123 456 7890

SJK:n maalivahti Markus Uusitalo on päättänyt lopettaa ammattilaisuransa jalkapalloilijana tämän kauden päättyessä. Aalto-yliopistossa bioinformaatioteknologiaa opiskeleva Uusitalo keskittyy opiskelun loppuun saattamiseen. SJK:n ja koko SJK-väen puolesta kiitos Markus jo nyt kaikesta!

Jalkapallo on ollut iso osa elämääni, ja olen kiitollinen kaikista ystävistä ja kokemuksista, mitä olen saanut jalkapallon kautta. Mutta minulla on muitakin kiinnostuksen kohteita ja koen, että nyt on hyvä aika siirtyä niiden pariin. Hieman haikein mielin tosin, sanoo Markus Uusitalo.

Motivaatio on tällä hetkellä kuitenkin tapissa päättää ura menestyksekkäästi SJK:n kanssa europaikkaan. Voi sitten hyvällä fiiliksellä juhlistaa uran loppumista kauden jälkeen, Uusitalo jatkaa.

Vasta 26-vuotias Uusitalo on pelannut SJK:ssa toisiksi eniten Veikkausliiga-otteluita koko urallaan, ja hän myös teki Veikkausliiga-debyyttinsä Seinäjoen OmaSp Stadionilla, sen avajaisottelussa kaudella 2016. Silloin HJK:ssa pelannut Uusitalo tuli vaihdosta tauolla sisään, HJK:n aloittaneen maalivahdin loukkaannuttua.

Nyt Uusitalo pelaa todennäköisesti ensi lauantaina uransa viimeisen Veikkausliiga-ottelun samalla stadionilla, kun SJK kohtaa Veikkausliigan päätöskierroksella VPS:n. Tuon jälkeen pelit kuitenkin jatkuvat vielä Eurolopputurnauksessa, mutta Veikkausliigan pelisaldoa ne pelit eivät enää kerrytä. Uusitalolla on nyt tilillään 59 Veikkausliigan ottelua.

Olen todella kiitollinen, että olen saanut kokea jalkapalloammattilaisena olemisen, ja uralle mahtuu useita hienoja seuroja, sekä mestaruuksia. Kiitos ennen kaikkea vanhemmille sen mahdollistamisesta, Uusitalo sanoo.

Hauskasti ammattilaisura alkoi Pohjanmaalla VPS:n edustusjoukkueessa, ja päättyy nyt myös melko lähellä täällä Seinäjoella. Veikkausliigadebyyttinikin oli OmaSp Stadionin avausottelu HJK:n paidassa ja myös viimeinen Veikkausliigaottelu tulee olemaan OmaSp Stadionilla.

Viimeiset kaksi kautta tosiaan kulunut SJK:ssa, ja ajat ovat olleet ainutlaatuisia täällä Seinäjoella ja tulen aina muistelemaan lämmöllä niitä. On ollut hienoa päästä harjoittelemaan ja pelaamaan näin upeissa olosuhteissa. 

Joukkueena meillä on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta Klopit ovat aina pitäneet hyvää ääntä katsomossa. Iso kiitos siitä. Päällimmäisenä mieleeni jääkin viime kesän FC Flora-ottelu, kun kannattajat ja koko stadion oli kirjaimellisesti meidän 12. pelaaja. 

Nyt ei kuitenkaan ole vielä aika heittäytyä liian haikeaksi, sillä meillä on isot pelit edessä ja keskittyminen on täysin siinä, että lopetamme joukkueen kanssa kauden mahdollisimman menestyksekkäästi, päättää Uusitalo.

SJK toivottaa Uusitalolle valtavasti onnea tulevaan, mutta pelit jatkuvat vielä. Vähintäänkin jäljellä on ainakin kaksi kotiottelua. Veikkausliigan päätöskierroksen ottelu SJK – VPS pelataan lauantaina 21.10. klo 17:00 OmaSp Stadionilla. Tuon jälkeen pelit jatkuvat heti ensi keskiviikkona 25.10. klo 18:00 pelattavalla Eurolopputurnauksen puolivälierällä SJK – AC Oulu. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, pelaisi SJK noidenkin jälkeen pari kotiottelua ja yhden vierasottelun. Kotiotteluiden liput edullisimmin ja ilman jonoja Ticketmasterin kanavista. SJK:n kausikortit käyvät normaalisti myös Eurolopputurnauksen peleihin.

Markus Uusitalo on kokenut, mutta edelleen nuori

Maalivahti Markus Uusitalo on vasta 26-vuotias, mutta silti hän on ehtinyt voittamaan urallaan Suomen mestaruuden kahdesti ja Suomen cupin kertaalleen. Pelejä Veikkausliigassa on kertynyt kaikkiaan 59 ja tämän lisäksi useita otteluita Suomen poikamaajoukkueissa ja Suomen U21-maajoukkueessa. Uusitalo on ollut mukana myös Suomen A-maajoukkueringissä, mutta ei ole pelannut siellä pelejä.

Toisiksi eniten hän on pelannut pelejä urallaan SJK:ssa. Yhteensä 25 ottelua ja niissä 6 nollapeliä. Enemmän pelejä on tullut vain HJK:ssa, missä hän pelasi 39 ottelua. Uusitalo pelasi myös yhden ottelun SJK Akatemiassa tällä kaudella, kun hän kävi kokeilemassa loukkaantumisen jälkeen paikkojen kestävyyttä, ja pelasi yhden 45 minuuttisen KPV:a vastaan Kokkolassa.

Menestysvuodet olivat kuitenkin HJK:ssa, missä hän pelasi kausilla 2016-2019. Uusitalo on alun perin FC Hongan kasvatti ja syntynyt Espoossa 15.5. 1997. Nuorena hän pelasi ensin pitkään keskikenttäpelaajana, mutta löysi paikkansa maalivahtina teini-ikäisenä.  Ennen SJK-siirtoa Uusitalo pelasi Helsingin IFK:ssa, nykyisen SJK-päävalmentaja Joaquin Gómezin alaisuudessa. Kauden 2015 Uusitalo oli VPS:n riveissä, mutta ei saanut siellä koskaan peliaikaa, ja tammikuussa 2016 hän siirtyi HJK:n riveihin.

Uusitalo pelasi uransa ensimmäisen Veikkausliiga-ottelun kaudella 2016 HJK:n paidassa, Seinäjoen OmaSp Stadionin avausottelussa 18.6. tultuaan toiselle puoliajalle maaliin itseään loukanneen Thomas Dähnen tilalle. Nyt viimeinen Veikkausliigan ottelu hänen urallaan, on niin ikään OmaSp Stadionilla.

Markus Uusitalo uransa ensimmäisessä Veikkausliiga-pelissä, HJK:n paidassa, OmaSp Stadionin avajaisottelussa SJK – HJK kaudella 2016.