123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho jatkaa pelejään lauantaina ja matkaa tällä kertaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi Suomen Cupin otteluun, joka alkaa kello 18. Liput myy Lippu.fi. Ottelua voi seurata myös Ruutu-palvelusta.

SJK ei ole vielä joutunut yhtä kovaan paikkaan Suomen Cupissa tällä kaudella, sillä kahdella aiemmalla kierroksella vastassa on ollut alasarjojen joukkueita. Lauantaina Cupin viidennellä kierroksella vastassa on yksi Veikkausliigan parhaimmista joukkueista, jonka peli on kehittynyt askel askeleelta alkukauden aikana.

Kerho aloitti Cup-taipaleensa huhtikuussa kolmannelta kierrokselta ja kohtasi vieraissa Kolmosessa pelaavan Rollon Pojat. Ottelu oli odotetusti seinäjokelaisten näytöstä, ja SJK poistui pohjoisesta 8–0-voitto taskussaan. SJK:n sankareita olivat Kasper Paananen ja Otto Kemppainen, jotka molemmat iskivät kaksi osumaa. 

Neljännellä kierroksella Kerho matkasi Ouluun ja kohtasi Ykkösessä pelaavan OLSin, joka on AC Oulun yhteistyöseura. Tällä kertaa SJK joutui tiukille ja kaivoi oululaisista niukan 2–1-voiton viime hetken ratkaisumaalilla. Tuomas Koivisto oli yksi SJK Akatemian pelaajista, joka sai ottelussa minuutteja edustuksen paidassa, ja hän kiitti vastuusta latomalla ratkaisun 88. minuutilla. Paananen vastasi vieraiden ensimmäisestä maalista, jolla hän nousi yksinään SJK:n sisäisen maalipörssin kärkeen Suomen Cupissa.

OLS-ottelun jälkeen Kerho on pelannut kuusi Veikkausliigan vääntöä, joiden aikana joukkue on kokenut kauden ensimmäiset tappionsa. Niitä on tullut yhteensä kolme, joista kaksi kolmen viime ottelun aikana. SJK:n pelillinen taso on pysynyt vahvana, mutta viimeisen kolmanneksen ratkaisut ovat usein jättäneet toivomisen varaa, mikä on syönyt tehokkuutta. Myös puolustuspäässä on tapahtunut normaalia enemmän yksittäisiä virheitä.

SJK palasi keskiviikkona komeasti voittokantaan, kun EIF kaatui Rasmus Karjalaisen, Pyry Hannolan ja Jaime Morenon maaleilla 3–1, mutta kahdessa edeltävässä ottelussa Kerho oli kokenut tappiot HJK:lle ja IFK Mariehamnille. Tappio-otteluissa SJK teki vain yhden rysän ja päästi peräti kuusi.

– Suurin parannuskohteemme on hyökkäysten päättämisessä. Meidän olisi pitänyt tehdä EIF-ottelussakin enemmän, koska loimme todella paljon paikkoja. Voimme hieman työstää pelaajien liikkumista ja saada sitä kautta yhä parempia tilaisuuksia, mutta maalinteossa on onnistuttava nykyistä paremmin. Olen kuitenkin varma, että jos jatkamme tähän malliin, olemme jatkossa tehokkaampia, kommentoi SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve.

Hallitseva Cup-mestari Ilves aloittaa taipaleensa suoraan viidenneltä kierrokselta. Viime kaudella joukkue välttyi pitkään Veikkausliiga-vastustajilta, sillä ensimmäinen tuli eteen vasta välierissä. AC Oulu taipui Ilvekselle 0–1, ja tamperelaiset etenivät finaaliin FC Hongan pariksi. Finaalissa Ilves nousi maalin takaa 2–1-voittoon Tatu Miettusen ja Djairin onnistumisilla

Mutta nyt joukkue on eri, kuten on valmennuskin. Selvää on, että tämän kauden Ilves on viime kautta vaarallisempi, kuten Veikkausliiga-nurmilla on nähty. Joonas Rantasen luotsaama joukkue aloitti kautensa hitaasti, mutta alkoi lopulta tehdä kovaa tulosta. Nyt joukkue on sarjan neljäntenä tasapisteissä viidentenä olevan SJK:n kanssa. Molempien ero sarjan kärkeen on vain neljä pistettä. 

Nimivahva Ilves aloitti kautensa kolmen ottelun voitottomalla putkella, jonka aikana joukkue kärsi tappion muun muassa Seinäjoella. Vahvasti puolustanut SJK nappasi 1–0-voiton Morenon avausjakson maalilla. Heikohkon alun jälkeen tamperelaiset löysivät erinomaisen vireen ja voittivat putkeen viisi ottelua, joissa joukkue viimeisteli yhteensä 14 täysosumaa ja päästi vain kaksi. 

Voittoputki tössäsi HJK-otteluun, joka päättyi 1–1. Sen jälkeen KuPS tuotti tamperelaisille tappion pitkästä aikaa, ja voitoton putki jatkui vielä seuraavassakin ottelussa, kun Ilves ja VPS tasasivat pisteet. Joukkue palasi voittojen tielle keskiviikkona kaataessaan FC Interin vieraissa 2–0. Maaleista vastasivat ex-SJK-tähti Roope Riski ja Santeri Haarala, jotka ovat tehneet tällä kaudella yhteensä yhdeksän maalia. Joukkueesta on löytynyt runsaasti tulivoimaa, sillä Riskin ja Haaralan ohella Doni Arifi ja Oiva Jukkola ovat yltäneet vähintään kolmeen maaliin, ja yhteensä 11 pelaajaa on onnistunut maalinteossa.

Lauantain ottelu pelataan uudella Tammelan Stadionilla.

– Ilves on muuttunut viime kaudesta ja rakentanut todella vahvan ja nimekkään joukkueen. He ovat todella hyviä pienissä tiloissa, ja heidän hyökkäyksensä on äärimmäisen vaarallinen. Heidän hyökkäyspelaamistaan on nautinnollista katsoa. Ilves on hyvä joukkue, mutta niin olemme mekin, joten edessä on todella mielenkiintoinen ja viihdyttävä ottelu, Grieve pohti.

Seuraa heitä:

Jaime Moreno: SJK:n ykköshyökkääjä on tehnyt tällä kaudella Veikkausliigassa jo viisi maalia. Hän oli hetken sivussa maajoukkuekomennuksensa takia, mutta nicaragualainen palasi tositoimiin EIF-ottelussa ja iski heti pallon verkon perukoille. 

Tuomas Kaukua: Loukkaantumisista kärsinyt Kaukua pelasi EIF-ottelussa kauden ensimmäiset Veikkausliiga-minuuttinsa ja tuli vahvasti sisään syöttäen Morenon 3–1-maalin. Kaukua tuskin pelaa vielä avauksessa, mutta vaihtomiehenä hänestä saattaa olla paljon iloa ottelun loppuhetkillä.


SJK:n seuraava Veikkausliigan kotiottelu on lauantaina 29.6. pelattava ottelu FC Hakaa vastaan. Ottelu osuu Provinssi-lauantaille, ja tästä syystä ottelun aloitusaika on jo kello 12:00. Otteluun on tiedossa pääsylippualennus Provinssin asiakkaille, joten seuraa lähipäivinä Provinssin ja SJK:n viestintäkanavia.