ja muu yleisö toiselle parvelle, päätyyn ja kentän laidan katsomoihin. Vaihtopenkkien puoleiseen päätyyn kulku on kokonaan kielletty, eikä nosto-oven puoleinen reuna ole katsomoaluetta.

Paikalle mahdollisesti tuleville AC Oulu-kannattajille on paikat Wallsport Areenan katsomon puoleisen laidan toiseen reunaan, vastapäätä sisäänkäyntinä toimivia pyöröovia.

Median edustajille on varattu pöytätilaa pistokepaikoilla kuntosalin yläpuoleisen parven toiselta reunalta, ja median edustajille on oma käynti parvelle maalin takaa keskeltä hallia.

Ottelutapahtumassa noudatetaan yleisesti Palloliiton sääntöjä ja ohjeita, ja pullojen sekä purkkien tuominen sisään on kiellettyä. Ovella voidaan tehdä turvatarkastus tarvittaessa. Wallsport Areenan yleisökapasiteetti on rajattu pelastusviranomaisten toimesta 500 katsojaan. Huomioithan, että myös pienet lapset lasketaan mukaan yleisökapasiteettiin.

Kaikki SJK:n tulevat ottelut löytyvät SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin-kanavissa ja Torikeskuksen SJK Storessa.