123 456 7890

Yhdeksän Veikkausliigamaalia kuluvalla kaudella iskenyt Jaime Moreno ja SJK, ovat tehneet kauden 2025 loppuun asti kestävän jatkosopimuksen.

Tänä vuonna 28 vuotta täyttänyt Nicaraguan maajoukkuehyökkääjä viihtyy Seinäjoella, ja SJK:ssa ollaan mieheen erittäin tyytyväisiä. Kun lasketaan kaikki Morenon SJK-paidassa tehdyt maalit yhteen, on Moreno tehnyt tällä kaudella kaikissa pelatuissa kilpailuissa ja harjoitusotteluissa jo 16 maalia. Veikkausliigan maalipörssissä Moreno on kolmantena.

Tämä jatko on mahtava asia itselleni, sillä me rakastamme Seinäjokea ja Suomea, sanoo Jaime Moreno, joka asuu Seinäjoella vaimonsa Erican kanssa.

Kaikki ihmiset tässä seurassa ovat saaneet minut tuntemaan täällä oloni hyväksi. Samoin fanit ovat mahtavia. Joten olen todella iloinen, että voin jatkaa täällä kaksi seuraavaakin kautta, ja haluan pystyä olemaan vieläkin parempi versio itsestäni kentällä, Moreno jatkaa.

– Teimme valtavasti seurana töitä, löytääksemme tänne pelaajan, joka on hänen kaltaisensa. Ja Jaime Morenon kaikki ominaisuudet ja hänen profiilinsa sopivat juuri niihin määreisiin, joita hyökkääjältä haluamme. Teimme paljon tutkimusta tuota varten, ja hän nousi nopeasti kaikkien listojemme kärkeen. Siten me myös luotimme siihen, että tämä tulee onnistumaan, kertoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez Morenon löytämisestä seuraan.

Ja Moreno onkin täyttänyt kaikki ne toiveet mitä häneen asetimme. Ei vain kentällä, vaan myös kentän ulkopuolella. Hän on taistelija, joka näyttää sen joka päivä. Ei vain peleissä, vaan hän treenaa samalla asenteella, kuten pelaakin. Ja se on todella tärkeää. 

Hän on aina valmis auttamaan kaikkia muita seurassa, ja voin sanoa, että hän on todella huippuammattilainen kaikessa. Juuri sellainen pelaaja, jollaisia seuraan haluamme pidemmäksikin aikaa. Ja vaikka hän onkin hieman vanhempi pelaaja kuin kenties muu meidän pelaajaryhmämme, on hänellä edelleen paljon näytettävää ja todistettavaa Euroopan kentillä. Ja hänellä on niin paljon nälkää kehittyä edelleen paremmaksi pelaajaksi, että hän voi edelleen saavuttaa vielä korkeamman tason pelaajana. Me olemme tällä auttamassa häntä siinä kehityksessä. 

Joten, olen todella iloinen, että voimme jo aikaisessa vaiheessa kiinnittää hänet ja siten olemme hyvässä tilanteessa jo ensi kauttakin ajatellen, päättää Gómez.

Venezuelassa syntynyt Jaime Moreno Ciorciari, omaa Nicaraguan passin isänsä kautta ja Italian passin äitinsä kautta. Hän edustaa Nicaraguaa A-maajoukkuetasolla, mutta on pelannut nuorena myös Venezuelan nuorten maajoukkueissa. Ennen SJK:a hän pelasi Euroopassa useita vuosia Espanjassa ja kävi jo 19-vuotiaana Kyproksen AEL Limassolin riveissä. Espanjassa hän tykitteli muun muassa pääsarjassa pelanneen Malagán kakkosjoukkueessa kahdessa kaudessa peräti 34 maalia. Moreno kuitenkin palasi vielä takaisin Venezuelan ja Nicaraguan pääsarjoihin. Miehen menestyksekkäin kausi tähän asti urallaan on toukokuussa 2022 päättynyt Nicaraguan pääsarjan kausi, joka päättyi Diriangén FC:n kanssa mestaruuteen. Moreno teki tuon kauden aikana yhteensä 25 maalia 37:ssa pelatussa pelissä. Moreno on edustanut Nicaraguaa kaikkiaan 30:ssa ottelussa, ja tehnyt niissä 8 maalia. Viimeksi hän oli mukana 2023 pelatuissa CONCACAF alueen kansojen liigan otteluissa, ja Gold Cupiin valmistavissa harjoitusotteluissa. Voit lukea tarkemmin Morenon urasta SJK:n nettisivujen aiemmasta esittelystä, tästä linkistä.

SJK kohtaa lauantaina Veikkausliigan kotiottelussa IFK Mariehamnin OmaSp Stadionilla klo 17.00. Ennakkoliput pelin Ticketmasterin kanavista sekä Torikeskuksen SJK Storesta. Veikkausliigan runkosarja päättyy 3.9. pelattavaan vierasotteluun FC Hakaa vastaan. Sen jälkeen sarja jakaantuu kahtia ylempään ja alempaan loppusarjaan. SJK on jo varmistanut paikan ylemmässä loppusarjassa, eli kuuden parhaan joukossa, ja pelaa varmuudella vähintään europaikasta ensi kaudelle. Mahdollisuudet ovat vielä mitaleille ja mestaruuteenkin asti. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Loppusarjojen ohjelmat julkistetaan 4.9. kun runkosarjan sijoitukset ovat selvillä.