123 456 7890

Kannattajat

Kannattajapääty on kaikkien SJK-kannattajien koti

OmaSp Stadionin länsipääty kulkee nimellä Kannattajapääty. Se on kaikkien SJK-kannattajien koti ja siellä tunnustetaan ylpänä mustakultaista väriä. Kannattajapäädyn keskiosassa on noin 300 hengen kokoinen seisomakatsomo, jota miehittää ääneen omiaan kannattava kannattajaryhmä Klopit. Seisomakatsomon lisäksi Kannattajapäädystä löytyy myös istumapaikkoja, mutta Kannattajapäädyn paikat eivät ole numeroituja. Siten jokainen omiaan tukeva voi hakeutua joko lähemmäs tunnelmaa ja keskiosaa tai seurata sitä hieman sivummalta, lähempänä kulmia. Kannattajapäädyn takaa löytyy 500 hengen kokoinen anniskelualue ja kioskipalvelut, jossa kannattajat kokoontuvat ennen ottelua, sekä puoliajalla. Ottelun jälkeen kannattajat siirtyvät Carlsberg Sports Bariin jälkipeleille.

Kannattajaryhmä Klopit tukena

Kerhoa alusta alkaen kaikkialle seurannut epävirallinen kannattajaryhmä, Klopit Seinäjoki, on vuosien saatossa tullut tutuksi toki koko jalkapalloilevalle Suomelle, mutta ennen kaikkea Seinäjoen alueen ihmisille. Klopit ovat SJK:n kannattajapäädyn sydän ja heidän paikkansa on keskellä katsomoa olevassa seisomakatsomossa. Klopit näkyy ja kuuluu kaikkialla ja he muodostavat kasvot SJK Kannattajille.

Kloppien toimintaan voi liittyä mukaan kuka vaan, mutta edellytyksenä on intohimoinen ja aktiivinen osallistuminen ääneenkannattamiseen, koti- ja vieraspeleissä. Klopit tukevat aina omiaan, eikä koskaan luovuta. Kloppien liput ja bannerit kiinnittävät huomion ensimmäisenä OmaSp Stadionin katsomoon tullessa. Ja meteli jonka tämä intohimoinen kannattajaryhmä luo, vetää parhaimmillaan vertoja kansainvälisille areenoille.

Kauden 2010 päätyttä Klopit huomioitiin myös Pohjanmaan Urheilugaalassa, missä Klopit palkittiin Vuoden Jokeri palkinnolla. Perusteeksi Pohjanmaan Urheilutoimittajat ja Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry ilmoitti ”Kloppien tuoneen Pohjanmaalle tuulahduksen kansainvälisestä fanikulttuurista.” Seuran puolelta Kloppien kannatus on huomioitu myös ja siitä osoituksena on Kloppien saama oma pelinumero, eli numero 12. Tuolla numerolla ei pelaa kukaan pelaaja SJK:ssa.

Vierasreissuja ryhmä pyrkii tekemään jokaiseen peliin. Kannatustoiminnan lisäksi he ovat järjestäneet myös omaa nimeään kantavaa rockfestivaalia.

Klopit valitsevat myös vuosittain joukkueesta Vuoden Pelaajan ja hänet palkitaan Kloppien Kannu -kiertopalkinnolla.

Klopit ovat olleet seuran apuna vuosien varrella lukuisia kertoja, mm. kaudella 2011, kun Klopit putsasivat Jouppilanvuoren kentän katsomot jäätyneestä lumesta talkoovoimin, jotta Suomen Cup ottelu SJK – HJK saatiin pelattua. SJK seurana arvostaakin Kloppien toimintaa valtavasti ja samoin tekevät seuran pelaajat. Vaikka seurallla on oma virallinen kannattajatoiminta SJK Kannattajat nimellä, osallistuvat myös Klopit SJK Kannattajien toimintaan ja he ovat jopa mukana toimintaa kehittämässä.