123 456 7890

SJK pelaa Veikkausliigan runkosarjan viimeisen kotipelin lauantaina 26.8. klo 17:00, kun se kohtaa OmaSp Stadionilla IFK Mariehamnin. Tuon jälkeen runkosarjaa on vielä yksi vierasottelu Valkeakoskella, ja sarja jakaantuu ylempään ja alempaan loppusarjaan. SJK:n ylemmän loppusarjan ohjelma saadaan syyskuun alussa. Liput lauantain SJK – IFK Mariehamn otteluun edullisimmin ja ilman jonoja Ticketmasterin kanavista tai Torikeskuksen SJK Storesta. Ennen ottelua Hetki-Areenan ruokapisteet palvelevat klo 15:30 alkaen, ja pihassa olevassa SJK Shopissa edustusjoukkueen ylijäämätavaran outlet-myynti. Tule tekemään löytöjä. Pelin jälkeen jälkipelit tutusti OmaSp Stadionin Carlsberg Sport Barissa. Lue lisää ottelutapahtuman palveluista ja järjestelyistä tämän ennakon loppuosasta.

Veikkausliigan sarjataulukossa SJK on edelleen kolmantena, kuuden pisteen päässä sarjaa johtavasta KuPS:sta, jolle SJK hävisi juuri edellisen ottelunsa Kuopiossa. Kun mukaan lasketaan jäljellä olevat runkosarjan- ja ylemmän loppusarjan pelit, on niitä jäljellä vielä seitsemän. Mitä vain voi kärjen osalta tapahtua. Erityisesti, kun joukkueet kohtaavat vielä toisiaan keskinäisissä peleissä. SJK:n ensimmäinen tavoite kaudelle on kuitenkin jo varmistunut, ja se tulee varmuudella pelaamaan europaikoista kauden lopuissa otteluissa. Suoraan paikka ensi kaudeksi eurokentille on tarjolla voittamalla mestaruus tai hopeamitalit. Kolmannelle sijalle päätymällä pääsee suoraan kauden jälkeen pelattavaan europlay-off finaaliin. Sijoilta 4.-7. joukkueet pelaavat vielä kauden päätteeksi karsintaa ennen tuohon finaaliin pääsyä. Europaikka on koko ajan ollut SJK:n ykköstavoite, kaikki muu sen lisäksi on plussaa. Ja mitä enemmän otetaan voittoja ja pisteitä, sitä enemmän on myös tarjolla.

Tällä hetkellä me keskitymme jokaiseen otteluun kerrallaan, ja siten pyrimme saamaan pisteitä taulukkoon, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez heti alkuun.

Meillä on takanamme vaikea tuloksellinen jakso, jonka aikana meitä on satutettu ja rankaistu enemmän mitä olisimme ansainneet. Mutta voimme vain tehdä asioita niin hyvin kuin pystymme, että asiat muuttuvat parempaan. Siksi otamme jokaisen pelin nyt kerrallaan, tämän ottelun ensimmäisenä. Pidämme energiatasomme, ja itseluottamuksemme siihen mitä me teemme jokaisena päivänä. Ei vain peleissä, vaan jokaisessa harjoituksessa myös. Tähtäämme jokainen peli kerrallaan pisteiden ottamiseen kaikin keinoin. Jos saamme kolme, otamme kolme. Jos tarjolla on vain yksi, otamme sen. 

Meidän pitää saada itsemme takaisin. Emme voi alkaa voivottelemaan kohtaloamme, vaan pitää nostaa päät pystyyn, sanoo Gómez.

Meillä on loistava kausi jo nyt takanamme. Olemme suoriutuneet mahtavasti sarjan nuorimmalla joukkueella. Ja olemme jo nyt pystyneet ylittämään useita haasteita, joita meillä on ollut edessämme. Eli kaikki tämä on meillä päässämme. Niin pelaajilla, kuin taustajoukoilla, kuin koko seuran väellä.

Olenkin erittäin innoissani tästä pelistä, ja pääsemme taas omalle kotikentälle, omien faniemme eteen. Meidän täytyy mennä tähän otteluun yhdessä, ja tehdä tästä taas mahtava tapahtuma yhdessä. Ja samalla meidän tulee saada tästä pelistä jotain. Saada jotain itsellemme, jotta voimme olla varmempia ja luottavaisempia itseämme kohtaan, Gómez sanoo.

Se on se asenne millä menemme tähän otteluun ja kaikkiin tuleviin. Laitamme jalkaa toisen eteen, ja mietitään saatuja pisteitä sekä sarjataulukkoa sitten myöhemmin kaudesta, Gómez paaluttaa lopuksi.

Diego Rojas vei SJK:n edellisessä kotiottelussa johtoon alle minuutin pelin jälkeen.

