123 456 7890

SJK ja VPS kohtaavat keskiviikkona 9.8. klo 19:00 Vaasan Lemonsoft Stadionilla, Veikkausliigan Pohjanmaan derbyssä. Otteluun lähtee Seinäjoelta satoja kannattajia, ja bussikuljetukset, joista voi lukea lisää SJK:n sivujen aiemmasta uutisesta. Matkan hinta on 20€ ja se sisältää lipun SJK-katsomoon. Bussimatka varataan SJK:n verkkokaupasta. Busseja lähtee matkaan yhteensä neljä ja niihin mahtuu vielä noin 20-30 lähtijää, joten toimi nopeasti ja varaa matkasi heti. Paikalle omilla myös kyydeillä matkaava SJK-väki voi ostaa liput SJK-katsomoon omasta linkistä 10€ hinnalla. SJK-katsomo löytyy Lemonsoft Stadionin Vaasan keskustan puoleisesta päätykatsomosta, lohkosta C1 (Merkitty sinisellä lippukartassa). Sinne on oma sisäänkäynti katsomon takaa, ja omat palvelut. SJK:n kannattajaryhmä Klopit sijoittuu katsomon etuosaan. Ottelu näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta, ja se on studiolähetys, joka alkaa jo klo 18:15. Seinäjoella sitä voi suunnata katsomaan Vekseli Plazaan.

SJK:lla olisi voitolla keskiviikkona mahdollisuus nousta Veikkausliigan kärkeen, kun eroa nyt kärjessä olevaan ja kaksi ottelua enemmän pelanneeseen HJK:hon on kaksi pistettä. SJK:n kanssa on tasapisteissä KuPS, jolla on yksi peli enemmän pelattuna. Vastaan keskiviikkona tuleva VPS puolestaan on viidentenä, ja voisi voitolla parannella asemia ylemmän loppusarjan puolesta. Eroa Kerhoon sillä on kuitenkin jo 11 pistettä. VPS on tällä hetkellä Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä, otettuaan kuusi voittoa putkeen. Mutta kun Pohjanmaan derbystä on kyse, ei sarjataulukoilla ja aiemmilla peleillä juurikaan ole merkitystä, vaan jokaisessa pelissä pelataan sen verran kovalla intensiteetillä ja tunteella, että puntit ovat aina tasan ennen ottelua.

On mahtava ottelu tulossa tässä vaiheessa kautta, ja tiedämme kaikki miten paljon tämä merkitsee niin meille joukkueelle kuin kaikille kannattajillemme. Ja tiedämme myös, miten paljon tämä ottelu merkitsee kaikille tällä alueella, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez. 

Tämä on tälle pelille myös hyvä ajoitus, sillä molemmat joukkueet ovat nyt matkassa kovalla itseluottamuksella. Me olemme juuri pelanneet esityksenä yhden kauden parhaista otteluistamme, maan suurinta seuraa vastaan, ja he taas ovat matkassa kuuden ottelun voittoputkella, mikä on heiltä mahtava saavutus.

Nämä derbyt heitä vastaan on tietenkin aina vaikeita otteluita, johtuen kovasta intensiteetistä, he puolustavat aina hyvin ja haluavat pelata kovaa mies miestä vastaan. Ja nyt he ovat vielä alkaneet saamaan tuloksia, joita he eivät oikein saaneet kauden alkupuolella, mutta olisivat niitä jo silloin ansainneet, pohtii Gómez.

Tämä tulee olemaan jännittävä ottelu, jossa tulee olemaan mahtava tunnelma, koska stadionilla on taas paljon yleisöä. Mutta olemme hyvin valmistautuneita tähän otteluun, ja olemme huippukunnossa, joten menemme sinne sillä ajatuksella, että otamme mukaamme kolme pistettä. Se auttaa meitä pitämään hyvä asetelmat taulukossa, ja jatkamaan paineen lyömistä muille kärkijoukkueille, sekä sitten katsomaan missä kauden jälkeen olemme, Gómez päättää.

