123 456 7890

SJK ja VPS kohtaavat lauantaina 21.10. klo 17:00 Seinäjoen OmaSp Stadionilla Veikkausliigan mestaruussarjassa. Ottelu on 39. Pohjanmaan derby joukkueiden välillä kaikissa kilpailuissa vuosien aikana, ja SJK on voittanut 27 kertaa. Neljä kertaa on pelattu tasan. Otteluun odotetaan isoa yleisömäärää, ja liput ennakkoon edullisimmin ja ilman jonoja Ticketmasterin kanavista tai Torikeskuksen SJK Storesta.

Paikalle runsaslukuisena saapuvat VPS-kannattajat sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäätyyn ja Eteläkatsomon Itäpäädyn puoleiseen kulmaan. Sinne on heillä myös oma sisäänpääsy katsomon takaa, ja omat palvelut anniskeluineen. Liput VPS-katsomoon myynnissä VPS:n Omissa kanavissa ja ennakkoon ainoastaan tästä linkistä. Portilla ei ole enää myyntiä vieraskatsomoon. OmaSp Stadionin katsomot ja palvelut aukeavat klo 16.00, eli tuntia ennen avauspotkua.

OmaSp Stadionin Hetki Areenan portit aukeavat lauantaina kuitenkin jo klo 14.45, ja OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa näkyy suorana klo 15:00 alkava Ykkösen liigakarsintojen toisen vaiheen ottelu Gnistan – SJK Akatemia. Sisäänpääsy SJK – VPS -ottelun lipuilla ja SJK-kausikorteilla. Lisäksi Carlsberg Sports Barin terassilla on auki kovan suosion aiemmin saanut SJK-Outlet, josta voit tehdä löytöjä SJK vaatteista ja tavaroista pienellä hinnalla. Lue lisää lauantain ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista, tämän otteluennakon loppuosasta.

Lauantain ottelussa ei Veikkausliigan kannalta ole enää varsinaisesti panosta, mutta Pohjanmaan keskinäisessä Veikkausliiga väännössä voitot ovat tällä hetkellä tasan kauden kahdessa ensimmäisessä kohtaamisessa. Molemmat ovat voittaneet kotiottelunsa, ja tässä ottelussa voisi siten ratketa kauden 2023 Veikkausliigan Pohjanmaan herruus. SJK on näissä karkeloissa selvästi niskan päällä, sillä se on pitänyt Pohjanmaan herruuden kaikkina vuosina, kun näissä on kohdattu. Lisäksi tämä ottelu on nyt jo 39. kerta, kun joukkueet kohtaavat toisensa kaikissa kilpailuissa. VPS on voittanut näistä vain 7 kertaa. Neljä kertaa on pelattu tasan, ja SJK:lla on voittoja keskinäisistä kohtaamisista 27. VPS:lla on jo kuitenkin juhlat tiedossa kaudesta, sillä se juhlii torijuhlissa Vaasassa sunnuntaina pronssimitaliaan, jonka he saavat tämän lauantain ottelun jälkeen. SJK pyrkii tietenkin pilaamaan osaltaan juhlimista hieman, ottamalla voiton nyt, ja ottamalla Eurolopputurnauksessa jaossa olevan viimeisen europaikan VPS:n nenän edestä.

Me todellakin haluamme voittaa jälleen tämän derbyn. Se on aina tärkeä ottelu. Mutta samalla meidän tulee pitää mielessä mitä meillä on edessämme. Ja meillä on edessä keskiviikkona kaikkein tärkein ottelu Eurolopputurnauksessa AC Oulua vastaan, muistuttaa SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Näinä parina viime viikkona olemme käyneet paljon asioita läpi valmennusryhmän kanssa. Haluamme saada jalkeille erittäin vahvan joukkueen lauantaina, mutta samalla me haluamme tehdä kaiken sen eteen, että joukkueemme on parhaimmillaan keskiviikkona. Kenties osa pelaajista, joita haluamme keskiviikkona mukaan, aloittaa tämän ottelun, ja osa lopettaa. Tämä on meidän toimintamallimme tässä ottelussa.

Samalla tämä on ottelu, jossa saamme varmasti paljon tärkeää lisäinformaatiota, joka jää meille muistiin. Kenties ottelun lopun tapahtumat tulevat antamaan meille ekstramotivaatiota, jos parin viikon päästä kohtaamme heidät uudelleen. Ja silloin ne pelit ovat niitä, jotka merkitsevät enemmän, Gómez pohtii.

Tämä on ottelu, jota odotamme, mutta samalla tulevat päivät ovat kautemme tärkeimmät, Gómez paaluttaa.

