123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina 22.4. klo 17:00 Veikkausliigan ottelussa FC Lahden OmaSp Stadionilla. Samana päivänä OmaSp Stadionilla pelaa myös SJK:n joukkue naisten Kakkosen ottelun OTP:a vastaan jo klo 12:00 alkavassa ottelussa. Molempiin otteluihin pääset kaikilla SJK:n kausikorteilla, ja taas vastaavasti SJK-naisten kausikortilla pääsee SJK:n edustusjoukkueen otteluun. Pelien välissä OmaSp Stadion tyhjätään ja palvelut sekä portit Veikkausliigan otteluun aukeaa normaalisti klo 15:30. Liput otteluun ennakkkoon Ticketmasterin kanavista. FC Lahden kannattajille on toimitettu oma lippulinkkinsä, omaan katsomonosaan. Tähän peliin pääsee myös Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä kulkevalla Lontoon bussilla, ja muualta Seinäjoen alueelta kulkevilla Stadionbusseilla. Voit lukea lisää ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän otteluennakon loppuosasta.

Veikkausliigakausi on alkanut SJK:lta hyvin, kun se kaatoi ensin avausottelussa OmaSp Stadionilla FC Hakan ja sitten haki vaikeasta vierasottelusta Honkaa vastaan 0-0 tuloksella tasapelipisteen. Lauantaina vastaan tulee FC Lahti, joka on ollut SJK:lle paha vastus, ja viime kaudellakin molemmat joukkueet voittivat toisensa kertaalleen vieraskentillä. FC Lahti on aloittanut kauden SJK:n tapaan voitolla ja tasapelillä, kun se pelasi 0-0 tasurin VPS:n kanssa ja ryösti pisteet Maarianhaminasta.

On mahtava palata taas kotikentälle. Ja kausi on alkanut meiltä erittäin hyvin. Kaksi yhtenäistä ja vahvaa esitystä joukkueelta. Olemme siis tyytyväisiä viime viikon vieraspisteeseen, mutta nyt tulemme kotikentälle, ja haluamme jatkaa sillä samalla asenteella kuin kauden avauksessa. Eli haluamme voittaa, ottaa kolme pistettä ja tehdä kauden alusta vielä entistä paremman, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez.

Tiedämme toki, että myös vastaan tuleva FC Lahti on saanut kauteen hyvän alun. Erityisesti, kun he ovat joutuneet aloittamaan kauden vieraskentällä, ja silti saaneet kasaan neljä tärkeää pistettä. Ehkä sen vuoksi heillä ei ole niin suurta painetta pisteisiin nyt. Ja me tiedämme myös, että se on vaikea joukkue. Siellä on joitain vaarallisia yksilöitä, erityisesti viimeisellä kolmanneksella, jotka voivat olla vaarallisia vastahyökkäyksissä, ja hallita tapahtumia. Jos heidän antaa pelata omaa peliä, heillä kyllä on laatua aiheuttaa ongelmia. Eli odotamme jälleen kerran kovaa peliä, Gómez pohtii.

Mutta jos saamme peliin heti saman vireen kuten viime lauantaina lopetimme, niin yhdessä faniemme kanssa, saamme taatusti mukavan lauantain OmaSp Stadionille, toteaa Gómez lopuksi.

Juhlitaanko OmaSp Stadionilla taas voittoa lauantaina?

SJK:n pelaajatilanne on erinomainen, sillä yhtään pelaajaa ei ole loukkaantuneena ja jo viime otteluun odoteltiin takaisin mukaan pelikuntoon toipunutta Matias Vainionpäätä. Vainionpää ei kuitenkaan matkustanut Honka-otteluun, koska mitään pakottavaa tarvetta ei ole kiirehtiä miestä heti tositoimiin. Vainionpää saattaa siis olla mukana lauantaina tai viimeistään ensi viikolla, kun SJK kohtaa SJK Akatemian Suomen Cupin ottelussa keskiviikkona 26.4. klo 18:00. Ottelu pelataan OmaSp Stadionilla.

Myös SJK Akatemia pelaa tänä viikonloppuna kotikentällä, kun se kohtaa perjantaina 21.4. klo 18:00 OmaSp Stadionilla Ykkösen ottelussa SalPa:n. Voit lukea lisää tuosta ottelusta ja SJK Akatemian uudesta valmentaja Stevie Grievestä SJK:n nettisivuilta.

SJK:n asiantuntevassa ennakkostudiossa kameran edessä Arttu Seppälä ja Mehmet Hetemaj käyvät läpi lisää ottelun ennakkoasetelmia. Kouvolan Lakritsi ja Luova tehdas tarjoavat ennakkostudion. Alta katsomaan videoa.