Pelaajapuolella SJK:lla ei ole huolia, sillä kaikki pelaajat ovat käytettävissä kokoonpanoa valittaessa. Harjoituksissa on nähty myös paljon SJK Akatemian pelaajia, ja viime kotipelin kokoonpanossa penkillä nähtiin Kasper Paananen ja Denis Cukici, joille minuutit Veikkausliigassa olisi kentälle päästessä uran ensimmäiset. Ykkösessä neljäntenä oleva SJK Akatemia pelaa oman kotiottelunsa sunnuntaina, kun se saa OmaSp Stadionilla vastaansa sarjakärki Gnistanin. SJK Akatemia onkin jo varmistanut paikan ensi kaudeksi uutena alkavaan YkkösLiigaan. Myös SJK Akatemian kakkosryhmä Kolmosessa edustaa mainiosti, sillä joukkue on siellä jo kymmenen pisteen karkumatkalla, ja nousemassa Kakkoseen.

SJK julkisti aiemmin torstaina aamulla kahden vuoden jatkosopimuksen Jaime Morenon kanssa, joka johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä Veikkausliigassa yhdeksällä maalilla. Tuolla maalimäärällä Moreno on myös Veikkausliigan maalipörssin kolmantena. Voit lukea lisää sopimuksesta SJK:n sivuilta. 

Lauantain SJK – IFK Mariehamn ottelun asetelmiin pureudutaan SJK:n ennakkostudiossa, jossa SJK:n stadiontirehtööri Arttu Seppälän kanssa tulevaa peliä analysoi entinen SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj. Kouvolan Lakritsi ja Luova Tehdas tarjoavat asiantuntevan SJK:n ennakkostudion.

 

Myös Veikkaus on tehnyt oman kierrosennakkonsa kaikista 25.-27.8. pelattavista otteluista, ja tuo on katsottavissa Veikkaus Vetojen YouTube-kanavalla.

Runkosarjaa on tämän ottelun jälkeen jäljellä vielä yksi vierasottelu Hakaa vastaan ensi viikon sunnuntaina. Sen jälkeen saadaan ohjelma ylempään loppusarjaan, jossa SJK kohtaa vielä ainakin KuPS:n, HJK:n ja mahdollisesti tällä hetkellä ylemmän loppusarjan paikoilla olevat joukkueet AC Oulun, VPS:n ja FC Hongan. Ylempään loppusarjaan on vielä tyrkyllä myös FC Inter, jos se voittaa omat rästipelinsä. Ilves, FC Haka, KTP, FC Lahti ja IFK Mariehamn jatkaa varmuudella alemmassa loppusarjassa. Loppusarjojen jälkeen vielä sijoille 3.-7. sijoittuneet pelaavat yhdestä jäljelle jäävästä europaikasta.

Justin Moose pelasi SJK-paidassa kaudet 2012-2014.

Justin Moose vierailee OmaSp Stadionilla

SJK:n entinen keskikenttäpelaaja Justin Moose, tulee perheineen vieraaksi lauantain SJK – IFK Mariehamn otteluun. SJK:ssa kausilla 2012-2014 yhteensä 89:ssa ottelussa kaikki kilpailut mukaan laskien, ja näistä Veikkausliigassa 32. Yhdysvaltalainen Moose iski SJK:n keskikentällä pelatessaan yhteensä yhdeksän maalia, ja nousi yhdeksi kannattajien suosikkipelaajista. Hän oli myös nostamassa SJK:a Ykkösestä Veikkausliigaan, ja voittamassa seuran ensimmäistä SM-hopeaa kauden 2014 päätteeksi. Myös Liigacupin voitto kaudelta 2014 löytyy tililtä.

Moosen perheen nyt jo 10-vuotias August poika myös syntyi Seinäjoella, ja tätä nykyä perhe asuu Lontoossa. SJK-väellä onkin lauantaina mahdollisuus käydä moikkaamassa Justinia ja kyselemässä kuulumisia. OmaSp Stadionilla hän pääsee vierailemaan nyt vasta ensimmäistä kertaa, sillä stadion rakennettiin vasta kaudeksi 2016, kun Moose oli jo lopettanut pelaajauransa. Ennen SJK-uraa, Justin Moose oli pelannut Yhdysvaltojen pääsarja MLS:ssa ja maan kakkossarjoissa.

Kaudella 2021 Tuco harhautteli IFK Mariehamnin pelaajia SJK-paidassa

IFK Mariehamnilla uusi päävalmentaja

Lauantain ottelussa SJK saa vastaansa uudessa komennossa olevan IFK Mariehamnin, sillä torstaina aamupäivällä IFK tiedotti erottaneensa joukkueen päävalmentaja ja seuraikoni Daniel Norrménin. Valmennusvastuun ottaa nyt hänen kakkosvalmentajanaan oleva Jimmy Wargh, josta tulee myös seuran urheilupuolen johtaja tämän kauden jälkeen. Moni muistaa Jimmy Warghin entisenä FF Jaron keskikenttäpelaajana.