Varmuudella SJK:lta puuttuu keskiviikon ottelusta keskikenttäpelaaja Valentín Gasc, jonka korttitili täyttyi edellisessä ottelussa HJK:a vastaan. Loukkaantumisen vuoksi sivussa on myös maalivahti Markus Uusitalo, joka missasi jo myös HJK-pelin. Sen sijaan Martti Haukioja ja Matias Vainionpää ovat jälleen mukana harjoituksissa, ja lähempänä ottelua katsotaan, ovatko he myös mukana ottelussa

SJK-kannattajien paikoilta, Vaasan Lemonsoft Stadionin C1-lohkosta näkee hyvin kentälle.

SJK ja VPS kohtaavat nyt keskiviikkona kaikki kilpailut mukaan lukien 38. kerran, ja SJK:lla on näissä kohtaamisissa selkeä etu puolellaan. Se on voittanut kaikista kohtaamisista 27 kertaa, 4 kertaa on pelattu tasan ja VPS on voittanut 6 kertaa. VPS:n voitoista vain yksi on tullut heidän kotikentällänsä Vaasassa, ja se tapahtui kaudella 2016. VPS:n viimeisin voitto SJK:sta Veikkausliigassa on kaudelta 2017, kun se haki 0-1 voiton Seinäjoelta. Myös maalierot ovat SJK:n eduksi 65–34 lukemin.

Itseasiassa SJK ei ole kohdannut mitään muuta joukkuetta historiassaan niin usein, kuin juuri Vepsun. Tämä johtuu tietenkin naapurikaungeista, ja erilaisista talvisarjoista, joissa joukkueet ovat lähes aina samassa lohkossa. Voi siis hyvin sanoa, että SJK ja VPS todellakin tuntevat toisensa.

Pelaajista useimmiten näissä peleissä on pelannut VPS:n Steven Morrissey, joka on kohdannut SJK:n peräti 25 kertaa. Morrissey on myös eniten maaleja näissä kohtaamisissa tehnyt pelaaja seitsemällä maalilla. Myös VPS-puolustaja Jesper Engström on kohdannut SJK:n 22 kertaa ja VPS-kapteeni Sebastian Strandvall on ollut mukana 18 kertaa. SJK-paidassa useimmiten VPS:n verkkoon on osunut Ariel Tuco Ngueukam, jolla on kuusi osumaa Pohjanmaan derbyistä, ja niihin hän tarvitsi vain 10 pelattua ottelua. SJK:n entisistä pelaajista Mihkel Aksalu oli Pohjanmaan derbyssä kentällä mukana 21 kertaa, ja Mehmet Hetemaj 19 kertaa.

Nykyisistä SJK:n pelaajista Vepsun on useimmiten SJK-paidassa kohdannut Matej Hradecky, jolle keskiviikon ottelu todennäköisesti on nyt kymmenes Pohjanmaan derby, jos hän kentälle astuu.

Kyllä nämä ovat kivoja pelejä, kun porukkaa on aina paljon, ja molemmissa päissä kannattajat. Meidän kannattajamme yleensä vielä äänekkäämpinä, sanoo SJK:n kapteeninnauhaa nykyään kantava Matej Hradecky. 

Paljon on muistoja, mutta parhaimpana tietenkin viimeisin ottelu täällä Seinäjoella, kun voitimme yli neljän tuhannen katsojan edessä, lisäajan maalilla 2-1, kun Vepsu oli ensin tasoittanut, Hradecky muistelee.

Edellisen ottelun voitto jäi Hradeckyn lisäksi mieleen varmasti monelle muullekin, kun tuo lisäajan maali tuli vielä Terry Yegben pitkästä rajaheitosta, ja meni sisään VPS-maalivahti Teppo Marttisen käsien kautta. Video tilanteesta kiersi ympäri maailmaa ottelun jälkeen.

