123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa torstaina 24.6. klo 18.30 OmaSp Stadionilla Ykkösen ottelussa PEPO Lappeenrannan. Liput otteluun Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Ottelun jälkeen lähdetään juhannuksen viettoon, joten tervetuloa aloittamaan juhannus OmaSp Stadionille!

Huikean alkukauden pelannut SJK Akatemia kaatui viime lauantaina vierasottelussa Raaseporissa Ekenäs IF:lle tylyin luvuin. EIF:llä onnistui pelissä kaikki, ja SJK Akatemia joutui pelaamaan vielä pitkään alivoimaisena punakortin jälkeen. Torstaina kotona tarjoutuu kuitenkin erinomainen paikka palata takaisin voittokantaan, kun toinen sarjanousija PEPO Lappeenranta saapuu vieraaksi. Joukkueet kohtasivat toisensa viime kaudella myös Kakkosen Cupin finaalissa, jossa tuolloin kotijoukkueena pelannut PEPO otti voiton. SJK Akatemialla on siten hieman kalavelkojakin maksettavana.

Palaamme tositoimiin viikonlopun heikon esityksen jälkeen, jossa pelasimme hyvää joukkuetta vastaan, joka todella osasi käyttää hyväkseen hetkensä tehokkaasti. Joskus pitää vain hyväksyä, että hävisimme paremmalle joukkueelle, ja näin tuossa juuri kävi. Mutta me menemme siitä nyt eteenpäin, ja valmistaudumme taas hyvin PEPO:a vastaan, sanoo SJK Akatemian valmentaja Brian Page.

Tiedämme, että PEPO:lla on hyviä hyökkääjiä, ja meidän tulee olla heidän kanssaan tarkkana. Mielestäni PEPO on ollut hieman epäonnekas sarjassa, sillä he ovat pelanneet tosi hyvin, mutta eivät ole saaneet tuloksia. Joten, olemme valmiita tiukkaan peliin.

Me hävisimme heille viime vuonna cup-finaalissa, joten nyt aiomme pistää peliin kaikkemme, jotta palaamme takaisin voittokantaan, Page vahvistaa.

SJK Akatemian riveistä puuttuu varmuudella loukkaantuneena olevat Veeti Mustonen ja Borry Sabally, sekä tämän ottelun pelikiellossa oleva puolustaja Terry Yegbe. Viime kotipelissä loukkaantunut Jonathan Muzinga on kuitenkin palannut taas harjoituksiin täydessä iskussa, ja hänet saatetaan nähdä torstaina SJK Akatemian mukana, jollei hän sitten pelaa jo päivää aiemmin SJK:n edustuksen mukana Veikkausliigan kotiottelussa. Edustukseen on noussut myös Kingsley Ofori, joka onkin päässyt pelaamaan Veikkausliigassa isoja minuutteja edellisessä pelissä. Ofori jatkanee todennäköisesti Veikkausliigaryhmän mukana.

Vastaan torstaina tuleva, lilapaitainen PEPO Lappeenranta kohdataan nyt ensimmäistä kertaa sarjaottelussa, ja ensimmäistä kertaa Seinäjoella. Joukkueiden ainoa aiempi kohtaaminen on Kakkosen Cupin finaalissa viime kaudella Lappeenrannassa. Joukkueet pelasivat Kakkosessa eri lohkoissa, joten sarjakaudella ei vastakkaisia otteluita pelattu. Vielä viime kaudella SJK Akatemiaa edustanut puolustaja Joel Laitinen palasi kasvattajaseuraansa, ja on nyt pelannut viidessä Ykkösen ottelussa.

PEPO Lappeenrantaa valmentaa Janne Muhli, ja ryhmästä löytyy kaksi kanadalaispelaajaa, Jeffrey Addai ja Zachary Sukunda. Puolustuksessa häärii kamerunilainen Jeannot Esua, ja keskikentällä kokenut yhdysvaltalainen Rony Argueta. Maalissa pelaa Arguetan maanmies, maalivahti Graig Hill. Hill pelasi kaudella 2016 vielä Veikkausliigaa KuPS:n riveissä. Nyt 34-vuotias Hill on PEPO:n ykkösmaalivahti ja pelaa seurassa jo viidettä kauttaan. Muutenkin hän on viihtynyt Suomessa jo kaudesta 2014 alkaen. Joukkueen ykköstykki on hyökkääjä Irfan Sadik, joka on tehnyt kuusi maalia. PEPO on osunut Ykkösessä kaikkiaan kahdeksan kertaa. Joukkue löytyy sarjataulukosta sijalta kymmenen. Viime ottelussa PEPO otti kauden ensimmäisen kotivoiton, kaatamalla sarjanousija PIF:n 2-1 luvuin, PIF:n Tomas Hradeckyn saatua suoran punaisen jo ottelun 17. peliminuutilla, 1-1 tilanteessa. Sadik iski voittomaalin ennen taukoa. Kauden toinen voitto tuli alkukaudesta vierasottelussa PK-35:sta.

SJK:n asiantunteva ennakkostudio, SJK:n somekanavilla ja Youtubessa, käy läpi SJK:n Veikkausliigan ottelua FC Hakaa vastaan, mutta samalla jutellaan torstain Ykkösen ottelusta. Ennakkostudiossa otteluita pui läpi juontajana entinen SJK-pelaaja ja nykyinen stadiontirehtööri Arttu Seppälä, sekä SJK Akatemian valmennusryhmässä talenttivalmentajana oleva Mika Ojala. Tästä katsomaan ennakkostudiota. 

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – PEPO Lappeenranta torstaina 24.6. klo 18:30 OmaSp Stadionilla. Ottelu näkyy myös Ruutu Urheilu-palvelusta. 

Pelin jälkeen SJK Akatemia jää juhannustauolle, ja palaa ensi viikolla normaalisti harjoituksiin. Seuraava kotipeli on jo lauantaina 2.7. klo 17:00, ja silloin SJK Akatemia kohtaa Pohjanmaan derbyssä FF Jaron. Ottelun ennakkoliput myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen ottelut kohdasta.