SJK:n joukkueessa kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä kunnossa, eikä pelikieltoja ole. Maajoukkuetehtävissä olleet SJK-pelaajat ovat myös palanneet takaisin Seinäjoelle. Jaime Moreno kävi vankistamassa Nicaraguan kanssa maansa paikkaa CONCACAF-alueen Nations Leaguen lohkokärjessä kahdella voitolla Montserratista. Nooa Laine pelasi kymmenien tuhansien katsojien edessä Malesian A-maajoukkueen mukana harjoitusturnauksessa Intiaa vastaan ja nuori puolustaja Oskari Väistö oli Suomen U19-maajoukkueen mukana EM-karsinnoissa kolmessa ottelussa. Myös Otto Kemppainen oli Suomen U21-maajoukkueen mukana EM-karsinnoissa, mutta ei saanut peliaikaa. Edelleen SJK:n pelaajista 16-vuotias Ilari Kangasniemi on Suomen U17-maajoukkueen mukana tällä viikolla EM-karsintaturnauksessa Liechtensteinissa. Siellä Kangasniemi pelasi täydet minuutit, kun Suomi otti 1-1 tasapelin Saksasta.

Todennäköisesti molemmat joukkueet kierrättävät jonkin verran kokoonpanojaan tässä ottelussa, koska SJK pelaa jo ensi keskiviikkona seuraavan kerran, kun pudotuspelit europaikasta alkaa kotiottelulla AC Oulua vastaan. SJK:n kauden tavoitteena on koko ajan ollut europaikka, ja tuo tavoite on edelleen saavutettavissa tulevissa otteluissa. Eurolopputurnauksessa pelataan ensin kerrasta poikki systeemillä AC Oulu vastaan, ja sen jälkeen lauantaina 28.10. puolivälierien voittajat kohtaavat välierässä. Siitä jälleen kerrasta poikki systeemillä voittaja etenee Eurolopputurnauksen kaksiosaiseen finaaliin. Finaalin ottelut pelataan keskiviikkona 1.11. ja sunnuntaina 5.11. Jos SJK etenee finaaliin, pelaa se kaikki pelit kotikentällään, lukuun ottamatta viimeistä 5.11. pelattavaa ottelua.

Aiemmin tällä viikolla SJK-maalivahti Markus Uusitalo kertoi lopettavansa uransa tähän kauteen, ja Aalto-yliopistossa bioinformaatiotekniikkaa opiskeleva Uusitalo keskittyy jatkossa opiskeluihin ja uraan lääketieteellisten, teknologisten innovaatioiden parissa. Voit lukea lisää Uusitalon päätöksestä, sekä hänen omia kommenttejaan SJK:n uutisesta. Uusitalo jatkaa kuitenkin täydellä motivaatiolla kauden loppuun saakka ja haaveena on päättää ura europaikkaan.

SJK:n asiantunteva ennakkostudio pureutuu lauantain SJK – VPS Pohjanmaan derbyyn, mutta samalla jo hieman keskiviikkona alkavaan Eurolopputurnaukseen. Ennakkostudiossa Tero Mäntylä ja Arttu Seppälä analysoimassa. Ennakkostudion tarjoaa Kouvolan Lakritsi ja Luova Tehdas. 

 

Pronssimitalit huikean loppukautensa ansiosta voittanut VPS saapuu Seinäjoelle toista kertaa tällä kaudella Veikkausliigassa. Jussi Nuorelan valmentama vaasalaisseura oli alkukaudesta pitkään sarjan hännillä, mutta se otti 12 ottelun voittoputken, jakoi sillä Veikkausliigan ennätyksen, ja nousi jopa mukaan mestaruuskamppailuun. Lopulta kuitenkin pistemenetys tuli tasapelin muodossa Interiä vastaan, ja paukut riittivät pronssimitaleihin. Mitalien lisäksi kolmannella sijalla ei kuitenkaan ole merkitystä eurokenttien suhteen, ja VPS joutuu edelleen pelaamaan mukana Eurolopputurnauksessa, jossa viimeinen europaikka selviää. Mitali on Vepsulle kuitenkin huikea saavutus, sillä edellisen kerran se on ollut mitaleilla kymmenen vuotta sitten kaudella 2013. Myös tuolloin se otti pronssia. Sitä aiemmat mitalit on eri vuosituhannen puolelta. VPS järjestääkin isot torijuhlat mitalinsa kunniaksi Vaasassa tulevana sunnuntaina.

Vepsun tappioton putki on kuitenkin jo 14 ottelun mittainen, ja sen suurimpana mahdollistajana on 25-vuotias nigerialaishyökkääjä Peter Godly Michael. Alkukaudesta hänet ehdittiin jo lehdistössä tuomita flopiksi, mutta nyt hän on Veikkausliigan maalipörssissä toisena 15 maalillaan. Keskikentällä 24-vuotias ghanalainen Prosper Abiahu on huhujen mukaan ollut HJK:n hankitalistalla, mutta hänen otteitaan seurannee myös ulkomaiset seurat. Toinen monen seuran kiikareissa oleva pelaaja on englantilainen laitapuolustaja Tyler Reid, joka löytyi Vaasaan paikalliskilpailija Jaron riveistä. 32-vuotias kokenut venäläispelintekijä Evgeni Bashkirov on hänkin vakuuttanut otteillaan. Ylipäätään Vepsu on onnistunut erityisesti ulkomaalaishankinnoissaan. Ja kesän siirtoikkunassa tuli vielä viimeinen naula kokoonpanoon australialaiskärki Harrison Sawyerin muodossa.

