123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho juhli voittoa kahden tappion jälkeen, kun Kerho kaatoi EIF:n Seinäjoella 3–1. SJK nousi voitollaan 21 sarjapisteeseen ja neljän pisteen päähän Veikkausliigan kärkipaikasta.

SJK–EIF 3–1 (1–1)
1–0 Rasmus Karjalainen 15′
1–1 Tiemoko Fofana 36′
2–1 Pyry Hannola 49′
3–1 Jaime Moreno 90′

SJK lähti otteluun tapojensa mukaan vauhdikkaasti ja onnistui tuottamaan vastustajalleen harmaita hiuksia heti alussa. Ensimmäinen paikka tuli jo 4. minuutilla, kun koko avausjakson vaarallisesti häärinyt Rasmus Karjalainen pääsi kokeilemaan pilkun paikkeilta, mutta EIF-vahti Ramilson Almeida venyi saman tien isoon torjuntaan.

Heti perään Kasper Paananen sai kokeilla samoilta tonteilta, mutta Almeida teki sen, mistä hänelle maksetaan ja otti jälleen tärkeän torjunnan.

Seuraavaksi oli vieraiden vuoro kokeilla maalintekoa, kun SJK nukahti parin minuutin ajaksi. EIF ei kuitenkaan saanut palloa kertaakaan SJK-vahti Roope Pauniolle asti, vaan Ville Tikkanen ja Fallou Ndiaye ottivat molemmat isot blokkaukset ja selvittivät tilanteet.

SJK otti hallinnan nopeasti takaisin, ja hyvin peliin sisään päässyt Almeida ei voinut mitään, kun Karjalainen pääsi toiseen paikkaansa. Kokenut hyökkääjä löysi irtopallon boksin sisällä ja lähetti pelivälineen varmasti etualakulmaan 16. minuutilla.

Kerho loi ensimmäisellä 45-minuuttisella useita potentiaalisia paikkoja, mutta viimeiset syötöt jäivät liian usein vajaaksi. Myös Almeida piti huolen, ettei kotijoukkueelle ollut luvassa ilmaisia maaleja.

EIF sai lopulta yhden laatukudin maalia päin, ja Kerhon epäonneksi se painui Paunion selän taakse. Asialla oli Tiemoko Fofana, joka iski pallon tupiin Joel Lehtosen antamasta kulmapotkusta. 36. minuutilla syntynyt maali jäi ensimmäisen jakson viimeiseksi.

Toisella jaksolla seinäjokelaiset saivat juuri sellaisen alun kuin halusivatkin: Veikkausliigan syöttöpörssin kärkinimi Pyry Hannola päätti tällä kertaa väläyttää laukaisutaitoaan ja iski millintarkan laukauksen etunurkasta sisään. Tilanteen alusti Dario Naamo erinomaisella oivalluksellaan.

EIF:n tasoitus oli meille suuri pettymys – etenkin kun meillä oli paikkoja tehdä useampi maali ensimmäisellä jaksolla. Annoimme kuitenkin vahvan vastauksen heti toisen jakson alussa. Olemme rohkaisseet Pyryä laukomaan enemmän, sillä hänen laukauksensa on fantastinen. Hän tykkää yleensä hakea syöttöä, vaikka hän saattaa olla tämän maan paras viimeistelijä, kehui SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Johtoasema ei muuttanut pelinkuvaa, sillä SJK jatkoi pyöritystään ja loi vaarallisia hyökkäyksiä kerta toisensa jälkeen. Muun muassa Jaime Moreno ja Ndiaye pääsivät hyville tonteille, mutta lisäosumia ei nähty vielä.

Takaa-ajaja EIF yritti painaa peliä Kerhon päätyyn, mutta isännät eivät olleet missään vaiheessa pinteessä. Vieraat eivät lopulta saaneet ainuttakaan laukausta maalia kohti toisella 45-minuuttisella.

Lopussa Moreno pääsi vielä kaunistelemaan lukemia kausidebyyttinsä tehneen Tuomas Kaukuan alustuksesta. Loukkaantumisista kärsinyt Kaukua tuli vaihdosta sisään noin vartti ennen loppua ja petasi Morenolle paikan maalin eteen lisäajalla. Nicaragualaisella oli helppo työ siirtää peliväline sisään.

Yhden maalin johtoasemassa voi tapahtua mitä tahansa, mutta puolustimme todella hyvin ja prässäsimme mallikkaasti. Meillä oli alla pari tappiota, mutta pelasimme niissä molemmissa otteluissa hyvin, kuten tänäänkin. Nyt vain saimme haluamamme tuloksen. Olen iloinen myös siitä, että Kaukua pystyi pelaamaan ja syötti vielä Morenon maalin, Grieve päätti.

SJK pelaa seuraavan kerran lauantaina, jolloin Kerho matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi Suomen Cupin otteluun.

SJK: Roope Paunio, Fallou Ndiaye, Babacar Fati, Ville Tikkanen, Dario Naamo, Valentin Gasc, Markus Arsalo (90′ Oskari Väistö), Pyry Hannola, Rasmus Karjalainen (78′ Tuomas Kaukua), Jaime Moreno, Kasper Paananen (55′ Eetu Mömmö)

Akatemia nappasi pisteen Jarolta

Myös Ykkösliigassa pelaava SJK Akatemia kaivoi hyvän tuloksen keskiviikon ottelustaan, kun seinäjokelaiset pelasivat vieraissa tasan FF Jaron kanssa.

Jaro aloitti maalinteon ensimmäisen jakson lopussa Edvin Cronan onnistuessa, ja joukkueella oli toisella jaksolla erinomainen tilaisuus kasvattaa johtoaan, kun Severi Kähkönen pääsi kokeilemaan maalintekoa rangaistuspotkusta. Taitava peluri kuitenkin epäonnistui ja piti Akatemian toiveet elossa.

Vain seitsemän minuuttia myöhemmin SJK:n Bob Nii Armah tuli ja tasoitti pelin. Osuma jäi illan viimeiseksi, ja pisteet jaettiin maalein 1–1.

Akatemia on jo seitsemän ottelun pisteputkessa. Näistä kuusi on päättynyt tasapeliin.