 

Mikko Mannilan valmennuksessa jatkava FC Lahti oli monissa kausirankingeissa rankattu koko sarjan hännille, mutta kauden alku on ainakin toistaiseksi osoittanut, että Lahden kohdalla ranking saattaa osoittautua vääräksi. Mannila oli aikoinaan RoPS:n valmentajana, kun useampi nykyään SJK:n joukkueissa pelaava rovaniemeläispelaaja aloitteli uraansa. Tuolloin nuori joukkue herätti ihastusta ympäri Suomen. 

Myös Lahden joukkueessa pelaa muutama kiinnostava nuori pelaaja, kuten 19-vuotias laituri Marius Könkkölä, laitapuolustajat Julius Tauriainen ja Daniel Koskipalo, vasta 17-vuotias keskikenttäpelaaja Samuel Pasanen ja hyökkäyspään Jusif Ali ja Altin Zeqiri. Varsinkin Tauriainen, Könkkölä ja Zeqiri ovat olleet alkukaudesta positiivisesti esillä. Nuorten vastapainona on sitten kokeneita sarjajyriä ja ulkomaalaisvahvistuksia. Vaikka Lahden kokonaisikäkeskiarvo on alhainen, on pelaava kokoonpano ollut vuoden pari SJK:n vastaavaa vanhempi.

Joukkuetta vahvistettiin juuri ennen kauden alkua SJK:n laitapuolustaja Pablo Andradella, joten Andrade pääsee samantien vanhaan kotikaupunkiinsa kylään. FC Lahden riveissä pelaa SJK:n kasvatteihin lukeutuva Teemu Penninkangas, joka aikoinaan voitti SJK-paidassa kaiken mahdollisen. Alavudella syntynyt Penninkangas on kuitenkin ollut viime aikoina loukkaantuneena, eikä välttämättä pelaa vielä lauantaina. Myös toinen Seinäjoella varsin pidetty entinen SJK-pelaaja, eli Matti Klinga jatkaa edelleen FC Lahden riveissä.

Kauden avauksessa FC Lahti ei maaleja saanut VPS:n verkkoon, mutta viime viikonloppuna se voitti IFK Mariehamnin viime hetken maalilla 3-2 luvuin. FC Lahti oli kahdesti pelissä tappiolla, mutta käänsi sen molemmilla kerroilla tasapeliin, ja vielä lopussa ohi. Ensin vaihdosta sisään tullut Tommi Jäntti tasoitti lukemiksi 1-1, ja sitten toinen vaihtomies Altin Zeqiri teki itse 2-2 maalin sekä antoi erikoistilanteessa syötön Juho Pirttijoen voittomaaliin. Penninkankaan lisäksi alkukaudesta on loukkaantumisista kärsinyt keskikenttäpelaaja Mikko Kuningas, joka oli kuitenkin jo mukana IFK Mariehamn ottelussa vaihtopenkillä.

Viime kaudella SJK voitti FC Lahden vieraspelissä 3-1 ja kotiottelussa hävisi 2-1 luvuin. Historiassa SJK ja FC Lahti ovat kohdanneet kaikissa kilpailuissa yhteensä 27 kertaa, ja niistä SJK on voittanut vain viisi kertaa. 10 kertaa on pelattu tasan ja FC Lahti on voittanut 12 kertaa. SJK on voittanut FC Lahden vain kerran vieraskentällä. Seinäjoella on kohdattu 12 kertaa, ja niistä FC Lahti on poistunut voittajana kuusi kertaa.

Otteluun saapuu paikalle runsas määrä FC Lahden kannattajia omiaan tukemaan, ja heille on varattu palvelut OmaSp Stadionin Itäpäädyn vieraskatsomoon, lohkoon 114. Sinne on oma sisäänkäynti katsomon takaa, ja oma katsomoanniskelualue rajattuna katsomossa. Liput vieraskannattajien katsomoon vain ennakkoon ja vain tästä linkistä. Tervetuloa.

 

LAUANTAIN OTTELUN JÄRJESTELYT JA PALVELUT

Veikkausliigan ottelu SJK – FC Lahti pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla lauantaina 22.4. klo 17:00. Stadionin palvelut päärakennuksessa ja etupihan tapahtuma-areenalla aukeaa aina puolitoista tuntia ennen ottelua, lauantaina klo 15:30. Katsomot ja katsomoiden alla olevat palvelut aukeavat aina tuntia ennen ottelua, eli keskiviikkona klo 16:00. Ottelun jälkeen aina jälkipelit OmaSp Stadion Carlsberg Sports Barissa, missä on pelaajahaastatteluja ja muuta ohjelmaa.

Ennen tätä ottelua pelaa SJK myös naisten Kakkosen ottelun OmaSp Staidonilla klo 12.00 alkaen ja vastaansa he saavat siinä OTP:n. Otteluun pääsee sisään kaikilla SJK:n kausikorteilla, ja taas vastaavasti SJK:n naisten kausikortilla pääsee illan edustusjoukkueen otteluun.