Tässä ottelussa Vepsu saattaa kuitenkin kierrättää ryhmää jonkin verran, ja kenties kentällä nähdään uransa tähän kauteen lopettava VPS-legendakaksikko Sebastian Strandvall ja Steven Morrissey. Molemmat ovat piirtäneet nimensä vahvasti VPS:n historiaan. SJK tulee myös muistamaan kaksikkoa ottelun alussa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Seinäjoella päättyi SJK:n 2-1 voittoon. Silloin ensin Terry Yegben pitkä rajaheitto yllätti VPS-maalivahti Teppo Marttisen. Nuori VPS-lupaus Roni Hudd iski tasoituksen toisella puoliskolla, mutta Samson Ebuka huudatti seinäjokista yleisöä lisäajalla tulleella 2-1 maalilla. Vaasassa puolestaan SJK joutui 2-0 tappiolle, nousi takaa Jaime Morenon ja Jake Dunwoodyn osumilla, mutta aivan ottelun loppuhetkillä Harrison Sawyer pääsi tekemään 3-2 numerot kotijoukkueelle. Samoilla 3-2 luvuilla päättyi SJK:n voittoon talvella pelattu Liigacupin ottelu Seinäjolla.

Paikalle lauantaina saapuva vaasalaisyleisö sijoittuu OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, ja samasta kulmauksesta jatkuvaan Eteläkatsomoon. Sinne on VPS-väellä oma sisäänkäynti katsomon takaa, ja omat palvelut anniskeluineen. Portit sinne aukeaa klo 16:00. Liput tulee ostaa VPS-katsomoon ennakkoon VPS:n kanavista tai tästä omasta linkistä.

 

LAUANTAIN OTTELUN JÄRJESTELYT SEKÄ PALVELUT OMASP STADIONILLA

Veikkausliigan mestaruussarjan ottelu SJK – VPS pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 21.10. klo 17:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan Hetki-areenalla aukeaa ennen ottelua jo klo 14:45, ja toisen kerroksen Carlsberg Sports Barissa voi katsoa ottelulipuilla suorana klo 15:00 alkavaa Gnistan – SJK Akatemia Ykkösen liigakarsinta-ottelua. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli klo 16:00. Ottelun jälkipelit pelataan tuttuun tapaan toisen kerrosen Carlsberg Sports Barissa. Lisäksi Carlsberg Sports Barin terassilla on heti porttien auetessa kovan suosion aiemmin saanut SJK-Outlet, josta voit tehdä löytöjä SJK vaatteista ja tavaroista pienellä hinnalla.

Liput otteluun edullisimmin ja ilman jonoja ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Ennakkoon Ticketmasterista ostetut liput ovat aina edullisimmat ja ostamalla liput Ticketmasterin kanavista, välttä mahdolliset jonot lippuluulukulla. Palvelu toimii vielä kun ottelu on jo alkanut. Myynnissä on myös Kulta- ja VIP-liput, joilla pääsee ottelun lisäksi herkuttelemaan ja nauttimaan OmaSp Stadionin palveluista.

Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Tähän otteluun, ja kaikkiin aiempiinh Veikkausliigan mestaruussarjan SJK:n kotiotteluihin, on jaettu lippuvouchereita Seinäjoen alueen peruskouluille. Liput on jaettu koulujen rehtoreille, jotka jakavat ne opettajien kautta koulujen oppilaille. Lipuilla pääsee OmaSp Stadionin Itäpäätyyn, ja sen reunokatsomoihin.

OmaSp Stadionille pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua. Kouluihin jaetut lippuvoucherit käyvät Itäpäätyyn ja sen reunakatsomoihin.

Paikalle lauantaina saapuva vaasalaisyleisö sijoittuu OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, ja samasta kulmauksesta jatkuvaan Eteläkatsomoon. Sinne on VPS-väellä oma sisäänkäynti katsomon takaa, ja omat palvelut anniskeluineen. Portit sinne aukeaa klo 16:00. Liput tulee ostaa VPS-katsomoon ennakkoon VPS:n kanavista tai tästä omasta linkistä. Lippuja ei myydä enää portilla.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta.

SJK kohtaa seuraavaksi Veikkausliigan Eurolopputurnaukssa AC Oulun keskiviikkona 25.10. klo 18:00. Ottelu pelataan ratkaisuun saakka, ja voittaja jatkaa Eurolopputurnauksen välierään, missä se kohtaa voittajan otteluparista Honka – Inter. Välierän voittaja kohtaa sitten Eurolopputurnauksen kaksiosaisessa finaalissa Veikkausliigassa 3. sijoittuneen VPS:n. Finaalin voittaja saa paikan ensi kaudelle UEFA Europa Conference League-peleihin.