123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho otti ison voiton Suomen Cupin viidennellä kierroksella, kun SJK tiputti vieraissa hallitsevan mestarin, Tampereen Ilveksen. Kerho ylsi voittonsa myötä Suomen Cupin kuudennelle kierrokselle, jonka pelipäivät ovat 25.-26. kesäkuuta.

Ilves–SJK 2–4 (2–2)
0–1 Pyry Hannola 13′
0–2 Jaime Moreno 22′
1–2 Santeri Haarala 33′
2–2 Santeri Haarala 45′
2–3 Rasmus Karjalainen 50′
2–4 Markus Arsalo 84′ 

Ilves aloitti kotonaan odotetun vahvasti, mutta SJK:n puolustus oli hereillä – lukuunottamata yhtä tilannetta, jossa Santeri Haarala pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. SJK:n maalivahti Roope Paunio oli kuitenkin tilanteessa mukana ja torjui yrityksen helposti. 

Ilveksen vahva tekeminen ei kuitenkaan hetkauttanut SJK:ta, joka löysi pallollisen pelinsä pikkuhiljaa ja onnistui myös maalinteossa nopeasti. Pyry Hannola shokeerasi kotijoukkuetta 13. minuutilla, kun hän pelasi pallon näyttävästi keskialueella Rasmus Karjalaiselle, teki juoksun pystyyn, sai pallon Karjalaiselta takaisin ja siirsi pelivälineen tarkasti Ilves-vahti Otso Virtasen selän taakse.

Vajaa 10 minuuttia myöhemmin Kerho oli jo kahden maalin johdossa. Tällä kertaa asialla oli Jaime Moreno, joka siirsi pallon sisään Valentin Gascin antamasta kulmapotkusta. 

Kotijoukkue sai uutta pontta heti Kerhon toisen maalin jälkeen luoden parikin vaarallista tilannetta, jotka molemmat tulivat ex-SJK-tähti Roope Riskille. Paunio oli kuitenkin molemmissa tilanteissa vahvasti mukana ja tylsytti Ilves-hyökkääjän.

SJK kuitenkin nöyrtyi puolen tunnin pelin jälkeen, kun Haarala pääsi laukomaan boksin rajan tuntumasta, eikä Paunio pystynyt venymään torjuntaan. Kerho vastasi kuitenkin tilanteeseen hyvin ja loi painetta tamperelaisten päätyyn. Muun muassa Kasper Paananen ja Kelvin Pires pääsivät laukomaan hyviltä paikoilta ja lähettivät vaaralliset pallot kohti maalia, mutta tällä kertaa Virtanen piti joukkuettaan pystyssä.

Vieraiden epäonneksi Ilves onnistui nousemaan tasoihin vielä ennen taukovihellystä. Asialla oli jälleen Haarala, joka pääsi laukomaan vapaasti pilkun paikkeilta, ja pallo kimposi Piresin kautta Paunion selän taakse. 

Pyry ja “Rasse” tekivät meille tärkeän johtomaalin, ja hetkeä myöhemmin Jaime iski meidät todella hyviin asemiin. Ilves antoi kuitenkin vahvan paineen ja pääsi tekemään kavennuksen. Meidän olisi pitänyt pystyä puolustamaan se tilanne paremmin. He saivat maalin myötä momentumia ja lopulta tasoitusmaalin, SJK:n päävalmentaja Stevie Grieve kertasi avausjaksoa.

Ilves tuli myös toiselle jaksolle vahvasti ja sai SJK:n keskialueen virheen takia ensimmäisen laatutonttinsa 47. minuutilla. Se siunaantui Maksim Stjopinille, mutta Paunio oli jälleen mies paikallaan ja torjui tilanteen kulmaksi.

Kerho käsitteli jälleen isäntien vahvan alun kypsästi ja antoi Ilvekselle mietittävää 50. minuutilla. Ilveksen puolustus hukkasi pallon keskialueella, minkä myötä Karjalainen pääsi etenemään kohti maalia. Kokenut hyökkääjä lähetti lopulta tulisen, maata nuolleen laukauksen takakulmaan ja nosti SJK:n uudelleen kuskin paikalle. 

Ilves otti luonnollisesti hallintaa takaa-ajoasemassa, mutta tällä kertaa vieraiden puolustuspeli oli avausjaksoa parempaa. Ja kun Ilves pääsi potentiaalisille paikoille, Paunio toimi viimeisenä lukkona.

SJK sen sijaan jaksoi pelata kärsivällisesti ja sai lopulta 84. minuutilla tilaisuuden lisätä johtoa. Hannola nousi boksiin ja pelasi pallon taakseen Markus Arsalolle, joka sijoitti pelivälineen varmasti Ilves-maaliin. Osuma oli Arsalon ensimmäinen SJK:n edustusjoukkueessa. Ilves ei saanut enää kunnon loppukiriä aikaiseksi, ja Kerho sai lasketella voittoon.

Puhuimme tauolla, että meidän täytyy pitää malttimme ja pysyä ottelusuunnitelmassamme. Halusimme prässätä korkealta ja tehdä paljon pallonriistoja, missä myös onnistuimme. Toisella jaksolla osoitimme kypsyytemme. Rasmus teki meille tärkeän johtomaalin heti alussa, ja Ilves sai sen jälkeen enää pari hyvää paikkaa, mutta Roope hoiti ne hienosti. Viimeisellä vartilla siirryimme kahdesta topparista kolmeen ja otimme heiltä tilan pois. Emme koskaan haluaisi menettää kahden maalin johtoasemaa, mutta olimme päättäväisiä ja kypsiä. Halusimme voittoa enemmän kuin vastustaja, Grieve kiteytti.

SJK pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona, jolloin kerho vierailee jälleen Tampereella Ilveksen luona. Tällä kertaa kyseessä on Veikkausliigan kamppailu. Ottelu alkaa kello 21.

SJK: Roope Paunio, Kelvin Pires, Babacar Fati, Ville Tikkanen, Dario Naamo, Valentin Gasc (66′ Salim Yussif), Markus Arsalo, Pyry Hannola, Rasmus Karjalainen (60′ Tuomas Kaukua), Jaime Moreno, Kasper Paananen (79′ Tuomas Koivisto)