123 456 7890

SJK Akatemia ja FF Jaro kohtaavat Ykkösen rästiottelussa tiistaina 20.10. klo 18:30. Ennakkoliput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. Paikalle mahdollisesti tulevat Pietarsaarelaiset ja FF Jaron-kannattajat, sijoittuvat OmaSp Stadionilla Itäpäätyyn ja Pääkatsomon sekä Itäpäädyn kulmaan. Ottelussa on voimassa Suomen Palloliiton asettama maskipakko kaikkiin Ykkösen otteluihin. Suun ja nenän peittävä kasvomaski on sisäänpääsyn edellytys ottelutapahtumaan. Voit lukea lisää pelin järjestelyistä tämän ottelu otteluennakon loppuosasta. Peli näkyy myös suorana Elisa Viihde Sport-kanavalta. 

Tiistaina pelattava ottelu oli tarkoitus alunperin pelata 10.10. mutta ottelu siirtyi, koska Vaasan Sairaanhoitopiirin ylilääkäri määräsi koko Jaron joukkueen karanteeniin Covid-19 -altistumisen vuoksi. Jaron leirissä ei ollut yhtään tartuntaa, mutta joukkue pelasi VPS vastaan 30.9. ja VPS:n joukkueessa todettiin koronatartunta tuon ottelun jälkeen. Nyt Jaron karanteeni on ohi ja joukkueet ovat valmiita kohtaamaan Ykkösen ottelussa.

Harmillisesti siirron vuoksi ottelun panokset ovat laskeneet merkittävästi, sillä SJK Akatemian putoaminen sarjaporrasta alemmas, takaisin Kakkoseen, varmistui viime lauantaina vierasottelussa EIF:a vastaan. Samaan aikaan myös FF Jaron mahdollisuudet sarjan voittoon ovat heikentyneet, mutta eivät vielä täysin menneet. Kun kolme ottelua on Ykkösestä pelaamatta, on kolmantena olevan Jaron ero sarjaa johtavaan AC Ouluun kuusi pistettä. AC Oululla on peli enemmän pelattuna. Väliin kuitenkin mahtuu vielä myös FC KTP, joka on niin ikään kuuden pisteen päässä AC Oulusta, mutta sillä on kaksi ottelua heitä vähemmän pelattuna ja peli Jaroa vähemmän. Joka tapauksessa Jaro tulee Seinäjoelle hakemaan täyttä pistepottia, ollakseen vielä mukana kärkikahinoissa, kun SJK Akatemia pelaa ottelussa vain kunniasta. Kun joukkueet kohtasivat elokuussa Pietarsaaressa, oli isäntäjoukkue 3-0 tuloksella parempi.

SJK Akatemia on hävinnyt viimeksi kotiottelun elokuussa, ja sen jälkeen se on kohdannut kotonaan AC Oulun, VPS:n ja KPV:n. Näistä tuloksina on tasapelit AC Oulun ja VPS:n kanssa sekä komea 2-0 voitto KPV:sta syyskuun lopussa. Lokakuussa SJK Akatemia ei ole vielä ehtinyt pelaamaan kotikentällään.

Viime lauantaina SJK Akatemian hyökkääjä Jeremiah Streng teki jo kauden yhdeksännen maalinsa ja sillä maalimäärällä hän on Ykkösen maalipörssissä jaetulla viidennellä sijalla. Tiistaina kohdattavan FF Jaron Anthony Olusanya on tehnyt vain maalin enemmän ja on maalipörssissä jaetulla kolmannella sijalla. Viime lauantaina nähtiin SJK Akatemian riveissä myös debytantti, kun Veeti Mustonen tuli ottelun ensimmäisen vartin aikana loukkaantuneen Joona Lautamajan tilalle kentälle. Lisäksi Oskar Pihlaja pääsi tekemään uransa ensimmäisen maalin miesten Ykkösessä. SJK Akatemialla ei ole pelikieltoja, mutta sivussa on varmuudella edelleen kauden avausottelussa loukkaantunut Samba Benga sekä viime ottelussa loukkaantunut Lautamaja. Osa pelaajista on myös aloittanut tänä syksynä armeijan.