Liput ja kausikortit otteluun ennakkoon Ticketmasterin kanavista ja Torikeskuksen SJK Storesta. Portilla lipunmyyntikoju aukeaa puolitoista tuntia ennen ottelua. Vieraskannattajien katsomoon liput myydään omasta erikseen toimitetusta lippulinkistä. Tähän otteluun vieraskannattajien liput voi ostaa tästä.  Löydät kaikki lippujen hinnat Ticketmasterin kanavien lisäksi tästä linkistä. Median edustajilta edellytetään akkreditointia sähköpostitse viimeistään pelipäivänä klo 12:00 mennessä.

Lauantain otteluun jaetaan lippuja myös Seinäjoen Raviradalla samana päivänä olevissa kansainvälisessä raveissa. Siellä 200 ensimmäistä sisääntujlijaa saa ilmaisen lipun illan SJK – FC Lahti Veikkausliigan otteluun.

Otteluun pääsee Härmän Liikenteen Stadionbusseilla, jotka kulkevat kahta linjaa. Löydät Stadionbusseista tarkemman tiedon tästä linkistä. Lisäksi Lontoon Bussi kulkee taas Vekselin ja OmaSp Stadionin väliä ennen ja jälkeen ottelun. Lontoon bussi on ilmainen kaikllle Vekselin asiakkalle.

Parkkitila OmaSp Stadionin alueella on rajallinen, mutta tilaa löytyy Jääurheilukeskuksen parkkipaikoilta, Alaseinäjoenkadun varren lisäparkkipaikoilta, tien varresta ja hyödyntää voi myös Framin parkkihallia sekä Seinäjoki Areenan parkkipaikkoja. Polkupyöräparkki on Wallsport Areenan edessä. OmaSp Stadionin piha-alueet on täysin suljettu autoliikenteeltä.

Ottelussa on avoinna kaikki OmaSp Stadionin katsomot, ja ne ovat katetut ja niissä on istumapaikat kaikille katsojille. Pääkatsomon mustat penkit ovat osakkaiden sekä VIP-asiakkaiden käytössä. Pääkatsomosta on pääsy toisen kerroksen Carlsberg Sports Bariin sekä kolmannen kerroksen Atria Loungeen, joka toimii VIP-tilana. Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa on K18-anniskelukatsomo. Pääkatsomoon ja Kannattajapäätyyn kulku on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksesta löytyvästä pääportista. Jatkossa kulku myös Eteläkatsomoon tapahtuu pääportista.

Kannattajapäädyn keskisektorit ovat SJK:n kannattajaryhmä Kloppien seisomakatsomoa, ja siellä on myös anniskelu, joten se on kielletty alle 18-vuotiailta.

Eteläkatsomossa anniskelu ja kioskipalvelut löytyvät katsomon takaa. Juniorit ja lapset sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn Junnupäätyyn, jonne sisäänkäynti on Itäpäädyn ja Pääkatsomon kulmauksesta löytyvästä Itäportista. Sieltä löytyy omat räätälöidyt palvelut lapsille ja lapsenmielisille. Myös SJK-junioreiden paikat löytyvät sieltä. Junnupäädyssä ei ole anniskelua.

Vieraskannattajien katsomopaikat ovat Itäpäädyn lohkossa 114, jonne on oma sisäänkäynti katsomon takaa. Siellä on myös omat palvelut anniskeluineen.

Ruokapisteitä löytyy OmaSp Stadionin Hetki-stagen edestä, tapahtuma-areenalta. Lisäksi ruokaa saa stadionin ravintoloista. Katsomoiden alla on kioski- ja makkaramyynti.

Ottelutapahtumassa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeita ottelutapahtumissa. Voit tutustua sääntöihin tästä linkistä.

Kaikki Veikkausliigan ottelut näkyy suorana maksullisesta Ruutu Urheilu -palvelusta.

SJK pelaa seuraavan kerran OmaSp Stadionilla jo ensi keskiviikkona 26.4. klo 18:00 kun se kohtaa SJK Akatemian Suomen Cupin 3.kierroksen ottelussa. Joukkueet arvottiin heti vastakkain ensimmäisellä mahdollisella kierroksella vapaassa arvonnassa. Ottelu on SJK Akatemian kotipeli, mutta kaikki SJK:n kausikortit käyvät myös otteluun. Seuraava Veikkausliigan ottelu on sekin ensi viikolla, kun SJK matkustaa Ouluun lauantaina 29.4. juuri ennen vappua, ja kohtaa siellä klo 17:00 alkavassa ottelussa AC Oulun. Löydät kaikki SJK:n tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista.