123 456 7890

SJK Akatemia pelasi viime viikolla niin Ykkösliigaa kuin Suomen Cupia ja jatkoi tappiotonta putkeaan. Ykkösliigassa Akatemia pelasi tasapelin FF Jaron kanssa ja kasvatti pisteputkensa jo seitsemään otteluun. Suomen Cupissa Akatemia puolestaan löi Pallo-Iirot ja eteni kuudennelle kierrokselle. Tällä viikolla SJK pelaa Ykkösliigassa yhden ottelun ja kohtaa torstaina kotonaan FC KTP:n kello 19 alkavassa ottelussa. Liput myy Ticketmaster. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta

SJK Akatemia aloitti viikon pelinsä keskiviikkona vieraissa FF Jaron luona ja nappasi sarjan kärkipään ryhmältä yhden pisteen, kun loppulukemiksi jäi 1–1. Kotijoukkueen Edvin Crona iski ottelun avausmaalin toisella jaksolla, mutta Akatemia ei luovuttanut vaan painoi pelin tasoihin toisella jaksolla. Tasoituksesta vastasi Bob Nii Armah kauden toisella osumallaan.

Akatemia on pelannut nyt Ykkösliigassa neljä tasapeliä putkeen ja kerännyt pisteitä seitsemästä viime koitoksestaan. Näistä otteluista on irronnut yksi voitto ja kuusi tasapeliä. Akatemian jalkoihin on jäänyt ainoastaan SalPa. Tasoihin on päädytty Jaron lisäksi JäPSin, MP:n, KäPan, PK-35:n ja JIPPOn kanssa.

SJK on kerännyt kauden seitsemästä ottelustaan 12 sarjapistettä, jolla irtoaa Ykkösliigan seitsemäs sija. Viiden kärkeen on kuitenkin matkaa vain pisteen verran.

Suomen Cupissa Akatemia selvitti viidennen kierroksen haasteensa ja kaatoi sunnuntaina pelatussa ottelussa raumalaisen Pallo-Iirot rangaistuspotkukilpailussa 6–5. Akatemian varsinaisen peliajan ainoasta maalista vastasi Eemeli Honkola. Rankkareilla ratkaisevan niitin iski Eemeli Löytökorpi seitsemännessä parissa. Akatemian muut rankkarikisan onnistujat olivat Lucas Kyllönen, Vinicius Ribeiro, Oskari Raiski ja Jore Nikkilä.

Akatemian Suomen Cup -taival jatkuu juhannuksen jälkeen kotiottelulla TPS:ää vastaan, joka myös pelaa Ykkösliigassa. Myös SJK:n edustus pelaa Cupin kuudennella kierroksella ja kohtaa VPS:n. Ottelupäivät ovat 25.-26. kesäkuuta.

Sitä ennen Akatemia pelaa yhden kovan ottelun Ykkösliigassa, kun KTP vierailee Seinäjoella torstaina. Edessä on paitsi suuri haaste myös iso revanssin paikka, sillä joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi Kotkassa KTP:lle 5–1. Akatemia nappasi ottelussa johtoaseman Elari Hautamäen 12. minuutilla syntyneellä maalilla, mutta sen jälkeen kotijoukkue takoi pallon neljästi maaliin vajaassa puolessa tunnissa. KTP:n sankarina oli tuolloin Veikkausliigastakin tuttu Enoch Banza kahdella rysällään.

Kotkalaisilla on mennyt lujaa koko kauden ajan, ja tällä hetkellä joukkue on selvä nousijasuosikki, sillä se johtaa Ykkösliigaa kuuden pisteen erolla toisena olevaan TPS:ään. KTP on voittanut 11 ottelustaan yhdeksän ja hävinnyt vain kerran. Yhdeksästä viime ottelusta on irronnut kahdeksan voittoa ja yksi tasapeli. Tehtyjä maaleja on jo 29, päästettyjä vain yhdeksän.

KTP:lla on luonnollisesti nimivahva nippu, jossa on runsaasti Veikkausliiga-kokemusta. Hyökkäyksessä peliä on johtanut muun muassa Aleksi Tarvonen, joka jakaa Ykkösliigan maalipörssin kärkipaikan seitsemällä maalillaan. Hänen takanaan ovat loistaneet esimerkiksi viisi maalia takonut Banza ja neljään maaliin yltänyt Alen Harbas. Joukkueen muita runkopelaajia ovat muun muassa Valtteri Vesiaho, Joni Mäkelä, Luca Weckström, Tabi Manga ja Mikko Sumusalo.

Akatemia 2 palaa tositoimiin

Kakkosessa pelaava SJK Akatemia 2 huilasi viime viikon mutta palaa pelikentille tällä viikolla keskiviikkona, kun edessä on vierasreissu Jyväskylään. Vastassa on JPS. Ottelu alkaa kello 19.

Akatemia 2 lähtee juhannusviikkoon Kakkosen C-lohkon toiselta paikalta kerättyään 19 sarjapistettä yhdeksästä ottelustaan. Ero kärkijoukkue GBK:hen on viisi pistettä. Takana niskaan hengittää JBK 18 pisteellään.

SJK koki viime ottelussaan tappion Närpes Kraftille 2–3, ja kolmesta viime ottelusta on irronnut vain yksi voitto, kun mukaan mahtuu myös 1–1-tasapeli Kuopion Elon kanssa. Voitto tuli OTP:stä maalein 5–1 kesäkuun alussa. SJK:n kolmosjoukkue on voittanut yhdeksästä ottelustaan kaikkiaan kuusi. 

Keskiviikon vastustaja JPS on pelannut yhden ottelun enemmän ja voittanut vain kolme ottelua keräten 11 pistettä, jolla yltää C-lohkossa seitsemänneksi. JPS on kuitenkin löytänyt viime viikkoina hyvän vireen, sillä neljästä viime ottelusta on irronnut voitot Herculesista ja OPS:stä sekä tasapeli Kraftin kanssa. Ainoastaan TP-47 on onnistunut kaatamaan jyväskyläläisjoukkueen.