123 456 7890

SJK Akatemia kohtasi Suomen Cupin viidennellä kierroksella Raumalaisen Kakkosessa pelaavan Pallo-Iirot. SJK Akatemian kannalta hieman tahmea ottelu ratkaistiin vasta pilkuilla, joiden päätteeksi jatkoonmenijäksi selviytyi SJK Akatemian nuori joukkue.

SJK Akatemia – Pallo-Iirot 6-5 (0-0)
Honkola 55′
Jalkanen 64′ 90+5′
Pohtio 90+5′
Kyllönen 90+5′
Dos Santos Ribeiro 90+5′
Babb Matias 90+5′
Raiski 90+5′
Ahde 90+5′
Nikkilä 90+5′
Löytökorpi 90+5′

Ottelun ensimmäinen jakso oli SJK Akatemialle haasteellinen, sillä ehkä vastoin odotuksia se ei kyennyt ottamaan peliä hallintaansa. Kumpikaan joukkue ei maalipaikoilla juhlinut, ja viimeisen kolmanneksen hyökkäystekeminen oli sekä koti- että vierasjoukkueen näkökulmasta hieman nihkeää. Avausjaksolla ei nähty maaleja.

Toisella jaksolla SJK Akatemia teki ottelun ensimmäisen maalin 55. minuutilla, kun se sai vapaapotkun pari metriä rangaistusalueen ulkopuolelta. Vinicius Ribeiro tykitti pallon ensin muuriin, ja pääsi uudelleen vetopaikkaan kimmonneesta pallosta. Pallo-Iirojen maalivahti Sakari Korri torjui toisen laukauksen eteensä, ja Kerhon Eemeli Honkola pääsi tuikkaamaan pallon maaliin. Kotijoukkueen Saibu Yakubu otti punaisen kortin tunnin pelin jälkeen, ja Akatemia joutui alivoimalle. Rikettä seurannut vapaapotku osui muurissa Akatemian pelaajan käteen, ja pallo asetettiin pilkulle. Pallo-Iirojen kapteeni Mikko Jalkanen ei erehtynyt, vaan sijoitti pallon oikeaan alakulmaan. Lisämaaleja varsinaisella peliajalla ei enää nähty, ja näin ottelun jatkoonmenijä ratkaistiin vasta rangaistuspotkukilpailussa.

–Aloitettiin ensimmäinen 10 minuuttia tosi hyvin mutta ei onnistuttu tekemään maalia. Sen jälkeen Pallo-Iirot pääsi todella hyvin peliin mukaan, ja he olivat puoliaikaan asti se parempi joukkue kentällä. Tauolla teimme muutaman vaihdon, ja pelasimme hyvin toisen jakson alussa punaiseen korttiin asti. Saimme tehtyä maalin ja olisimme voineet tehdä pari lisääkin. Tällä hetkellä on ollut vähän haasteita maalinteossa, mutta sitä pyrimme kehittämään. Harmittava punainen kortti ja sitä seurannut pilkku, 1–1-tasoitus ja vaikea loppu otteluun. Jätkät hoitivat homman kyllä tosi hyvin – Jos ei pystytä tekemään maalia, niin täytyy vielä peli pilkuille ja voittaa siellä. Näin myös tehtiin. Kun katsoo meidän Cup-joukkueen kokoonpanoa, niin siellä on todella paljon todella nuoria pelaajia. Pelin lopussa pelaajien keski-ikä oli ehkä vähän yli 18 vuotta. Jos miettii, että he pystyvät pelaamaan tuolla tavalla rutinoitunutta kakkosen jengiä vastaan: vajaalla taistellaan tasuri ja voitetaan rankkareilla, niin kyllä se kertoo että joukkueessa on hyvää laatua tulossa. Pitää antaa kuitenkin olla maltillinen ja antaa pelaajille aikaa kehittyä. Se miten jätkät tuli sisään peliin ja hoiti homman rankkareilla on hieno juttu, sanoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Arttu Aromaa.

SJK Akatemia: Kaunismäki Juho, Malik Ronal, Yakubu Sayibu, Dos Santos Ribeiro Vinicius, Hänninen Onni, Helle Topias (Kyllönen Lucas 46′), Hautamäki Elari (Kangaskokko Taavi 74′), Löytökorpi Eemeli, Essel Emmanuel (Raiski Oskari 46′), Honkola Eemeli (Machaal Aniis 65′), Hyytinen Elias (Nikkilä Jore 46′) Vaihdossa: Kivelä Atte, Akansase Emmanuel