123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa toisen kerran viikon sisään Tampereella, kun viime lauantaina Suomen Cupissa kohdanneet SJK ja Ilves iskevät yhteen keskiviikkona Veikkausliiga-ottelun merkeissä. Tammelan Stadionilla pelattava ottelu alkaa poikkeuksellisesti kello 21. Liput myy Lippu.fi. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

Otteluun lähdetään todella mielenkiintoisista asetelmista, sillä joukkueiden välillä nähtiin Suomen Cupissa kiihkeä koitos. SJK yrittää toistaa temppunsa ja tehdä jälleen ison vierasryöstön. Ilves taas haluaa maksaa potut pottuina koettuaan suuren pettymyksen.

Suomen Cupin hallitseva mestari Ilves jäi SJK:n jalkoihin maalein 2–4. SJK sai otteluun loistavan alun, kun Pyry Hannola ja Jaime Moreno veivät joukkueensa 2–0-johtoon reilussa 20 minuutissa, mutta kotijoukkue paineli takaisin rinnalle vielä ennen taukoa Santeri Haaralan osumilla.

Kerho ei kuitenkaan hätkähtänyt tamperelaisten sisuuntumisesta, vaan tuli toiselle jaksolle päättäväisellä otteella ja iski ratkaisevan osuman 50. minuutilla. Asialla oli Rasmus Karjalainen. Kerho puolusti loppupelin mallikkaasti ja piti Ilveksen todelliset maalintekopaikat vähissä. Roope Paunio torjui tolppien välissä totutun vahvasti, ja Markus Arsalo sammutti isäntien valot 84. minuutilla syntyneellä maalilla.

En usko, että keskiviikon peli poikkeaa paljoa edellisistä kohtaamisistamme. Ilveksellä on hyvin selkeä pelityyli, jota he osaavat noudattaa. He antavat painetta kolmella pelaajalla ja etsivät paikkaa riistää palloja. Heidän pelissään ei ollut meille yllätyksiä lauantaina, ja he tuskin muuttavat peliään suuresti muutaman yön aikana. Vastakkain on jälleen kaksi hyvää joukkuetta, joilla molemmilla on edessään vaikea ilta, mietti SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella Veikkausliigassa kertaalleen. Tuolloin pelipaikkana oli OmaSp Stadion, jossa Kerho nappasi 1–0-voiton Morenon osumalla. Jälleen kerran seinäjokelaisten puolustuspeli oli voiton avaintekijöitä.

Lauantain Cup-peli huomioiden SJK:lla on allaan kaksi peräkkäistä voittoa, joissa on syntynyt yhteensä seitsemän täysosumaa. Viime viikon keskiviikkona SJK kaatoi Veikkausliigassa EIF:n 3–1 Morenon, Hannolan ja Karjalaisen maaleilla. Hyökkäyspään onnistumiset ovat olleet elintärkeitä, sillä ennen EIF-ottelua Kerho oli kärsinyt tappiot HJK:lle ja IFK Mariehamnille tehden ainoastaan yhden täysosuman.

Olemme olleet aiempaa kliinisempiä maalintekopaikoissa, mistä täytyy antaa kunniaa pelaajillemme. Itseluottamus on nimittäin helppo menettää, jos paikoista ei synny maaleja. Tilanteiden luominen ei ole ollut ongelmana missään vaiheessa. Esimerkiksi IFK-pelissä meidän olisi pitänyt tehdä pari maalia, mutta viimeiset ratkaisut jättivät toivomisen varaa. HJK-ottelussa olimme taas parempi joukkue suurimman osan illasta, mutta vastustaja oli paikoissaan tehokkaampi, Grieve päätti.

SJK lähtee keskiviikon koitokseen sarjan viidenneltä sijalta. Ilves on kerännyt yhtä monta pistettä, mutta on enemmän maaleja tehneenä joukkueena nelossijalla. 

Seuraa heitä:

Pyry Hannola: Upeaa kautta pelaava Hannola osui lauantaina ja oli myös alustamassa yhtä maalia. Hän teki maalin myös SJK:n edellisessä Veikkausliiga-ottelussa. Nuoren taiturin itseluottamus on tällä hetkellä tapissaan, ja häneltä voi odottaa kentällä mitä tahansa. 

Roope Paunio: Kerhon ykkösmaalivahdin vire sen kuin jatkuu. Paunio otti lauantainakin tukun isoja torjuntoja ja tylsytti Ilveksen tähdet. Ilves on vaarallinen hyökkäyspään joukkue, joten Pauniolla on jälleen edessään hikinen ilta keskiviikkona.