Norrmén sai väistyä valmentajan pestistä keskiviikkona tappioon päättyneen Suomen Cupin välieräpelin jälkeen. IFK Mariehamn hävisi FC Hongalle Espoossa pelatun välierän 0-1 tuloksella, vaikka se osui pariinkin kertaan maalipuihin. Hongan maalin iski Roman Eremenko rangaistuspotkusta. Tuon ottelun jälkeen joukkue matkusti Eerikkilän urheiluopistolle, josta se matkustaa lauantaiksi Seinäjoelle.

Veikkausliigan sarjataulukossa Ahvenanmaan ylpeys on sarjan viimeisenä, kerättyään vain 15 pistettä 20:ssä ottelussa. Maaliero on 11 maalia pakkasella. Seura on kuitenkin pelannut Veikkausliigassa yhtäjaksoisesti kaudesta 2005 alkaen, ja se voitti Suomen mestaruuden kaudella 2016 SJK:n ja HJK:n nenän edestä. Kaudella 2015 se puolestaan juhli Suomen Cupin voittoa, kun SJK juhli Suomen mestaruutta.

Nykyjoukkueen paras maalintekijä on Seinäjoella erittäin tuttu, sillä Ariel Tuco Ngueukam johtaa joukkueen sisäistä maalipörssiä kolmella osumallaan. SJK:ssa Tuco voitti Suomen mestaruuden ja viimeksi pronssia kauden 2021 päätteeksi. Tuolla pronssikaudella Tuco voitti myös Veikkausliigan maalikuninkuuden. Tuco saa aina hyvän vastaanoton seinäjokiselta yleisöltä. Myös keskikentän hyökkäävä pelaaja Robin Sid on entinen SJK:n pelaaja. Muita nimekkäitä pelaajia joukkueessa on entinen Suomen A-maajoukkueen luottopakki Albin Granlund, joukkueen kapteeni Timi Lahti ja tällä kaudella maalipuiden välissä lainalla HJK:sta oleva Elmo Henriksson. Pelikiellon vuoksi lauantain ottelun missaa keskikenttäpelaaja Thadee Ngamba. 

Kun joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella Maarianhaminassa kesäkuussa, haki SJK pisteet 2-0 voitolla. Maalintekijöinä oli Jaime Moreno ja Samson Ebuka. Kaikissa kilpailuissa SJK ja IFK on kohdannut vuosien saatossa yhteensä 26 kertaa. Näistä SJK on voittanut 10 ottelua ja IFK 11. Viisi kertaa on pelannut tasan. Kotikentällä SJK on ottanut näistä voitoista kuusi, ja Seinäjoella peli on päätynyt tasapeliin kahdesti.

LAUANTAIN OTTELUN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan SJK – IFK Mariehamn pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 26.8. klo 17:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan Hetki-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua klo 15:30 ja siellä Hetki-stagella esiintyy trubaduuri Jesse Joensuu klo 15:45 – 16:45. Hetki-areenalla myös happy hour. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli klo 16:00. Ottelun jälkipelit pelataan Carlsberg Sports Barissa, ja siellä tutut arvonnat ja pelaajahaastattelu.

Hetki-Areenalla sijaitsevassa SJK Shopissa on ennen tätä ottelua SJK:n edustusjoukkueen ylijäämätavaroiden outlet-myynti. Eli SJK:n edustusjoukkueen treenikamppeita, pelipaitoja ja muita varusteita ediulliseen hintaan. Tule tekemään löytöjä SJK Shopiin.

Liput otteluun edullisimmin ja ilman jonoja ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Ennakkoon Ticketmasterista ostetut liput ovat aina edullisimmat ja ostamalla liput Ticketmasterin kanavista, välttä mahdolliset jonot lippuluulukulla. Palvelu toimii vielä kun ottelu on jo alkanut. Myynnissä on myös Kulta- ja VIP-liput, joilla pääsee ottelun lisäksi herkuttelemaan ja nauttimaan OmaSp Stadionin palveluista.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Otteluun pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee taas Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

HUOM! Tämän ottelun kanssa samaan aikaan pelataan Amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigan ottelua viereisellä Jouppilanvuoren tekonurmella. Tuosta johtuen, jääurheilukeskuksen parkkitila on entistä kovemmalla käytöllä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta.

SJK pelaa seuraavan kerran reilun viikon päästä sunnuntaina 3.9. ja tuo ottelu on Veikkausliigan runkosarjan päätösottelu. Heti maanantaina 4.9. saadaan Veikkausligan ylemmän loppusarjan otteluohjelmat, ja pelit jatkuvat varmuudella lokakuun loppuun asti. Jos SJK pelaa eurolopputurnauksessa, pelit jatkuvat jopa marraskuun alkuun asti.  Löydät kaikki jo tiedossa olevat SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.