SJK juhlii Terry Yegben rajaheitosta syntynyttä voittomaalia edellisessä derbyssä

Jussi Nuorela on saanut VPS:n nyt kovaan iskuun, vaikka alkukaudesta VPS-kannattajat jopa vaativat Nuorelalle potkuja. VPS ei ole hävinnyt kesäkuun lopun jälkeen ainoatakaan ottelua, ja se on nyt kuuden ottelun voittoputkessa. Itseasiassa se voitti kaikki pelaamansa ottelut heinäkuussa. Tuo vire on auttanut nostamaan VPS:n jumbosijalta jo viidenneksi, ja VPS kolkuttelee toden teolla ylemmän loppusarjan paikkaa, sekä sitä myöden lopulta paikkaa kauden jälkeen pelattavassa eurokarsintasarjassa.

Heinäkuun esitykset toivat Nuorelalle myös valinnan kuukauden valmentajana, neljä maalia ja yhden syötön antaneelle Peter Godly Michaelille valinnan kuukauden pelaajana. Kaikkiaan peräti kuusi VPS-pelaajaa valittiin kuukauden joukkueeseen. Maalivahti Teppo Marttinen, puolustajat Tyler Reid ja Mikko Pitkänen, keskikenttäpelaaja Prosper Abiahu, sekä hyökkääjät Roni Hudd ja Peter Godly Michael. SJK:sta samassa kuukauden joukkueessa oli laitapuolustaja Murilo ja keskikenttäpelaaja Jake Dunwoody.

Erityisesti VPS:n vireen takana on ollut pitävä puolustus, sillä kuudessa viimeisessä ottelussa vain kertaalleen on pallo löytänyt tiensä Marttisen selän taakse, ja siinä tempussa onnistui FC Haka 4-1 tulokseen päättyneessä ottelussa. Myös keskikentän kaksikko, ghanalainen Abiahu ja venäläinen Evgeni Bashkirov ovat olleet kovassa iskussa. VPS:n toisena kärkenä puolestaan huippulupaus Roni Hudd on ollut vaikea pideltävä vastustajille.

VPS:n puolustus menee kuitenkin keskiviikon otteluun hieman uusiksi, kun topparikaksikko Mikko Pitkänen ja Juhani Pikkarainen ovat sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi.

SJK ja VPS kohtasivat tänä talvena ensin Liigacupissa ja sitten Veikkausliigan kevätkierroksella. SJK voitti molemmat kohtaamiset, 3-2 ja 2-1 tuloksilla. Viime kaudella SJK voitti kaikki neljä kohtaamista, kahdesti Veikkausliigassa, kerran harjoitusottelussa ja Liigacupissa.

Matej Hradecky ja Tuomas Kaukua juhlivat derbyvoittoa VPS:n Evgeni Bashkirovin edessä.

Veikkausliigan Pohjanmaan derby VPS – SJK keskiviikkona 9.8. klo 19:00 Vaasan Lemonsoft Stadionilla. SJK järjestää peliin bussikuljetukset, joihin pääsee 20 € hinnalla, ja tuo sisältää myös lipun peliin. Voit lukea lisää fanibusseista SJK:n nettisivujen omasta uutisesta. Paikalle omin kyydein tuleva SJK-väki voi ostaa liput SJK-katsomoon, lohkoon C1 tästä linkistä 10 € hinnalla. C1-lohkoon sisäänkäynti on katsomon takaa ja siellä on omat palvelut SJK-väelle. Peli näkyy suorana myös Ruutu Urheilu-palvelusta ja studiolähetys alkaa klo 18:15.

SJK:n seuraava kotiottelu on ensi viikon tiistaina 15.8. klo 18:00, kun KTP saapuu vieraaksi OmaSp Stadionille. SJK:n edellisessä kotipelissä oli yli 5000 katsojaa, ja myös KTP-peliin toivotaan isoa yleisöä. Siksi kaikki perusliput kaikkiin katsomoihin, maksaa vain 10 €. Liput ennakkoon ilman jonotuksia Ticketmasterin kanavista sekä Torikeskuksen SJK Storesta. Löydät kaikki jäljellä olevat Veikkausliigan runkosarjan ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista. Loppusarjojen ohjelmat saadaan julki heti, kun runkosarja päättyy syyskuun alussa.