Tiistain ottelu mukaan laskettuna, SJK Akatemialla on vielä kolme ottelua kautta jäljellä ja seuraava on jo ensi lauantaina 24.10. pelattava vierasottelu AC Kajaania vastaan. Kausi päättyy kotiottelulla lauantaina 31.10. klo 16.00 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu vieraaksi SJK Akatemian tapaan sarjaporrasta alemmas siirtyvä MYPA. Tuon ottelun liput myynnissä SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa.

SJK Akatemia kaatoi viime kotipelissään KPV:n 2-0.

FF Jarolla on ollut erinomainen kausi

Niklas Käckon valmentama Pietarsaaren Jaro on pelannut erinomaisen kauden Ykkösessä jo nyt, vaikka sillä on vielä mahdollisuudet jopa nousta Veikkausliigaan. Ennakkokaavailuissa Jaro toki sommiteltiin kärjen tuntumaan, mutta harva odotti kuitenkaan lentoa johon joukkue on tällä kaudella yltänyt. Erityisesti Jaro on onnistunut hyökkäyspelissään, ja se onkin tehnyt Ykkösessä eniten maaleja. Peräti 44 osumaa 19:sta pelattuun otteluun. Se tarkoittaa sitä, että Jaro tekee keskimäärin kaksi maali per ottelu. Osumat Jarossa on jakautunut useammalle pelaajalle, mikä sekin kertoo hyvien yksilöiden lisäksi myös pelitavallisesta onnistumisesta.

Eniten maaleja FF Jaro-paidassa on tehnyt tällä kaudella Jaron oma kasvatti, tänä vuonna 20-vuotta täyttänyt Anthony Olusanya, joka on tehnyt niitä jo 10. Toisena keikkuu niin ikään tänä vuonna 20 täyttänyt Severi Kähkönen, joka on sekä Jaron että synnyinkaupunkinsa KPV:n kasvatteja. Kähkönen oli talvella myös testissä SJK:ssa. Yhdysvaltalainen Wil Inalilen on tehnyt seitsemän maalia ja Topi Järvinen kuusi maalia.

FF Jaro on hävinnyt tällä kaudella vain kolme ottelua, heinäkuussa EIF:lle, elokuun alussa sarjaa johtavalle AC Oululle ja nyt lokakuun alussa KPV:lle. Viime viikonloppuna Jaro kohtasi kotonaan sarjapaikastaan taistelevan AC Kajaanin ja tasasi pisteet 1-1 tuloksella, vaikka pelasi pelin viimeisen vartin ylivoimalla, AC Kajaanin pelaajan saatua punaisen kortin. Ottelu pelattiin Pohjanmaan alueen koronatilanteen vuoksi suljetuin ovin, eli paikalla ei ollut ollenkaan yleisöä. Ennen koronatilanteen pahentumista, Jaro voitti Pohjanmaan derbyssa VPS:n 3-1 ja AC Oulun 2-0 luvuin.

Argentiinalaispuolustaja Guillermo Sotelo on pelikiellossa korttitilin täyttymisen vuoksi. Heinäkuussa Jaron riveihin liittynyt 29-vuotias Sotelo, on pelannut siirtonsa jälkeen 13:sta ottelussa ja onnistunut niissä maalinteossa kertaalleen. Viime ottelussa itseään loukkasi Toni Takamäki, mutta hänen loukkaantumisensa vakavuus ei ole tiedossa. Jarolta puuttuu varmuudella myös kauden ensimmäisessä pelissä todella ikävästi loukkaantunut Johan Brunell. Muita poissaolijoita ei ole tiedossa.

OTTELUTAPAHTUMAN UUDISTUNEET JÄRJESTELYT

Ykkösen ottelu SJK Akatemia – FF Jaro alkaa tiistaina 20.10. klo 18:30 Seinäjoen OmaSp Stadionilla. Liput otteluun myydään ennakkoon SJK Shopissa ja Lippu.fi-kanavissa. SJK Shop palvelee ottelupäivänä klo 12:00 – 18:30. Peli näkyy myös suorana Elisa Viihde Sport -kanavalta. Mahdolliset vieraskannattajat sijoittuvat Itäpäätyyn tai Pääkatsomon ja Itäpäädyn kulmaukseen.

Sisäänpääsyn edellytyksenä kasvomaski

Koronavirusepidemian toisen aallon kiihtyessä jalkapalloperhe on päivittänyt omaa ohjeistustaan koronavirusepidemian hillitsemiseksi. THL:n ja STM:n antamia suosituksia seuraten Palloliitto on ottanut käyttöön velvoitteen käyttää kasvomaskia Palloliiton valtakunnallisten sarjojen ottelutapahtumissa, mukaan lukien Veikkausliiga. Kasvomaskin käyttö on siten edellytys ottelustadionille sisäänpääsyyn niin yleisön kuin työskentelevän henkilökunnankin osalta. Huomioitavaa on, että edellytys kasvomaskin käyttöön ei koske alle 15-vuotiaita
Ravintolatilojen kapasiteetti on puolitettu

Portit ja palvelut stadionilla aukeavat tuntia ennen avauspotkua. Carlsberg Sports Bar on kaikkien katsojien käytettävissä, mutta Suomen hallituksen ja AVI:n määräyksellä, on ravintolatilojen kapasiteetti kuitenkin puolitettu ja emme siten voi taata kaikkien sisäänpääsyä Carlsberg Sports Barin tiloihin. Tilat sulkeutuvat ottelun jälkeen. Katsomoanniskelua ei ole tässä ottelussa.

Liput

SJK Akatemian kausikortit sekä seurakortit käyvät otteluun normaalisti. SJK edustuksen kausikorteilla ei ole pääsyä Ykkösen otteluihin. Irtoliput otteluun ovat myynnissä Lippu.fi -kanavissa ennakkoon. Tapahtuma-alueella lippuja saa ennen ottelua SJK Shopista. Portilla lippuja ei myydä, mutta Lippu.fi palvelee vielä ottelun alkamisenkin jälkeen. Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunhinnat:

SJK Shopista:
Aikuinen 15 €
Alennusryhmät 11,00 €

Lippu.fi:
Aikuinen 11,00 €
Alennusryhmät 8,00 €

Alennusryhmät: Eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, varushenkilö sekä lapset 8-17 vuotta. Alle 7-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi vanhemman / huoltajan seurassa. Portilla lapsi lasketaan mukaan kokonaisyleisömäärään. Kaikki liput ovat numeroimattomia.

Lipunmyyntiin liittyvissä ongelmatapauksissa palvelee Lippu.fi myyntipalvelu.

Sisäänkäynti ja katsomot

Käytössä on vain Pääkatsomo ja tarpeen mukaan avataan muita katsomonosia. Vieraskannattajia varten on auki myös Itäpääty. Sisäänkäynti on Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmassa olevista porteista.

Portilla tehdään tarvittaessa turvatarkastukset ja ihmisiä pyydetään noudattamaan mahdollisissa jonoissa sekä kulkuväylillä turvavälejä sekä noudattamaan muita Suomen valtion ohjeistuksia käsienpesusta, yskimisestä, aivastamisesta ja käsien desinfioinnista. Porteilla on saatavana käsidesiä ja vessoissa on käsien pesumahdollisuudet. Sisääntuloväylillä on eri porteille ohjeistukset aidoin sekä opastein. Tarvittaessa järjestyksenvalvojat opastavat sisääntulossa. Katsomolohkojen takaa löytyy WC-tilat.

Akkreditoinnit

Paikalle mahdollisesti tulevien median ja tiedotusvälineiden osalta edellytetään akkreditointi sähköpostitse osoitteeseen: lari.paski@sjk.fi viimeistään tiistaina 20.10. klo 12:00 mennessä. Akkreditointi on ehdoton, sillä toimittajat lasketaan tapahtuman katsomokapasiteettiin. Myös paikalle tulevalta medialta edellytetään kasvomaskin käyttöä kaikissa tiloissa.

Parkkitilat ja saapuminen

OmaSp Stadionin osoite on Alaseinäjoenkatu 15. Koko stadionin alue on suljettu autoliikenteeltä, ja vain pelaajat sekä Palloliiton toimihenkilöt pääsevät autolla alueelle. Lähialueella pysäköinti on haasteellista ja alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. Pysäköintitilaa on Wallsportin ja OmaSp Stadionin välisellä parkkialueella sekä Alaseinäjoenkadun varressa olevalla lisäparkkipaikalla. Polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.